De Smaakspecialist breidt de productie van hun 'soepkeuken' in Eindhoven verder uit

De Smaakspecialist ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. Zij geloven in de kracht en noodzaak van goede voeding voor een leefbare wereld. Dit doen ze in hun eigen fabrieken zoals Organic Food Eindhoven, liever gezegd: de Soepkeuken. Na het succes van de 7 BioToday soepen breidt de Smaakspecialist nu verder uit met bouillons, fonds, sauzen, spreads en boemboe's.

Hoe pakt de Smaakspecialist dit aan? Pieter Dirven (founder) vertelt: "Dit doen we in nauwe samenwerking met de verschillende teams binnen de Smaakspecialist: na een intensieve brainstorm binnen ons NPD-team, zorgt onze eigen inkoopafdeling ervoor dat wij alleen biologisch gecertificeerde grondstoffen gebruiken, om deze vervolgens in onze eigen fabriek in Eindhoven voornamelijk handmatig en met veel persoonlijke aandacht te produceren in een klein team. Vervolgens leveren wij deze producten uit aan onze afnemers waarbij onze accountmanagers zorg dragen voor de juiste sales ondersteuning in combinatie met onze marketingactiviteiten onder begeleiding van onze marketeers. Gedurende het gehele proces bewaakt onze afdeling Kwaliteit dat alle stappen voldoen aan onze strenge eisen en certificeringen, bijvoorbeeld IFS, BRC, EKO, Biologisch, Vegan, FSC, BioBased verpakking en B-Corp. Omdat wij zelf de gehele keten beheersen, maakt dat wij dé Soepspecialist zijn. Onder onze merken BioToday, Smaakt en Consenza produceren wij inmiddels verschillende soepproducten, zoals maaltijdsoepen, ready to use soepen, verse soepen, glutenvrije soepen, fonds, (vegan) bouillons en (gistvrije) bouillonpoeders."

Soep is een echt authentiek gerecht in Nederland en specifiek biologische soepen groeien momenteel hard binnen retail (IRI MAT P6 '21). De soepen van de Smaakspecialist zijn extra geconcentreerd, wat ten goede komt aan de duurzaamheid. Dit scheelt namelijk in transport en verpakkingsmateriaal. Daarnaast worden de producten die bij Organic Food Eindhoven worden gemaakt verpakt in glazen potten die gewoon de glasbak in gaan en gerecycled worden. Mocht je dit toch ook nog zonde vinden, dan heeft de Smaakspecialist op hun website DIY ideeën om de glazen potten een nieuw leven te geven.

Naast de soepen, bouillons en fonds worden in Eindhoven sinds kort ook nog vele andere biologische producten gemaakt, zoals ghee, groente- en zuidvruchtenspreads, boemboe's en verschillende sauzen. De producten worden alleen maar met biologische ingrediënten gemaakt en zonder kunstmatige toevoegingen.

Voor meer informatie: www.desmaakspecialist.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven