Detail

Omzet grote boerderijwinkels in vijf jaar tijd verdubbeld

De omzet van boerderijwinkels is sterk gestegen door verdergaande professionalisering en een toegenomen vraag naar regionale producten. In 2013 had een grote boerderijwinkel…

Franck in Zwolle te koop: "Wij zijn een buurtsuper 2.0"

"Dit pand kwam vrij en toen besloten we om hier een pilotstore te beginnen van de biologische bakker Le Perron. We gingen testdraaien voor deze destijds nieuwe formule", aldus Olaf Heinen van Franck. Vanaf dag 1 is de zaak volgens Heinen een succes. "We begonnen midden in de crisis, maar er was nog…

Feestelijk slotevent

Succesvolle Masterclass 'Produceren in de Korte keten'

Elf innovatieve boeren uit Foodvalley presenteerden vrijdag 17 mei hun nieuwe producten en concepten voor de lokale markt tijdens het feestelijke slotevent van de Masterclass 'Produceren in de Korte keten'. Onder andere rauwmelkse lokale kefir, 'happy farmlife' geschenkdozen van eieren, droge worst van…

Nieuwe bus voor voedselcollectief 'Goeie Kost'

"Het idee dat ook Jan Modaal biologisch kan eten vinden wij belangrijk"

Sinds afgelopen week bezit de voedselcoöperatie een gekoelde bus waarmee ze biologische producten bij leveranciers op kunnen halen en naar de afhaalpunten kunnen brengen. De…

Vernieuwing toezicht op webshops door Skal

Vanaf vandaag (20 mei) zal Skal starten met een nieuw beleid voor toezicht op webshops.Tot voor kort werden webshops, net zoals ‘gewone’ winkels, uitgesloten van het toezicht…

Ellen de Lange, projectmanager sustainability bij Thuiswinkel.org:

"Ook een kleine webwinkel kan aan de slag met duurzaam verpakken"

In 2017 winkelde maar liefst 79 procent van de Nederlanders tussen 16 en 75 jaar online; in 2018 was dat zelfs 96 procent. Daarmee staat Nederland volgens het CBS in de…

Franse ondernemers reageren op plan

Geen btw op biologische producten: een goed idee?

In een half maart gehouden interview voor de Franse krant ‘Le Parisien' stelde Michel Edouard Leclerc voor de btw op kwaliteitsproducten als biologische groenten en fruit op…

IJsverkoopster ontvangt ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo

Cookies, meringue, snickers en de vele andere ijsbereidingen van Nahid Anwari van Biogood uit Boortmeerbeek hebben zopas het Handmade in Belgium-label van Unizo ontvangen.…

Eerste verpakkingsvrije kruidenier van Oostende opent haar deuren

Modest, de eerste verpakkingsvrije winkel in Oostende, opent op 9 mei de deuren. "De drie pijlers van de zaak zijn zero waste, lokaal én biologisch", zegt zaakvoerder Donal…

Klanten blijven De Dobbelhoeve trouw na overname

"Je merkt aan de afzetmogelijkheden dat bio aan het groeien is"

De Dobbelhoeve is een begrip in Schilde (België) en omstreken: de familie De Meutter baatte er jarenlang een landbouwbedrijf met bijhorende hoevewinkel uit. Enkele jaren geleden zochten ze naar overnemers. Die vonden ze ook: Piet De Bolle nam in 2017 de tuin- en akkerbouw over en samen met zijn schoonzus…

Céline Brugman, Natuurwinkel Gouda:

"Het paasontbijt is nog lekkerder als je weet wat je eet"

"Wij hebben het hele jaar door eieren van Boerveenshof uit Gasselternijveen. Dit bedrijf is niet alleen biologisch, maar voert ook het biodynamische keurmerk, het A-merk dat…

Startup haalt geld op voor 'food for health' concept

Bezorger van gezonde maaltijdenpakketten Ekomenu heeft de afgelopen weken al ruim €100.000 opgehaald. De komende maand moet daar nog eens €200.000 bij komen. De startup heeft al bijna 1 miljoen maaltijden bezorgd en wil met de financiering het ‘food for health’ concept verder ontwikkelen en stevig…

België: Wekelijkse bio- en streekmarkt schot in de roos

De pas opgestarte bio- en streekmarkt in Kalmthout is een schot in de roos. Voor de volgende editie hebben zich al meer dan dertig standhouders aangemeld. "Het evenement op Facebook werd al gretig gedeeld, maar honderden mensen kwamen ook effectief afgezakt naar het Kerkeneind", vertelt organisator…

Rob Oomes, Texelse Bio boer:

"De klanten zijn dol op onze verse eieren en kippenvlees"

"Bij ons is alles vers en biologisch", aldus eigenaar Rob Oomes uit Texel. Sinds tien jaar is de gezellige winkel van de Texelse Bio Boer elke zaterdag te vinden op de Anthony…

Natuurwinkel Het Natuurhoekje viert 10 jarig jubileum

Marlies Thiessen van natuurwinkel Het Natuurhoekje begon met een webwinkel voor glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Toen ze erachter kwam dat er veel klanten uit de regio kwamen, is zij een fysieke winkel begonnen. Na 2 jaar in een klein pand ergens in een hoekje gedrukt te hebben gezeten (vandaar de…

Afhaalpunt De Streekboer op Zernike Campus

Nieuwe aanvulling op het aanbod op Zernike Campus: producten van De Streekboer. Deze organisatie biedt lokale (vaak biologische) producten zoals groenten en honing uit de…

De Kaasfabriek bestaat 10 jaar

"De goedlopende bio-merken willen we er graag in houden"

Tholen – De Kaasfabriek in Woerden bestond op 1 april exact 10 jaar. Erik van Dam vertelt dat de focus de laatste jaren minder op biologisch is komen te liggen. Een aantal bio-merken hebben zich de laatste jaren echter zodanig bewezen, dat ze een belangrijke plek innemen in het aanbod van De Kaasfabriek.…

Puur Mieke prolongeert Shopping Award Publieksprijs XS

Webshop Puur Mieke heeft net als vorig jaar de Shopping Award Publieksprijs XS in de categorie 'Eten & Drinken' in de wacht gesleept. De Shopping Awards Publieksprijzen XS gaan naar bedrijven met een jaaromzet tot 4 miljoen euro. De winnaars worden bepaald aan de hand van klantbeoordelingen, waarbij…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven