Detail

Tuinderij De Stroom houdt keten al kort met groentenpakketten

Landbouwminister Schouten wil de voedselketen korter maken door de afzet in de regio te vergroten. Tuinderij De Stroom uit Randwijk (Gld.) houdt de keten al kort met groentenpakketten. De Stroom produceert op ruim 3 hectare en heeft 300 vaste klanten in zijn bestand. Samen met Angelien Hertgens is…

Laat producten aantrekkelijker en smakelijker overkomen

Kopers kiezen eerder voor bio-AGF tegen een zwarte achtergrond

Groenten en fruit worden in natuurvoedingswinkels meestal in beproefde groene kratten gepresenteerd. Maar een onderzoek toont aan dat een andere kleur verkoopbevorderend…

"Drentse biologische pompoensoep verovert de markt"

Op de Linkedin-pagina van GGZ Drenthe: "In plaats van een zomerse komkommer een bericht over de pompoen-mosterdsoep, verkrijgbaar in de Tuin-en kringloopwinkel Calendula op het GGZ Drenthe-terrein in Assen (Dennenweg 9). Het bijzondere aan de biologische soep is, dat deze zelfgemaakt is door cliënten van…

Luuk Schouten van Tuinderij Eyckenstein:

"Groentenpakketten in De Bilt kunnen we gelukkig op de fiets bezorgen!"

Op de Twitter-pagina van Luuk Schouten, Tuinderij Eyckenstein: "Groentenpakketten in De Bilt kunnen we gelukkig op de fiets bezorgen! Ook interesse in een wekelijks pakket biologische groenten?" Klik hier voor meer informatie Bron: Twitter

Minister Schouten: extra steun voor streek- en regioproducten

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil de waardering voor Nederlandse streek- en regioproducten vergroten en de afzet ervan bevorderen. Het plan is om – in samenwerking met de provincies – een speciale handelsmissie in eigen land te organiseren om streekproducten bekender te…

Erny Lubben van De Bessentuin

"Ieder jaar krijgen we meer plukkers op ons erf’’

Volgens de vereniging van biologische landbouwers en tuinders Biohuis groeit zelf plukken als kool. Voorzitter van het Biohuis IJsbrand Snoeij heeft er wel een verklaring voor: "Het is een verlangen dichterbij het product te staan. We weten zo langzamerhand niet meer waar ons voedsel vandaan komt. Mensen…

Beste Biojournaal-lezers,

De komende twee weken geniet de Biojournaal-redactie van vakantie. Op maandag 5 augustus zal weer een nieuwe editie van Biojournaal verschijnen. Vanaf dan voorzien we jullie weer iedere werkdag van…

"De huidige omvang is te beperkt en het oogt nu af en toe wat rommelig"

College Amstelveen wil wekelijkse bio-markt uitbreiden

Het college van Amstelveen wil de wekelijkse biologische markt op dinsdag op de Rembrandtweg graag uitbreiden. Dat antwoordde wethouder economische zaken Floor Gordon in een…

Bezoek op 6 juli Frambiosa y Besos

Op zaterdag 6 juli viert Frambiosa y Besos dat zij 10 jaar bestaan. Tussen 10.00 en 18.00 uur zijn geïnteresseerden welkom om dit mee te vieren aan de Gouden Hoofdstraat 7-9 in Beauvoorde. Heel de dag door worden er rondleidingen gegeven en van 11.00 tot 13.00 uur is er een brunch: een heerlijke…

Biowinkel de Kardoen bestaat 40 jaar

Op 29 juni vierde VOF de Kardoen haar veertigste verjaardag. De winkel, ooit als klantenkring begonnen in een schuurtje in Bennekom, is alweer elf jaar gevestigd op het Marktplein en groeit nog steeds. In de winkel worden veel producten van lokale producenten aangeboden. De dag is gevierd met veel…

Bio-burgers van Boerderij de Hofstad te koop bij restaurant Kapperdoes

(Bio)logische samenwerking

Restaurant Kapperdoes heeft vanaf nu biologische hamburgers van Boerderij de Hofstad uit Son en Breugel op de menukaart staan. Al langere tijd bestond de wens bij Guust Aldenhoven, verantwoordelijk voor Restaurant Kapperdoes bij tuincentrum Coppelmans Nuenen, om lokale voeding op de menukaart te zetten. En toen kwam hij in…

De Groene Schuur Zeist

Rechtstreeks biologische groenten en fruit inkopen bij de boer

De Groene Schuur Zeist is een initiatief waarbij biologische (dynamische) groenten en fruit van eigen bodem rechtstreeks door een groep consumenten bij de boeren worden ingekocht. Het assortiment bevat ook zuivel, kazen, eieren, gedroogde kruiden, vers brood, vlees en soepen. Om de week gaan de deuren…

Toekomst kleinere zelfstandige bio-winkels onzeker

Gespecialiseerde biologische ketens komen vooral in Wallonië en Brussel op. Kleinere zelfstandige bio-winkels zien hun toekomst bedreigd door de toenemende concurrentie en…

Sanne, eigenaar Bacanas

“Onze açai is biologisch en vrij van koemelk, gluten en geraffineerde suikers”

Op 4 juni jongstleden is er in Amsterdam-West een Açaibar geopend. Bacanas, Portugees voor 'cool' en 'nice', is bedacht door twee kitesurfers Sanne en Frank. De specialiteit is de Acaibowl. De inhoud van de bowl kan door de klant zelf worden samengesteld. De açai is biologisch, vrij van koemelk, gluten…

Nieuwe notenwinkel met biologische producten op Brabantse Turfmarkt in Delft

E ind juli opent The Nut Factory een winkel in Delft. Dylan, de eigenaar van The Nut Factory, vertelt dat hij deze winkel opent, naast de webwinkel, zodat de klanten de…

Veganistische 'kaasboer' op zoek naar producent

Via Linkedin zoekt Charly's All is Fair een kleinschalige, Skal-gecertificeerde producent voor hun kaasjes, gemaakt van o.a. cashews en amandelen. "Het bedrijf is opgericht om impact te maken op mens, dier en milieu. Als we geen producent kunnen vinden, moeten we mogelijk denken aan de verkoop van de…

Christien Pennings, nieuwe eigenaar Studio Spatz:

"Naast biologisch katoen wil ik de collectie graag uitbreiden met andere duurzame stoffen"

Op Linkedin is te lezen dat Christien Pennings, vanaf 1 juli 2019, de trotse eigenaar is van Studio Spatz: een online winkel met duurzame stoffen. Het afgelopen jaar sprak zij veel mensen om haar volgende werkstap in te vullen: "Uiteraard weer op het gebied van duurzaamheid maar dan graag lekker…

Pitch Jasmine Bee voorafgaand aan de BioBorrel

"Financier bio-boshoning voor oerbos behoud"

Explosieve bevolkingsgroei, overbegrazing en bossen die snel in omvang afnemen. Tijdens haar verblijf van 6 jaar in Tanzania zag Jasmijn Bleijerveld, eigenaar van Jasmine Bee, hoe zwaar de mooie natuur onder druk staat. Jasmine Bee werkt met gemeenschappen in afgelegen bosgebieden, die nu nog veelal…

Salt Organic na 3 jaar te koop

Op 31 augustus 2016 startte Annemieke Linnenbank met haar droom in de binnenstad van Zaltbommel. Salt Organic moest een eigentijdse biologische winkel zijn met een divers en aantrekkelijk aanbod. Dit jaar bestaat de winkel 3 jaar en is niet meer weg te denken uit de Boschstraat, midden in het pittoreske centrum van de stad.…

Frank’s Kitchen lanceert online delicatessenwinkel

"Ik wil Nederland overtuigen dat lekkere producten met een goed verhaal iets mogen kosten"

Het recept voor Frank’s Kitchen was simpel: breng de lekkerste producten van de beste ambachtelijke producenten samen op één online plek. De uitvoering bleek een stuk…

Maaltijdbox stoot 33% minder CO2 uit dan supermarkt

"Maaltijdboxen gaan voedselverspilling tegen door de ingrediënten in de juiste hoeveelheden aan te bieden."

Uit onderzoek van de University of Michigan blijkt dat de CO2-uitstoot van een maaltijdbox 33% lager ligt dan wanneer je dezelfde ingrediënten uit de supermarkt haalt. Een box…

Vijf keer zoveel gebruikers voor online supermarkt Crisp

Zitten Nederlanders echt te wachten op betere verse boodschappen van kleine producenten? Het korte antwoord: ja. In het eerste half jaar van haar bestaan zien de oprichters van Crisp in alle opzichten de bevestiging. "Het aantal kleinschalige makers en kwekers dat graag via Crisp levert, is sinds de…

Omzet grote boerderijwinkels in vijf jaar tijd verdubbeld

De omzet van boerderijwinkels is sterk gestegen door verdergaande professionalisering en een toegenomen vraag naar regionale producten. In 2013 had een grote boerderijwinkel…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven