Brood en banket

Knekkebrød uit Heino ligt in tachtig biologische winkels

Kari Roozemond wilde het liefst lokale biologische grondstoffen, maar daar hangt nog geen keurmerk aan. In de bakkerij worden per maand vijfduizend stuks crackers gebakken. Deze liggen inmiddels in tachtig biologische winkels waaronder dertig EkoPlaza’s. Kari’s Crackers heeft twee bakkers in dienst.…

Flietermolen open voor publiek tijdens Molendag

In 2016 richtten vrienden, buurtbewoners, bio-boeren, bio-molenaars en bio-bakkers de flietermolen coöperatie op. Samen kiezen voor lokaal en gezond brood is de boodschap. Ter gelegenheid van de Molendag 'Breugel en de Molens' werd op 26 mei de Flietermolen in Tollembeek voor het grote publiek geopend.…

10 jaar Puur voor de bakker

Puur voor de Bakker vierde deze week haar 10-jarig jubileum samen met meer dan honderd deelnemers die in de afgelopen 10 jaar mee op reis zijn geweest. Er werd volop kennis en inspiratie met en tussen ondernemers gedeeld. Bron en foto's: Facebook @SonneveldGroup

Udea test nieuwe 'fustsorter' al in het huidige DKW-pand

Erik Does: "Wereldwijd de eerste met dit geavanceerde orderpicksysteem"

Tholen - Bij de bekendmaking van de nieuwbouwplannen vertelde Erik Does al dat Udea hiermee op technologisch gebied voorop gaat lopen. "De belangrijkste reden hiervoor is dat ons nieuwe omni-channel distributiecentrum uitgerust wordt met een zeer geavanceerd gemechaniseerd orderpicksysteem. Dit…

Miller Milling betreedt biologische markt voor tarwemeel

Miller Milling Co., de op vier na grootste molenaar die tarwemeel produceert in de VS, heeft besloten om nu ook de biologische markt voor tarwemeel te gaan betreden. Het…

Bio-bakker Gerard Hardeman nodigt RTL-journalisten uit voor bezoek

"Als Suus een grijze haar heeft, dan is ie daarvan..."

Op Facebook heeft biologische bakker Gerard Hardeman de volgende reactie en oproep geplaatst naar aanleiding van de negatieve berichtgeving van RTL Nieuws over de bio-branche:…

Erik Does: "Eind 2020 alles onder één dak"

Fotoreportage - Nieuwbouw Udea in volle gang

Tholen - De nieuwbouw van Udea is in volle gang. Algemeen directeur Erik Does maakte onlangs tijd vrij voor een rondleiding door het nieuwe pand dat gebouwd wordt op Foodpark Veghel, op een steenworp afstand van het huidige pand aan de Doornhoek. In het pand komt een ruimtebesparend en volledig…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven