Brood en banket

Oud brood als nieuw ingrediënt

Er wordt veel voedsel verspild in de horeca. Meestal zonder enige kwade bedoeling, want we willen immers alleen het beste voor de gasten. Wat niet meer goed is, kan niet geserveerd worden. Maar vaak gooien we producten weg die nog meer dan voldoende mogelijkheden hebben. Eén van de meest verspilde producten in de horeca is…

"Hoe mooi is het dat de keten kort is?"

Studenten bakken biologisch speltbrood

Tholen – Studenten aan het Summa College in Eindhoven bakken sinds kort biologisch speltbrood. De boulangerieproducten zijn te bewonderen, te kopen en te proeven in de opleidingswinkel (Sterrenlaan 10). Mark Wils, sinds 7 jaar als docent werkzaam aan het Summa College in Eindhoven, vertelt graag wat meer…

Soggus Roggebrood terug van weggeweest

Lokale korte roggeketen Biobakkerij Verbeek

Biobakkerij Verbeek bakt sinds kort weer het oude vertrouwde Soggus Roggebrood. Maar tegenwoordig op basis van een lokale voedselketen waarbij de teelt van de rogge volledig op kruidenrijke akkers in Brummen gebeurt op basis van een initiatief van Verbeek en Boerderij De Nieuwenburgt, in samenwerking met…

Amsterdam Food Pitch 2020

Amsterdam Food Pitch 2020: drie bio-finalisten

Vandaag heeft de vakjury de 12 finalisten bekendgemaakt van de Amsterdam Food Pitch. Voor deze derde editie hebben ruim 65 innovatieve en enthousiaste deelnemers zich aangemeld voor de strijd om de titel 'Lekkerste product van 2020'. Via deze pagina kan er vanaf vandaag gestemd worden op het favoriete…

Vooral bij bedrijven met dochterondernemingen of werkmaatschappijen

Accountants verwachten dat bedrijven 'aanzienlijk' deel noodsteun moeten terugbetalen

Bij de eerste aanvraag van de NOW-steun hebben bedrijven onbewust fouten gemaakt die achteraf duur kunnen uitpakken schrijft het FD. Het gaat daarbij vooral om afzonderlijke…

"Het oude landras is twee keer zo hoog als het commerciële ras"

Haver gedijt goed op zandgrond maar het lijkt erop dat het commerciële ras Symphony geleden heeft onder de droogte terwijl het oude landras Aalter troshaver de droogte beter heeft weerstaan. Dat concludeert Arjen van Buuren van Landgoed Velhorst tijdens een rondje over het perceel.  Beide rassen zijn op dezelfde…

All Bakers:

"In nieuw pand kunnen we productieprocessen automatiseren"

De Skal-gecertificeerde bakkerij All Bakers is verhuisd naar een nieuw pand. Het bedrijf blijft in Almere, maar is nu gevestigd op het bedrijventerrein Stichtsekant, Fort de Gagel 1.  "De afgelopen jaren hebben wij veel producten mogen ontwikkelen en produceren op industrieterrein De Steiger, Almere. Wij kijken…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven