Brood en banket

"Het oude landras is twee keer zo hoog als het commerciële ras"

Haver gedijt goed op zandgrond maar het lijkt erop dat het commerciële ras Symphony geleden heeft onder de droogte terwijl het oude landras Aalter troshaver de droogte beter heeft weerstaan. Dat concludeert Arjen van Buuren van Landgoed Velhorst tijdens een rondje over het perceel.  Beide rassen zijn op dezelfde…

All Bakers:

"In nieuw pand kunnen we productieprocessen automatiseren"

De Skal-gecertificeerde bakkerij All Bakers is verhuisd naar een nieuw pand. Het bedrijf blijft in Almere, maar is nu gevestigd op het bedrijventerrein Stichtsekant, Fort de Gagel 1.  "De afgelopen jaren hebben wij veel producten mogen ontwikkelen en produceren op industrieterrein De Steiger, Almere. Wij kijken…

Ministerie van SZW

“Een stofzuiger… je bakt er geen broodjes mee, maar je hebt ‘m wel nodig”

Al vier generaties lang stroomt het bakkersbloed door de aderen van de familie Siegert. Carl Siegert staat sinds begin deze eeuw aan het roer en pakt het anders aan dan zijn voorvaderen. Niet alleen transformeerde hij de kleine bakkerij met winkel tot een grote broodbakkerij, ook zet hij vol in op…

Hamiza Bakirci

Nieuw warenwetbesluit Meel en Brood geeft meer transparantie

Hoeveel spelt zit er in een speltbrood? Kan ik mijn nichtje met glutenallergie een maïsbrood voorschotelen? Zomaar wat vragen waar consumenten mee worstelen. Daarom treden op…

Stimuleringsbeleid noodzakelijk voor groei naar 25%

Biologische supermarktomzet stagneert: 3,21%

De biologische omzet in supermarkten is in 2019 met 4,9% gestegen, ten opzichte van 4,3% totale groei. Daarmee is het biologisch marktaandeel licht gestegen naar 3,21%, zo…

Nadine Peeters, Mamita's Bakeries:

"Koekjes maken zonder gluten is best een uitdaging"

Tholen - Hoewel de demonstraties in supermarkten door de corona-maatregelen nu niet door kunnen gaan, draait de productie van de biologische koekjes van Mamita’s Bakeries gewoon door. Dat is jammer, maar ook verstandig, vindt Nadine Peeters. “Als er teveel tegelijk opengesteld wordt, verhogen we de…

"Flinke sprong, we zijn benieuwd wat dit ons gaat brengen"

Producent krekelrepen initieert prijsverlaging

Tholen - Per 1 mei 2020 is zowel de inkoop- als de consumentenprijs van de Kriket krekelrepen verlaagd. Dit op eigen initiatief van Kriket. "De verwachting is dat de krekelrepen hierdoor harder zullen gaan lopen en dat consumenten ze eerder zullen proberen", vertelt Kriket-oprichter Michiel Van…

Agrifirm

Goed resultaat biologische graanpool in roerig jaar

Door de vaste afnemers en de korte keten is de biologische graanpool van Agrifirm het afgelopen roerige pooljaar goed doorgekomen. Aan de aanbodzijde was er veel aanbod van buitenlandse biologische granen, dit drukte de graanprijzen. Aan de verkoopzijde heeft vooral de coronacrisis gezorgd voor een…

Biologisch bakker viert 45-jarig jubileum

"Ik heb geen baan als bakker, ik leef als bakker"

Gerard Hardeman werkt dit jaar 45 jaar als bakker. Op 1 juni zorgde zijn team in Wijk en Aalburg voor een verrassing. Deze bijzondere mijlpaal mocht niet ongemerkt gaan. Nu is Hardeman behalve biologisch bakker en docent ook ras-verteller, dus een terugblik is zo opgetekend. Suus en Gerard. "Op de…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven