Brood en banket

Biologische amandelspijs bij Gerard & Suus

Gerard Hardeman draaide altijd al zijn eigen spijs en gaat nu ook leveren aan andere biologische bakkers. Het recept gaat uit van de basisingrediënten. Deze zijn amandelen, rietsuiker, ei en citroen. Maar een eigen receptuur is ook mogelijk, zolang het maar biologisch is.  De minimumafname is 500 gram en de levering en levertijd zijn…

Biograan Duitsland: goede oogst en stabiele prijzen

Ook de teelt van biograan heeft in Duitsland onder de extreme droogte geleden. De oogstuitval was echter kleiner dan in de conventionele akkerbouw. Daar komt bij dat de…

Rineke Dijkinga introduceert samen met Bakkerij Verbeek:

Puur Rineke Krekkers

"Ik zag de granen voor deze Krekkers gezaaid worden, opkomen, groeien, de droogte trotseren en geoogst worden als rijpe en voedzame korrels. En dat op een steenworp afstand van mijn huis in het Groningse Sellingen. Daarna zag ik hoe de bakkers van Bakkerij Verbeek het gemalen meel de eerste keer verwerkten tot mijn favoriete…

Patrick Hautphenne, La Confiance:

“Onze speculoos is volledig traceerbaar”

Tholen – Sinds twee jaar staat Patrick Hautphenne aan het roer van La Confiance. Het bedrijf produceert richt zich voornamelijk op biologische speculoos. “Het merk La Confiance bestaat al sinds 1924. Toen werd het op de markt gebracht door de familie Borms. Dat was de overgrootvader van de huidige…

Nieuw bij Maalderij de Gouden Engel:

“Bio-bakmixen die passen bij de voedingseisen van deze tijd”

Tholen – Karlijn en Judith Kraan van Maalderij de Gouden Engel zijn deze zomer druk aan het (proef)bakken geweest. Zij hebben namelijk een nieuw aanbod bakmixen geïntroduceerd. “De mixen passen bij de voedingseisen van deze tijd. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt zodat mensen met dieetwensen ze ook kunnen…

Rineke Dijkinga en Bakkerij Verbeek

Herintroductie Naakte Haver Brood

Alle begin is niet altijd gemakkelijk. "De introductie van mijn naakte haverbrood een paar maanden geleden was zo iets. Zelfs voor een ervaren bakkerij als Verbeek was het geen gemakkelijke opgave om een brood van haverkorrels te bakken", aldus Rineke Dijkinga. "Hoewel het brood er robuust uit zag, bleek…

Bernd Everts, Toptrade:

"Met onze koeken willen we mensen een gezonder alternatief bieden"

Tholen – Toptrade is een exportbedrijf, opgericht in 2001 door Ebel Everts. “We zijn oorspronkelijk begonnen met het exporteren van de bakkerijproducten van Van der Meulen”, vertelt Bernd Everts van Toptrade. “Dit zijn we steeds verder gaan uitbreiden door middel van koeken en snoep. Daarnaast zijn we…

Spar Oostenrijk introduceert biologisch broodbier

Om voedselverspilling tegen te gaan introduceert Interspar in Oostenrijk biologisch bier - Young & Urban - dat gebrouwen is van overtollig brood. De retailer ging een samenwerking aan met de Gusswerk brouwerij in Salzburg om bier te maken van bio-brood en tarwebroodjes die overschieten. Fotografie: Interspar  Reinhold Barta van Gusswerk:…

Verpakte bio-voeding blijft niche in Japan

De afzet van verpakte biologische voeding steeg vorig jaar met 1% naar 325 miljoen euro in Japan. De grootste groei was te zien in biologisch banket met een afzetstijging van…

Biologische bakkerij en leerwerkplek

Ambachtscentrum Driekant start Leer Garantie plan

Tholen – Als je Ambachtscentrum Driekant in Zutphen binnenstapt, komt de geur van verse bakkerijproducten je meteen tegemoet. “Wij hebben een heel breed assortiment”, vertelt Marijn Smit, die het bedrijf runt met zijn broer. “We hebben meer dan vijftig soorten brood, verschillende verpakte producten…

Lidl Nederland

Gerard Joling promoot bio(oooooooo)

Lidl Nederland heeft een nieuwe campagne, waarin Gerard Joling biologisch promoot. Hij zingt daarin een variant op het WK-lied Rio uit 2014. De reclame gaat over biologisch brood bij Lidl.

Hoppe introduceert Lekker Bio

Tholen – Hoppe, onder andere bekend van de per stuk verpakte koekjes, heeft een maand geleden een nieuwe biologische lijn gelanceerd. “Op Gastvrij Rotterdam hebben we Lekker BIO geïntroduceerd. Dit naar aanleiding van de verduurzaming in de koffie-, thee- en foodmarkt, waarbij we hierbij specifiek hebben gekeken naar de…

Nieuw: biologische muesli met boerenkool

Meesters van De Halm lanceert eind november een nieuwe muesli-variant: boerenkool met appel. “Nederlanders eten over het algemeen niet veel groenten, waardoor we het interessant vonden om groente toe te voegen aan het ontbijt”, aldus Danique Ouwens – van der Leest. Het gaat om gevriesdroogde boerenkool…

Bakker en molenaar bedenken brood uit ‘verloren’ product: EKO-Kiembrood

Gerard Hardeman (bakker) en Sven Verbeek (molenaar) praten maar al te graag over hun werk, zeker als EKO-vakidioten onder elkaar. Onlangs bedachten ze het EKO-Kiembrood, door de mensen in de bakkerij ook wel ‘LostSon’ genoemd. "Vol smaak, gezonde voedingsstoffen en laag in gluten. Een bijzonder brood,…


© BioJournaal.nl 2018