Brood en banket

25 november: rondleiding vernieuwde bakkerij van Carl Siegert

Op 25 november verzorgt het team van Carl Siegert een rondleiding door hun vernieuwde bakkerij met een bijbehorende workshop voor alle GG-leden. Ook niet-leden zijn welkom tegen een vergoeding. Het enthousiasme voor het bakken van (h)eerlijk brood deelt het team van Carl Siegert graag met de deelnemers: "Daarom…

Handwerk en verzoeknummers bij Ribbink's Specialiteiten Bakkerij

"Beschuit is ons lastigste product"

Tholen - De term 'Specialiteiten' in Ribbink's Specialiteiten Bakkerij slaat op beschuiten en crackers. Hierin zijn de bakkers van de in Apeldoorn gevestigde bakkerij al jaren gespecialiseerd. Directeur Mark Ribbink schat het bio-aandeel inmiddels op 25 tot 30 procent. "Dit is in de loop van de jaren op…

Winny van Buuren van Landgoed Velhorst

"Ons eerste brood gebakken van eigen biologische tarwe en triticale"

Op Landgoed Velthorst is het eerste brood gebakken van de eigen biologische tarwe en triticale. Boerin Winny van Buuren: "Ons eerste brood gebakken van eigen biologische tarwe en triticale van Landgoed Velhorst van Natuurmonumenten. De tarwe en triticale is gemalen door Korenmolen de Leeuw in Lettele. Binnenkort…

Vlog van accountmanagers Rabobank

Een kijkje in de keuken van biologische bakkerij Hardeman

Jeffrey Veldman en Romy Caspers van de Rabobank zijn werkzaam als accountmanagers bij de Rabobank. Zij gaan langs bij ondernemers in de regio Altena en Bommelerwaard. Zo namen zij ook een kijkje in de keuken van Gerard en Suus van de Biologische bakker Hardeman. Jerffrey Veldman: "Vlog 3 en in deze vlog…

Belgische bio-bakkerij lanceert Tritordeum brood

Biologische bakkerij De Trog lanceert een Tritordeum brood. De in Ieper gevestigde bakkerij onder leiding van meesterbakker Hendrik Durnez is het eerste bedrijf in België dat dit mediterrane graan gebruikt om een innovatief brood te bakken. Het is ook het eerste bedrijf in Europa dat gemoute granen met…

Pop-Up Vegan Foodlab voor herhaling vatbaar

"Klaar voor de volgende locatie"

Tholen - Het Vegan Foodlab en Pop-Up shop is afgelopen zaterdag na een periode van twee maanden weer gesloten. Het initiatief van Susanne de Raaij van Biobite en Sarah Barkmeijer van LadyFruitcake kon op veel belangstelling rekenen, zowel in real life als op social media. Susanne: "Het was supergaaf. Het is geweldig om een…

"Eet koekjes en verander de aarde"

Tjebbe van Meeteren van het biologische koekjesmerk Farm Brothers is trots bij het zien van de eerste bewegende beelden voor de 'Make Soil Matter-campagne'. Dit meldt hij op LinkedIn. "EAT COOKIES, CHANGE THE EARTH" Proud to see the first moving images in GIF format of Farm Brothers about how buying our cookies…

Twee varianten verkrijgbaar: Bio Breakfast en Bio Borrel

"Kerstpakketten vol producten waar we trots op zijn"

Tholen - Bij Odin zijn ze al druk bezig met het maken van kerstpakketten. Er zijn dit jaar twee pakketten verkrijgbaar; Bio Breakfast en Bio Borrel (alcoholvrij). De pakketten zijn vanaf nu te bestellen. "In onze kerstpakketten zitten speciaal geselecteerde producten, 100% biologisch en het liefst…

Nu te bestellen bij Sanastore:

Traditionele biologische panettone classico

Haal Italië met de Kerst in huis met een heerlijke, traditionele biologische panettone classico. Panettone is een Italiaans luxebrood met vruchten dat traditioneel met Kerst wordt gegeten. Dankzij de zoete smaak en luchtige structuur heeft het brood ook wel wat weg van cake en wordt vaak gegeten als…

Van Strien introduceert drie varianten biologische botermopjes

"Het eerste koekje met 50% Fairtrade ingrediënten"

Tholen - Een biologisch koekje met 50% Fairtrade ingrediënten. Dit is één van de nieuwkomers in het aanbod van Banketbakkerij Van Strien. "Dit koekje met chocolade en fleur de sel is het eerste koekje met 50% Fairtrade ingrediënten. Alle chocolade die we in onze bakkerij gebruiken, is Fairtrade…

Vanaf november bio-brood op basis van hennepzaad te koop bij Carrefour

Vanaf november verkoopt Carrefour by Mestdagh het allereerste cannabisbrood. Daarvoor werkt de retailer samen met de Brusselse bakkerij La Wetterenoise, dat momenteel al bio-brood verkoopt op basis van hennepzaad.  De Brusselse bakkerij La Wetterenoise, die produceert in Vorst, biedt vanaf deze week een brood aan…

Gerard & Suus:

Uitbreiding webshop met glutenvrij assortiment

Sinds dit voorjaar werken biologisch bakker Gerard Hardeman en zijn vrouw Suus aan de ontwikkeling van een nieuwe lijn glutenvrije broden en lekkers. De recepten ontwikkelen zij onder meer op basis van boekweit, amandelmeel, haver, gerst, teff en kikkererwtenmeel. Ook Gerards prijswinnaar Gul Gevulde…

Biologische bakker verhuist naar Spoor 8 in Tolbert

Biologische Bakkerij Van Esch in Tolbert is alvast verhuisd naar haar nieuwe locatie. Eerder deze maand zijn de deuren van Bakkerij Van Esch geopend aan Spoor 8 in Tolbert, direct naast de ingang van huidige Poiesz supermarkt. ©Bakkerij van Esch Het is een moderne bakkerij geworden waar brood, gebak en…

Franse internationale vakbeurs groeit duidelijk mee met de markt

Fotoreportage: Nederlanders op Natexpo 2019

Tholen - Na Duitsland is Frankrijk de op één na grootste consumentenmarkt voor biologische producten in Europa. De Franse internationale vakbeurs voor bio-producten, Natexpo, groeit mee met de markt. Dit was de afgelopen dagen (20-22 oktober) duidelijk te merken tijdens de beurs in Parijs. Biojournaal…

Fotoreportage toont Nederlandse inbreng

Fusie en overnames gesprek van de dag tijdens BioXpo VitaSana

Tholen - Op zondag 13 en maandag 14 oktober 2019 vond de BioXpo VitaSana plaats in Brussel Expo.  Het gesprek van de dag ging over de gevolgen van de fusie tussen Udea en Biofresh en de overname van Natudis en Hagor. Biojournaal maakte een fotoreportage met Nederlands tintje op de beursvloer.  Klik hier voor de…

België: biologische, glutenvrije bakker opent tweede vestiging in Gent

De Franse glutenvrije bakkerij Chambelland heeft op 4 oktober een tweede vestiging geopend in Gent. Met hun biologisch en 100 procent glutenvrije brood richten ze zich op het brede publiek. “Gluten-intolerant of niet, we willen consumenten verenigen in een smaak die ze waarderen. Behalve brood verkopen…

EKO-bakkerij Hardeman in RTL Z-programma De Barometer

Het RTL Z-programma De Barometer is op bezoek geweest bij EKO-bakkerij Hardeman. De aflevering gaat over de Nederlandse bakkerij en wordt uitgezonden op zondag 10 november, 17:30 uur. De making of kan hier bekeken worden. Bron: Nieuwsbrief Stichting EKO-keurmerk

BioToko maakt biologische spekkoek

BioToko uit Zutphen heeft biologische spekkoeken, Indonesische kruidencake, gemaakt in grote hoeveelheden. Ze bakken de spekkoek in de oven van de BioPizza. De spekkoek smaakt naar kruiden zoals kaneel, cardamom, nootmuskaat, anijs en kruidnagel. De basis is van boter, suiker en eieren.  De spekkoek kan worden gegeten…

Fotoreportage: een bio-rondje over de Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tholen - Het bio-gehalte op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was ook dit jaar vrij hoog. De beurs in Expo Houten vond net als vorig jaar plaats op maandag en dinsdag (30 september en 1 oktober). Het was de 30ste editie van de vakbeurs voor foodprofessionals. Biojournaal struinde de beursvloer af op zoek…

De lekkerste speculaas van Gelderland is biologisch:

Driekant Ambachtscentrum wint speculaaswedstrijd

De beste amandelspeculaas uit Gelderland komt uit Zutphen! Driekant Ambachtscentrum werd uit maar liefst 103 inzendingen gekozen als absolute winnaar van de befaamde landelijke speculaaskeuring van Beko. Waanzinnig complimentDe speculaas werd beoordeeld door een consumentenpanel en een vakjury. De…

Fotoreportage toont bio-aanbod Gastvrij Rotterdam

Tholen - De 7e editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy heeft de afgelopen drie dagen precies 16.303 vakbezoekers getrokken. Dit betekent een stijging van maar liefst 14,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Er stonden ruim 500 exposanten en Biojournaal maakte een rondgang over de beurs langs de…

De Wereldbol en Royal Steensma tekenen samenwerkingsovereenkomst

"We willen volgend jaar minstens 1 miljoen Wereldbollen verkopen"

Op 9 september hebben Henk Smit van de Wereldbol en  Alfred Bruin van Royal Steensma een samenwerkingsovereenkomst getekend. Royal Steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de biologische Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijk bakkerij kanaal in Nederland. Hierdoor draagt Royal Steensma…

Gemiddeld graanjaar voor rassenproeven biologische granen

Het Vlaamse Inagro legt jaarlijks een rassenproef biologische triticale aan op zandleemgrond. Voor het tweede jaar op rij werd daarbij een rassenproef wintergerst en wintertarwe aangelegd. Ondanks het zeer droge seizoen mogen we dit jaar van een gemiddeld graanjaar spreken met vooral een goede opbrengst…

Klaas Bil: "Ik ben nu eenmaal gek op de ambacht"

Nieuw merk met glutenvrije vegan bio-koekjes

Tholen - Corn Crake is een nieuw merk in de natuurvoedingsbranche. Onder dit merk heeft Klaas Bil zeven soorten glutenvrije vegan koekjes ontwikkeld. "Ik ben nu eenmaal gek op de ambacht, daarom kon ik het niet laten om hiermee aan de slag te gaan", vertelt Klaas, die vorig jaar de leiding over Billy's…

Vijfde variant uit Pauline's Keuken

Biologische kwarkcake-mix nu verkrijgbaar

Uit Pauline's keuken heeft een nieuwe biologische bakmix ontwikkeld: de kwarkcake. De mix is de 5e smaak van hun gezonde bakmixen-lijn in samenwerking met Leev. De cake bevat minder suiker en verzadigde vetten, maar veel proteïne. De basis bestaat uit biologische ingrediënten, zoals speltbloem en speltmeel.…

"Op korte termijn openen twee locaties in nieuwe vorm"

Vernieuwde formule Le Perron geschikt voor drukke locaties

Le Perron, het Nederlandse concept gespecialiseerd in ambachtelijk brood, heeft zich op meerdere plekken in binnensteden jarenlang bewezen. Albron heeft een stevige impuls aan het concept van de bakkerijformule gegeven, met een belangrijke innovatieslag op alle fronten. De hele keten is bij deze…

Leo Borms van La Confiance:

"Toen ik dat oude recept in handen kreeg, wilde ik het niet verloren laten gaan"

Leo Borms oprichter van La Confiance richtte zijn bedrijf een paar jaar geleden op. Hij maakt speculoos met biologische ingrediënten gebaseerd op een oud recept van zijn grootvader. "Toen ik dat oude recept in handen kreeg, wilde ik het niet verloren laten gaan en besloot het nieuw leven in te blazen, net…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven