Fotoreportage: Bio-exposanten grijpen hun kans op Free From Expo

Tholen - Free From Functional & Health Ingredients 2021 vond gisteren en eergisteren plaats in RAI Amsterdam. Biojournaal maakte een rondje langs de Nederlandse exposanten die (deels) biologische producten aanbieden. Bij het merendeel van de exposanten troffen de bezoekers nieuwe producten aan. Diverse…

Biobakkerij De Trog

Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum

Bio Bakkerij De Trog heeft de deuren geopend van Atelier Pur Pain. Het is een belevings- en R&D-centrum waarmee het bedrijf klanten wil inspireren. In het atelier zal worden gewerkt aan nieuwe, pure broden die inspelen op de basistrends waar de bakkerij voor staat. Er zal ruimte zijn voor de ontwikkeling…

Biologische meergranen broodmix voor de korte keten

Rogier Scherpbier van Zonnespelt vertelt over ervaringen met het succesvolle Ondernemersprogramma Versterking Korte Voedselketen, van provincie Flevoland. Met hulp van dit programma kon hij onder meer een meergranen broodmix ontwikkelen. "Wat we echt misten in onze verwerking is het contact met de…

DO-IT wordt DO IT ORGANIC

"Om onze toewijding aan het milieu, het klimaat en de biodiversiteit te benadrukken, introduceren wij een nieuwe merknaam en nieuwe huisstijl", vertelt Maaike Roelofse namens DO IT ORGANIC. "We…

Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes

De eerste biobaktarwe van het Belgisch ketenproject is geoogst en kwalitatief goed bevonden om er bloem van te malen en Belgisch biobrood mee te bakken. Dat meldt Colruyt Group. De volledig Belgische biobroden van deze oogst worden bij Bio-Planet aangeboden vanaf begin december. Elke individuele…

't Biobakkertje als eerste marktkraam biologisch gecertificeerd

't Biobakkertje van Wichard van Dongen is de eerste biologisch gecertificeerde marktkraam van Nederland. Hij verkoopt al bijna tien jaar biologisch en biologisch-dynamisch brood, onder andere op de markt in Tilburg. “Toen ik tien jaar geleden begon met 't Biobakkertje, begonnen steeds meer mensen na te denken…

"Hierdoor begin je een nieuw desem direct met de juiste zuurgraad"

Nieuw van Natuurlijk Natuurlijk: rogge desemstarter

Natuurlijk Natuurlijk uit Ede heeft een nieuw product aan het aanbod toegevoegd: rogge desemstarter. "Nieuw in ons assortiment natuurlijke en biologische voedingsadditieven is het rogge desempoeder. Hiermee kan je brood verrijken met het echte desemaroma. Maar nog mooier. Je kan op een veilige manier je…

ACM stelt subsidies en btw-verlaging voor

"Betalingsbereidheid consument nu nog grootste belemmering voor omschakeling naar duurzame landbouw"

De grootste belemmering voor verdere verduurzaming van de landbouw is de hogere prijs van duurzame producten, waarvoor veel consumenten op dit moment niet bereid zijn te…

Open avond op vrijdag 15 oktober

Gerard & Suus viert 25-jarig jubileum

Gerard & Suus (voorheen Bakkerij Hardeman) bestaat op 10 oktober 25 jaar. Na jarenlang bakker te zijn geweest in Rhenen, is Gerard Hardeman 10 oktober 1996 met zijn Bakkerij Hardeman gestart aan de Torenstraat 2 te Wijk & Aalburg. Vrij snel daarna is hij samen met Suus biologisch gaan bakken. Gerard en…

Great Taste award voor biologisch mopje

Banketbakkerij van Strien is voor de vijftiende keer in de prijzen gevallen bij de Great Taste awards. Dit keer kreeg het biologische mopje Amandel Anijs maar liefst twee sterren. Tot de 1137 winnaars van twee sterren behoren volgens de producent slechts twee koekjes, waarvan hun mopje er dus een is. Van…

Veiligheidswaarschuwing voor Amaranth Sesam Knackebrod

Udea en Allos roepen per direct uit voorzorg de Amaranth Sesam Knackebrod met THT 22-01-2022 terug. De reden hiervoor is dat in één van de grondstoffen (amarant) ethyleenoxide is aangetroffen. Consumenten wordt geadviseerd om het product niet meer te gebruiken.  Beeld: Allos Deze veiligheidswaarschuwing is…

Fotoreportage bio-exposanten op Gastvrij Rotterdam

Tholen - Na 20 maanden was de 8e editie van Gastvrij Rotterdam eindelijk weer de eerste grote live beurs die kon plaatsvinden in vier goed gevulde beurshallen van Rotterdam Ahoy. Ruim 300 exposanten en 11.264 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen drie beursdagen Ahoy. Klik hier voor de fotoreportage van…

Theo van Hoof: een bakker met ruim 40 jaar ervaring in glutenvrij

"Je bent eerder een technoloog dan een bakker"

Je zou kunnen zeggen dat Theo van Hoof is opgegroeid ín de bakkerij. Al op zijn 12e weet hij zijn plekje in de bakkerswereld te veroveren. Hij heeft de bakkersopleiding in…

Rechtstreex breidt uit naar Den Haag

Rechtstreex ‘van de boer’ vierde maandag de officiële opening van de uitbreiding in regio Haaglanden. Wethouder Liesbeth van Tongeren opende het nieuwe verzamelpunt, het logistieke hart van het voedselbedrijf. Dit is het tweede distributiecentrum van het voedselbedrijf. De eerste locatie bevindt zich in Rotterdam.…

Michiel Wijnbergh

Toekomst Zaaien op biodynamische boerderijen in oktober

In de weekenden van oktober is iedereen welkom om te komen Toekomst Zaaien bij biodynamische boerderijen. Jong en oud lopen in een rij over de akker om met de hand wintergraan te zaaien. De boeren laten zien hoe een vruchtbare bodem, een rijke biodiversiteit en vitale zaden de basis vormen voor…

Filmmaker zoekt duurzame ondernemers voor nieuwe winkelketen

Nederland kent talloze duurzame, sociale, en lokale ondernemingen. Die moeten opboksen tegen grote winkelketens, die vol liggen met goedkope spullen waarvan we niet precies weten hoe, door wie, en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. Daarom begint filmmaker Kees Brouwer zijn eigen keten: de…

LinkedIn Noordwest Ziekenhuisgroep

Biologisch brood voor ziekenhuis in Alkmaar

Vanaf vandaag worden de biologische broden van Fermento geserveerd in het ziekenhuis in Alkmaar. Noord-West Ziekenhuisgroep meldt dat de producten van Fermento passen in het nieuwe maaltijdconcept dat het ziekenhuis gaat uitrollen.   Bron: LinkedIn Noordwest Ziekenhuisgroep

Coop

Groeispurt voor Zwitserse biologische landbouw

Zwitserse Coop wil alleen nog Zwitsers meel voor biologisch brood

Bio Suisse verwacht een sterke groei van de vraag naar biologische broodgranen nu Coop van plan is om tegen 2027 alleen nog meel met het Zwitsers Bio Suisse biolabel te gebruiken voor zijn biologische broden. De bestaande arealen zijn niet toereikend om aan de extra vraag te voldoen. Bio Suisse is daarom…


Rss Twitter Instagram

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven