Brood en banket

Fotoreportage toont Nederlandse inbreng

Fusie en overnames gesprek van de dag tijdens BioXpo VitaSana

Tholen - Op zondag 13 en maandag 14 oktober 2019 vond de BioXpo VitaSana plaats in Brussel Expo.  Het gesprek van de dag ging over de gevolgen van de fusie tussen Udea en Biofresh en de overname van Natudis en Hagor. Biojournaal maakte een fotoreportage met Nederlands tintje op de beursvloer.  Klik hier voor de…

België: biologische, glutenvrije bakker opent tweede vestiging in Gent

De Franse glutenvrije bakkerij Chambelland heeft op 4 oktober een tweede vestiging geopend in Gent. Met hun biologisch en 100 procent glutenvrije brood richten ze zich op het brede publiek. “Gluten-intolerant of niet, we willen consumenten verenigen in een smaak die ze waarderen. Behalve brood verkopen…

EKO-bakkerij Hardeman in RTL Z-programma De Barometer

Het RTL Z-programma De Barometer is op bezoek geweest bij EKO-bakkerij Hardeman. De aflevering gaat over de Nederlandse bakkerij en wordt uitgezonden op zondag 10 november, 17:30 uur. De making of kan hier bekeken worden. Bron: Nieuwsbrief Stichting EKO-keurmerk

BioToko maakt biologische spekkoek

BioToko uit Zutphen heeft biologische spekkoeken, Indonesische kruidencake, gemaakt in grote hoeveelheden. Ze bakken de spekkoek in de oven van de BioPizza. De spekkoek smaakt naar kruiden zoals kaneel, cardamom, nootmuskaat, anijs en kruidnagel. De basis is van boter, suiker en eieren.  De spekkoek kan worden gegeten…

Fotoreportage: een bio-rondje over de Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tholen - Het bio-gehalte op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was ook dit jaar vrij hoog. De beurs in Expo Houten vond net als vorig jaar plaats op maandag en dinsdag (30 september en 1 oktober). Het was de 30ste editie van de vakbeurs voor foodprofessionals. Biojournaal struinde de beursvloer af op zoek…

De lekkerste speculaas van Gelderland is biologisch:

Driekant Ambachtscentrum wint speculaaswedstrijd

De beste amandelspeculaas uit Gelderland komt uit Zutphen! Driekant Ambachtscentrum werd uit maar liefst 103 inzendingen gekozen als absolute winnaar van de befaamde landelijke speculaaskeuring van Beko. Waanzinnig complimentDe speculaas werd beoordeeld door een consumentenpanel en een vakjury. De…

Fotoreportage toont bio-aanbod Gastvrij Rotterdam

Tholen - De 7e editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy heeft de afgelopen drie dagen precies 16.303 vakbezoekers getrokken. Dit betekent een stijging van maar liefst 14,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Er stonden ruim 500 exposanten en Biojournaal maakte een rondgang over de beurs langs de…

De Wereldbol en Royal Steensma tekenen samenwerkingsovereenkomst

"We willen volgend jaar minstens 1 miljoen Wereldbollen verkopen"

Op 9 september hebben Henk Smit van de Wereldbol en  Alfred Bruin van Royal Steensma een samenwerkingsovereenkomst getekend. Royal Steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de biologische Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijk bakkerij kanaal in Nederland. Hierdoor draagt Royal Steensma…

Gemiddeld graanjaar voor rassenproeven biologische granen

Het Vlaamse Inagro legt jaarlijks een rassenproef biologische triticale aan op zandleemgrond. Voor het tweede jaar op rij werd daarbij een rassenproef wintergerst en wintertarwe aangelegd. Ondanks het zeer droge seizoen mogen we dit jaar van een gemiddeld graanjaar spreken met vooral een goede opbrengst…

Klaas Bil: "Ik ben nu eenmaal gek op de ambacht"

Nieuw merk met glutenvrije vegan bio-koekjes

Tholen - Corn Crake is een nieuw merk in de natuurvoedingsbranche. Onder dit merk heeft Klaas Bil zeven soorten glutenvrije vegan koekjes ontwikkeld. "Ik ben nu eenmaal gek op de ambacht, daarom kon ik het niet laten om hiermee aan de slag te gaan", vertelt Klaas, die vorig jaar de leiding over Billy's…

Vijfde variant uit Pauline's Keuken

Biologische kwarkcake-mix nu verkrijgbaar

Uit Pauline's keuken heeft een nieuwe biologische bakmix ontwikkeld: de kwarkcake. De mix is de 5e smaak van hun gezonde bakmixen-lijn in samenwerking met Leev. De cake bevat minder suiker en verzadigde vetten, maar veel proteïne. De basis bestaat uit biologische ingrediënten, zoals speltbloem en speltmeel.…

"Op korte termijn openen twee locaties in nieuwe vorm"

Vernieuwde formule Le Perron geschikt voor drukke locaties

Le Perron, het Nederlandse concept gespecialiseerd in ambachtelijk brood, heeft zich op meerdere plekken in binnensteden jarenlang bewezen. Albron heeft een stevige impuls aan het concept van de bakkerijformule gegeven, met een belangrijke innovatieslag op alle fronten. De hele keten is bij deze…

Leo Borms van La Confiance:

"Toen ik dat oude recept in handen kreeg, wilde ik het niet verloren laten gaan"

Leo Borms oprichter van La Confiance richtte zijn bedrijf een paar jaar geleden op. Hij maakt speculoos met biologische ingrediënten gebaseerd op een oud recept van zijn grootvader. "Toen ik dat oude recept in handen kreeg, wilde ik het niet verloren laten gaan en besloot het nieuw leven in te blazen, net…

Friese bio-bakker krijgt gemeentelijk fairtrade certificaat uitgereikt

Op woensdag 28 augustus heeft Freek Abma, voorzitter van de werkgroep Fairtrade Noardeast-Fryslân, het certificaat aan bakker Jantje van der Dam – Bolhuis en verkoper Hendrik van de Dam van EKO Bakkerij Bolhuis uitgereikt.  De biologische bakker die bekend staat om zijn bio-fairtrade suikerbrood staat elke woensdag…

Levert besparing van minstens 180.000 vrachtkilometers per jaar op

Bauck: 20 miljoen voor nieuwe fabriek

De Duitse bio-fabrikant Bauck gaat een nieuwe fabriek bouwen in Rosche (district Uelzen in Nedersaksen). Het acht verdiepingen tellende gebouw wordt 45 vierkante meter hoog en…

Ook Nederlandse bedrijven weten BioXpo goed te vinden

"Start-up Paviljoen dubbel zo groot"

Tholen - De BioXpo vindt dit jaar op 13 en 14 oktober plaats in Brussel. Ook dit keer presenteren weer de nodige Nederlandse bedrijven hun producten in Brussels Expo (Paleis 11) op de vakbeurs voor en door de bio-sector. De interesse vanuit Nederland lijkt elke editie van de tweejaarlijkse beurs groter…

Meesterbakker Hendrik Durnez:

"Ik ben vooral bio-bakker geworden vanuit een diep respect voor het milieu"

Bio-brood kan tegenwoordig overal worden gekocht. Het is een erg puur product dat zijn smaak en kwaliteit vooral haalt uit biologische granen. Ook de gist of desem en de factor tijd spelen een grote rol. Meesterbakker Hendrik Durnez laat zien hoe ze bij bio-bakkerij De Trog het lekkerste bio-brood maken.…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven