Brood en banket

"Veel waardering voor de uitstraling van het product"

Nieuw: Bio-vanillekoekjes in pot

Tholen - Hoppe Professional introduceert op de Horecava een nieuw bio-product, namelijk: Lekker Bio koekjes in een pot. Elke pot bevat zo'n 130 biologische vanillekoekjes. "We hebben dit product ontwikkeld omdat we een antwoord willen hebben op de vraag naar een bio-variant waarbij de koekjes niet allemaal afzonderlijk van een…

Veel 'molens' met bio-meel op Europain

Naast het WK Boulangerie had Europain de (Nederlandse) bezoeker nog meer te bieden. De beurs werd van 11 tot en met 14 januari gehouden in Parijs. Bakkers in Bedrijf maakte een overzicht, waarin onder meer gemeld wordt dat er opvallend veel 'molens' op de beurs stonden om hun eigen meel te promoten. "En…

"Het heeft iets magisch"

"Het heeft iets magisch voor mij. Hoe je met zulke eenvoudige ingrediënten - meel, water en zout - zoiets lekkers kunt maken". Na een korte winterstop opent Lotte op woensdag 8 januari de deuren van de Rotterdamse bakkerij Das Brot weer. Hier maakt ze zuurdesembrood op basis van biologisch tarwemeel dat is gemalen door molenstenen…

Juliette en René (De Veldkeuken) zetten biologisch niet in de schijnwerpers

"Biologisch had toen toch een andere associatie dan nu"

Vanaf 1999, toen Juliette Borggreve en René van der Veer hun bedrijf de Veldkeuken oprichtten, kookten zij al biologisch, maar ze schreeuwden dat destijds niet van de daken. ‘’Het had toen toch een andere associatie dan nu.’’ Destijds trokken zij door het hele land met een fietskarretje, hun ‘mobiele…

Recall bio-meergranenbrood i.v.m. aanwezigheid mosterd

COOP, PLUS, Poiesz Supermarkten  en Aldi waarschuwen dat in Bio Meergranenbrood de allergeen mosterd aanwezig kan zijn. Dit staat echter niet op de verpakking vermeld. Doordat de…

Yvette Kox van Banket Yvette

"Ik hoop dat mijn taarten in de toekomst in heel Nederland en ook  België te koop zijn"

In 2013 besloot Yvette Kox van Banket Yvette om vanuit haar zorg over dierenwelzijn en het milieu veganist te worden. Ze had zelf al jaren darmklachten en kreeg het advies gluten- en sojavrij te gaan eten. Door dit advies las ze met extra aandacht de etiketten van verpakkingen. Ze schrok van de…

Op bezoek bij biologische bakker vanmenno

René Pluijm ging op bezoek bij - een voor hem - oude bekende: Menno 't Hoen, bakker van ambachtelijk biologisch brood. Een goed brood heeft volgens broodbakker Menno 't Hoen 'een opengebarsten korst en een veerkrachtige binnenkant', en dat kan René beamen. Menno bakt brood zoals de Fransen dat deden;…

37 producten ontvangen Bio Gourmet-label van Bio Suisse

Voor de 14e keer werd door Bio Suisse in Bern, de 'Bio Gourmet Knospe' uitgereikt. Deze prijs werd uitgereikt aan 37 producten uit de categorie Bakkerij- en zuivelproducten.…

Bio Bakkerij De Trog is eerste CO2-neutrale bakkerij in België

Bio Bakkerij De Trog is erin geslaagd om, als eerste grootschalige, Belgische bakkerij het CO2-neutraal-label op haar naam te schrijven. Het is een concrete vertaling van haar…

Bleijendijker rundvlees worstenbroodje nieuw in 24/7 winkel

Op Landgoed Bleijendijk in Vught wordt continu gewerkt aan nieuwe hoogkwalitatieve landgoedproducten. Het nieuwste product is het Bleijendijker rundvlees worstenbroodje. Een handgemaakt biologisch worstenbroodje met pittig puur rundvlees van de Montbéliarde koeien van Boerderij Bleijendijk en deeg van de…

Workshop en ALV tussen de bio-broodjes

Maandag 25 november waren de leden van Gastronomisch Gilde (GG) en het bestuur te gast in Harmelen bij Carl Siegert. De Algemene Ledenvergadering vond daar plaats. In de nieuwsbrief van GG staat een kort verslag: "Daar genoten zij van een lekkere lunch, mochten ze een kijkje nemen in de vernieuwde…

Bakkerij Driekant geeft een kijkje achter de schermen

"Wij vinden het emotionele rendement ook een heel belangrijk rendement"

Driekant, de biologische bakkerij uit Zutphen, geeft via een serie interviews met hun medewerkers een kijkje achter de schermen. Tien medewerkers komen aan het woord. Marijn…

Twee awards voor Farm Brothers

Farm Brothers, de biologische koekjesmakers uit Amsterdam, is verleden week in de prijzen gevallen. Ze wonnen een award voor het beste nieuwe biologische koekje van Frankrijk 2020 en ze hebben de award gewonnen voor meest innovatieve leverancier van Tony's Chocolonely. Teyler Padberg toont de awards. Tjebbe van Meeteren:…

Wija Hendrickx van L'esprit de Paris

"Altijd op zoek naar de beste biologische ingrediënten voor mijn bonbons"

Sinds juni dit jaar is Edam een nieuwe biologische chocolaterie en patisserie rijker: L’esprit de Paris. Een naam met een dubbele betekenis: verfijnde producten met biologische ingrediënten die bijdragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen. “In mijn eentje kan ik de wereld niet veranderen”, zegt onderneemster…

"Lekkernijen om samen van te genieten, met of zonder allergie/intolerantie"

Ook binnen bio-speciaalzaken ruimte voor meer patisserie?

Tholen - rose&vanilla heeft haar assortiment bij Bakkerij Verbeek uitgebreid. "Dit maakt het voor de winkelier een stuk eenvoudiger om onze taartjes en cakejes aan te bieden in de biologische speciaalzaak. Het kan namelijk in één keer mee met de reguliere brood & banket-bestelling. Diverse…

25 november: rondleiding vernieuwde bakkerij van Carl Siegert

Op 25 november verzorgt het team van Carl Siegert een rondleiding door hun vernieuwde bakkerij met een bijbehorende workshop voor alle GG-leden. Ook niet-leden zijn welkom tegen een vergoeding. Het enthousiasme voor het bakken van (h)eerlijk brood deelt het team van Carl Siegert graag met de deelnemers: "Daarom…

Handwerk en verzoeknummers bij Ribbink's Specialiteiten Bakkerij

"Beschuit is ons lastigste product"

Tholen - De term 'Specialiteiten' in Ribbink's Specialiteiten Bakkerij slaat op beschuiten en crackers. Hierin zijn de bakkers van de in Apeldoorn gevestigde bakkerij al jaren gespecialiseerd. Directeur Mark Ribbink schat het bio-aandeel inmiddels op 25 tot 30 procent. "Dit is in de loop van de jaren op…

Winny van Buuren van Landgoed Velhorst

"Ons eerste brood gebakken van eigen biologische tarwe en triticale"

Op Landgoed Velthorst is het eerste brood gebakken van de eigen biologische tarwe en triticale. Boerin Winny van Buuren: "Ons eerste brood gebakken van eigen biologische tarwe en triticale van Landgoed Velhorst van Natuurmonumenten. De tarwe en triticale is gemalen door Korenmolen de Leeuw in Lettele. Binnenkort…

Vlog van accountmanagers Rabobank

Een kijkje in de keuken van biologische bakkerij Hardeman

Jeffrey Veldman en Romy Caspers van de Rabobank zijn werkzaam als accountmanagers bij de Rabobank. Zij gaan langs bij ondernemers in de regio Altena en Bommelerwaard. Zo namen zij ook een kijkje in de keuken van Gerard en Suus van de Biologische bakker Hardeman. Jerffrey Veldman: "Vlog 3 en in deze vlog…

Belgische bio-bakkerij lanceert Tritordeum brood

Biologische bakkerij De Trog lanceert een Tritordeum brood. De in Ieper gevestigde bakkerij onder leiding van meesterbakker Hendrik Durnez is het eerste bedrijf in België dat dit mediterrane graan gebruikt om een innovatief brood te bakken. Het is ook het eerste bedrijf in Europa dat gemoute granen met…

Pop-Up Vegan Foodlab voor herhaling vatbaar

"Klaar voor de volgende locatie"

Tholen - Het Vegan Foodlab en Pop-Up shop is afgelopen zaterdag na een periode van twee maanden weer gesloten. Het initiatief van Susanne de Raaij van Biobite en Sarah Barkmeijer van LadyFruitcake kon op veel belangstelling rekenen, zowel in real life als op social media. Susanne: "Het was supergaaf. Het is geweldig om een…

"Eet koekjes en verander de aarde"

Tjebbe van Meeteren van het biologische koekjesmerk Farm Brothers is trots bij het zien van de eerste bewegende beelden voor de 'Make Soil Matter-campagne'. Dit meldt hij op LinkedIn. "EAT COOKIES, CHANGE THE EARTH" Proud to see the first moving images in GIF format of Farm Brothers about how buying our cookies…

Twee varianten verkrijgbaar: Bio Breakfast en Bio Borrel

"Kerstpakketten vol producten waar we trots op zijn"

Tholen - Bij Odin zijn ze al druk bezig met het maken van kerstpakketten. Er zijn dit jaar twee pakketten verkrijgbaar; Bio Breakfast en Bio Borrel (alcoholvrij). De pakketten zijn vanaf nu te bestellen. "In onze kerstpakketten zitten speciaal geselecteerde producten, 100% biologisch en het liefst…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven