Brood en banket

Fotoreportage Biojournaal toont Nederlandse inbreng BIOFACH

Van 13 tot en met 16 februari vormde de Duitse stad Neurenberg weer het middelpunt van de wereldwijde biologische sector. Ook vanuit Nederland neemt de belangstelling nog elk jaar toe. Voor het negende jaar op rij heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten.…

Kröner-Stärke: “Biologische teelt is belangrijk bij het opzetten van duurzame werkwijzes"

De Europese zetmeelproducent Kröner-Stärke reageert op de zorgen van consumenten over duurzaamheid en transparantie in de voedselketen door een verbeterd assortiment van…

Recordaantal van 2.989 internationale exposanten

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Er stonden dit jaar maar liefst 2.989 exposanten op de BIOFACH. En samen met de VIVANESS kwam dit aantal zelfs op 3.273. Hiermee hebben de beurzen hun eigen record wederom verbroken. De exposanten kwamen uit 98 verschillende landen. De landen Botswana en de Comoren maakten hun debuut op de BIOFACH,…

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Royal Steensma neemt Bak Speciaal in Nijkerk over. Bak Speciaal is producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten, zoals biologisch, desem- en…

Bekijk de fotoreportage met Nederlandse exposanten

51.500 bezoekers voor BIOFACH en VIVANESS

De BIOFACH en VIVANESS hebben gezamenlijk meer dan 51.500 bezoekers getrokken. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland (ongeveer de helft van de bezoekers) en de top 5 bestaat verder uit Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Het congres bevestigde zijn rol als het grootste internationale kennis- en…

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Tholen - De 30ste editie van de BIOFACH zit er op. Net als voorgaande jaren heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten. Daarvan is een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Het overgrote deel van de Nederlanders was weer te vinden in Hal 5, maar Nederland was in…

Taart zonder boter, kaas en eieren

Elke woensdagochtend worden er in het café van bakkerij Sharp Sharp nieuwe boeketjes neergezet. Het zijn de enige bloemen hier die niét gegeten worden. Welke wel? Nou, de rozenblaadjes op de brownies, de viooltjes in het blue berry-taartje en de theeblaadjes op de matcha no-cheese cake. Zoet zonder zuivel Het stel…

Genneper watermolen nu biologisch gecertificeerd

De Genneper watermolen in Eindhoven is officieel biologisch gecertificeerd. Dat maakte wethouder Jan van der Meer via Twitter bekend. Hij heeft namelijk het Skal certificaat uitgereikt aan het bedrijf.  De Genneper watermolen verkoopt allerlei soorten meel en mixen.  Voor meer informatie: www.zelfbrodenbakken.nl

Biologische koekjes met matcha thee en citroensmaak

Minikoekjes met matcha thee en een frisse citroentoets. Koekjes met theesmaak? Matcha thee is een trendy product dat steeds meer gebruikt wordt als ingrediënt, zoals in deze koekjes. Het heeft zijn populariteit te danken aan de veelzijdige gezondheidsvoordelen.  Rijk aan antioxidanten Deze Bisson-koekjes zijn ideaal als…

16 februari: eerste Open Desem Atelier

Bij Maalderij De Gouden Engel worden sinds 2016 desembrood bakworkshops gegeven door Vincent van der Wolf en Vincent Kraan. Inmiddels hebben al heel wat deelnemers zich het broodbakken eigen gemaakt. Maar natuurlijk blijft er nog steeds wat te leren, blijven er vragen komen. Daarom organiseert het…

Bio-bakkerij de Trog wint Factory of the Future Award

Vlaamse voedingsbedrijven evolueren steeds meer naar hoogtechnologische omgevingen die zich aanpassen aan de uitdagingen van de Industrie 4.0. Dat bevestigen vandaag de…

Nieuw: BioToday Cereal Portion Packs

Sinds een paar weken zijn de BioToday Cereal Portion Packs te vinden in het koelvak van AH to go. "Het is een makkelijke manier om (plantaardige) yoghurt, vers fruit en een portieverpakking granola of muesli snel mee te nemen naar de volgende bestemming", aldus de Smaakspecialist. "Het product is qua…

"Klaas blijft de passie voor het bakkersvak met ons delen"

Broers keren met Billy's Farm terug op BIOFACH

Tholen - De broers Guido en Sander Bil hebben de leiding van Billy's Farm overgenomen van hun vader Klaas. Onderdeel van het 'nieuwe strijdplan' is de terugkeer als exposant op de BIOFACH (13-16 februari). "Voor ons tweeën is het natuurlijk de eerste keer dat we onszelf daar presenteren. Vorig jaar…

Samenwerking met Leev

Foodie Pauline Weuring introduceert bio-bakmixen

Nieuw: cakemix Uit Pauline’s Keuken in samenwerking met Leev. Vier pakken met de allerbeste verantwoord geproduceerde biologische ‘droge ingrediënten’ om zelf in een handomdraai een cake van te bakken. Want het leven is beter met cake dan zonder. Zeker als je er een beetje verantwoord van kunt snoepen.…

Fotoreportage:

Bio-beurs 2019 trok 9.300 bezoekers

Tholen - De afgelopen editie van de Bio-beurs trok maar liefst 9.300 bezoekers. Ook Biojournaal was aanwezig en maakte een uitgebreide fotoreportage.  Klik hier voor de fotoreportage. De beursfoto's van Vivani, Odin De Nieuwe Band, Hobbit en Natrada. Bionext-directeur Bavo van den Idsert: “Elk jaar kijk ik weer trots om me heen naar de…

Teyler Padberg: "Een groot compliment"

De Farm Brothers winnen bioproductverkiezing met vegan koekje

Tholen - De nieuwste aanwinst van de Farm Brothers, het Vegan Brownie Almond Cookie, is op de Bio-beurs verkozen tot ‘Winnaar Biologisch Product van het Jaar 2019’. Farm Brothers, gestart door de twee vrienden Herman Insinger en Teyler Padberg is inmiddels het grootste biologische koekjesmerk van…

Fotoreportage Bio-beurs 2019

Tholen - Na een bewogen jaar met de nodige overnames, presenteerden verschillende bedrijven zich voor het eerst samen op de Bio-beurs. Odin De Nieuwe Band stond bij de ingang, Udea en Natudis stonden bij elkaar en hetzelfde gold voor Reudink en Van Gorp. Bij al deze stands konden bezoekers terecht om hun vragen te stellen over…

Twee nieuwe Taste of Nature repen

Tholen – Madal Bal heeft afgelopen week twee nieuwe repen van Taste of Nature aan het assortiment toegevoegd. “Het zijn bijzonder smaakvolle en voedzame repen”, begint Emile Dercksen te vertellen. “De repen zijn namelijk raw geproduceerd. Er zijn geen suikers aan toegevoegd en daarnaast zijn ze vegan en…

Prijsuitreiking 'Biologisch product van 2019': 24 januari om 15:00 uur

Met de Bio-verkiezing bieden Bionext, BioNederland en de Bio-beurs een podium voor productinnovatie in de biologische sector. De keuze voor het 'Biologisch product van 2019' wordt gemaakt door een jury. Op de Bio-beurs worden de nieuwe producten en productinnovaties gepresenteerd in een eregalerij. Prijsuitreiking Op 24…

Ellen Alofs, Boogaard International:

“We willen meer gaan focussen op de Nederlandse markt”

Tholen – Dit jaar staat Boogaard International voor het eerst op de Biobeurs. “We hebben altijd op de Biofach gestaan, omdat we ons altijd gericht hebben op de export van typisch Nederlandse producten zoals, groenten, kaasproducten en roomboter”, vertelt Ellen Alofs. “Op de Biofach komen ook altijd…

Winnaar Present Your Startup

Verantwoorde, biologische tussendoortjes voor kinderen

Tholen – De start-up Lolo’s Bites heeft het afgelopen jaar hard aan de weg getimmerd. “Wij zijn de winnaar van Present Your Startup”, vertelt mede-oprichter Lysanne Denneboom. “Daarvoor moesten we ons bedrijf pitchen voor 300 man, waaronder investeerders en andere ondernemers. De jury was unaniem over…

Initiatief van Meesters van de Halm:

Ontbijten met eigen geteeld graan

De biologische telers, die hun graan leveren in de biologische graanpool van Agrifirm, ontvangen in december een pakketje met heerlijke biologische ontbijtgranen. Agrifirm collecteert de granen van biologische telers en levert de verschillende biologische granen, zoals haver, gerst, rogge en tarwe aan…

Biologische amandelspijs bij Gerard & Suus

Gerard Hardeman draaide altijd al zijn eigen spijs en gaat nu ook leveren aan andere biologische bakkers. Het recept gaat uit van de basisingrediënten. Deze zijn amandelen, rietsuiker, ei en citroen. Maar een eigen receptuur is ook mogelijk, zolang het maar biologisch is.  De minimumafname is 500 gram en de levering en levertijd zijn…

Veel bio-zoetwaren op ISM 2019

Van 27 tot en met 30 januari 2019 vindt de ISM beurs voor zoetwaren en snacks plaats in Keulen. Zo'n 400 standhouders zullen biologische producten tonen op de beurs. In 2018 lag dit aantal nog op…

Biograan Duitsland: goede oogst en stabiele prijzen

Ook de teelt van biograan heeft in Duitsland onder de extreme droogte geleden. De oogstuitval was echter kleiner dan in de conventionele akkerbouw. Daar komt bij dat de…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven