Brood en banket

Erik Does: "Eind 2020 alles onder één dak"

Fotoreportage - Nieuwbouw Udea in volle gang

Tholen - De nieuwbouw van Udea is in volle gang. Algemeen directeur Erik Does maakte onlangs tijd vrij voor een rondleiding door het nieuwe pand dat gebouwd wordt op Foodpark Veghel, op een steenworp afstand van het huidige pand aan de Doornhoek. In het pand komt een ruimtebesparend en volledig…

BioForum Vlaanderen trekt op inspiratietour in Duitsland

Op 11 maart organiseerde BioForum Vlaanderen een inspiratietour voor bakkers die overwegen om zich biologisch te laten certificeren. Ze bezochten twee Duitse biobakkers en één molenaar in Nederland. De groep bestond voornamelijk uit niet-gecertificeerde bakkers die al wat ervaring hadden met het werken…

Spoedklus geen probleem voor Zonnespelt

"Gisteren kregen we een telefoontje van een klant met een probleem. Er kwam een vrachtwagen Oostenrijkse ‘gepelde’ spelt naar hem toe, maar die lading was niet goed gepeld. Daar kan Zonnespelt wel wat mee. We hebben het graan opnieuw verwerkt en de klant was zeer tevreden", laat Rogier Scherpbier weten…

Evert-Jan van Egteren (Royal Steensma):

"Bakkers reageren positief op overname Bak Speciaal door Royal Steensma"

Royal Steensma nam Bak Speciaal, specialist in melanges voor biologisch brood, desembroden en brood op basis van oergranen, recentelijk over. De overname was niet onopgemerkt gebleven. "Bak Speciaal levert écht onderscheid in brood, Royal Steensma doet dat al jaren in banket. Dus deze overname werkt…

Biocontroleur Bert Decaluwé:

"Vooral de locatie waar de kippen buiten lopen is belangrijk"

Op de Velt Markt Anders gaf BioForum Vlaanderen een panelgesprek over 'Gezond, veilig en duurzaam voedsel'. Verliezen we door onze huidige kijk op voedselveiligheid en onze toegenomen angst voor ongewenste stoffen het bredere plaatje uit het oog? Moeten we alle voorzorgen nemen, ook als dit ten koste…

Biologische natuurdesem bakkerij geopend in Ede

Waar voorheen juwelier Arend Schipper gevestigd was, aan de Veenderweg 79 te Ede, heeft op 26 februari natuurdesem Bakkerij Goedbrood zijn deuren geopend. "Brood dat met slechts enkele basis ingrediënten, vakkennis en liefde, vers wordt gemalen, verwerkt, en gebakken in onze eigen bakkerij. Vier dagen in…

Bakken met biologische meel- en bloemsoorten

Koopmans heeft sinds begin jaren 90 een breed assortiment biologische meel- en bloemsoorten. Het Koopmans BIO assortiment bestaat uit: TARWE Broodbloem De biologische…

"Waardering voor veelzijdig aanbod en kleinschalige opzet"

Puur! Horeca Event brengt horecaondernemers en leveranciers samen

Tholen - Het eerste Puur! Horeca Event is gisteren in Utrecht gehouden. Werkspoor Café De Leckere fungeerde als ontmoetingsplaats voor horecaondernemers en een groep leveranciers met veelal biologische producten. "Het was een erg leuke dag. Ik heb veel enthousiaste bezoekers gesproken. Zij waren niet…

Portret - Biobakker Linde

"Kies meer voor Belgisch biobrood van lokale graansoorten"

Linde Decoodt bakt ambachtelijke, biologische broden in een oude spoorweghal in Leuven. Haar bakkerij houdt ze bewust kleinschalig: "Mijn broden rijzen op basis van een natuurlijke zuurdesem en ik kies resoluut voor lokaal, biologisch graan. Ik wil mijn klanten het verhaal achter hun brood kunnen…

Bio-brood en bio-worst: omzetbrenger of onnodig in de ambachtelijke sector?

Bio-levensmiddelen zijn populair, maar tot nu toe is slechts elke vijftigste Duitse slagerij en iedere twintigste Duitse bakkerij bio-gecertificeerd. Uit een nieuw onderzoek…

Edith Goossens, Lisa’s choice:

"Veel biologisch, verse producten en met zo min mogelijk toevoegingen"

"Het merk ‘Lisa’s Choice’ is ontstaan doordat mijn dochter Lisa 6 jaar geleden glutenvrij moest gaan eten." "We kwamen er daardoor achter dat er in Nederland aardig wat glutenvrije producten te koop zijn, maar helaas vol zitten met additieven, E-nummers, te veel zout en suiker en dat ze eigenlijk ook…

Bauck viert 50-jarig jubileum met nieuwe molen voor glutenvrije haver

Het Duitse bedrijf Bauck viert in 2019 haar 50-jarig bestaan onder het motto '50 jaar met hart en molen' en plant tegelijkertijd de verdubbeling van haar capaciteiten door de bouw van een nieuwe molen. Volgens een persmededeling moet de nieuwe installatie jaarlijks zo'n 13.000 ton meer graan kunnen…

Fotoreportage Nederlandse exposanten

Volgende BIOFACH: 12-15 februari 2020

De volgende editie van de BIOFACH in Neurenberg zal van 12 tot en met 15 februari gehouden worden in de NürnbergMesse. Zo'n 95% van de bezoekers van dit jaar heeft aangegeven volgend jaar weer van de partij te zijn. Op de BIOFACH stonden vorige week meer dan 120 Nederlandse exposanten. Ook trok de beurs…

Fotoreportage Biojournaal toont Nederlandse inbreng BIOFACH

Van 13 tot en met 16 februari vormde de Duitse stad Neurenberg weer het middelpunt van de wereldwijde biologische sector. Ook vanuit Nederland neemt de belangstelling nog elk jaar toe. Voor het negende jaar op rij heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten.…

Kröner-Stärke: “Biologische teelt is belangrijk bij het opzetten van duurzame werkwijzes"

De Europese zetmeelproducent Kröner-Stärke reageert op de zorgen van consumenten over duurzaamheid en transparantie in de voedselketen door een verbeterd assortiment van…

Recordaantal van 2.989 internationale exposanten

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Er stonden dit jaar maar liefst 2.989 exposanten op de BIOFACH. En samen met de VIVANESS kwam dit aantal zelfs op 3.273. Hiermee hebben de beurzen hun eigen record wederom verbroken. De exposanten kwamen uit 98 verschillende landen. De landen Botswana en de Comoren maakten hun debuut op de BIOFACH,…

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over

Royal Steensma neemt Bak Speciaal in Nijkerk over. Bak Speciaal is producent en leverancier van grondstoffen voor speciale broodsoorten, zoals biologisch, desem- en…

Bekijk de fotoreportage met Nederlandse exposanten

51.500 bezoekers voor BIOFACH en VIVANESS

De BIOFACH en VIVANESS hebben gezamenlijk meer dan 51.500 bezoekers getrokken. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland (ongeveer de helft van de bezoekers) en de top 5 bestaat verder uit Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Het congres bevestigde zijn rol als het grootste internationale kennis- en…

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Tholen - De 30ste editie van de BIOFACH zit er op. Net als voorgaande jaren heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten. Daarvan is een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Het overgrote deel van de Nederlanders was weer te vinden in Hal 5, maar Nederland was in…

Taart zonder boter, kaas en eieren

Elke woensdagochtend worden er in het café van bakkerij Sharp Sharp nieuwe boeketjes neergezet. Het zijn de enige bloemen hier die niét gegeten worden. Welke wel? Nou, de rozenblaadjes op de brownies, de viooltjes in het blue berry-taartje en de theeblaadjes op de matcha no-cheese cake. Zoet zonder…

Genneper watermolen nu biologisch gecertificeerd

De Genneper watermolen in Eindhoven is officieel biologisch gecertificeerd. Dat maakte wethouder Jan van der Meer via Twitter bekend. Hij heeft namelijk het Skal certificaat uitgereikt aan het bedrijf. De Genneper watermolen verkoopt allerlei soorten meel en mixen. Voor meer informatie:…

Biologische koekjes met matcha thee en citroensmaak

Minikoekjes met matcha thee en een frisse citroentoets. Koekjes met theesmaak? Matcha thee is een trendy product dat steeds meer gebruikt wordt als ingrediënt, zoals in deze koekjes. Het heeft zijn populariteit te danken aan de veelzijdige gezondheidsvoordelen. Rijk aan antioxidanten Deze Bisson-koekjes…

16 februari: eerste Open Desem Atelier

Bij Maalderij De Gouden Engel worden sinds 2016 desembrood bakworkshops gegeven door Vincent van der Wolf en Vincent Kraan. Inmiddels hebben al heel wat deelnemers zich het broodbakken eigen gemaakt. Maar natuurlijk blijft er nog steeds wat te leren, blijven er vragen komen. Daarom organiseert het…

Bio-bakkerij de Trog wint Factory of the Future Award

Vlaamse voedingsbedrijven evolueren steeds meer naar hoogtechnologische omgevingen die zich aanpassen aan de uitdagingen van de Industrie 4.0. Dat bevestigen vandaag de…

Nieuw: BioToday Cereal Portion Packs

Sinds een paar weken zijn de BioToday Cereal Portion Packs te vinden in het koelvak van AH to go. "Het is een makkelijke manier om (plantaardige) yoghurt, vers fruit en een portieverpakking granola of muesli snel mee te nemen naar de volgende bestemming", aldus de Smaakspecialist. "Het product is qua…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven