Rechtstreex breidt uit naar Den Haag

Rechtstreex ‘van de boer’ vierde maandag de officiële opening van de uitbreiding in regio Haaglanden. Wethouder Liesbeth van Tongeren opende het nieuwe verzamelpunt, het logistieke hart van het voedselbedrijf. Dit is het tweede distributiecentrum van het voedselbedrijf. De eerste locatie bevindt zich in Rotterdam.…

Michiel Wijnbergh

Toekomst Zaaien op biodynamische boerderijen in oktober

In de weekenden van oktober is iedereen welkom om te komen Toekomst Zaaien bij biodynamische boerderijen. Jong en oud lopen in een rij over de akker om met de hand wintergraan te zaaien. De boeren laten zien hoe een vruchtbare bodem, een rijke biodiversiteit en vitale zaden de basis vormen voor…

Filmmaker zoekt duurzame ondernemers voor nieuwe winkelketen

Nederland kent talloze duurzame, sociale, en lokale ondernemingen. Die moeten opboksen tegen grote winkelketens, die vol liggen met goedkope spullen waarvan we niet precies weten hoe, door wie, en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. Daarom begint filmmaker Kees Brouwer zijn eigen keten: de…

LinkedIn Noordwest Ziekenhuisgroep

Biologisch brood voor ziekenhuis in Alkmaar

Vanaf vandaag worden de biologische broden van Fermento geserveerd in het ziekenhuis in Alkmaar. Noord-West Ziekenhuisgroep meldt dat de producten van Fermento passen in het nieuwe maaltijdconcept dat het ziekenhuis gaat uitrollen.   Bron: LinkedIn Noordwest Ziekenhuisgroep

Coop

Groeispurt voor Zwitserse biologische landbouw

Zwitserse Coop wil alleen nog Zwitsers meel voor biologisch brood

Bio Suisse verwacht een sterke groei van de vraag naar biologische broodgranen nu Coop van plan is om tegen 2027 alleen nog meel met het Zwitsers Bio Suisse biolabel te gebruiken voor zijn biologische broden. De bestaande arealen zijn niet toereikend om aan de extra vraag te voldoen. Bio Suisse is daarom…

De Trog eerste CO2-neutrale bakkerij in België

Bio bakkerij de Trog is erin geslaagd om als eerste grootschalige Belgische bakkerij het CO2-neutraal label op haar naam te schrijven. Door een zorgvuldig uitgewerkt vergroeningstraject wist de Trog in een tijdspanne van 3 jaar haar CO2-uitstoot van 1372 ton te neutraliseren. Dit terwijl in dezelfde…

Pandriks Bake-Off

Nieuw: Crispy Multigranen Batard

Het assortiment van 100% natuurlijke en biologische zuurstofarm verpakte producten van SlooOW is uitgebreid met een nieuw Batard vloerbrood: Crispy Multigranen Batard. Het nieuwe brood is sinds deze week verkrijgbaar bij HelloFresh, meldt broodfabrikant Pandriks Bake-Off via LinkedIn. Beeld: SlooOW Het brood kent een langzaam…

TV-campagne van start

Miljoenen boterhammen redden tijdens Verspillingsvrije Week

In één week tijd kan heel Nederland thuis ruim 60 miljoen boterhammen besparen, door niet te verspillen. Bakkers en supermarkten doen mee aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen. Zo plakken zij op maar liefst 3 miljoen broden de…

Laatste Zomer Velddagen over olifantsgras en zomertarwerassen: 17 augustus

Niet één BioVelddag maar meerdere dagen verspreid over heel Nederland om van te genieten. De laatste zomervelddagen alweer met podcasts om te luisteren, video's om te bekijken en velden om te bezoeken. Lekker brood! Het aanbod van zomertarwe voor de biologische teelt is beperkt. Akkerbouwer Hero Havenga…

"Voor de chauffeurs stonden 's nachts ontbijtpakketjes klaar"

Udea luidt vakantieperiode in met proeverij

Tholen - Bij Udea is afgelopen vrijdag de vakantieperiode (op afstand) ingeluid. Diverse leveranciers waren hierbij aanwezig en lieten het personeel vanuit foodtrucks proeven van hun producten. Ook aan de vroege vogels (lees: chauffeurs) werd gedacht. Voor hen stond een ontbijtje klaar om mee te nemen…

Pandriks Bake Off BV genomineerd voor Drentse ondenemersprijs

Pandriks Bake Off BV uit Meppel is genomineerd voor de titel van Drentse Onderneming van het Jaar 2021. De Stichting Drentse Onderneming van het Jaar biedt Drentse…

"Kunnen door nieuwe inzichten weer ploegloze mengteelt toepassen"

Zit er toekomst in polycultuur voor Nederlandse landbouw?

Tholen - 'The Future of Polyculture for Dutch Farming Systems' – een zevental studenten en alumni van Wageningen Universiteit ACT heeft hier onlangs onderzoek naar uitgevoerd, in opdracht van Bbrood. Op dinsdag 29 juni hebben ze online hun eindpresentatie gegeven. Uit de reacties van de toehoorders bleek…

Drie nieuwe biologische pie's

Tholen - Vanaf nu zijn bij Udea drie nieuwe biologische ambachtelijke handgemaakte pie's verkrijgbaar. De pie's zijn gemaakt door Pom-Pie voor Marqt. "We breiden ons bio-assortiment steeds verder uit. Nu introduceren we de Linzencurry pie, Beef rendang met boontjes en Beef en chorizo met witte bonen en spekjes", vertelt Fons…


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven