Brood en banket

Nieuwe 5 keer zo grote productielocatie

Rose & Vanilla sluit crowdfunding maximaal succesvol af met 300.000 euro

Rose & Vanilla, een Nederlandse patisserie die biologische taartjes zonder melk en gluten maakt, heeft 300.000 euro opgehaald met haar crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Hiermee is de maximale 200% van de beoogde lening behaald. De financiering wordt gebruikt voor een nieuwe productielocatie,…

Mijnbiowinkel.nl gelanceerd: locatiezoeker voor dichtstbijzijnde biologische winkel

In één oogopslag zien waar de dichtstbijzijnde biologische winkel, bakker of slager is. Dat is vanaf vandaag mogelijk via Mijnbiowinkel.nl: met de locatiezoeker kunnen…

Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023

Tholen - Horecaminnend Nederland kon deze week weer haar lol op tijdens de 10e editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Ruim 500 exposanten en 18.559 bezoekers bezochten op 18, 19 en 20 september de beurs, waarmee het eerdere record in 2022 met 16.757 bezoekers is verslagen. Wij maakten weer een…

Nieuw: sojameel van biologische sojabonen

Tholen - Naast sojabonen verkoopt NL Soja nu ook sojameel van Nederlandse bodem. Evert Jan Daling vertelt dat de sojabonen in eigen beheer worden vermalen. "De gehele sojaboon wordt vermalen. Dat betekent dat wij full-fat sojameel leveren." Volgens Evert Jan is de sojameel een goede toevoeging aan het assortiment.…

Wouter Snippe over het Graanschap:

"Het geeft een kick als je ziet dat van jouw graan brood gebakken wordt"

Brood van Nederlands graan, dat is de missie van het Graanschap. Inmiddels zijn al 14 telers aangesloten bij het initiatief. In het radioprogramma Geld of je leven vertelden teler Wouter Snippe en bakker François Brandt over het korte-keteninitiatief. 14 telersWouter: "Ik was vrij enthousiast, want je…

Zonnespelt: een decennium van graanpassie en duurzame dromen waarmaken

"Er zijn nog heel wat oude graanrassen die we nog niet eten"

Een passie voor oude granen mondde 10 jaar geleden uit in het bedrijf Zonnespelt van Rogier Scherpbier. "Dankzij boeren zoals hij krijgen wij niet alleen meer diversiteit en voedingswaarde op ons bord, ook kleine duurzame boeren kunnen bij hem terecht om hun oogst te laten verwerken zodat ze het kunnen…

Oogst uit strokenteelt vraagt om meer flexibiliteit bij voedselverwerkers

Levert strokenteelt extra uitdagingen op voor voedselverwerking na de oogst? Wetenschappers van Wageningen Food & Biobased Research onderzochten daarvoor drie tarweoogsten. De tarwe uit strokenteelt bleek moeilijker om schoon te maken en te scheiden, maar baktests toonden aan dat het meel bij het bakken…

Bakker heeft positieve ervaringen met veldboon-tarwebroden

Zo'n 30 geïnteresseerden krijgen tijdens veldbijeenkomst voorproefje van de veldboon

Bij biodynamisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed in Engwierum vond op woensdag 2 augustus een veldbijeenkomst plaats. Akkerbouwer Pyt Sipma is één van de deelnemende telers binnen het project 'ketenontwikkeling voor tarwe veldboon in mengteelt', waarbij tarwe en veldboon naast elkaar op een perceel geteeld…

Zainab Foods introduceert biologische rotiplaten

"We willen de Surinaamse keuken ook beschikbaar maken voor de consument die biologisch eet"

Tholen - De Surinaamse keuken is op dit moment een van de snelst groeiende keukens in Nederland. Op foodfestivals en evenementen zijn Surinaamse gerechten steeds vaker te vinden. Maar wie een willekeurige biologische winkel binnenstapt, treft daar nauwelijks Surinaamse producten aan. Daar liggen kansen,…

Veiligheidswaarschuwing SlooOW Rustieke Meergranen Baguette

Pandriks Bake Off geeft een veiligheidswaarschuwing voor de SlooOW Rustieke Meergranen Baguette. Het product met onderstaande houdbaarheidsdatum en batchcode bevat geen Nederlandstalig etiket op de verpakking. Het etiket op de verpakking is Deens (Rustikt Flerkorns Baguette) waardoor de verplichte…

Le Pain Quotidien introduceert 'cannabisbrood'

Cannabisbrood is de nieuwste innovatie van Le Pain Quotidien. Of zoals CEO Annick van Overstraeten het zegt: "ons meest ecologische brood tot nu toe, ontwikkeld door onze oprichter Alain Coumont in samenwerking met de Canbe Farm in Waals-Brabant." Het cannabisbrood wordt verkocht in alle 54 bakkerijen en…

Het Graanschap wil graan weer op de kaart zetten bij boeren en bakkers

Het Graanschap is een Nederlands bedrijf dat de complete broodketen in eigen handen heeft. Ze verbinden boeren die graan telen met bakkerijen die biologisch meel willen…

Recall Schär glutenvrije donkere crackers

Udea roept de Glutenvrije donkere crackers van Schär terug. Het product bevat een te hoog gehalte aan Tropanische alkaloïden. Consumptie kan zorgen voor gezondheidsproblemen…


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven