Brood en banket

Van handmatige handelingen naar volautomatische lijn

Nieuwe verpakkingslijn voor biologisch akkerbouwbedrijf

BD Graan, een biologisch akkerbouwbedrijf, besloot enkele jaren geleden om fors uit te breiden. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om hun processen te optimaliseren en een nieuwe verpakkingslijn te installeren. Het doel? Hun granen vele malen efficiënter verpakken en palletiseren. Ausloos…

Biobakkerij plant 1,5 hectare bos

De medewerkers van de biobakkerij De Trog uit Ieper hebben zaterdag 15 februari het 'Bos De Trog' aangeplant. Foto: Biobakkerij De Trog "Respect voor de natuur, respect voor het ambacht, respect voor traditie en respect voor onze planeet zijn gebakken in onze visie", aldus het bedrijf. "Onze inzet om het…

Alle bio-koekjes verzamelen

Een koekje bij de koffie. Of thee. Of gewoon omdat je even een verwenmomentje wilt. Niks mis mee, zeker als je de balans met gezond eten goed in de vingers hebt. Wie naast een smakelijk koekje ook…

Evelien Coppens, Lilalou Biscuits, richt pijlen op Nederlandse markt

Vlaamse moeder ontwikkelt voedzame koekjes voor kinderen

Tholen - Ze zocht een voedzaam, verantwoord schoolkoekje voor haar kinderen. Evelien Coppens ging op zoektocht, maar kon niet vinden wat zij zocht. Daarom besloot ze zelf aan de slag te gaan. Lilalou: een granenkoekje vol vezels en vitaminen was het resultaat. Gemaakt voor en een beetje door kinderen. Nu…

Organic Trade Assocation heeft positieve verwachtingen voor de komende jaren

"Amerikaanse bio-voedingsmarkt met 6,3% gegroeid in 2019"

De Amerikaanse markt voor bio-producten groeit voortdurend. In 2018 was het biologisch marktaandeel 5,7%. De aanvoer van primaire landbouwgrondstoffen was de afgelopen jaren…

Molenaartje biscuit gestickerd vanwege allergeen mosterd

Het is gebleken dat het allergeen mosterd door incidentele contaminatie van een van de grondstoffen zowel in de volkoren biscuits als de volkoren speltbiscuits van Molenaartje…

Van saaie pannenkoek naar smaakexplosie

Tholen – "In Nederland worden pannenkoeken veel te traditioneel en te eenvoudig geserveerd. Dat moet toch veel leuker en spannender kunnen? Ashwien en Reena Bisnajak wilden reuring maken in pannenkoeken-etend Nederland. Eerst hadden ze hun zinnen gezet op een pannenkoekenrestaurant, maar zonder…

Fotoreportage: Smullen en bijpraten op de Bio-beurs

Tholen - Meer dan 300 bedrijven presenteerden zichzelf de afgelopen dagen tijdens de Bio-beurs. Er hing weer een gemoedelijke sfeer en velen grepen de kans om op de beursvloer met elkaar bij te praten. De redactie van Biojournaal maakte zoals altijd weer een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de…

“Mont Blanc Foods probeert een aanvulling te zijn op de grote spelers”

Hoe maakt een winkel het verschil?

Mont Blanc Foods presenteert op de Bio-beurs een nieuwe biologische Italiaanse toast. “Wij zijn elke dag bezig met de vraag hoe een biologische winkel of speciaalzaak zich kan onderscheiden. Dat doet elke winkel uiteraard met vakmanschap en service, maar vooral ook met het assortiment. Mont Blanc Foods…

"Veel waardering voor de uitstraling van het product"

Nieuw: Bio-vanillekoekjes in pot

Tholen - Hoppe Professional introduceert op de Horecava een nieuw bio-product, namelijk: Lekker Bio koekjes in een pot. Elke pot bevat zo'n 130 biologische vanillekoekjes. "We hebben dit product ontwikkeld omdat we een antwoord willen hebben op de vraag naar een bio-variant waarbij de koekjes niet allemaal afzonderlijk van een…

Veel 'molens' met bio-meel op Europain

Naast het WK Boulangerie had Europain de (Nederlandse) bezoeker nog meer te bieden. De beurs werd van 11 tot en met 14 januari gehouden in Parijs. Bakkers in Bedrijf maakte een overzicht, waarin onder meer gemeld wordt dat er opvallend veel 'molens' op de beurs stonden om hun eigen meel te promoten. "En…

"Het heeft iets magisch"

"Het heeft iets magisch voor mij. Hoe je met zulke eenvoudige ingrediënten - meel, water en zout - zoiets lekkers kunt maken". Na een korte winterstop opent Lotte op woensdag 8 januari de deuren van de Rotterdamse bakkerij Das Brot weer. Hier maakt ze zuurdesembrood op basis van biologisch tarwemeel dat is gemalen door molenstenen…

Juliette en René (De Veldkeuken) zetten biologisch niet in de schijnwerpers

"Biologisch had toen toch een andere associatie dan nu"

Vanaf 1999, toen Juliette Borggreve en René van der Veer hun bedrijf de Veldkeuken oprichtten, kookten zij al biologisch, maar ze schreeuwden dat destijds niet van de daken. ‘’Het had toen toch een andere associatie dan nu.’’ Destijds trokken zij door het hele land met een fietskarretje, hun ‘mobiele…

Recall bio-meergranenbrood i.v.m. aanwezigheid mosterd

COOP, PLUS, Poiesz Supermarkten  en Aldi waarschuwen dat in Bio Meergranenbrood de allergeen mosterd aanwezig kan zijn. Dit staat echter niet op de verpakking vermeld. Doordat de…

Yvette Kox van Banket Yvette

"Ik hoop dat mijn taarten in de toekomst in heel Nederland en ook  België te koop zijn"

In 2013 besloot Yvette Kox van Banket Yvette om vanuit haar zorg over dierenwelzijn en het milieu veganist te worden. Ze had zelf al jaren darmklachten en kreeg het advies gluten- en sojavrij te gaan eten. Door dit advies las ze met extra aandacht de etiketten van verpakkingen. Ze schrok van de…

Op bezoek bij biologische bakker vanmenno

René Pluijm ging op bezoek bij - een voor hem - oude bekende: Menno 't Hoen, bakker van ambachtelijk biologisch brood. Een goed brood heeft volgens broodbakker Menno 't Hoen 'een opengebarsten korst en een veerkrachtige binnenkant', en dat kan René beamen. Menno bakt brood zoals de Fransen dat deden;…

37 producten ontvangen Bio Gourmet-label van Bio Suisse

Voor de 14e keer werd door Bio Suisse in Bern, de 'Bio Gourmet Knospe' uitgereikt. Deze prijs werd uitgereikt aan 37 producten uit de categorie Bakkerij- en zuivelproducten.…

Bio Bakkerij De Trog is eerste CO2-neutrale bakkerij in België

Bio Bakkerij De Trog is erin geslaagd om, als eerste grootschalige, Belgische bakkerij het CO2-neutraal-label op haar naam te schrijven. Het is een concrete vertaling van haar…

Bleijendijker rundvlees worstenbroodje nieuw in 24/7 winkel

Op Landgoed Bleijendijk in Vught wordt continu gewerkt aan nieuwe hoogkwalitatieve landgoedproducten. Het nieuwste product is het Bleijendijker rundvlees worstenbroodje. Een handgemaakt biologisch worstenbroodje met pittig puur rundvlees van de Montbéliarde koeien van Boerderij Bleijendijk en deeg van de…

Workshop en ALV tussen de bio-broodjes

Maandag 25 november waren de leden van Gastronomisch Gilde (GG) en het bestuur te gast in Harmelen bij Carl Siegert. De Algemene Ledenvergadering vond daar plaats. In de nieuwsbrief van GG staat een kort verslag: "Daar genoten zij van een lekkere lunch, mochten ze een kijkje nemen in de vernieuwde…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven