Extra handjes om paasbestellingen in te pakken

Tholen - Het paasweekend staat voor de deur en dat betekent dat er in bakkerijen overuren worden gedraaid om alle bestellingen op tijd af te krijgen.  Ook bij De Veldkeuken is het een drukte van belang. Naast extra personeel zetten ook familieleden zich in om de bestellingen in te pakken. In de bakkerij op…

Groningse natuurvoedingswinkel bestaat 40 jaar

Heel Holland Bakt-taferelen bij De Nieuwe Weg

Tholen - Een jubileum vieren in coronatijd. Dat vraagt om de nodige creativiteit. Natuurvoedingswinkel De Nieuwe Weg in Groningen bestaat 40 jaar en besloot de klanten bij de alternatieve viering te betrekken. Dit door hen te vragen om het hele jaar door elke week één of twee taarten te bakken voor de…

Bbrood opent nieuwe winkel in de Jordaan

Op vrijdag 26 maart opende Bbrood een nieuwe winkel in de Jordaan in Amsterdam. Hier wordt een volledig biodynamisch en biologisch assortiment verkocht, net als in de in januari geopende winkel in Amsterdam Noord. Het bakkersbedrijf maakt met deze winkels de stap naar biodynamisch ondernemen, om te…

Weer naakte haver ingezaaid voor Puur Rineke bij boer Jan Buining

"Hierdoor hoeft het kaf niet van het koren te worden gescheiden"

Maandag 22 en dinsdag 23 maart is bij biologische akkerbouwer Jan Buining in Westerwolde de nieuwe naakte haver voor Puur Rineke ingezaaid. Dit gebeurde op in totaal 10 hectare. "We hebben ook nog bijna 4 hectares gezaaid met iets anders. Iets unieks en bijzonders, waarover we later meer gaan vertellen",…

Eigenaren Kaas & Meer zoeken opvolging

"Dit jaar zagen we een groei van 30 à 40 procent"

Tholen - Wie de kaasspeciaalzaak aan de Zuivelweg in Ruurlo binnenstapt, vindt daar, zoals de naam op de winkelpui doet vermoeden: kaas en meer. Naast kaas en zuivel van De Vijfsprong in Vorden, Terschellinger Kaas in alle soorten, Jersey-kaas van Remeker en geitenkaas van de Mekkerstee, zijn de schappen…

Dagelijks brood bakken met vakmanschap en biologische ingrediënten

"Ons brood wordt niet alleen gemaakt met biologische ingrediënten maar ook, en vooral, met het vakmanschap van onze bakkers. De eyecatcher van ons atelier is de grote, moderne…

De Oorsprong gestart met online winkel

Coöperatie de Oorsprong heeft sinds kort een online winkel met meer dan 300 biologische producten. Biologisch tuinder Koos Boertjens vertelt in Deventer Post dat de online winkel het boodschappen doen gemakkelijker moet maken. "Mensen weten dat we er zijn en weten ons steeds beter te vinden. We hopen met…

Haarlemse biologische markt weer van start

Als de coronamaatregelen het toelaten, wordt zaterdag 6 maart van 10.00 tot 15.00 uur de eerste biologische markt in de Haarlemmer Kweektuin (Kleverlaan 9) van dit seizoen…

Bunge Loders Croklaan breidt bio-aanbod in Europa uit

"Levensmiddelenbedrijven zien 'biologisch' steeds meer als een uitdrukking van transparantie"

Bunge Loders Croklaan, leverancier van speciale oliën en vettenoplossingen voor de voedingsindustrie, breidt zijn biologische portfolio in Europa uit en biedt een gestage en…

Ad Overgaag neemt afscheid van De Broodbouwers en Lekker Brood

Ad Overgaag neemt binnenkort afscheid van De Broodbouwers en Lekker Brood. Zijn aandelen worden overgedragen aan Wibe Smulders en Jasper Kool van Happy Tosti. Dat hebben Ad en…

eSPECIAL van start gegaan

Dresscode BIOFACH 2021: teenslippers en joggingbroek

Tholen - Waar Neurenberg normaal gesproken op dit moment de 'place to be' is voor de internationale bio-branche, wisselen we nu vooral online informatie uit. Vanmorgen is de eSPECIAL BIOFACH VIVANESS van start gegaan. Hieraan nemen ook 52 Nederlandse 'exposanten' deel. Biojournaal maakt net als altijd…

'Altijd vers brood in huis!'

100% Belgisch, ambachtelijk en biologisch brood nog meer in de kijker in de winkel

Lekker biologisch brood, veilig verpakt, altijd vers en puur Belgisch: klanten worden terecht steeds veeleisender. Bij Biobakkerij De Trog zijn ze daarom heel trots om een product op maat te kunnen aanbieden: PUR PAIN, het Belgische ambachtelijke en biologische kwaliteits-brood."Tegelijk doen we er ook…

Vicky Ng, Unsplash

Veldkeuken-bakker René bakt graag met oude graansoorten

Na jaren een bekende lunchzaak aan de rand van Utrecht te hebben gehad, was het voor René van der Veer tijd om uit te breiden naar een volledige bakkerij. Op landgoed Rhijnauwen huurt hij samen met zijn vrouw een oude boerderij van de gemeente Utrecht. Deze hebben zij omgetoverd tot productiebakkerij,…

Korenmolen De Twee Gebroeders levert biologische meel uit lokale productie

In een korte voedselketen wint iedereen: je hebt een lage ecologische foodprint en zorgt voor een lokale economie waarin iedereen een eerlijke prijs krijgt; de boer, de molenaar en de bakker.In de gemeente Altena is een mooi initiatief: Korenmolen 'De Twee Gebroeders'. Hier wordt het biologische graan…

Zo had de fotoreportage-route er uit kunnen zien...

Bio-inbreng Horecava Limited - vandaag online

Tholen - De Horecava vindt vandaag digitaal plaats: Horecava Limited. Met ruim 60 sprekers op de stages Het Podium, De Expert, De Tasting, De Trainer, De Start-up en De Lobby biedt Horecava Limited een vol programma. Bij De Start-up kan men onder meer video's bekijken van twee bio-ondernemers (Max's…


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven