Brood en banket

Ontbijten tussen de oergranen op biologische Caipashoeve in Leffinge

Bakker Luc David uit Oostende en boer Klaas De Vreese, van de biologische Caipashoeve uit Leffinge werken deze zomer opnieuw samen voor een ontbijt tussen het graan en het kweken van bio-oergranen. Foto Facebook: Caipashoeve Vorig jaar mondde de gedeelde passie uit in een eerste oogst van de wintertarwe…

Aanmelden kan nog tot 1 augustus

"Grootte of type winkel niet bepalend bij Bio Winkel Awards"

Tholen - Aanmelden voor de Bio Winkel Awards kan nog tot 1 augustus. Dit is een compleet vernieuwde verkiezing voor biologische speciaalzaken. De 'Bio Winkel Awards' kent…

Beste Biojournaal-lezers,

De komende twee weken geniet de Biojournaal-redactie van vakantie. Op maandag 5 augustus zal weer een nieuwe editie van Biojournaal verschijnen. Vanaf dan voorzien we jullie weer iedere werkdag van…

Bakkerscafé in Nijmegen

"De hele Vierdaagse geopend met ons verse biologische brood, banket, ontbijtjes, lunch en koffie"

Het Bakkerscafé in Nijmegen kan tijdens de Nijmeegse Vierdaagse waarschijnlijk weer op extra klanten rekenen. Vorig jaar publiceerden we in Biojournaal dit artikel over speciaal voor de vierdaagse gebakken biologische koekjes en nu plaatste het Bakkerscafé plaatste daarom deze tweet: "De hele Vierdaagse…

Tijdbesparend bio-brood voor de horeca

Tholen - Bakkerij Carl Siegert in Harmelen bakt sinds dit jaar de Quadrino's Maxi. Met dit brood kunnen horecamedewerkers in een paar simpele stappen meerdere belegde broodjes tegelijk maken. Ze kunnen de Quadrino's Maxi dwars doorsnijden, in één keer beleggen en vervolgens eenvoudig in 4 of 8 gelijke…

Broodje Gezond (KRO-NCRV)

Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?

In de uitzending van Broodje Gezond van gisteravond, woensdag 10 juli, onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris wat er waar is van de vraag 'Zijn biologische groenten…

De Veldkeuken vestigt zich in historisch rijksmonument 't Goed ten Rhijn

René van der Veer en Juliette Borggreve, eigenaren van de Veldkeuken, een ambachtelijke bakkerij en landgoedkeuken, hebben hun droomlocatie gevonden in een historisch rijksmonument op steenworp afstand vanaf hun bestaande locatie en woning. Het rijksmonument 't Goed ten Rhijn is volledig gerestaureerd en…

"Deze winkel heeft een enorme gunfactor"

Nieuwe Ellen aan het roer bij Ellen Natuurlijk

Tholen – Sinds 1 juli staat er een andere Ellen aan de leiding bij natuurvoedingswinkel Ellen Natuurlijk in Wijk bij Duurstede. Ellen Appeldoorn heeft de winkel overgenomen van Ellen Vunderink. "We hebben afgelopen zaterdag op heel gezellige wijze afscheid van de 'oude' Ellen genomen. Tevens konden de…

Samenwerking Zadkine Brood & Banket College met Sharp Sharp

Op de Linkedin-pagina van Perry van Milt, Hospitality & Educational specialist is te lezen dat het Zadkine Brood & Banket College gaat samenwerken met het Rotterdamse Sharp Sharp om plantaardig bakken, biologisch, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers, meer onder de aandacht te brengen van…

Bio-brood:

Welke weg legt het af voordat het op je bord belandt?

Welke stappen legt een brood af voor het als boterham bij de consument op het bord belandt? Dat zoeken bio-winkeliers zelf uit in de nieuwe reeks De weg van een bio-product van biomijnnatuur. Sofie Van Slycken van ’t Lang Leven in Lochristi volgt een speltbrood uit haar biowinkel terug naar de bron. Elke…

Recall notenvrije Raw Strawberry-coconutbar van Lady Fruitcake

Lady Fruitcake roept per direct de notenvrije Raw Strawberry-coconut bar terug omdat er amandelen (allergeen noten) in zitten. Deze bar is verkocht in de periode van 16-04-2019 tot en met 18-06-2019. Mensen die allergisch zijn voor amandelen (allergeen noten) kunnen een allergische reactie krijgen. Deze…

Monique van der Meer-Ruhe, Florentin:

"Koriander, kalonji-zaden en knoflook geven extra smaak aan onze mini naan"

Tholen - Het mini naanbrood van Florentin is nu onder andere verkrijgbaar bij Udea. Monique van der Meer-Ruhe geeft aan dat dit Indiase 'flatbread' op vele manieren te gebruiken en te combineren is. "Je kunt het naanbrood vullen of in kleine stukjes snijden en dan gebruiken om te dippen. En wat te denken…

Knekkebrød uit Heino ligt in tachtig biologische winkels

Kari Roozemond wilde het liefst lokale biologische grondstoffen, maar daar hangt nog geen keurmerk aan. In de bakkerij worden per maand vijfduizend stuks crackers gebakken. Deze liggen inmiddels in tachtig biologische winkels waaronder dertig EkoPlaza’s. Kari’s Crackers heeft twee bakkers in dienst.…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven