Brood en banket

Royal Steensma introduceert nieuwe biologische desem

Royal Steensma introduceert een nieuwe, onderscheidende desem die luistert naar de naam Bio Desem Cultuur Royal. Deze desemcultuur heeft een basis van biologische tarwe en rogge en voldoet aan de criteria van het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood. Bijzonder aan Bio Desem Cultuur Royal is dat het…

Bakkersbedrijf opent eerste biodynamische winkel middenin lockdownperiode

Bbrood met 22 unique selling points

Als je vanuit passie kiest voor de beste kwaliteit, dan vergeet je soms hoe uniek jouw product eigenlijk is. Want wat voor jou heel gewoon is, blijkt juist heel bijzonder te zijn. Bbrood bakt desembroden en heeft 10 winkels in Amsterdam, 13 verkooppunten bij Marqt en 11 winkels in Afrika. Op 8 januari…

Hardeman bakt biologische ontbijtkoek zonder lactose en gluten

"Binnenkort in veel Belgische natuurvoedingswinkels", belooft Gerard Hardeman via social media. De biologische bakker uit Wijk en Aalburg heeft op vraag uit België biologische, lactosevrije en glutenvrije ontbijtkoek aan het assortiment toegevoegd.   Voor meer informatie: info@bakkerijhardeman.nl en www.gerardensuus.nl 

Biologisch afbakbrood in maaltijdbox

De 100% natuurlijke en biologische zuurstofarm verpakte producten van Pandriks Bake-Off zijn onder de merknaam SlooOW sinds deze week verkrijgbaar in de digitale schappen van HelloFresh. Dat meldt de broodfabrikant via LinkedIn. Het brood kent een langzaam productieproces waarbij het deeg gemiddeld 24…

"Niet voorbereid op stormloop, maar konden het aan"

Buffelen en hamsteren in de biospeciaalzaken

Tholen – Het jaar 2020 was op zijn zachts gezegd een enerverend jaar. Dit geldt ook zeker voor de leden van de Biowinkelvereniging. Zij moesten alle zeilen bijzetten om de schappen gevuld te kunnen houden en aan alle maatregelen te voldoen. Roosmarijn Saat, voorzitter van de vereniging, geeft aan erg…

Dreamstime.com

"Door biologische kerststollen nu op 25 procent van normale capaciteit"

Duizenden biologische kerststollen worden er deze dagen gebakken bij bakkerij Carl Siegert in Harmelen. Drukke tijden voor een bakker, zou je zeggen. Toch draait de bakkerij…

"Veel steun vanuit branche om Awards ook komend jaar weer tot een succes te maken"

Sponsoren Biowinkel Awards 2021 bekend

Ook komend jaar kunnen de Biowinkel Awards weer op veel steun rekenen vanuit het bedrijfsleven. Diverse partners willen ook graag het komende jaar hun naam weer verbinden aan…

Lilifruit viert jubileum met introductie op Belgische markt

Tholen - Een uit de hand gelopen hobby, zo zou je het bedrijf van Hans Apontoweil kunnen noemen. Precies zeven jaar geleden startte hij Fris Gedroogd Fruit, leverancier in geweld gedroogd fruit. Een jaar later waren zijn producten via Udea in heel Nederland verkrijgbaar en nu is de stap gezet naar onze…

Het Bos De Trog wordt werkelijkheid

"Voor elke verkochte kerststol planten we een boom"

Begin dit jaar plantte biobakkerij De Trog samen met Natuurpunt ruim 1.000 bomen aan op de Sulferberg in Westouter, België. De bakkerij wil haar engagement om 1,5ha bos aan te planten verder zetten. In de kerstperiode zal het dan ook zoveel mogelijk biologische kerststollen verkopen. Voor elke verkochte…

Brood en koekjes van biologische fonio

Bij Dutch Organic Bakery is men aan de slag gegaan met Fonio. De authentieke Afrikaanse graansoort wordt verwerkt in brood en koekjes, zo meldt Solange Domaye van Symfonio via LinkedIn. Voor meer informatie: www.symfonio.nl

Maarten Rijninks, De Aanzet: "Ook andere grotere winkels gaan deze stap zetten"

Katja Schuurman doet eerste Echte Prijs-boodschappen

Tholen - Biologische supermarkt De Aanzet in de Amsterdamse Pijp stunt als eerste supermarkt ter wereld met Echte & Eerlijke Prijzen. Dit doet de winkel door sinds 'Black Friday' het True Pricing-systeem officieel toe te passen. Op de kassabon staan ook de verborgen kosten apart per product vermeld. True…

WUR

Monitor Duurzaam Voedsel uitgebracht

1,6 miljard euro aan biologisch voedsel besteed in 2019

We besteedden in 2019 18% meer aan duurzaam voedsel dan het jaar hiervoor. Consumenten zijn best bereid meer aan duurzaam voedsel uit te geven. Ook groeide het aanbod gestaag. Van de ruim 56 miljard euro die we vorig jaar aan voedsel besteedden gingen er 7,7 miljard euro op aan duurzaam eten. In 2018 was…

Biscuiterie de Provence nieuw bij online groothandel Amanvida

Biologische, glutenvrije taarten en koekjes op basis van amandel

Biscuiterie de Provence, een familiebedrijf gelegen in een dorp in de buurt van Avignon, ontstond op een dag in 1833. Joseph Bedouin begon in de Provence, in het hart van de Enclave of the Popes, met de handel in lokale producten zoals amandelen, abrikozenpitten en kersenstelen. Volgende generaties…

Pascal Ultee, Capriole Café: "Onze meest verkochte koffie is biologisch gecertificeerd"

#supportyourlocals met bio-pepernoten

Tholen - Zelf hebben ze het als restaurant momenteel ook niet bepaald makkelijk. Toch steunt het Haagse restaurant Capriole Café juist in deze tijd graag zijn vaste leveranciers. Deze week is de beurt aan biologische bakkerij Lekker Brood. De door Ad Overgaag gebakken ambachtelijke bio-pepernoten zijn…

Gerard Hardeman maakt amandelspijs met speciale amandelen Gerard Hardeman

"Vulkaan in de buurt draagt bij aan bijzondere smaak"

Bio-bakker Gerard Hardeman heeft 500 kilogram amandelspijs gemaakt van Siciliaanse amandelen, Braziliaanse rietsuiker en Nederlandse eieren. Hij meldt dat met name de…

Geslaagde smaaktest met nieuwe bio-vloerbroden

"De bakker deelde zijn vakmanschap"

Bij De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort was afgelopen zaterdag een 'teststraat' met nieuwe biologische vloerbroden ingericht. Deze broden van De Veldkeuken (gevestigd op Landgoed Ameliswaard in Bunnik) zijn vanaf nu verkrijgbaar bij De Nieuwe Graanschuur. "We kunnen terugkijken op een erg geslaagde dag…

'Teststraat' met biologische vloerbroden

De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort vierde onlangs het vijfjarig bestaan. In de nieuwsbrief geven de ondernemers aan dat ze er weer 5 jaar tegenaan kunnen. En om de daad bij…

Bio-speculaasbrok als beste uit de test

De biologische speculaasbrok van Ekoplaza is als beste uit de test gekomen. In VRIJ (De Telegraaf) test een panel wekelijks een supermarktproduct. Dit keer ging het dus om…


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven