Mattisson ruilt Black Friday voor Green Friday

Voedingssupplementen merk Mattisson Healthcare sluit zich aan bij de Green Friday beweging en gaat op 26 november op groen. Op dezelfde dag is het bij retailers over de hele…

Binnenstebuiten op bezoek bij Veld 4

Walnootolie volgens Frans recept

De walnotenboomgaard van Melissa en Rudolf Jan den Beer Poortugael telt 220 bomen van 35 verschillende rassen. In het programma Binnenstebuiten was chef-kok Alain Caron gisteren op bezoek bij Veld 4 en hielp hij met het rapen van de walnoten en het persen van de olie. Melissa vertelt dat het ras Broadview de beste noten geeft,…

Verdeler wil totaalaanbieder van bio-producten zijn

Burgemeester van Tienen op bezoek bij Marma

Op vrijdag 19 november, tijdens de ‘dag van de ondernemer’, werden politici door Unizo in contact gebracht met ondernemers. Burgemeester van Tienen, Katrien Partyka, ging op bezoek bij Marma, verdeler in bio-producten met familiaal karakter. Zaakvoerders Steve en Lien Portauwe, de tweede generatie binnen…

PEF-methode een essentiële stap binnen de productie van groentenchips

Gezonde, hoogwaardige groentensnacks, deels uit overtollige en zo mogelijk Duitse grondstoffen, dat is het doel van het in 2018 opgerichte bedrijf Vakuum Food. Onder de merknaam 'Snacks TEAM by Vakuum Food' is het aanbod van het bedrijf, dat sinds dit jaar gevestigd is in het Niedersachsenpark, zich snel…

Nu bij Amanvida: Ogaenics - holistische beauty supplementen speciaal voor de vrouw

Ogaenics is nieuw bij Amanvida, de online bio-groothandel voor particulier en zakelijk. Wat is het verhaal achter Ogaenics wellness & beauty supplementen? Enkele jaren geleden hadden Suse Leifer en Claudia Seehusen, de oprichters van Ogaenics, te kampen met verschillende gezondheidsproblemen. Tijdens hun…

Fotoreportage: Bio-exposanten grijpen hun kans op Free From Expo

Tholen - Free From Functional & Health Ingredients 2021 vond gisteren en eergisteren plaats in RAI Amsterdam. Biojournaal maakte een rondje langs de Nederlandse exposanten die (deels) biologische producten aanbieden. Bij het merendeel van de exposanten troffen de bezoekers nieuwe producten aan. Diverse…

EKO

Rob van den Berg, Meesters van De Halm:

"Wij kiezen voor het lekkerste van dichtbij"

"Wat ons uniek maakt is dat wij zo veel mogelijk Nederlandse granen verwerken in onze producten", zegt Rob van den Berg van graanpletterij De Halm uit Heeswijk-Dinther. "Niet uit chauvinisme hoor. Maar hoe biologisch is het als je het van ver weg haalt?" Rob van den Berg nam in 1993 met zijn vader…

Binnen no time uitverkocht

Vegan chocolademaker iChoc produceert Billie Eilish-editie

Dankzij een oplettende tiener en een aantal toevalligheden, produceerde EcoFinia GmbH in Bochum, dat achter het veganistische biologische chocolademerk iChoc zit, veganistische chocolade als als gelimiteerde albumspecial van Billie Eilish. Het begint allemaal in maart 2019 met een verhaal op Instagram, waarin…

Happy hazel is de nieuwste choco-treat van TerraSana

TerraSana introduceert nieuwe choco-treats: Happy hazel. Dit zijn hazelnoten omhuld met een laagje karamel zeezout chocolade. Mediumdark chocolade, maar dan 100% plantaardig. Het zakje bevat 140 gram choco-treats. "We hebben er bewust voor gekozen om deze choco-treats nu te introduceren. Met de…

Vernieuwd design voor horecaverpakkingen Meesters van De Halm

De horecaverpakkingen van Meesters van De Halm hebben een metamorfose ondergaan. "Het gamma is nu duidelijker leesbaar, kleurrijker en het geheel is veel meer één lijn geworden", vertelt Rob van den Berg namens Meesters van De Halm. De verpakkingen zijn voorzien van sfeerfoto's aan de voorzijde en een…

Natural & Organic Awards Scandinavië 2021

Zeewiersalade wint award voor beste nieuwe biologische voeding

Tijdens Nordic Organic Food Fair & Eco Life Scandinavia vorige week werden de Natural & Organic Awards uitgereikt. De awards zijn voor de nieuwste innovatieve producten op het gebied van biologisch, natuurlijk en duurzaamheid. WinnaarsZweden werd in eigen land bekroond tot Land van het Jaar. Oceanfruit: Oceansalade…

Uitbreiding TerraSana in volle gang

Tholen – Bij TerraSana in Leimuiden zitten ze midden in een verbouwing. "De vraag naar onze producten neemt in heel Europa toe, en daardoor groeien we uit ons huidige gebouw. Door de verbouwing verdubbelen we onze magazijn- en kantoorruimte. Ook breiden we onze eigen productie uit en komt er ruimte voor…

Duizenden telers in Oeganda aan de slag met biologische teelt van chiazaad

Berrico FoodCompany is in een samenwerkingsverband een nieuw project gestart voor biologisch chiazaad in Oeganda. Het project heeft impact op kleinschalige biologische landbouw in het land en er zijn ruim 20.000 telers bij betrokken.  Er zijn jaren van voorbereiding aan vooraf gegaan. "Wat dit project uniek…

Tweede Winter Limited Edition van Lovechock: Almond Crunch & Cinnamon

Tijdens een gure winteravond is niets lekkerder dan jezelf onder het genot van een warme kop thee laten verrassen door originele chocoladesmaken. Daarom lanceert Lovechock ook dit jaar weer twee bijzondere Winter Limited Editions. Voor consumenten die op ontdekkingsreis willen is er de nieuwe 'Real…

Foto's: Marloes Kort

De Traay neemt nieuw laboratorium in gebruik

De Traay heeft onlangs geïnvesteerd in een nieuw laboratorium. "Wij zijn trots op het resultaat en klaar voor de toekomst", vertelt Joyce Weerman. "De Traay streeft naar de hoogste kwaliteit en werkt al jarenlang samen met professionele imkers die voldoen aan de hoogste normen. Zo weten wij zeker dat de…

Marianne van Keep van Verstegen Spices & Sauces verkozen tot 'MVO-manager van het jaar 2020/21'

Op het 20ste Nationaal Sustainability Congres in Hilversum werd Marianne van Keep (Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces) verkozen tot 'MVO-manager van het jaar 2020/21'. De prijs werd uitgereikt door Maurits Groen, duurzame ondernemer en pleitbezorger voor duurzaamheid. De…

Unsplash

Vrijwel geen residuen gevonden op biologische rozijnen

Het Voedingscentrum beveelt de consumptie van rozijnen aan als gezond tussendoortje voor kinderen vanaf één jaar, passend binnen de Schijf van Vijf. Maar uit analyse van niet…

Chocolatemakers viert 10-jarig jubileum met limited edition bewaarblik

Bij Chocolatemakers staan inmiddels 10 jaar impact en échte verandering teweeg brengen op de teller. Om hun tienjarige bestaan te vieren introduceert Chocolatemakers een limited edition bewaarblik, die symbool staat voor 10 jaar positieve impact op ons klimaat.  Smaak staat centraal in de fabriek aan de Amsterdamse cacaohaven.…

Nature & Cie

Terugroepactie Maïsmeel van Nature & Cie in België

In overleg met het FAVV haalt Hygiena NV het product bio maïsmeel 500g van het merk Nature & Cie uit de verkoop en roept het terug van bij de consumenten wegens te hoog gehalte aan tropaanalkaloïden. Hygiena NV vraagt haar klanten om dit product niet te consumeren en het terug te brengen naar het…

Meelmixen Heerlijkheid Mariënwaerdt nu ook verkrijgbaar voor winkelier en groothandel

Een werktuig van ruim 200 jaar oud en nog steeds zeer functioneel. Dat is Molen de Vrijheid op Heerlijkheid Mariënwaerdt. Een prachtig rijksmonument aan de rivier de Linge. De molen maalt op ambachtelijke manier biologische graansoorten, deze worden vervolgens verwerkt in de biologische meelmixen van het…

Britse vegan chocoladerepen bij AH in de schappen

Het Britse merk Raw Halo introduceert hun veganistische chocoladerepen bij Albert Heijn in heel Nederland. Het merk werd in 2015 opgericht door Meg Chapman. Inmiddels liggen de repen in ruim 3.000 winkels in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Geproduceerd in NederlandDe lancering van de repen bij…

De i Do! keukenkruiden zijn vanaf nu verkrijgbaar

Naast het huidige theeassortiment lanceert i Do! een nieuwe productgroep; keukenkruiden. Een assortiment van 42 kruiden, specerijen en kruidenmixen in een plasticvrije verpakking om (vegetarische) gerechten mee op smaak te brengen. Naast de losse basiskruiden en -specerijen bevat het assortiment ook…

Nieuwe M♥lk Bars van Lovechock: Caramel & Sea Salt en Hazelnut & Chai

Tholen - Lovechock heeft onlangs twee nieuwe Vegan M♥lk Bars op de markt gebracht: Caramel & Sea Salt en Hazelnut & Chai. Tijdens de regionale Duitse beurzen BioNord en BioSüd op 26 september en 3 oktober konden bezoekers al proeven van deze repen. Dit was ook het geval op de Natexpo in Parijs. Janine…

Zonnatura lanceert My Lunch Break soepen

Zonnatura stapt met de lancering van My Lunch Break in een nieuwe categorie: soep. Met de rijkgevulde soepen biedt Zonnatura nu de mogelijkheid om ook de warme lunch lekker en gezond in te kunnen vullen. De My Lunch Break soepen bieden volgens Zonnatura uitkomst als je tijdens een drukke dag een keer wat…

Clearspring wint acht Great Taste Awards

Na een indrukwekkende reeks van zeven Great Taste Awards in 2020, heeft het Japanse en biologische voedingsmerk Clearspring het dit jaar nog beter gedaan. Clearspring mocht dit keer zelfs acht onderscheidingen van de jury ontvangen. Tot de winnaars behoren vier van Clearspring's biologische koudgeperste…

Nieuw: Nocciolata Crunchy

Rigoni di Asiago breidt haar Nocciolata gamma uit met Crunchy: een biologische chocolade-hazelnootpasta met geroosterde stukjes hazelnoot voor een natuurlijke, krokante twist. Nocciolata Crunchy is romig én tegelijk knapperig, en biedt daarmee volgens de producent een volledig natuurlijke, verrassende smaakervaring. Het product…

Nieuw bij de Traay: honing met gember

Nieuw bij de Traay is honing met gember. "De honing met gember geeft een unieke smaakcombinatie en biedt tegelijkertijd het gemak van een ingrediënt wat veel gebruikt wordt. Het gebruik van gember past binnen een gezond voedingspatroon, de smaak en positieve effecten van gember maken het tot een populair…

"Gevestigde orde die nooit in biologisch wilde doen, gaat toch overstag"

Eigen receptuur voor elke klant bij Natural Spices

Tholen – Bij Natural Spices staan ze elke dag samen met foodmerken, topkoks en cateraars in de keuken. Dit om een veelzijdigheid aan onder meer kruidenmixen, sauzen en marinades te ontwikkelen. Allemaal gemaakt van kruiden en specerijen die het in Mijdrecht gevestigde bedrijf over de hele wereld inkoopt.…

Veiligheidswaarschuwing voor Pesto Vegetale en Pesto alla Genovese van Artigiana Genovese

Odin waarschuwt voor Pesto Vegetale en Pesto alla Genovese van het merk Artigiana Genovese. Deze pesto's hebben geen Nederlands etiket. Daardoor is het misschien niet duidelijk welke allergenen in het product zitten.  Merk: Artigiana GenoveseProduct: Pesto VegetaleT.H.T. 05-10-2022Art. nr. Odin: 12589Thema: betreft…

"Vooral de kleurrijke Birthdaycake variant ziet er heel feestelijk uit"

MadeGood introduceert twee nieuwe granolarepen

Tholen - MadeGood heeft twee nieuwe granolarepen op de markt gebracht. Het gaat om de MadeGood Chocolate Drizzled Birthdaycake en de Chocolate Drizzled Vanilla. "Deze nieuwe allergeenvrije repen zijn met chocolade besprenkeld en een echte traktatie voor kinderen", vertelt Tim Laarman namens Riverside…

Waarom knoflook meer is dan een smaakmaker

Knoflook is een bolgewas en komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. Het behoort net als (bos)uien, sjalotten, prei en bieslook tot de lookfamilie. Knoflook wordt veelvuldig gebruikt in de keuken als smaakmaker, maar wist je dat knoflook eten ook heel gezond is? De gezonde werking van knoflook is te danken…

Biologische meergranen broodmix voor de korte keten

Rogier Scherpbier van Zonnespelt vertelt over ervaringen met het succesvolle Ondernemersprogramma Versterking Korte Voedselketen, van provincie Flevoland. Met hulp van dit programma kon hij onder meer een meergranen broodmix ontwikkelen. "Wat we echt misten in onze verwerking is het contact met de…

Rob van den Berg, Meesters van de Halm:

"Nieuwe uitstraling glutenvrije granen maakt betere positionering mogelijk"

Tholen - De glutenvrije granen van Meesters van de Halm zijn voorzien van een nieuwe look. "We vonden dat er qua uitstraling te weinig onderscheid was tussen onze producten met gluten en de glutenvrije producten. Daarom besloten we om het als een zelfstandig concept neer te zetten. Hiermee komen onze…

DO-IT wordt DO IT ORGANIC

"Om onze toewijding aan het milieu, het klimaat en de biodiversiteit te benadrukken, introduceren wij een nieuwe merknaam en nieuwe huisstijl", vertelt Maaike Roelofse namens DO IT ORGANIC. "We…

Umami bouillon op basis van nieuwe eiwitten van mariene afkomst in de rekken van Bio-Planet

Marine Taste wint Bio-Planet's Food Challenge

Op het event 'The next decade of conscious consumption', georganiseerd door Bio-Planet ter gelegenheid van hun 20ste verjaardag, werd vandaag de winnaar van de 'Food Challlenge' bekend gemaakt. De vak- en publieksjury kozen voor Marine Taste omwille van het innovatieve karakter. Deze Zweedse start-up…

Vegan 'mi!k' reep Esmeraldas 50% nieuwkomer bij Original Beans

Tholen - Original Beans heeft onlangs zijn eerste veganistische 'melkchocoladereep' Esmeraldas geïntroduceerd. Bezoekers van de Natexpo in Parijs kregen de afgelopen dagen (24-26 oktober) de kans om de 'vegan mi!k reep' te proeven. Deze single origin chocoladereep bevat drie natuurlijke ingrediënten:…

Coco Nature en Chufa Nature worden VALAYA

De retailproducten van Kaskade, Coco Nature en Chufa Nature, werden in een nieuw jasje gestoken en ze hebben een nieuwe naam gekregen: VALAYA. De nieuwe verpakkingen zijn zeer herkenbaar door de enso-cirkel die er op afgebeeld staat. Verder zijn de verpakkingen nu ook drietalig. Naast Nederlands en Frans…

Pieter Pot breidt uit naar Vlaanderen en Brussel

Tholen - Pieter Pot gaat de Belgische markt op. De online verpakkingsvrije supermarkt breidt het bezorggebied op donderdag 28 oktober uit naar Vlaanderen en Brussel. "We weten dat Vlamingen op ons zitten te wachten."  Puck Schaaphok, Head of Belgium bij Pieter Pot De Vlaamse en Brusselse consument is bekend…

Greenforce lanceert zuivelvervanger in poedervorm

400 gram poeder maakt 4 liter haverdrink

Eten in poedervorm. Een aantal jaren geleden werd het nog geassocieerd met snel koken uit pakjes en zakjes, de doorgaans niet heel gezond en voedzame tak van voeding. Maar inmiddels is de poedervorm geliefd onder vegans, foodliefhebbers en ieder die begaan is met het milieu. Foodstart-up Greenforce bouwt…

Herfstperiode vraagt om specifieke olijfolie

Tholen - Bio Planète heeft verschillende olijfoliën in het aanbod die goed bij deze herfstperiode passen. "Als je het over het herfstseizoen heb denk ik meteen aan onze olijfoliën op basis van noten. We bieden een brede range aan notenoliën: walnootolie, pindaolie en amandelolie. Allen van de eerste…

Nieuw van Bonvita: gechocolateerde noten en vruchten

Bonvita heeft in Tiel een eigen chocoladeproductie waar sinds kort 2 dragee trommels staan. Noten verkopen goed en gedroogde vruchten ook en wat is dan lekkerder om deze twee te combineren met onze vegan chocolade? In de twee dragee trommels worden sinds kort niet alleen gechocolateerde noten en vruchten…

Nieuwe look voor Amaizin

De 100% biologische wereldkeuken van Amaizin krijgt een compleet nieuwe en eigentijdse uitstraling. Hiermee wil Amaizin aantrekkelijk, relevant en vooral zichtbaar zijn op elk schap in de winkel. Van Mexico tot AziëDe nieuwe, kleurrijke verpakking is zo ontworpen dat je hem in één oogopslag in alle schappen kunt vinden. Dat is…

Niets anders dan biologische biet en appel

De reep op basis van rode biet en appel van Bio Happy Veggies is een van de top 10-winnaars van de Anuga Taste Innovation Show. In totaal brachten 418 bedrijven meer dan 1.332 producten in. De jury selecteerde daaruit 67 producten. Tien producten daarvan kregen een plekje in de 'winner top 10'. De repen bevatten…

KRO-NCRV

"Eigenlijk is lijnzaad een heel universeel product"

Tegen de Groninger waddenkust, bloeit een bijzonder blauw bloemetje op het land van de familie Havenga. Het zogenaamde olievlas was vroeger een gangbaar gewas maar is inmiddels bijna volledig verdwenen. Maar niet in Kloosterburen waar Hero de bloemen oogst voor het lijnzaad. Culinair expert duikt terug…

Twee nieuwe smaken binnen La Vida Vegan range

Brinkers heeft de La Vida Vegan range uitgebreid met twee nieuwe varianten. Het gaat om de walnoot chocoladepasta en de pistache chocoladepasta. Ze bevatten 15% walnoot en 15% pistache, wat helemaal in lijn ligt met de andere smaken uit deze lijn, zoals onder andere hazelnoot en amandel. "Naar ons idee…

Tradin Organic behaalt Regenerative Organic Certificate voor eigen cacao-sourcingproject

Tradin Organic is het eerste bedrijf in de biologische voedingssector dat het Regenerative Organic Certificate (ROC) heeft behaald. "Meer dan 15.000 biologische cacaoboeren van ons eigen sourcingproject in Sierra Leone zijn opgeleid in regeneratieve biologische landbouw. De toepassing van beproefde…

Extra schijnwerpers op de bodem tijdens Toekomst Zaaien

"We hebben 1000 vierkante meter grond op de Naoberhoeve vrijgekocht"

Tholen - Op zaterdag 9 oktober heeft Farm Brothers samen met Stichting BD-Grondbeheer op de Naoberhoeve een stuk grond ingezaaid. Dit gebeurde in het kader van het evenement Toekomst Zaaien, wat op meerdere locaties door het hele land plaatsvond. "Een heel passende locatie hiervoor, aangezien Farm…

Yamasa Europe kiest voor Kolibri Logistiek

Yamasa Europe brengt zijn Supply Chain onder bij Kolibri Logistiek. De Japanse producent van biologische sojasaus slaat zijn voorraad met IBC's op bij het International DC van Kolibri Logistiek. De gehele afhandeling van zeecontainers, de inklaring in de Rotterdamse haven en het natransport naar de…

TerraSana introduceert vegan chocolade-hazelnootpasta's

TerraSana heeft onlangs twee varianten vegan chocolade-hazelnootpasta geïntroduceerd. Ze zijn gemaakt met een pure basis van echte hazelnoten, gezoet met kokosbloesemsuiker en palmolievrij. De twee varianten zijn: Choco Hazelnut en Choco Hazelnut Dark. "De eerste is zoet en heeft iets weg van…

Lillifruit nieuw bij Amanvida

Lillifruit is nieuw bij Amanvida, de online bio-groothandel voor zakelijk en particulier. Het geheim van de Lilifruit zuidvruchten is dat dit biologisch gedroogd fruit langzaam welt tijdens een ambachtelijk proces. "Gedurende 8 tot 48 uur zuigt het gedroogde fruit zichzelf vol met water. Daarna lijkt het te smelten op je tong…

"Bevat extra veel noten en zaden en gezoet met appelpuree"

Meesters van de Halm introduceert koolhydraatarme granola

Tholen - De nieuwste granola van Meesters van De Halm is een koolhydraatarme variant. "Deze granola  bevat 7,7 gram koolhydraten per 100 gram. Dit is maar liefst 80% minder koolhydraten per 100 gram dan normale granola's. Deze aanzienlijke verlaging van de koolhydraten hebben we bereikt door andere keuzes…

Nederlanders willen minder snoepen, maar zien weinig gezond aanbod

Twee derde van de Nederlanders wil minder snoepen en snacken of is hier al mee bezig. Maar hoe moeilijk is dat? Mensen vinden dat er niet genoeg gezonde snacks te koop zijn bij onder andere sportclubs of in het bedrijfsrestaurant. En ze vinden het soms lastig om snoep en snacks te laten staan.…

Aanzienlijke prijs- en kwaliteitsverschillen in vergelijkend bio-warenonderzoek

Brood, jong belegen kaas, eieren, roomboter, koffie, wijn, appels, tomaten en pindakaas. Allemaal biologisch maar uit verschillende supermarkten. Wie verkoopt de lekkerste en…

Lisa's Choice breidt granola-assortiment uit met Limited Winter Edition

Lisa's Choice brengt dit jaar voor het eerst een Limited Winter Editie Granola op de markt. De granola is niet alleen glutenvrij, maar ook vegan en lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers. Het granola basisassortiment kent drie vaste smaken: Berry Madness (met gevriesdroogde cranberries), Going…

Dit zijn de 10 bio-producten in de Anuga taste Innovation Show

Anuga is in volle gang (9 tot en met 13 oktober in Keulen). Op de Anuga Taste Innovation Show worden de belangrijkste innovaties van Anuga gepresenteerd aan vakbezoekers en mediavertegenwoordigers. Dit kan gezien worden als een trendbarometer en een bron van inspiratie voor de wereldwijde…

De Traay presenteert Demeter woud- en bloemenhoning

"De Traay heeft van haar Duitse imker een superieure honing van Demeter kwaliteit aan kunnen kopen. Voor deze vloeibare honing verzamelen bijen de nectar van wilde bloemen en bomen in de ongerepte Duitse natuur. Door krachtige smaak is deze honing bijzonder lekker door de thee en/of koffie, als marinade…

ACM stelt subsidies en btw-verlaging voor

"Betalingsbereidheid consument nu nog grootste belemmering voor omschakeling naar duurzame landbouw"

De grootste belemmering voor verdere verduurzaming van de landbouw is de hogere prijs van duurzame producten, waarvoor veel consumenten op dit moment niet bereid zijn te…

"Hierdoor begin je een nieuw desem direct met de juiste zuurgraad"

Nieuw van Natuurlijk Natuurlijk: rogge desemstarter

Natuurlijk Natuurlijk uit Ede heeft een nieuw product aan het aanbod toegevoegd: rogge desemstarter. "Nieuw in ons assortiment natuurlijke en biologische voedingsadditieven is het rogge desempoeder. Hiermee kan je brood verrijken met het echte desemaroma. Maar nog mooier. Je kan op een veilige manier je…

Skal-certificaat Doens opgeschort

Doens Food Ingredients mag haar producten vooralsnog niet langer biologisch noemen. Het decertificatiebesluit is nog niet onherroepelijk. Het Zeeuws-Vlaamse voedingsmiddelenbedrijf…

"Een primeur in de globale voedingsindustrie"

Hygiena brengt cassonade bio-rietsuikers op de markt

Hygiena, Belgische groothandel van bio-producten en specialist in bio-rietsuikers, pakt uit met cassonade bio-rietsuikers. "Een primeur in de globale voedingsindustrie. Geen enkele andere producent was tot op vandaag bereid om deze biologische soorten te produceren", aldus Jos Muyldermans, suikerexpert…

© Nmedia | Dreamstime.com

Potentiële gewasopbrengsten soms tientallen procenten hoger dan gedacht

Voedselzekerheidsbeleid van overheden, bedrijven en organisaties als de VN stoelt mede op mondiale modellen die wereldwijd huidige en potentiële gewasopbrengsten in kaart brengen. Wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR) en de universiteit van Nebraska-Lincoln in de Verenigde Staten…

Berrico FoodCompany viert twintigjarig jubileum

"In bio hebben we onszelf gevonden"

Tholen - In twintig jaar tijd is de bekendheid en populariteit van de cranberry in Nederland flink gestegen. Vinden we de gedroogde cranberry nu in koekjes, chocolade en ontbijtgranen, dat was twee decennia geleden wel anders, vertelt sales director Gregory Ford. "Op de eerste beurzen moesten we het…

Nieuwe dressings van Heerlijkheid Mariënwaerdt

Heerlijkheid Mariënwaerdt presenteerde onlangs op de Vakbeurs Foodspecialiteiten verschillende nieuwe producten, waaronder biologische dressings. "Met de biologische dressings van Heerlijkheid Mariënwaerdt maak je van iedere salade een feestje", vertelt Maddy van Wijk. De dressings zijn verkrijgbaar in…

Italiaanse Nutkao neemt Boerinneke over

De Italiaanse producent van cacao- en hazelnotenpastaproducten Nutkao kondigt de overname aan van de Belgische fabrikant Boerinneke. Deze overname van Boerinneke is voor Nutkao een hefboom voor Europese expansie. Het management komt in handen van de broers Daniel en Marcel Peeters, die aan het hoofd…

"Beter zakendoen voor (bio-)retail en (bio-)foodservice, in een razendsnel ontwikkelende markt"

Free From Functional & Health Ingredients 2021 op 23 en 24 november

Op 23 en 24 november aanstaande vindt de Free From Functional & Health Ingredients 2021 plaats in de RAI Amsterdam. Tijdens deze retailvakbeurs geven nationale en internationale experts uit verschillende vakgebieden inzicht in de belangrijkste voedingstrends en wat er over vijf jaar in de schappen ligt.  Tijdens…

De Smaakspecialist breidt de productie van hun 'soepkeuken' in Eindhoven verder uit

De Smaakspecialist ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. Zij geloven in de kracht en noodzaak van goede voeding voor een leefbare wereld. Dit doen ze in hun eigen fabrieken zoals Organic Food Eindhoven, liever gezegd: de Soepkeuken. Na het succes van de 7 BioToday soepen breidt…

Veiligheidswaarschuwing kruidenpreparaten Purasana van Holland&Barrett

Holland&Barrett waarschuwt voor kruidenpreparaten Purasana Heermoes Bio (120 capsules), Purasana Venkel Bio (120 capsules) en Purasana Ginkgo Biloba Bio (70 capsules). Deze producten bevatten sporen van ethyleenoxide die de in de EU toegestane limieten overschrijden. De verhoogde ethyleenoxide-waardes…

Biologische tijmhoning nieuw bij de Traay

In de zomer verzamelen de bijen nectar van de tijm die groeit in het ruige landschap van Nieuw-Zeeland. Tijm bloeit vooral op een rotsige bodem en bloeit vroeg in de Nieuw-Zeelandse zomer. Het is een kruidige honing, beetje pittig en heeft een geheel eigen karakter. Lekker op toast, bij een stukje…

Droge kruidenierswaren deze maand in de special

Van koekjes tot ontbijtgranen en van soep tot chocolade. In de maand oktober zetten we droge kruidenierswaren, ofwel DKW in het zonnetje. Ben je leverancier van deze producten en heb je een mooi verhaal? Wil je als bedrijf je producten in 'the picture’ zetten tijdens de special? Dan kun je een…

Felix Wilbrink: "Daar zet ik mijn kelder vol mee"

Godfather Award voor bio-pastasaus met venkelworst van Brandt & Levie

Tholen - De Godfather Award 2021 is uitgereikt aan de biologische pastasaus met verse venkelworst van Brandt & Levie. Dit werd bekend tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten die afgelopen maandag en dinsdag in Expo Houten plaatsvond. Deze nieuwe pastassaus is inmiddels door het hele land bij speciaalzaken…

Dik Goorhuis vertrekt bij Bio Trading Company

Na 6 jaar verbonden te zijn als directeur bij Bio Trading Company heeft Dik Goorhuis besloten per september te vertrekken. Voorheen had hij onder andere commerciële functies…

"True Pricing uiteindelijk ook in reguliere supermarkten"

Meer bio-winkels gaan verborgen kosten rekenen

Tholen - De Amsterdamse bio-supermarkt De Aanzet past sinds eind november 2020 het True Pricing-systeem toe onder de noemer eerlijke prijzen. De klant betaalt hierbij ook voor de verborgen kosten per product, die staan op de kassabon apart vermeld. In het najaar zullen ook de Biowinkelvereniging en Bio…

Veiligheidswaarschuwing voor Amaranth Sesam Knackebrod

Udea en Allos roepen per direct uit voorzorg de Amaranth Sesam Knackebrod met THT 22-01-2022 terug. De reden hiervoor is dat in één van de grondstoffen (amarant) ethyleenoxide is aangetroffen. Consumenten wordt geadviseerd om het product niet meer te gebruiken.  Beeld: Allos Deze veiligheidswaarschuwing is…

"Favorieten die iedereen wel kent, nu ook biologisch"

Nieuw koekmerk: MJAM

"De producten van MJAM, zijn MJAMMIE! Dit nieuwe koekmerk biedt een brede range lekkernijen voor on the go, maar ook basiskoekjes voor bij de koffie of thee. Van vrolijke red velvet cookies tot oer-Hollandse speculaas. Allemaal even lekker", vertelt Anne van Woudenberg, brandmanager bij Udea. AssortimentZe vervolgt: "De range bestaat…

"Toegevoegde waarde van fysieke locatie: advies kunnen geven aan jonge ouders"

Kids Food Store geopend in Arnhem

Tholen - In Arnhem is de eerste Kids Food Store van Nederland geopend. De officiële openingshandeling werd vrijdag 17 september verricht door wethouder Roeland van der Zee (Publieke Gezondheid). Op zaterdag ging de winkel voor het eerst echt open voor publiek. Ilona Valster wil met de Kids Food Store…

Droge kruidenierswaren volgende maand in de special

Om de maand zetten we een onderwerp in het zonnetje en in oktober zijn dat de droge kruidenierswaren, ofwel DKW. Ben je leverancier van deze producten en heb je een mooi verhaal? Wil je als bedrijf je producten in 'the picture’ zetten tijdens de special? Dan kun je een persbericht insturen naar de…

"De imker heeft echt een nieuwe dimensie aan onze organisatie toegevoegd"

Wat hebben Odin en Asterix & Obelix met elkaar gemeen?

Tholen - 'Een beetje gek en soms te bescheiden', zo omschreef Merle Koomans van den Dries, voorzitter van Coöperatie Odin, vorige week de organisatie. In haar presentatie tijdens de BioBorrel vertelde ze meer over hoe de coöperatie in elkaar zit. Bijvoorbeeld waarom Odin ook een fulltime imker in dienst…

"Deze hazelnootpasta bevat extreem veel hazelnoten"

Tholen - Amanprana's 'I Love Belgium choco Deluxe' hazelnootpasta bevat 45% hazelnoten, 0% palmolie en 0% geraffineerde suiker. "Hiermee is deze hazelnootpasta erg interessant voor mensen die echt kijken naar de ingrediënten. Bij andere varianten schrik je vaak van de rietsuiker die erin zit. En met een…

Fine Food Festival groter dan ooit

Na een jaar afwezigheid staan ze bij Voets Specialiteiten weer te springen om hun Fine Food Festival op te bouwen op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten (27 en 28 september aanstaande). "Het organiseren van een mooie beurs, dat is waar de collega's het voor doen en nu mogen ze hun creativiteit weer…

"Het is waardevol en leuker om financiering via particulieren te regelen"

Voortvarende start voor obligatielening Het Blauwe Huis

Tholen - Sinds een jaar verkoopt Het Blauwe Huis obligaties aan particulieren en bedrijven. De financieringsruimte die hierdoor ontstaat wordt gebruikt voor de ontwikkeling van het bedrijf. Bijvoorbeeld door investeringen in machines, productieruimte en nieuwe verpakkingen etc. Een deel van de middelen…

Opluchting bij deelnemers en bezoekers Organic Food Iberia

Tholen - Op de Organic Food Iberia in Madrid stonden vorige week zeven Nederlandse exposanten: Alimentativa, Doens Food Ingedients, Horizon Natuurvoeding, Nutland, Royal Green, Tradin Organic Agriculture en Yarrah Organic Petfood. De reacties tijdens en na de beurs zijn positief. Zo gaf Nina Berendsen…

"Met plantaardige chocolade kunnen we de ecologische voetafdruk aanzienlijk verlagen"

Alle Zaken op een Rijtje nam een kijkje bij Montserrat, een Belgische chocoladeproducent die biologische chocoladeproducten maakt. Montserrat levert aan natuurwinkels, groothandels en de retail. Onlangs bracht de producent een plantaardige chocolade op de markt. Voor meer informatie: www.montserrat.be Bron:…

Soep, havermout en ready-to-eat peulvruchten

Litouwse bio-producten krijgen voet aan de grond in Nederland

Tholen - Sinds vorige week zijn de producten van het Litouwse merk Auga verkrijgbaar bij RealFlavors. De biologische groothandel heeft het assortiment aangevuld met negen soepen, vier soorten ready-to-eat peulvruchten en twee varianten havermout in een cup. Groothandel-eigenaar Jordy Versteeg kwam het Litouwse…

Zeven soepen vol groenten

Nieuw in het soepenschap: Allos Soup

Nederlanders zijn soepeters. Zeker wanneer de dagen korten en de temperaturen dalen, verwarmen we ons graag aan een kop soep. Allos, bekend van haar groentenspreads, is op deze behoefte ingestapt en introduceerde eind augustus een reeks van zeven smaakvolle soepen boordevol groenten. "Onze consumenten…

"Biologisch zou de norm moeten zijn"

Rode Biet & Venkel maakt comeback bij Panash

Tholen - De laatste nieuwkomer bij Panash is niet echt een nieuwkomer. De biologische Pannenkoekenmix Rode Biet & Venkel is namelijk terug van weggeweest. "Deze variant liep in de beginperiode het minst. Dus besloten we op een gegeven moment hiermee te stoppen, maar dan wil natuurlijk iedereen opeens…

Anne Sonnleitner, Potjes en Dekseltjes:

"Onze producten zijn biologisch en zo duurzaam en eerlijk mogelijk"

Het begon allemaal met een kerstcadeau: een boek over leven zonder afval. Dat leek Tessa en Anne wel wat. Maar al snel bleken de dagelijkse boodschappen een hindernis. Want of…

Extra promotie in schap voor biologische ahornsiroop, koekjes en notenspreads

Klanten kunnen er in de Jumbo-supermarkten niet omheen: de producten van Bio Today. De biologische ahornsiroop, koekjes en notenspreads van het merk worden in het schap extra onder de aandacht gebracht.  

Droge kruidenierswaren volgende maand in de special

Om de maand zetten we een onderwerp in het zonnetje en in oktober zijn dat de droge kruidenierswaren, ofwel DKW. Ben je leverancier van deze producten en heb je een mooi verhaal? Wil je als bedrijf je producten in 'the picture’ zetten tijdens de special? Dan kun je een persbericht insturen naar de…

'Mislukte' knekkebrod voor Joep en Joep

Joep en Joep, de varkens van Kleinlangevelsloo Supermarkt in het Bos, doen ook mee met de Verspillingsvrije Week. Zij krijgen de restproducten van KarisCrackers.  Bron: Facebook Kleinlangevelsloo - Supermarkt in het Bos 

Agrifirm, De Halm en Ekoplaza gaan nieuwe speltketen opzetten

Samen met De Halm en Ekoplaza gaat Agrifirm een speltketen opzetten. Het doel is een duurzame, meerjarige relatie op te bouwen met spelttelers. Vanuit de speltpool van…

Sinds augustus verkrijgbaar in Engeland

Pianta Pasta gaat de grens over

Na introductie van Pianta Pasta bij Ekoplaza in Nederland dit jaar, zijn de pasta's sinds augustus ook verkrijgbaar bij Planet Organic Ltd in Engeland. Dat meldt Erik van Gangelen, een van de bedenkers, via LinkedIn.  

Smaakmakers geven havermout een upgrade

Tholen - Havermout is een voedzaam ontbijt. En met de havermoutmixen van Nomly wordt dat ontbijt ook nog eens een stuk afwisselender. Sophie van Felius startte vorig jaar met het ontwikkelen van de mixen. Nu heeft ze een e-commerce bedrijf waarin ze vier verschillende smaken aanbiedt. Het idee voor de…

Landgoed Velhorst schoont granen en zaden nu zelf

Landgoed Velhorst is een nieuwe machine rijker. Via LinkedIn meldt Arjen van Buuren dat deze machine granen en zaden schoont. Vervolgens worden de producten aan De Halm geleverd om verder te worden verwerkt.  

Ahornsiroop We're Nuts About ook in kleiner formaat beschikbaar

We're Nuts About is een nog vrij nieuw merk van De Notenshop dat staat voor duurzaamheid en het produceren van pure producten. De focus ligt op het aanbieden van de meest pure producten die zoveel mogelijk verpakt worden in composteerbare verpakkingen. "Dagelijks zijn wij bezig met het ontdekken van…

Filmmaker zoekt duurzame ondernemers voor nieuwe winkelketen

Nederland kent talloze duurzame, sociale, en lokale ondernemingen. Die moeten opboksen tegen grote winkelketens, die vol liggen met goedkope spullen waarvan we niet precies weten hoe, door wie, en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. Daarom begint filmmaker Kees Brouwer zijn eigen keten: de…

Nieuw: biologische kruidenmixen in sachets

Afgelopen week introduceerde Natural Spices een nieuwe toevoeging aan hun assortiment: sachets. De kruidenmixen zijn op basis van 100% natuurlijke smaakmakers. Er zijn vijf sachets voor maaltijden en vijf sachets voor dips. BiologischAlle kruidenmixen in de sachets bevatten biologische kruiden en…

"Willen hiermee echt de voedingsindustrie opschudden"

'Game changing' voedingsmerken bundelen krachten in SUPER-markt

Tholen - Meer dan 45 onafhankelijke, Nederlandse (voedings)merken hebben de krachten gebundeld om te laten zien dat er een beter alternatief is voor veel 'ouderwetse' producten in de huidige supermarktschappen. Zij openen morgen (3 september), als onderdeel van een landelijke campagne, de SUPER-markt van…


Rss Twitter Instagram

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven