Droge kruidenierswaren

Vegetarisch broodbeleg hit in Belgische bio-winkels

Fresh & Veggie bereidt vegetarisch broodbeleg, en groentetaarten die al meer dan 15 jaar een hit zijn in de Belgische bio-winkels. Catherine en haar neef Jeremy werken nauw samen met lokale bio-boeren, want supervers is hun credo. Jeremy: "Onze producten bevatten geen bewaarmiddelen of andere…

"Er wordt volop haver geconsumeerd"

Dat er deze dagen veel havermout en andere haverproducten wordt gekocht dan wel gegeten, merkt ook Agrifirm. Op Twitter bedankt het bedrijf telers en transporteurs voor hun werk. Daar gaat weer een wagen vol met gezonde biologische, Nederlands geteelde haver. Er wordt in deze dagen volop haver(mout) geconsumeerd, dus…

Vloeibare kokosolie van BioToday

Nieuw: MCT olie

BioToday heeft MCT olie toegevoegd aan het assortiment. Het gebruik van MCT olie is een nieuwe trend. Normale kokosolie heeft een vaste structuur en wordt pas vloeibaar bij een temperatuur vanaf 30 tot 37°C. MCT olie is het deel van kokosolie dat vloeibaar blijft bij kamertemperatuur en is hierdoor makkelijk te gebruiken.…

Meesters van De Halm roept op om naar de voedingswaarde te kijken

"Je kunt niet alle granola's over één kam scheren"

De Keuringsdienst van Waarde schonk donderdag 19 maart aandacht aan ontbijtgranen, waaronder granola's. Naar aanleiding van deze uitzending verscheen de onderstaande blog op de website van Meesters van De Halm. Hierin geeft de producent aan dat zij bewust drie granola's ontwikkeld hebben die juist niet…

Keuringsdienst van Waarde duikt in (bio-)ontbijtgranen

De aflevering van de Keuringsdienst van Waarde die afgelopen donderdag 19 maart (om 20:25 uur) uitgezonden werd, draaide om ontbijtgranen. De programma-omschrijving luidt als volgt: De keuze is reuze als je voor het ontbijtschap staat, maar wat moet je nou kiezen? De Keuringsdienst wil weten wat het…

Luxe bio-granola's naar Japan en Frankrijk

Qrop, het internationale granolamerk van De Halm uit Heeswijk-Dinther, gaat hard. PLUS Supermarkten was eind vorig jaar de eerste retailer die met het merk startte. Vanaf mei komt daar de tweede Nederlandse retailer bij. Maar ook over de grens weet men Qrop inmiddels te waarderen; de eerste levering voor…

Restaurantcriticus Michael Kempf: "Zo hoort pindakaas te zijn"

Nederlandse bio-pindakaas nummer 1 in Duitsland

Bij een uitgebreide test onder negen van de bekendste pindakaasmerken in Duitsland is TerraSana verkozen tot nummer 1. De test werd uitgevoerd door Michael Kempf, al 20 jaar restaurantcriticus en gepubliceerd in de Süddeutsche Zeitung. Michael had alleen maar lovende woorden voor de pindakaas van…

Tante Toos maakt snoep zonder troep

Tholen – Wat begon als een experiment met een zelfgemaakte traktatie voor de peuterklas van haar jarige zoontje, groeide uit tot een heus snoepmerk. Snoep zonder troep zoals oprichter Elze Schaap van het merk Tante Toos Suikerloos zegt. En nu zijn de snoepjes van gedroogd fruit ook biologisch. “Dit was…

Bio-zeewier nu in composteerbare verpakking

Your Well, the Seaweed Company, de grootste aanbieder van producten op basis van Europees zeewier en exclusief distributeur van het Spaanse Porto Muiños zeewier in de Benelux, introduceert  composteerbare verpakkingen voor de zeewieren van dit merk. De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout.…

Groothandel biedt mensen met vitale beroepen een helpende hand

Zorgpersoneel vangt niet meer achter het net

Tholen - We kennen de beelden uit de media. Zorgpersoneel dat na een lange dag werken in de supermarkt lege schappen aantreft. Die mensen, maar ook bijvoorbeeld horecapersoneel dat overdag bezig is met het klaarmaken en bezorgen van maaltijden, wil BD Totaal een helpende hand bieden. De groothandel…

Bionext wil weten waar ze tegenaan lopen tijdens coronacrisis

Coronameldpunt voor biologische ondernemers

Steeds meer ondernemers beginnen de gevolgen te voelen van het coronacrisis die de wereld in zijn greep houdt. Zo ook voor de boeren, telers, producenten, verwerkers, handel…

Na 'hamsterweek' focus op bevoorrading magazijnen

"Retail zou juist nu betalingen naar klanten moeten versnellen"

Tholen - De woorden 'ik bel je zo even terug, ik zit even in Corona-overleg' zeggen genoeg. Wie had een tijdje geleden gedacht dat we ons met z'n allen in deze crisis zouden bevinden? Het overleg vanmorgen werd bij Tradin Organic gevoerd. Wouter Floot, Commercial Director EMEA bij Tradin, geeft aan dat…

"Millennials zijn drijvende kracht achter groei van biologische sector"

Een advertentie van Anheuser-Busch voor hun biologische lichte lager werd in februari uitgezonden tijdens de Super Bowl, terwijl ongeveer  102 miljoen kijkers voor de buis zaten. Het spotje begon met een oproep tot actie: "Amerika, minder dan 1% van ons akkerland is biologisch en boeren die willen overstappen…

Wegwijzer in plantaardige bio-zoetmiddelen

Dat de groei van het vegan stevig doorzet, is duidelijk te merken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om, deels of geheel, plantaardig te eten. Tegelijkertijd worden in steeds meer recepten geraffineerde suikers vervangen door smaakvolle natuurlijke zoetmiddelen, zoals agavesiroop of dadelstroop. "Bij de…

Weer twee nieuwe merken bij Amanvida groothandel

Van hand- en gezichtscrèmes tot zuiverende drinkazijn...

Van smeuïge hand- en gezichtscrèmes tot zuiverende drinkazijn en authentieke balsamico-azijn. Bij de online groothandel Amanvida zijn weer twee nieuwe merken aan het aanbod toegevoegd. Deze merken worden in dit berichtje voorgesteld.  AVA Natural Skin Care AVA natural skin care: biologische huidverzorging…

Claudine Vrooijink, Brinkers:

"Veel vraag naar onze producten in een grotere pot"

Tholen - Brinkers heeft op de BIOFACH de eerste 600 grams potten geïntroduceerd voor La Vida Vegan en So Vegan So Fine. "We hebben deze 600 grams pot ontwikkeld, omdat er veel vraag is naar onze producten in een grotere pot waarin uiteraard meer chocoladepasta past. Denk hierbij aan consumenten, maar ook…

Volledige biologische top 3 in ketchuptest

Iedere week neemt de redactie van de Telegraaf onder leiding van Felix Wilbrink een supermarktproduct onder de loep. Deze keer was het de taak aan de panelleden om diverse soorten en merken ketchup te proeven, testen en van treffende beschrijvingen te voorzien. De top 3 bestaat volledig uit biologische…

Estyria ontvangt het Biocyclic Vegan keurmerk

In de biologische sector is Estyria Naturprodukte GmbH uit Oostenrijk al lang een gevestigde partij met een aantal sterke merken. Het handelsbedrijf beschikt over een breed assortiment droge producten voor de vakhandel zoals: peulvruchten, gedroogde paddenstoelen, geroosterde zaden en (oer-) granen.  Sterke…

'Olievlek' van Gkazas groeit door Deel de liefde-actie

"We hebben al duizenden 50 ml-blikjes verstuurd"

Tholen - "We hebben inmiddels al duizenden blikjes verstuurd. Veel mensen maken van de mogelijkheid gebruik om onze 50 milliliter-blikjes aan te vragen en weg te geven aan vrienden en familie", vertelt Floris Reurts van Gkazas Olijfolie. Hij doelt op de gratis blikjes van 50 milliliter die consumenten…

Bulgarije: volume biologisch geteelde lavendel in 2 jaar tijd bijna verdubbeld

Bulgarije is een belangrijke EU-producent van aromatische en medicinale planten, kruiden en specerijen (zowel conventioneel als biologisch). Het biologische areaal voor deze gewassen is in 2018 met 22 procent toegenomen. Het grootste aandeel in deze categorie was biologische lavendel met 7.000 ha,…

Nieuwe crackers in het schap

Nieuw in de schappen van Odin zijn de crackers van Kari's Knekkebrød. Kari kreeg in haar thuisland Noorwegen knekkebrød met de paplepel ingegoten. Ze woont inmiddels 20 jaar in Salland en bakt al jaren haar eigen knekkebrød. Vriendinnen vroegen steeds om meer. Nu bakt Kari twee dagen per week verse crackers: zo was het merk…

"Plantaardig dankzij bouillon van Kombu zeewier"

Biologische variant Japanse Yuzu Ponzu nu beschikbaar

Tholen - Clearspring heeft een nieuwe smaakmaker aan zijn assortiment toegevoegd: Organic Yuzu Ponzu. De Yuzu Ponzu van Clearspring is gemaakt met echt Japans Yuzu-sap. Yuzu is een citrus dat al meer dan 1000 jaar in de Japanse keuken gebruikt wordt. Het heeft een complex smaakprofiel dat vaak wordt…

Dadels vervangen suiker in biologische chocopasta

Toen hij vader werd, ging Jurrian van Lenthe beter naar de etiketten van broodbeleg kijken. Toen hij zag dat chocoladepasta een grote hoeveelheid suiker bevat, zegde hij zijn baan op om zelf een chocopasta te ontwikkelen. Eentje met minder suiker. Dat resulteerde in de biologische No Sugar Daddies…

"De Crunchy Coconut wordt mogelijk één van onze bestsellers"

Nieuwe 'chocolate to go'

Tholen - Vivani introduceerde in Neurenberg twee nieuwe vegan bars. Naast het brede assortiment aan chocoladerepen vormen deze 'chocolate to go' bars een ander belangrijk onderdeel van het Vivani-assortiment. Het gaat om twee nieuwe (vegan) varianten: Crunchy Coconut en Dark & Creamy. Hiermee zijn er in totaal nu negen…

'Monograno Felicetti' nu bij online groothandel Amanvida

Biologische pasta uit enkele één graansoort

Het begon in 1908, in het noordoosten van Italië in Predazzo, omgeven door het prachtige Dolomietengebergte op 1000 meter hoogte. De kleine werkplaats van grootvader Valentino groeide uit tot een bloeiend bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn heerlijke biologische pasta's. Sinds 2004 produceren zij…

Best New Product Awards

Prijzenregen in Neurenberg

Ook in deze edities van BIOFACH en VIVANESS hebben de bezoekers op hun favorieten gestemd om de Best New Product Award in zeven categorieën te winnen. Käserebellen GmbH was een van de gelukkige winnaars op BIOFACH met zijn Organic Volcano Rebell in de categorie vers voedsel, net als EISL EIS met zijn 'Organic sheep's milk ice -…

Nederland maakt kennis met RAW honing van familie Rigoni

"Zeker ruimte voor meer spelers in bio-honing"

Tholen - Sinds kort zijn vier raw honingen van het Italiaanse merk Rigoni di Asiago verkrijgbaar in de bio-winkels in Nederland. De 'Mielbio' honing mag het predicaat raw dragen omdat de honing op kamertemperatuur verwerkt wordt. "De familie Rigoni is de enige die al haar honing koud bereid. Alles wordt…

BiologischeWijnwinkel gaat op in Frank’s Kitchen

Voor de zomer houdt de BiologischeWijnwinkel op te bestaan. Het bedrijf gaat verder als Frank’s Kitchen. Een nieuwe naam, hetzelfde team. Een nieuwe look, hetzelfde bedrijf.  Blik verbreden"Na ‘tien jaar wijn’ is het tijd om de blik te verbreden", aldus Frank Rozendaal. "Die koers hebben we vorig jaar al ingezet…

Chocolade smullen en bomen planten

Onder het motto 'Planting trees, seeding dreams' is Chocolates from Heaven is in januari begonnen met het planten van bomen op en rond de cacaoplantages.  Klingele Chocolade, waaronder dit merk valt, produceert al 25 jaar lang chocolade met veel passie en respect voor de cacaoboeren en de gezondheid van de…

Nieuw: biologische instant Thaise noodelsoep

Met een collectie nieuwe Organic Instant Thai Rice Noodles is ONOFF SPICES deze week afgereisd naar Nürnberg.  Dit nieuwe product uit Thailand is gemaakt met dunne bruine rijstnoedels en heeft de vier populaire Thaise smaken Green Curry, Tom Yam, Yellow Curry en Tom Kha. "De instant noedelsoep voldoet aan…

"We hebben de structuur heel zacht gehouden"

'The Darkest' bevat cacaogehalte van 100%

Tholen - De Duitse chocoladeproducent EcoFinia presenteerde tijdens de Bio-beurs twee nieuwe repen. Het contrast tussen de nieuwkomers is heel groot: zo is de Superior Dark met een cacaogehalte van 100% mogelijk de donkerste chocoladereep die op de biologische markt verkrijgbaar is. En de andere…

Nieuw: vegan 'kippenbouillon'

Pascal Depuydt, productontwikkelaar en producent van onder andere de Veggie-Naise, heeft recent een vegan en biologische 'kippenbouillon' ontwikkeld. De Happy Chicken-vegan bouillon is biologisch, palmolievrij en totaal vrij van allergenen. "Verrassend lekker", vat Jeroen Koedam van Veganlaunch Europe samen. "Het is niet altijd…

Bonvita viert 25ste verjaardag op BIOFACH

"Eerste beurzen draaiden we in driedelig kostuum"

Tholen - Bonvita bestaat dit jaar 25 jaar en zal tijdens de BIOFACH uitgebreid stilstaan bij dit jubileum. Zo staat er voor de donderdagavond een feestje in de planning op de stand. De dresscode: casual. "Tijdens de eerste beurzen die we draaiden hadden we een driedelig kostuum aan. Om op te vallen. Daar…

Zonder toevoeging van suiker en zoetstoffen

Nieuw: organic chocolate bites

Het Nederlandse chocolademerk Chokay, bekend om hun chocoladeproducten zonder toegevoegde suiker, introduceert op de Biofach 2020 een nieuwe lijn organic chocolate bites. De bites zijn een combinatie van pure chocolade en een dadelvulling in vijf verschillende smaakvarianten. De chocolade is gemaakt zonder toegevoegde suiker en…

Haver en granola blijken multifunctioneel inzetbaar

Tholen - Bij Meesters van De Halm staat de BIOFACH 2020 met name in het teken van Qrop, het internationale granolamerk en Oats & Meal. "Oats&meal is ons 'Oats for dinner'-concept. Dit is een uniek product aangezien hierin Nederlandse havergrutten gebruikt worden als kookgraan en dus als rijstvervanger.…

BioBandits presenteert eivrije mayonaise met knoflook

"Groeien met name in het Midden-Oosten erg hard"

Tholen - Sinds 2012 is BioBandits elk jaar op de BIOFACH te vinden. Hans de Boer en Pieter Bas Alferink zijn voor het negende jaar op rij van de partij. Ze presenteren een nieuwe eivrije mayonaise met knoflook. "We hebben onze volledige range met eivrije mayonaises de afgelopen tijd verbeterd. En op de…

Evelien Coppens, Lilalou Biscuits, richt pijlen op Nederlandse markt

Vlaamse moeder ontwikkelt voedzame koekjes voor kinderen

Tholen - Ze zocht een voedzaam, verantwoord schoolkoekje voor haar kinderen. Evelien Coppens ging op zoektocht, maar kon niet vinden wat zij zocht. Daarom besloot ze zelf aan de slag te gaan. Lilalou: een granenkoekje vol vezels en vitaminen was het resultaat. Gemaakt voor en een beetje door kinderen. Nu…

Holland & Barrett komt met compleet vernieuwde winkel

In januari werd de eerste winkel van Holland & Barrett met een compleet vernieuwd winkelbeeld geopend in Rotterdam Alexandrium. Tevens heeft Holland & Barrett over de afgelopen weken haar winkels in Deventer, Den Bosch en Utrecht Hoog Catharijne verbouwd naar deze nieuwe uitstraling. Deze winkels moeten nog…

10 jaar ONOFF SPICES

Hoe thuis in een pan roeren tot een bedrijf in bio-voeding kan leiden

Ze vieren stiekem een klein feestje. Niks geks, een paar extra pepers, hier en daar een slinger op kantoor. Het is 10 jaar geleden dat Onno Stienen, oprichter en eigenaar van ONOFF SPICES, in zijn keuken in Amsterdam zijn eerste Thaise curry's stond te maken. Het prilste begin van wat nu ONOFF SPICES is.…

"TerraSana gaat verder professionaliseren en automatiseren"

Dubbele vuurdoop tijdens Bio-beurs

Tholen - Een dubbele vuurdoop bij TerraSana op de Bio-beurs. Boudewijn van der Kroft mag zich sinds 1 november de nieuwe directeur van TerraSana noemen en Sebastiaan Krouwel is een maand later van start gegaan als sales manager. Allebei waren ze van de partij in Zwolle. Hoog tijd voor een nadere…

Niulife bij Online groothandel Amanvida.eu

Coconut aminos: het glutenvrije alternatief voor sojasaus

Steeds meer mensen eten glutenvrij. Dit gaat ver, want zelfs in sojasaus zitten gluten. Een glutenvrij alternatief hiervoor is coconut aminos. Deze saus ziet eruit als en smaakt naar sojasaus, maar wordt gemaakt van kokosbloesemnectar en een beetje zeezout. Niulife biedt een heel gamma coconut aminos…

Recall It’s Amazing kokosbloessemsuiker

Naproz BV heeft besloten de It’s Amazing Kokosbloessemsuiker 600 en 1.200 gram met een THT van 30-11-2021 (de tht staat onderop de emmer vermeld) per direct uit de winkels…

Noord Editie op 24 en 25 juni 2020

Free From Food & Health Ingredients keert terug naar Amsterdam

Free From Food & Health Ingredients, Europa's grootste innovatieve platform voor de Free From, Organic, Vegan, Functional en Health Ingredients industrie keert terug naar Amsterdam voor haar 'Noord Editie'. Volgend jaar zal de 8e editie van de beurs worden gehouden in RAI Amsterdam op 24 en 25 juni 2020.…

David Klingen, Ghee Easy:

Nee tegen alle verzoeken om niet-bio ghee

Van geklieder met potten en pannen in een appartementje op twee hoog, naar een omzet van 3 miljoen. En dat binnen vijf jaar. David Klingen blikt terug op de groei die zijn…

Van saaie pannenkoek naar smaakexplosie

Tholen – "In Nederland worden pannenkoeken veel te traditioneel en te eenvoudig geserveerd. Dat moet toch veel leuker en spannender kunnen? Ashwien en Reena Bisnajak wilden reuring maken in pannenkoeken-etend Nederland. Eerst hadden ze hun zinnen gezet op een pannenkoekenrestaurant, maar zonder…

Oot vernieuwt ook verpakkingen

Nieuw: Keto Granola en Pumpkin Spice

Goed nieuws van Oot Granola: de ontbijtgranenmakers introduceren deze maand twee nieuwe granola's. De Keto Granola is een nieuwe koolhydraatarme mix en de Pumpkin Spice is een winterse limited edition. Ze zijn allebei vanaf deze week online te bestellen in een gloednieuwe, veel efficiëntere en dus…

Met Criollo cacao van Colombiaanse vrouwencoöperatie CooAgroNevada

Nieuwe special: Valentijnsreep 65% puur liefde

Speciaal voor Valentijnsdag introduceert Chocolatemakers de Valentijnsreep 65% puur liefde. Chocolatemakers verwerkt in deze reep een fruitige Criollo cacaosoort, waarvoor ze samenwerken met vrouwencoöperatie CooAgroNevada uit Colombia. Deze cacao is voor het eerst te proeven in de 'special reep' voor…

"Olijfolieschap is nog lang niet verzadigd"

Spaanse bio-olijfolie van UnOlivo in Nederland geïntroduceerd

Tholen - De Amsterdamse biologische start-up groothandel/distributeur BioCountry BV introduceert de biologische extra vergine olijfolie van UnOlivo via een aantal verkooppunten. De olijfolie is afkomstig van een kleinschalig en duurzame boerderij in Jaèn (Andalusië), Spanje. "De olie is een eerste koude…

Winnaars 'Beste bio product van 2020'

Duurzame kindersurprise en nieuwe ui in de prijzen

Twee nieuwe biologische producten zijn woensdag op de Bio-beurs verkozen tot 'Biologische product van het jaar'. In de categorie ‘food’ won PLAYin CHOC, het duurzame, vegan alternatief voor het kinder surprise ei. In 'non-food' Boga, een nieuwe ui resistent tegen meeldauw. Bezoekers van de beurs konden…

Spirulina, yacon en indian chai in nieuwe repen van Lovechock

Lovechock komt met drie nieuwe producten die aansluiten op trends als biodiversiteit en plant-based voeding. De nieuwe producten zijn vanaf februari verkrijgbaar bij de meeste biologische supermarkten en natuurvoedingswinkels. De advies verkoopprijs voor bars is  €3,09 (40 gram) en €4,09 voor tablets (70 gram).…

Meeke Janssens, The Organic Factory:

"Bio-snoep in een nieuwe composteerbare verpakking"

The Organic Factory uit het Brabantse Bladel produceert biologisch snoep. ECO SWEETS is hun merk en dit willen zij in Nederland beter op de kaart zetten. Daarom staat de producent deze week voor het eerst op de Bio-beurs in Zwolle. "Na maanden voorbereiding wordt 2020 een spannend jaar, want wij trappen…

De Halm pikt graantje mee van Deense mueslimarkt

Bij De Halm beginnen ze de dag graag met biologische muesli. Met de productie ervan, wel te verstaan. De producten gaan sinds december 2019 ook naar Denemarken. Met dank aan het internationale netwerk van Enterprise Europe Network (EEN). De Halm was de eerste biologische mueslifabrikant van Nederland. Al…

Biologisch tijgernootmeel vanaf heden verkrijgbaar

De melen-lijn van Smaakt is uitgebreid met biologisch tijgernootmeel, wat gemaakt wordt van 100% gemalen tijgernoten. Dit meldt Pieter Dirven, eigenaar van De Smaakspecialist, op zijn LinkedIn-pagina: Voor meer informatie: www.smaakt.bio 

Nieuw: biologische Fairtrade honing in knijpfles

De zoetste proeverij van de Bio-beurs

Tijdens de Bio-beurs in Zwolle staat de Traay weer met een stand vol biologische honingproducten, honingspecialiteiten en natuurlijke, plantaardige zoetmiddelen. Dé kans om eens een andere soort honing te proberen dan u gewend bent. De stand (367) staat dit jaar in hal 2. Imkers in Nicaragua. Nieuw:…

Wilde kruiden uit alle windstreken

Thomas Jäkel handelt sinds 1978 met biologisch geteelde kruiden.Het bedrijf Wurdies (Wurzelgräbers Blütenparadies) dat hij in 1980 oprichtte, verzamelt kruiden uit wildpluk en van biologisch gecultiveerde teelten. De kruiden zijn altijd van de beste kwaliteit en komen uit alle windstreken van…

"Als snoepje of in gerechten: een alleskunner"

Nieuw merk voor biologische zwarte knoflook

Tholen - Tijdens de Bio-beurs in Zwolle zal Kuperus Foods een nieuw merk lanceren: Floky. Onder deze naam zetten zij zwarte knoflook op de markt. De biologische knoflook is verkrijgbaar als gepelde teentjes en puree, beide duurzaam verpakt in glas. "De zwarte knoflook is 40 dagen gefermenteerd door middel…

"Vraag is flink groeiende in Europa"

Zwarte komijnolie verovert plek in het schap

Tholen - Sinds dit najaar is de zwarte komijnolie van Bio Planète ook voor Nederlandse winkeliers beschikbaar. "Het staat inmiddels in het schap bij de meeste natuurvoedingswinkels. We merken dat de vraag naar zwarte komijnolie flink groeiende is in Europa", vertelt Bettina Buchwitz, Export Sales Manager…

MVO-prijs Veenendaal voor Organic Flavour Company

Het is één van de (nog) enigszins verborgen pareltjes van het Veenendaalse bedrijfsleven: de Organic Flavour Company (OFC). Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal op maandag 6 januari stond het bedrijf echter vol in de schijnwerpers, toen burgemeester Gert-Jan Kats…

Loving Foods nieuw bij online groothandel Amanvida

Broer en zus specialiseren zich in gefermenteerde bio-voeding

Het Britse Loving Foods werd in 2006 opgericht door broer en zus, Mendel en Faye en al snel vergezeld door Faye's man, Adam. Mendel is een gediplomeerd voedingstherapeut en Faye verworf haar gezonde interesse in natuurlijke voeding op de harde manier: als lijder aan chronische IBS. Naarmate hun kennis in…

"Hun Fingerprinted koffie is zowel biologisch als Fairtrade gecertificeerd"

Koffiebranderij Hesselink wint 100% Winterswijk Trofee

Koffiebranderij Hesselink heeft op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Winterswijk de 100% Winterswijk Trofee 2019 gekregen. Burgemeester Joris Bengevoord reikte de promotieprijs uit aan eigenaar Gerrit Hesselink tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Winterswijk op maandag 6 januari in de…

Nieuw: biologische havermout en muesli van landgoed Velhorst

Landgoed Velhorst biedt sinds gisteren biologische havermout en muesli, beiden gemaakt van de 100% biologische haver van het landgoed.  MuesliMeesters van De Halm maakte de muesli en havermout onder het eigen label van Landgoed Velhorst. Meesters van De Halm is een authentieke biologische Nederlandse Graanpletterij sinds…

Hoe proef je kwaliteitschocola?

Wat is kwaliteitschocola, hoe proef je dat? Journalist Channa Brunt gaat voor One World in gesprek met Daan Koemans van Clearchox over plofcacao, smaak, kwaliteit en prijs.  Er blijkt een interessante…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven