Diepvries

Winnaars Best New Product Awards BIOFACH en VIVANESS bekend

Ook dit jaar konden de vakbezoekers van BIOFACH en VIVANESS hun stem uitbrengen voor de Best New Product Awards. Vrijdagmiddag werden de winnaars bekend gemaakt op de Novelty Stand in hal 8. Dit is een overzicht van de winnende producten op de BIOFACH-beursvloer: Fresh Products: Käserebellen GmbH met 'Organic Pumpkin Rebel'.…

Fotoreportage Biojournaal toont Nederlandse inbreng BIOFACH

Van 13 tot en met 16 februari vormde de Duitse stad Neurenberg weer het middelpunt van de wereldwijde biologische sector. Ook vanuit Nederland neemt de belangstelling nog elk jaar toe. Voor het negende jaar op rij heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten.…

Recordaantal van 2.989 internationale exposanten

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Er stonden dit jaar maar liefst 2.989 exposanten op de BIOFACH. En samen met de VIVANESS kwam dit aantal zelfs op 3.273. Hiermee hebben de beurzen hun eigen record wederom verbroken. De exposanten kwamen uit 98 verschillende landen. De landen Botswana en de Comoren maakten hun debuut op de BIOFACH,…

Bekijk de fotoreportage met Nederlandse exposanten

51.500 bezoekers voor BIOFACH en VIVANESS

De BIOFACH en VIVANESS hebben gezamenlijk meer dan 51.500 bezoekers getrokken. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland (ongeveer de helft van de bezoekers) en de top 5 bestaat verder uit Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Het congres bevestigde zijn rol als het grootste internationale kennis- en…

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Tholen - De 30ste editie van de BIOFACH zit er op. Net als voorgaande jaren heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten. Daarvan is een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Het overgrote deel van de Nederlanders was weer te vinden in Hal 5, maar Nederland was in…

Nieuwe ijssmaak: sinaasappel steranijs met pure chocodip

"Er zijn 2 dingen die we bij NICE heel lekker vinden: fruit en pure chocolade", vertelt Kim Hiddink van NICE. "Na veel uitproberen, proeven en bijschaven in haar keuken, heeft Nina deze 2 ingrediënten samengebracht in een nieuw NICE ijsje: Sinaasappel Steranijs met Chocodip."   "Het is een spannende smaakcombinatie die het hele jaar door heerlijk…

Uitleg over melkeiwit in Bonvita ijsjes

“Kans op kruisbesmetting is niet uit te sluiten”

Gisteren (maandag 4 februari) werd bekend dat de allergiewaarschuwing van Bonvita uitgebreid is ( klik hier voor het artikel). Erik van Luyn geeft namens Bonvita de volgende…

Veiligheidswaarschuwing Bonvita uitgebreid

Bonvita waarschuwt voor een productiefout bij het produceren van het ijs. Het gaat om de volgende artikelen:  Bonvita Bon-Ice  Dark Chocolate  100 gram met EAN Code 8713965 900019 Bonvita Bon-Ice  Rice Milk Chocolate  100 gram met EAN Code 8713965 900002  Bonvita Bon-Ice  “Chocolate Rice Ice” 270 gram met EAN Code 8713965 900026 Bonvita Bon-Ice  “Vanilla Rice Ice” 270 gram met EAN Code 8713965 900033…

Veiligheidswaarschuwing Bonvita Bon-Ice Dark Chocolate

Bonvita B.V. waarschuwt voor een productiefout bij het produceren van het ijs 'Bonvita Bon-Ice Dark Chocolate 100 gram' met EAN code 8713965 900019. In dit ijs is melkeiwit gevonden welke niet op de verpakking is vermeld. Deze waarschuwing geldt uitsluitend voor de verpakkingen met productiecode L8/78 en…

Noord-Amerikaanse bio-ijsmarkt zal rond 2024 half miljard euro bereikt hebben

Een stijgende consumentenvoorkeur naar ijs dat rijk aan voedingsstoffen is en die voortkomt uit de wens naar een gezonde levensstijl zal het marktaandeel van bio-ijs doen…

Ad Lievense (Laarakker BIO): "Willen er graag nog nieuwe telers bij"

Spinazie blijkt buitenbeentje in extreem droge zomer

Tholen - Het bio-aandeel binnen Laarakker Groenteverwerking groeit nog altijd. Ook voor dit jaar zet Laarakker BIO in op een gestage groei. "Het aandeel biologisch bedraagt inmiddels zo'n 20%. In 2018 teelden de contracttelers op meer dan 1.000 hectare biologische groenten voor Laarakker BIO. Afhankelijk…

Alden’s Organic introduceert 8 nieuwe ijssmaken in de VS

Het Amerikaanse ijsmerk Alden's Organic wil z'n Oregon roots eer aandoen met een scala aan nieuwe smaken en een nieuwe verpakking. De 8 nieuwe producten worden in de lente in winkels aangeboden en zijn: Sasquatch tracks, caramel macchiato, crushin on cookies and mint, vanilla crème, double Dutch chocolate, road trip…

Rainer Carstens, Westhof Bio-Gemüse:

"We zijn er trots op dat we uitsluitend biologische producten verwerken"

Toen Rainer Carstens eind jaren '70 het bedrijf van zijn ouders in Friedrichsgabekoog overnam, werd hier nog conventioneel geteeld. Om met het bedrijf succesvol op biologische teelt over te stappen, ontbrak het aan de noodzakelijke verkoopstructuur. Daarom nam hij in 1991 actief deel aan de oprichting…

Bonduelle lanceert eerst bio-diepvriesaanbod

Nu bio-producten een trend zijn, introduceert Bonduelle z'n eerste bio-diepvriesaanbod met 500 gr haricots verts en peulen. De producten zijn voorbewerkt d.m.v. een…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven