Horeca/catering

LandgoedKeuken Utrecht van start met biologische take-away

LandgoedKeuken Utrecht is gestart met een volledig biologische take-away. De gerechten en producten zijn er nu al 100% biologisch. Ook de ‘to go’, zoals broodjes, salades en quiches, worden dagelijks vers gemaakt met biologische producten van het eigen landgoed, uit de regio en van het seizoen. De…

"Veel waardering voor de uitstraling van het product"

Nieuw: Bio-vanillekoekjes in pot

Tholen - Hoppe Professional introduceert op de Horecava een nieuw bio-product, namelijk: Lekker Bio koekjes in een pot. Elke pot bevat zo'n 130 biologische vanillekoekjes. "We hebben dit product ontwikkeld omdat we een antwoord willen hebben op de vraag naar een bio-variant waarbij de koekjes niet allemaal afzonderlijk van een…

Ontvangt B Corp certificaat slechts 4 jaar na oprichting

Too Good To Go kondigt uitbreiding naar Verenigde Staten aan

Vanaf vandaag (14 januari) mag Too Good To Go zich Certified B Corporation noemen. Slechts 4 jaar na de oprichting in Denemarken heeft de app tegen voedselverspilling het duurzaamheidscertificaat ontvangen. Ook gaat Too Good To Go uitbreiden naar de Verenigde Staten. Certified B CorporationHet…

Restaurants bieden vaker doggybag aan

De doggybag raakt steeds verder ingeburgerd in Nederland. Bijna de helft (46%) van de Nederlanders krijgt wel eens een doggybag aangeboden na het eten in een restaurant. Vijf jaar geleden was dit nog 27%. Nog een opvallende trend in het bewustzijn is dat 79,4% van de mensen zegt eten mee naar huis te…

B Corp-certificering voor Too Good To Go

"Vanaf vandaag horen we erbij"

Too Good To Go is vanaf vandaag officieel B Corp-gecertificeerd. Dit meldt Joost Rietveld, Managing Director van Too Good To Go, op LinkedIn: "Vanaf vandaag horen we erbij... Dopper, Tony Chocolonely, Patagonia, Seepje, Triodos bank, Waka waka. Een greep uit de lijst met gerespecteerde namen van bedrijven met de B Corp…

Huisgemaakte bio-soep op de beurs

Tholen - De soep van Naturally Tasty is zowel vers als biologisch. Vorig jaar introduceerde het bedrijf uit Nijmegen twee varianten rode linzensoep, een vegetarische/veganistische en eentje met kip. Naturally Tasty presenteert de soep op de Bio-beurs in Zwolle. "We willen maar wat graag de mensen laten…

Wet Arbeidsmarkt in Balans grootste bedreiging 2020

Groei horeca vlakt af in 2019

Op maandag 13 januari 2020 presenteerde KHN de economische analyse van horecajaar 2019. Ook maakte KHN de resultaten van een onderzoek bekend onder ruim 2100 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2020. In 2019 was er met 3,5% nog steeds sprake van een stijging van de omzetwaarde, maar die lag bijna de helft…

"Wij zijn daadwerkelijk biologisch"

Bij Grand Café Groeneveld in Baarn staan lokale en biologische gerechten op het menu. "Voor veel bedrijven is dat een marketingterm maar wij zien dat niet zo. Wij zijn daadwerkelijk biologisch", zegt bedrijfsmanager Patrick Eilert vol overtuiging.  Het café is gevestigd in het oude koetshuis van Kasteel Groeneveld.…

Oproer combineert bier met plantaardige, biologische gerechten

"We werden wat hipper dan we gedacht hadden"

Een lege Utrechtse hal werd in 2016 door bierbrouwers Mark Strooker en Bart-Jan Hoeijmakers omgetoverd tot een heuse brouwerij met een café en restaurant. 'Oproer' staat er sindsdien op de gevel. Hier serveren ze bier met plantaardige en biologische gerechten. "Wat we wilden, was een plek creëren waar…

Crowdfunding voor Wilde Wortels

Gastmaal Traiteur, aan de Utrechtse Griftstraat, krijgt een nieuw jasje. Oprichters Erik, Edgar en Simone toveren het om tot een nieuw concept: Wilde Wortels. Het Gastmaal café en restaurant De Keuken van Gastmaal blijven gewoon bestaan. Het is naar eigen zeggen een logisch vervolg op Gastmaal Traiteur. "Wij hebben ons de afgelopen…

Juliette en René (De Veldkeuken) zetten biologisch niet in de schijnwerpers

"Biologisch had toen toch een andere associatie dan nu"

Vanaf 1999, toen Juliette Borggreve en René van der Veer hun bedrijf de Veldkeuken oprichtten, kookten zij al biologisch, maar ze schreeuwden dat destijds niet van de daken. ‘’Het had toen toch een andere associatie dan nu.’’ Destijds trokken zij door het hele land met een fietskarretje, hun ‘mobiele…

Recensie Jonathan Safran Foer - Het klimaat zijn wij

"Kies je eten met een groen hart"

Jeannette van Mullem (Puur! uit eten) schreef een boekrecensie over het nieuwste boek van Jonathan Safran Foer: Het klimaat zijn wij. Lees hier de recensie: Wij, in het rijke westen merken pas later de gevolgen van de klimaatverandering. We merken ze wel, maar minder urgent dan in arme gebieden zoals in…

Herdruk kookboek:

100 biologische recepten ter ere van 100 jaar Emma Stoll

In 1966 maakte Emma Stoll kennis met de buitengewone voedingsideeën van Dr. Max Bircher-Benner. Zowel Emma als Christof Stoll waren enthousiast over het volwaardige voedingsmiddelen dieet, dat rauw voor gekookt voedsel, plantaardig voor vlees en koolhydraten voor eiwitten stelt. Emma Stoll veranderde vervolgens…

"Met een team van zo’n tweehonderd mensen maken we hier onze eigen Eindhovense, biologische producten”

De Wasvenboerderij is een biologische boerderij: alles wat hier gemaakt wordt, is vrij van kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Dat is niet alles, want ook de bedrijfsvoering gaat op een zo verantwoord mogelijke manier. Zo heeft de boerderij een eigen bus die op biogas rijdt, scheiden ze al het afval en is…

Nieuw: bio-gembersap in 3 liter bag in box

Ruim een jaar geleden introduceerde NOW Organic het merk GO NOW met biologische gember- en kurkumasappen op de Nederlandse markt. "Inmiddels maken veel consumenten en horecabedrijven naar alle tevredenheid gebruik van onze sappen", vertelt Hans Versteegh.  Speciaal voor de horeca introduceert Go Now tijdens…

Nieuwe ondernemers Bindicafe kiezen voor plantaardige keuken

Jeannette van Mullem (initiatiefnemer Puur! uit eten) bezocht deze week de nieuwe horecaondernemers Rianne en Mark van Bindicafe in Amersfoort. Voorheen was dit huiskamerrestaurant van Bindi yoga al vegetarisch. De nieuwe ondernemers kiezen voor een geheel plantaardige keuken met gebruik van biologische…

Bio gastro trophy 2019: beste bio-gastronomiebedrijven van Oostenrijk bekroond

Op maandag 18 november 2019 werden de winnaars van de 'Bio gastro trophy' van dit jaar tijdens de beurs 'BIO Österreich' in Wieselburg bekroond. De wedstrijd vond dit jaar…

Boekel AGF Horecagroothandel & Sebrechts Groenten en Fruit

Dit jaar cressen, eetbare bloemen, mini-groenten en wilde bospaddenstoelen op het Kerstmenu

Tholen - Welke AGF-producten liggen er deze feestdagen op het bord bij de mensen thuis en de horeca? We vroegen het Lycke van Boekel, eigenaresse van Boekel AGF Horecagroothandel uit 's-Hertogenbosch en Ellen Sebrechts van Sebrechts Groenten & Fruit uit Antwerpen.  "Ik verwacht veel cress soorten, zoals Vene…

“We voelen dat het beter kan”

Restaurant LOFF stapt over op à la carte menu

Tholen - Restaurant LOFF in Breda is vandaag en morgen gesloten in verband met een kleine verbouwing. Het restaurant stapt namelijk van het buffet over naar een à la carte menu. Hiermee haalt Marion Pluimes haar kookstudio De Groene Kookacademie naar LOFF. Ze geeft aan dat de reacties op de nieuwe…

"Het was best wel een puzzel om tot één audit te komen"

Eerste gecombineerde EKO/Green Key-label uitgereikt

Tholen - Horecabedrijven kunnen vanaf nu met één audit het gecombineerde EKO/Green Key label verkrijgen. Gasterij Wasven in Eindhoven heeft de primeur hiermee. Aan de horecaonderneming werd gisteren het certificaat voor het eerste gecombineerde EKO/Green Key label overhandigd. Dit gebeurde rondom de…

"Het restaurant gaat in het voorjaar van 2020 open"

Eerste gasten krijgen voorproefje bij De geschilde aardappel

Biologisch restaurant De geschilde aardappel gaat in het voorjaar 2020 open, maar de eerste gasten konden afgelopen weekend al gebruik maken van de sfeervolle zakelijke…

"Voorlopers die zich actief inzetten voor meer lekker puur eten en drinken"

Nieuw: Puur! hotspots e-book

Puur! uit eten heeft een Puur! hotspots e-book gemaakt. In het e-book vind je meer dan 60 Puur! uit eten hotspots. Er staan niet alleen restaurants, maar ook cateraars, kookworkshops, hotels en leveranciers in. Deze locaties serveren groenten uit de streek, biologisch en duurzaam. Jeannette van Mullem, initiatiefneemster van…

Touwtje trekken bij Goed Volk

Goed Volk heeft zich sinds kort gevestigd in de wijk Bottendaal in Nijmegen. Eigenaren Klaas Clemens en Marly de Blank kregen afgelopen maandag de sleutels. Het eetcafé is vijf dagen per week open voor zowel diner als borrel. Bezoekers kunnen er in een ongedwongen sfeer dineren en drinken, borrelen en bijpraten, proosten en…

"Ontwikkeld voor no waste-winkels, verpleeghuizen en scholen"

Biologische vegan spreads nu ook in verpakking van 900 gram

Tholen - Vier van de biologische en vegan spreads van De Hobbit zijn nu ook verkrijgbaar in een verpakking van 900 gram. "We hebben vier gekozen voor producten die binnen ons gamma goed verkopen en qua smaak en kleur erg aantrekkelijk zijn. Het gaat om de amandel-prei, erwten-munt, paprika-basilicum en…

Duurzame stro-rietjes nu toegankelijk voor alle horeca-professionals

Straw by Straw, de duurzame rietjes gemaakt van stro, zijn vanaf nu verkrijgbaar bij HANOS Internationale Horeca Groothandel. Dit meldt Everlyn, oprichter van Straw by Straw op LinkedIn: "Wat ben ik megatrots en blij dat ik dit eindelijk kan aankondigen… Straw by Straw is vanaf nu ook verkrijgbaar bij…

De Smaakspecialist en De Moestuin zetten biologisch op de kaart

Honderden enthousiaste (bio-)fijnproevers bij vijfde editie Bio Proeflokaal

Van 15 tot en met 17 november was het een komen en gaan van honderden enthousiaste (bio)fijnproevers in de Moestuin in Utrecht, waar ditmaal de vijfde pop-up editie van het Bio Proeflokaal werd gehouden. De vrijdag werd 's middags in stijl afgetrapt met een exclusieve vegan BioToday High Tea Tasting.…

Nieuw vegetarisch afhaalrestaurant geopend in Tilburg

Tilburg is sinds vrijdag 15 november een nieuw vegetarisch afhaalrestaurant rijker. FoodAtelier, aan de Stationsstraat, heeft zijn deuren geopend. "FoodAtelier is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte", vertelt eigenaresse Manon Lauffer. "Ik had even geen zin om te koken of ergens te gaan eten maar wilde…

Ook Ekoplaza nieuw in 'Inspirerende 40' van Synergie (positie 12)

Too Good To Go is het meest inspirerende merk van 2019

Too Good To Go is uitgeroepen tot het meest inspirerende bedrijf van Nederland. Synergie presenteerde donderdagavond 14 november 'De Inspirerende 40'. Ieder jaar doet Synergie onderzoek naar de 40 meest inspirerende organisaties van Nederland. Het meest opvallend is misschien wel dat Too Good To Go als…

FSIN FoodSchopper Monitor 2020

Gemaksgeneratie gaat foodmarkt flinke boost geven

De komende tien jaar zullen Millennials en Generatie Z - samen de Gemaksgeneraties - de foodmarkt een flinke boost geven. Dat blijkt uit de nieuwe FSIN FoodShopper Monitor 2020, 'Opmars van de gemaksgeneraties', een jaarlijks onderzoek naar consumenten en hun eetgedrag van het Foodservice Instituut…

Jelle Schmidt (JetDrinks) merkt dat verkoop traditionele dranken terugloopt

"Ginger beer is een doorslaand succes in Nederland"

Tholen - Bij JetDrinks merken ze al een aantal jaar dat de vraag naar biologisch in de horeca toeneemt. Hier speelt het in Weesp gevestigde bedrijf dan ook op in met haar assortiment. Regelmatig worden nieuwe merken toegevoegd en JetDrinks kijkt hierbij ook naar de trends op de markt, meent Jelle…

Pop-Up Vegan Foodlab voor herhaling vatbaar

"Klaar voor de volgende locatie"

Tholen - Het Vegan Foodlab en Pop-Up shop is afgelopen zaterdag na een periode van twee maanden weer gesloten. Het initiatief van Susanne de Raaij van Biobite en Sarah Barkmeijer van LadyFruitcake kon op veel belangstelling rekenen, zowel in real life als op social media. Susanne: "Het was supergaaf. Het is geweldig om een…

365 dagen verbinder in vraag & aanbod

Horecava transformeert van beurs naar platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl slaan de handen ineen voor een allesomvattend en onafhankelijk online platform dat vraag en aanbod binnen de foodservicebranche gedurende het hele jaar met elkaar verbindt. Op het platform komen diverse disciplines samen, zoals informatie over producten en leveranciers, tips…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven