Horeca/catering

Leerlingen ontwerpen een gezonde snack voor de BioExpress

Donderdag 18 april werden de winnaars van de Gezonde Snack 2019 bekend gemaakt. De Sushi-burger ging er met de prijs voor Gezondste Snack Catering vandoor, terwijl Brockip in de categorie Lunchroom aan het langste eind trok. De Piramide Gezond won de aanmoedigingsprijs. De huldiging van de winnaars vond…

Biogood behaalt ambachtslabel 'Handmade in Belgium'

Zelfstandigenorganisatie Unizo heeft het Handmade in Belgium (HIB) label uitgereikt aan het bedrijf BioGood (IJsateljee), een ambachtelijke ijsbereider uit Boortmeerbeek.…

Farmtohome: verse biologische groentenpakketten rechtstreeks van bij de boer

Cateraar Belgocatering lanceerde deze week haar 'farmtohome'-concept. Restaurantgasten kunnen voortaan via de 'farmtohome' webshop verse, biologische groentenpakketten bestellen. De producten komen rechtstreeks van het veld van geselecteerde landbouwers. Belgocatering speelt daarmee in op nieuwe…

Italiaans restaurant Mamma Mia

"Alles is biologisch, zelfs de wijn"

Chefs Claudia & Sergio zijn speciaal uit Italië overgevlogen om in ons Haagje te werken. Bij Italiaans restaurant Mamma Mia op de Denneweg (bekend om veganistische en…

Duurzame disposables: composteerbaar bestek en placemats van gras

Duni lanceert het gras-concept. Lemmens: "Placemats en bestekzakjes die deels gemaakt worden met 'echt' gras. Je krijgt een mix van 50 procent papier met gras. Het gras wordt in de buurt van de productie geproduceerd, zodat de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt. We hebben ontzettend…

Zaterdag 20 april officiële opening

Tessa's Place gebruikt lokaal aanbod biologische groenten en fruit

Bezoekers konden al binnenwandelen, maar zaterdag 20 april (en ook eerste- en tweede paasdag) opent Tessa's Place, Food & Lounge officieel haar deuren. Tijdens de…

"Het is verdrietig dat zo’n mooie en positieve zaak haar deuren moet sluiten"

Bio-restaurant The Living sluit per 4 mei

Jorine Koster en Bilal al Mashta van biologisch restaurant The Living in Delft laten via Facebook weten dat het restaurant per 4 mei haar deuren zal sluiten: "Met pijn in ons hart kondigen wij aan dat The Living haar deuren per 4 mei definitief gaat sluiten.Vier jaar lang hebben wij met heel veel liefde…

"We zijn onze donateurs hartstikke dankbaar"

Restaurant LOFF heropent op 17 april

Bio-restaurant LOFF zal morgen (woensdag 17 april) haar deuren weer openen. "Ik heb leuk nieuws voor jullie. Aanstaande woensdag gaan we een doorstart maken met LOFF", vertelt…

16 mei t/m 2 juni 2019:

In het veld asperges eten bij bio-aspergekweker Verhoeven

Asperges in het veld is een evenement waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Ruim 2 weken lang zal er, voor de vijfde keer, een pop-up restaurant verrijzen…

Lysa Aaltink, Lysa's:

"Gerechten moeten gezond en lekker zijn"

Ontbijt- en brunchrestaurant Lysa’s opende afgelopen weekend officieel haar deuren. Een walhalla voor de biologische fijnproever. "Koffie zonder cafeïne? Nee, dat hebben we…

Biologische producten aan boord pannenkoekenschip Slochteren

In de haven van Slochteren is sinds 21 maart Pannenkoekenschip Volharding geopend. Eigenaresse Esther Vlieg kreeg in 2016 groen licht van de gemeente om hier een…

One-stop-shop voor de biologische borrelkaart

Horecaleverancier Local Harvest uit Amsterdam beschikt over een ruim en divers aanbod delicatessen en snacks, afkomstig van ambachtelijke makers. Daarmee bieden zij chefs de mogelijkheid om een borrelkaart samen te stellen vol unieke, kleinschalig geproduceerde hapjes, met het gemak van één…

Creëert speciaal biologisch plantaardige tasting menu

Steinbeisser haalt wereldberoemde chef André Chiang naar Amsterdam

Op 14, 15 en 16 juni halen Steinbeisser en Vereniging Hendrick de Keyser de Aziatische topchef André Chiang naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy. Chef André Chiang creëert een speciaal biologisch plantaardige tasting menu in samenwerking met tien kunstenaars die voor deze…

"De ruimte biedt kansen voor bewuste vernieuwers"

Plannen voor 'biologisch bolwerk' in Elburg

Tholen — Er liggen plannen voor een zogenaamd 'biologisch bolwerk' in Elburg. "We zijn op zoek naar gepassioneerde mensen die in de Hanze vesting Elburg onder meer een biologisch restaurant, winkel en kookstudio willen openen. Waar Elburg in het verleden meer dan 100 winkels had, is dit aantal de laatste…

"Merken nu hoe groot de achterban is"

LOFF maakt mogelijk al begin april doorstart

Tholen - Vorige week werd bekend dat bio-restaurant LOFF in Breda gaat sluiten. Eigenaresse Marion Pluimes vertelde dat LOFF onvoldoende gasten mocht verwelkomen om het hoofd…

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Brasserie Marie wordt restaurant Marie

In april 2009 begon 'Brasserie Marie' op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Een plek waar je kon eten van gerechten bereid met producten van het landgoed, zoals het eigen…

Conny Sinnaeve (Caffè 33):

"Wij hechten veel waarde aan gezonde, duurzame en kwaliteitsvolle voeding"

Gezond, biologisch en duurzaam. Dat zijn de kernwoorden achter Caffè 33, de gloednieuwe koffie- en broodbar in Roeselare. “Onze croissants, chocoladekoeken, broden,…

Goed bezochte editie Horecabeurs Goes 2019

Tholen – De afgelopen 2 dagen zijn meer dan 10.000 bezoekers afgereisd naar de Zeelandhallen in het Zeeuwse Goes voor de Zeeuwse Horecabeurs. Met zo’n 220 standhouders en een vloeroppervlak van zo’n zon 9.000 meter verdeeld over 2 hallen was het weer een goed gevulde beurs met alles wat de horeca zich…

Chef uitgedaagd om biologische no-waste versie van zijn signature gerecht te maken

Restaurant Moer, in Conscious Hotel Tire Station in Amsterdam, heeft chef-kok Dennis Kuipers van Vinkeles* in hotel The Dylan uitgedaagd een duurzame variant van zijn…

Halvering aantal gasten vanwege langdurige werkzaamheden in de straat

Restaurant LOFF gaat sluiten - hoop gevestigd op investeerder

Bio-restaurant LOFF in Breda gaat sluiten. De reden: vanwege langdurige werkzaamheden in de Wilhelminastraat (een half jaar) heeft LOFF onvoldoende gasten mogen verwelkomen om het hoofd boven water te kunnen houden. Deze uitleg geeft eigenaresse Marion Pluimes in een filmpje. Ook spreekt ze de hoop uit…

Eiffeltoren gaat op de biologische toer

De twee restaurants die gevestigd zijn in het hoogtepunt van Parijs krijgen een nieuwe look en een biologische menukaart. Het AD schrijft erover. Sodexo, de nieuwe…

"Waardering voor veelzijdig aanbod en kleinschalige opzet"

Puur! Horeca Event brengt horecaondernemers en leveranciers samen

Tholen - Het eerste Puur! Horeca Event is gisteren in Utrecht gehouden. Werkspoor Café De Leckere fungeerde als ontmoetingsplaats voor horecaondernemers en een groep leveranciers met veelal biologische producten. "Het was een erg leuke dag. Ik heb veel enthousiaste bezoekers gesproken. Zij waren niet…

Yoghurt Barn opent nieuwe vestiging in Breda

Afgelopen zondag 10 maart opende Yoghurt Barn haar veertiende vestiging, aan de Veemarktstraat 44 te Breda. Op Twitter plaatste de Yoghurt Barn een kort filmpje van de nieuwe vestiging. Klik hier om het filmpje te bekijken. Voor meer informatie: www.yoghurtbarn.nl

Eveline Scheren, mobiele wijnbar De Vrolijke Druif:

"Er zijn zoveel mooie biologische wijnen beschikbaar"

Eveline Scheren, eigenaresse van De Vrolijke Druif, een tot mobiele wijnbar omgebouwde Piaggio APE Classic, kiest er bewust voor om biologische wijnen te schenken. Eveline: "Er zijn zoveel mooie wijnen beschikbaar, het is helemaal niet nodig om niet-biologische wijnen te schenken." Er valt te kiezen uit…

Ook biologisch lunchen in Het Twiske

Op vrijdag 1 maart opende de familie Bruinsma een tweede horecagelegenheid in een klassieke strandtent in Het Twiske. Pannenkoek de Appel is de naam van dit nieuwe restaurant. Restaurant Pannenkoek de Appel staat op de plek van de voormalige waterspeelplaats de Blauwe Poort. In de afgelopen maanden is er…

Pasta gemaakt van biologische bloem uit Italië

Na een vestiging in Oud-West is er nu een filiaal van Spaghetteria geopend in Bos en Lommer. Pasta In hun eigen Laboratorio maken ze van biologische bloem uit Emilia Romagna verschillende soorten pasta. Elk met een eigen vorm, oorsprong en bereidingswijze. De Grano Duro bloem wordt verbouwd op een…

Biologisch restaurant met een kleurrijk vintage interieur

"Drie jaar geleden zijn we begonnen met Soepp. In het eerste weekend dat we open waren, vielen onze soepen zeer in de smaak en verkochten we meteen een tafel en een paar stoelen. Inmiddels zijn we een begrip in Alkmaar en is Soepp écht gegroeid", vertelt eigenaresse Sophie Rooker – van der Horst.…

René Jaspers, The Barn Leidsche Rijn Centrum

"Spannend, leuk en intens"

"Spannend, leuk en intens", antwoordt René Jaspers (52) met gepaste trots op de vraag hoe hij het afgelopen half jaar heeft ervaren als nieuwe eigenaar van The Barn in Leidsche Rijn Centrum. Het biologische restaurant aan het Brusselplein werd in juni 2018 failliet verklaard. René was toen commercieel manager van The Barn en…

Fotoreportage Nederlandse exposanten

Volgende BIOFACH: 12-15 februari 2020

De volgende editie van de BIOFACH in Neurenberg zal van 12 tot en met 15 februari gehouden worden in de NürnbergMesse. Zo'n 95% van de bezoekers van dit jaar heeft aangegeven volgend jaar weer van de partij te zijn. Op de BIOFACH stonden vorige week meer dan 120 Nederlandse exposanten. Ook trok de beurs…

Fotoreportage Biojournaal toont Nederlandse inbreng BIOFACH

Van 13 tot en met 16 februari vormde de Duitse stad Neurenberg weer het middelpunt van de wereldwijde biologische sector. Ook vanuit Nederland neemt de belangstelling nog elk jaar toe. Voor het negende jaar op rij heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten.…

Recordaantal van 2.989 internationale exposanten

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Er stonden dit jaar maar liefst 2.989 exposanten op de BIOFACH. En samen met de VIVANESS kwam dit aantal zelfs op 3.273. Hiermee hebben de beurzen hun eigen record wederom verbroken. De exposanten kwamen uit 98 verschillende landen. De landen Botswana en de Comoren maakten hun debuut op de BIOFACH,…

Bekijk de fotoreportage met Nederlandse exposanten

51.500 bezoekers voor BIOFACH en VIVANESS

De BIOFACH en VIVANESS hebben gezamenlijk meer dan 51.500 bezoekers getrokken. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland (ongeveer de helft van de bezoekers) en de top 5 bestaat verder uit Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Het congres bevestigde zijn rol als het grootste internationale kennis- en…

Groene pleisterplaats met biologische horeca

Op de plek van het voormalige AZC Crailo, vlakbij afslag 8 van de A1, werd vrijdag 15 februari 'De Groene Afslag' geopend. Behalve een plek voor horeca met lokale biologische producten, werken en vergaderen wordt De Groene Afslag ook een locatie voor bijzondere evenementen. Denk aan workshops, films,…

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Tholen - De 30ste editie van de BIOFACH zit er op. Net als voorgaande jaren heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten. Daarvan is een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Het overgrote deel van de Nederlanders was weer te vinden in Hal 5, maar Nederland was in…

Curry van 1500 kg biologische groenten

De lucht in Vishnuji Ki Rasoi geurde naar de aromatische kruiden die werden geroosterd, terwijl chef-kok Vishnu Manohar zich voorbereidde om 1500 kg biologische groenten te…

Presentatie Farmacademie 11 februari 2019

Maandag 11 februari zijn horeca-ondernemers, chefs, koks en leidinggevenden welkom bij de presentatie van de Farmacademie bij Eco Fields in Wekerom. Tijdens die middag is er de mogelijkheid om kennis te maken met producenten van Streekproducten (de boeren van Coöperatie Het Boerenhart www.boerenhart.nl…

Bio-strooikaas nu ook voor foodservice

Grozette, de producent van strooibare kaasproducten, breidt haar biologische assortiment fors uit. De introducties zullen uitgebreid getoond worden op de aankomende BIOFACH in Neurenberg. Strooikaas organic 750 gram Speciaal voor klanten uit de foodservice die bewust met biologische producten willen…

Zwitserse veggieketen Tibits opent ook in Duitsland

De Zwitserse veggieketen Tibits heeft haar eerste restaurant in Duitsland geopend. De dertiende vestiging van het bedrijf is ondergebracht bij Alnatura in Darmstadt. Het is na…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven