Horeca/catering

Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023

Tholen - Horecaminnend Nederland kon deze week weer haar lol op tijdens de 10e editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Ruim 500 exposanten en 18.559 bezoekers bezochten op 18, 19 en 20 september de beurs, waarmee het eerdere record in 2022 met 16.757 bezoekers is verslagen. Wij maakten weer een…

EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards

EKO-restaurants Ethica en De Tuin van de Smid vielen in de prijzen bij de jaarlijkse uitreiking van de Gaia Green Awards op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Prijsuitreiking aan Ethica Duurzaamste restaurantRestaurant Ethica mocht de Gaia Green Award voor duurzaamste restaurant mee naar Den Haag…

Dreamstime

FSIN

Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis

Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht dat de omzet van de totale Out of Home-sector in 2023 groeit naar ruim €22 miljard. Dat is een stijging van €3 miljard, oftewel 15,8%, ten opzichte van 2022. Voor volgend jaar verwacht het FSIN een afvlakking van de groei. Foto Dreamstime De omzet van…

Nieuwe data voor het najaar

Biodyneren in de nazomer

De BD-Vereniging organiseert biodynamische diners op biodynamische boerderijen om de oogst samen te vieren. De kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest. Vooraf aan de maaltijd krijgen de gasten een…

Met de boer aan tafel bij The Harvest

De afgelopen periode heeft The Harvest in samenwerking met Stichting Symbio een aantal foto- en videoportretten gemaakt van boeren waarmee ze voor het restaurant al jaren samenwerken. Zo zitten de restaurantgasten bijna letterlijk met de boer aan tafel. Tussen deze portretten zitten ook biologische…

Triodos Food Transition Europe Fund neemt minderheidsbelang in JetDrinks

JetDrinks verkoopt een minderheidsbelang aan Triodos Food Transition Europe Fund om de sterke groei van de afgelopen jaren verder voort te kunnen zetten. JetDrinks is de afgelopen jaren sterk gegroeid en ziet nog veel kansen om deze groei de aankomende jaren te continueren. Met het verkopen van een…

Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje

Vorige week introduceerden Stichting Nederland Schoon, Milieu Centraal en Zero Waste Nederland een raamsticker die consumenten inspireert om eigen herbruikbare verpakkingen mee te nemen. De drie organisaties slaan de handen ineen om de nieuwe regelgeving per 1 juli jl. kracht bij te zetten. Een…

Wederom geen Nederlandse kanshebber

Dit zijn de finalisten van de EU Organic Awards 2023

Vandaag zijn de finalisten voor de jaarlijkse EU Organic Awards bekendgemaakt. Er zijn 24 finalisten voor 8 prijzen in 7 categorieën. De finalisten komen uit 11 verschillende…

Robotkeuken beleeft primeur in bedrijfsrestaurants

Altijd een voedzame, duurzame maaltijd, met verse ingrediënten, speciaal op maat gemaakt door een gerobotiseerde keuken. Het is alsof je à la carte bestelt én zelf ook nog eens invloed uitoefent op de uiteindelijke smaak van het gerecht. Het lijkt science fiction, maar het kan inmiddels echt. Douwe…

Restaurant Logica heeft nu ook biologische limoncello uit eigen keuken

"Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"

Bij Restaurant Logica in Leiden staat weer een nieuw product uit eigen keuken op de kaart, namelijk biologische limoncello. Dit maakte eigenaar Bart van Leeuwen op social media bekend. En weer een product uit eigen keuken, mooie biologische limoncello, van citroenen die een klein deukje hebben dus niet…

Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de finalisten per categorie aangewezen voor de achtste editie van de Gaia Green Awards. De volgende organisaties uit Nederland en België zijn finalist voor de Gaia Green Awards 2023: Hotels: Buitenplaats de Bergse Bossen / Driebergen Kapellerput Hotel / Heeze Porta…

Clearspring belooft 30.000 gratis plantaardige maaltijden ter gelegenheid van 30-jarig bestaan

De Japanse en biologische voedingsproducent Clearspring viert dit jaar het 30-jarig bestaan. Ter ere hiervan heeft het bedrijf de handen ineen geslagen met hun langetermijnpartner, de plantaardige kookschool en liefdadigheidsinstelling voor voeding 'Made In Hackney', om 30.000 gratis plantaardige…

Eigen bio-groenten blijven de basis

Foodmaker start in Duitsland met maaltijdverkoop

Vanaf augustus liggen de producten van Foodmaker bij de Duitse retailer Rewe in de schappen. Na Bon Prix (Frankrijk), Delhaize (Belgie) en Albert Heijn in Nederland is het de…

"Aantrekkelijke optie dankzij alcoholpercentage van 7,5%"

Tijdwinst dankzij premixed bio-cocktails

Tholen - De premixed biologische cocktails van Nohrlund passen volgens BD-Totaal uitstekend op de zomerse drankenkaart. Met name het bijzondere design van de flesjes (180 ml) springt in het oog, zo geeft Paul Soeterbroek aan. "De fles ziet er leuk uit en het valt met een alcoholpercentage van 7,5% niet…


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven