Horeca/catering

"Kies juist nu, nu horeca weer langzaam opengaat, ook buitenshuis voor biologisch"

Steeds meer mensen kiezen voor biologische producten en dat is goed nieuws. Wij kopen biologisch voor tal van redenen waaronder gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn etc. In de winkel is het biologische keurmerk goed zichtbaar en er zijn ook steeds meer horecagelegenheden met een EKO keurmerk dat…

Gerrit van Gelder over impact Corona-crisis:

"Van het ene uiterste naar het andere"

De wereldwijde coronacrisis houdt ook bedrijven op Dutch Fresh Port flink in de greep. Van Gelder groente & fruit, gevestigd op Dutch Fresh Port, levert met 350 medewerkers dagelijks verse groenten en fruit voornamelijk aan de horeca. Het bedrijf werd op zondag 15 maart totaal verrast door het besluit…

Nieuwste commercial 'Bio Lekker voor je'-campagne moet miljoenen mensen bereiken

Vandaag lanceert Bionext de nieuwste commercial van de 'Bio Lekker voor je'-campagne. Paula Nijman (projectleider Bio Lekker voor je bij Bionext): "Met deze commercial willen we zoveel mogelijk consumenten ervan bewust maken dat juist nu de tijd is om te kiezen voor biologische producten. De huidige…

"We bakken friet, corona of niet"

Na een regen van annuleringen voor de Frietfiets kwam op zondagmiddag het besluit dat Dapp die avond, zondagavond 15 maart, dicht moest. Maar op 18 maart waren de deuren alweer open en ging het team van Dapp door met friet bakken. Aanpassingen in de winkel"We hebben een paar aanpassingen in de winkel…

Pawel Strykowski

Alle biologische horeca op een rij

Steeds meer mensen kiezen voor biologische producten en dat is goed nieuws. Men koopt biologisch voor tal van redenen waaronder gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn etc.…

LandgoedKeuken Utrecht vanaf 1 juni weer open

Welkomstdrankje voor eerste klanten na heropening

Vanaf 1 juni aanstaande kun je weer  ontbijten, koffiedrinken, lunchen en borrelen, zowel binnen als buiten bij LandgoedKeuken Utrecht. Om te vieren dat de horeca weer open mag, krijgen alle gasten van 1 tot en met 7 juni een welkomstdrankje aangeboden bij een ontbijt of lunch. Het team heeft er zin in en alle…

Yoghurt Barn klaar voor heropening op 1 juni

"Eigen bestelplatform doorgetrokken naar negen vestigingen"

Nadat Yoghurt Barn als eerste in Nederland klimaatpositief zijn gaan opereren, werden er ook de nodige maatregelen getroffen in voorbereiding op 1 juni, de dag waarop de horeca weer open mag. Bestelplatform"We hebben vorige week een eigen bestelplatform voor afhalen getest in locatie Neude. Na de pilot…

Pop-up diner aan huis

"Onze smaakverkenning ging altijd al verder dan alleen bier"

Botanisch brouwer Lowlander zal in samenwerking met culinair duo The Holy Kauw Company op 29 mei haar eerste online pop-updiner.Het betreft een avondvullend (bijna volledig) biologisch diner met perfect gepairde Lowlander Biertjes inclusief aankleding voor de tafel, glaswerk en zelfs een playlist.…

Yoghurt Barn bereidt zich voor op heropening

"In deze tijd ontdek je het core assortiment"

1 juni, de datum waarop de horeca voorzichtig weer open mag, komt steeds dichterbij. Achter de schermen worden de nodige voorbereidingen getroffen, zo ook bij Yoghurt Barn. Daar zijn negen van de dertien vestigingen al enkele weekenden open voor bestellingen aan de deur, vertelt ceo Wouter Staal in een…

KHN:

"Verlichting coronamaatregelen biedt perspectief"

Koninklijke Horeca Nederland is voorzichtig positief. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet biedt voor het…

Jan Verbeke, Nature Favours:

"Misschien is deze crisis op lange termijn voor de biologische sector geen slecht nieuws"

Tholen - De horeca wordt zwaar geraakt door de coronacrisis en dat wordt bij Nature Favours, leverancier van halffabricaten van biologisch groenten en fruit indirect ook gemerkt. Eigenaar Jan Verbeke schat voor april een omzetverlies van 30%. "Crisis voor de bouwsector betekent dat wat vandaag uitgevoerd…

Nieuw: biologische LandGoed siropen voor koele drankjes en desserts

Nieuw in de range LandGoed-producten zijn biologische siropen in 4 smaken. Dit meldt BD-Toaal in de nieuwsbrief van week 19. De LandGoed-producten zijn te herkennen aan de oereik, symbool voor de zuurstofkringloop waar de mens afhankelijk van is en waar we dus heel zuinig op moeten zijn. De producent van…

Spirit Restaurants

Spirit Restaurants open voor take-away

Wie zin heeft in een biologische maaltijd kan sinds vorige week weer terecht bij Restaurant Spirit in Amsterdam en Rotterdam. De restaurants zijn weer dagelijks open van 12.00-20.00 uur voor biologische en vegetarische afhaalgerechten. Op het menu staan drie gerechten: gebakken ramen met groene asperges,…

Beste vegetarisch en veganistisch restaurant 2020 bekendgemaakt

Culina Hortus en Vanilla Black zijn Beste Vegetarisch en Beste Veganistisch Restaurant van de Wereld 2020. Dat maakt We’re Smart, referentie in de culinaire wereld van groenten, vandaag bekend. Frank Fol, de bekende Groentekok, kondigde de winnaars aan tijdens een online event, samen met de lancering van…

Brouwerij De Leckere doneert bier aan de horeca

"Het belang van de horeca is het belang van de brouwers"

In navolging van brouwerij Van de Streek en andere Utrechtse brouwers gaat ook brouwerij De Leckere een deel van haar omzet die zij maakt in haar webshop in de vorm van bier doneren aan de horeca. Directeur van De Leckere Eric Odenwald: "Het belang van de horeca is het belang van de brouwers. Het is een goed…

Cressenteler legt uit waar de schoen wringt en wijst naar 'gevaarlijk' 2021

Rob Baan vreest 'tsunami aan rekeningen' en wil terugbetaaltijd

De blik bij Rob Baan is nog steeds zorgelijk. De kas is steeds leger en nog steeds raakt hij zijn cressen niet kwijt. Het 'uithangbord van succesvol ondernemerschap', aldus de voice-over in het NOS Achtuurjournaal, redt het momenteel met dank aan de steunregelingen, maar de schuldenberg loopt op. Hoe…

Live online bierproeverij als voorbeeld

Sinds een aantal weken organiseert De Leckere een live bierproeverij in het Werkspoorcafé in Utrecht. Dit initiatief is zeker niet onopgemerkt gebleven. Zo noemt Melissa van…

"Zoveel mogelijk mensen bewegen om bij duurzame horecagelegenheden te gaan eten"

Gezocht: horecaondernemingen met biologisch hart

Tholen - Bionext wil in deze zware tijd restaurants met een hart voor biologische ingrediënten en producten steunen. "Het doel is om zo veel mogelijk mensen te bewegen om bij…

Yoghurt Barn op Europese stations en luchthavens

Yoghurt Barn gaat uitbreiden met vestigingen op grote treinstations en luchthavens in Europa. Het is het resultaat van een samenwerking met horeca-exploitant HMSHost International, zo meldt het Financieel Dagblad. Tegen die krant zegt oprichter en directeur Wouter Staal te gaan voorzien in de behoefte…

Karlijn Audenaerde, Rude Health NL:

"Groeiplannen in foodservice even uitgesteld"

Tholen - Ook bij Rude Health merken ze de gevolgen van de coronacrisis. Karlijn Audenaerde is als Head of International business vanuit Nederland werkzaam voor het Britse merk. Omdat ze verantwoordelijk is voor de internationale markt, heeft ze een goed beeld van wat er in andere landen gebeurt. "In…

EKO keurmerk goud voor Metaal Kathedraal

Culturele instelling, evenementenlocatie en kennisinstituut Metaal Kathedraal meldt op LinkedIn het Stichting EKO keurmerk Goud te hebben gekregen. "Logisch: hier staan we ook 100% voor, maar fijn om de positieve bevestiging te krijgen dat we goed bezig zijn", luidt de reactie. Metaal Kathedraal serveert…

Yoghurt Barn wordt klimaatpositief en zet nieuwe standaard in duurzame horeca

Yoghurt Barn is de eerste Nederlandse horecaformule die klimaatpositief gaat ondernemen. Dat betekent dat elke gast vanaf nu een positieve impact heeft op het klimaat. Het bedrijf…

"Er gaat van alles veranderen als deze crisis onder controle is"

Hoe te dealen met een festivalloze zomer?

Tholen - "Ik doe al 27 jaar festivals, het zal de komende maanden dus echt heel raar stil zijn. Op 1 april was er dit keer eens geen paniek in de tent. Normaal starten we dan met het gereed maken van de foodtruck en dergelijke." Aan het woord is Zoë Verloop van de Amsterdamse kookstudio de laurier, het…

Biologische lunches en diners voor hardwerkend zorgpersoneel

Hoewel de deuren van Bistro de Stadshoeve dicht moesten door de sluiting van de horeca, ligt het werk er niet stil. Eigenaar Gerben vond dat het zorgpersoneel in Zwolle een bedankje verdiende voor hun harde werk en daarom verwent hij hen met biologische lunches en diners. In de Swollenaer vertelt hij hoe…

Natuurvoedingsleer als uitgangspunt bij Wilde Wortels

Wilde Wortels verzorgt biologische catering in Utrecht. Voor allerlei gelegenheden, zoals (dagelijkse) lunches, diners, evenementen en trainingsdagen. Wilde Wortels gebruikt hiervoor uitsluitend seizoensgebonden en biologische(-dynamische) producten van boeren uit de regio. De maaltijden zijn gebaseerd…

Webshop biedt veganproducten in bulk aan

Normaal gesproken levert Next Foods vegan merken aan de horeca. Nu die sector door de lock-down plat ligt, dreigt een grote voorraad producten over de datum te gaan. Via een snel opgezette webshop probeert het bedrijf de producten in bulk en tegen lagere kosten te verkopen. Er zijn verschillende…

Creatief met bio-bier: online proeverijen en Vrijmiboxen

Tholen - Onder meer de horeca wordt zwaar geraakt op dit moment. We kunnen niet even de deur uit naar ons favoriete restaurant, bar of café. Om toch te kunnen genieten van een biologisch 'thuisbiertje' heeft brouwerij De Leckere een webshop geopend. "Dit begint aardig te lopen. We bereiken hier tot nu…

Kloosterhotel biedt onderdak aan zorgpersoneel

In navolging van verschillende andere hotels in Nederland opent kloosterhotel ZIN haar deuren voor zorgpersoneel. De eerste gasten die zijn gearriveerd komen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Zij kunnen hier even op adem komen, de hectiek ontvluchten en genieten van de rust en ruimte die bij…

Lege terrassen en kantoren vormen inspiratie voor nieuwe service

"Borrelpakket nodig voor digitale vrijmibo?"

Tholen - JetDrinks wordt hard getroffen door de coronacrisis. Meer dan de helft van de omzet is weggevallen door het sluiten van horeca en bedrijven. Daarom is het in Weesp gevestigde bedrijf druk bezig om op andere manieren omzet te genereren. "We doen dit onder andere door het aanbieden van pakketten.…

Nieuwe menuboxen van suikerriet

Bio Futura introduceert nieuwe menuboxen gemaakt van suikerriet. De duurzame boxen zijn voorzien van een nieuw vouw- en kliksysteem. Dit voorkomt morsen en lekken tijdens het vervoer. De menuboxen zijn ideaal voor warme of koude takeaway gerechten. "Doordat de menuboxen uit één stuk gemaakt zijn, zijn ze zowel tijd- als ruimtebesparend",…

Frank Loef, BioToko en BioPizza:

"Met 40 procent van de omzet mogen we ons gelukkig prijzen"

Tholen - Frank Loef van BioToko en BioPizza in Zutphen zet alles op alles om zijn bedrijven ondanks de crisismaatregelen draaiende te houden. “We hebben niet echt tijd om ons druk te maken. We verzinnen van alles om overeind te blijven”, vertelt hij. BezorgenVlak voor de crisis losbarstte en de…

"Hopen op blije gezichten aan de koffietafels"

Bio-koekjes voor Amsterdamse verzorgings- en bejaardentehuizen

Tholen - Gisteren zijn bio-koekjes bezorgd bij verzorgings- en bejaardenhuizen in Amsterdam. Het gaat om dozen vol met Dark Chocolate Seasalt cookies van Farm Brothers. "We hadden een aanzienlijke hoeveelheid koek over die normaliter aan de horeca uitgeleverd zou worden. Hiervoor zochten we een mooie…

Samenwerking voorkomt verspilling 'horeca-kazen'

Drie bedrijven hebben de handen ineen geslagen om de verspilling van een partij biologische kazen te voorkomen (Van de Oorsprong, Bastiaansen Bio Kaas en BD-Totaal). Van de Oorsprong heeft bio-kazen opgekocht, die bestemd waren voor de horeca. Bastiaansen Bio is de producent van deze biologische brie,…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven