Horeca/catering

"Vanaf april 2021 nóg leuker, nóg groter en nóg fijner"

Pop-upterras de WerkspoorKade dit weekend voor het laatst

Nog één laatste weekend genieten: Utrechts pop-up zomerterras WerkspoorKade beleeft donderdag 10 tot en met zondag 13 september (voorlopig) haar laatste weekend, zo meldt Triomf op LinkedIn: "Donderdag 25 juni openden wij (creatief bureau Triomf, brouwerij De Leckere en de Werkspoorkathedraal) het…

18 september (17:30-22:00 uur) bij Antropia in Driebergen

Themadiner: Het wilde diner

"De blaadjes aan de bomen tonen al hun bonte herfstkleuren en de ochtenddauw is prachtig zichtbaar in het landschap. Dit is het moment waar veel liefhebbers naar uitkijken: het wildseizoen is geopend, maar nu serveren we mooie gerechten met ingrediënten uit de natuur zoals paddenstoelen, walnoten en eetbare planten uit de…

Promoten natuurvriendelijk, gezond en lekker eten in Nederland

Wereld Natuur Fonds en Yoghurt Barn werken samen

De natuur beschermen door gezond en lekker te eten: dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Yoghurt Barn en het Wereld Natuur Fonds. "Wist je dat consumenten actief bijdragen aan natuurbescherming dichtbij én ver weg wanneer zij vaker kiezen voor plantaardig eten? Om die reden bieden wij,…

"Aanhoudende onzekerheid en emotie rond corona is helaas onoverbrugbaar"

BBB Maastricht 2020 verplaatst naar oktober 2021

BBB Maastricht maakt bekend dat de oudste horecavakbeurs van Nederland voor het eerst in 66 jaar wordt verplaatst. BBB Maastricht stond gepland van 12 t/m 14 oktober en de…

Top 10 (wettelijke) belemmeringen bij terugdringen voedselverspilling komt eraan

Om voedselverspilling tegen te gaan, zijn inmiddels bijna honderd bedrijven aangesloten bij 'Samen tegen Voedselverspilling', een project van het ministerie van LNV samen met o.a. supermarkten en partijen die zich al inzetten tegen verspilling en voor duurzaamheid. Momenteel worden de (wettelijke)…

CIRCUS: Nieuwe biologische koffiebar en restaurant

"Allemaal bio-producten omdat we ook dit hoog in het vaandel dragen"

Inge Dreezen en Lien De Naeyer realiseren samen hun droom met de opening van hun volledig biologische koffiebar en restaurant CIRCUS in Antwerpen. Made in Antwerpen meldt dat…

Vanaf 1 september sneller openbaring inspectieresultaten NVWA

Per 1 september 2020 verandert er iets in de openbaarmaking van inspectieresultaten van de NVWA. Dan treedt namelijk de beleidsregel openbaarmaking NVWA in werking. Het…

Lokaal eten tijdens theaterfestival ROBOT – de ROBOX

De keuken van de Zuiderzee in een box

Het Almeerderstrand is van woensdag 12 augustus tot en met zondag 27 september weer de plek waar de openlucht theatervoorstelling ROBOT van Vis à Vis wordt opgevoerd. Voor het derde jaar neemt Zoë Verloop (56) van Kookstudio De Laurier de catering voor haar rekening. In plaats van het gebruikelijke…

Vakantie op de bio-boerderij in eigen land

"Normaliter gasten uit heel veel verschillende landen"

Tholen - Vanwege de corona-pandemie vieren veel Nederlanders deze zomer vakantie in eigen land. Merken de bio-ondernemers met vakantieverblijven op hun bedrijf dit ook? Wat navraag leert dat dit op diverse bedrijven inderdaad het geval is. De appartementen en de Poldersuite van Blikopdepolder in Kamerik…

"Wij zullen hier lokale biologische producten gaan serveren"

De Woerdenaar opent in oktober

Woerdenaren Pascal Distel en Mark de Vries gaan begin oktober een nieuw restaurant in Woerden openen: De Woerdenaar. Dit meldt Pascal op LinkedIn: "Na maanden van voorbereiding is het hoge woord er…

Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 - 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19…

Extreem lange dagen voor bio-ijsmakers

De NOS heeft een item opgenomen bij Sonneclaer over de ijsafname tijdens warme periodes. In het item komt Barend Mul aan het woord. Hij vertelt over de lange dagen die ze bij Sonneclaer draaien. "Vandaag beginnen we om 4 uur, tot 's avonds 22/23 uur ongeveer. We zijn blij dat het nu druk is." Het…

Nieuw in assortiment BD-Totaal: Fritz-Kola

"Met deze drankjes maak je een statement tegen de grote frisdrankproducenten"

Twee Hamburgse vrienden besloten in 2003 om een betere, leukere en meer verantwoorde cola dan de bestaande cola's van de grote bedrijven op de markt te zetten. Hun startkapitaal was beperkt en daarom konden ze geen uitgebreid namenonderzoek doen. Een kleinschalig onderzoek bij de ingang van hun lokale…

Ook boeren en telers weten antiverspillingsapp Too Good To Go te vinden

Zo'n vijftig boeren en telers uit het hele land sloten zich de afgelopen maanden aan bij antiverspillingsplatform Too Good To Go. Om te voorkomen dat overschotten moeten…

Matcha Macha nieuw in Den Haag

De lunchroom Matcha Macha is onlangs geopend aan de Keizerstraat 128 in Den Haag. Matcha Macha biedt een uitgebreide selectie aan alternatieve en (on)gezonde dranken met een dagelijks variërende…

La Place sluit kwart van de filialen

Restaurantketen La Place krijgt een enorme knauw door de coronacrisis en sluit bijna een kwart van de honderd filialen. Daarmee verkeren 480 mensen in onzekerheid. Deze…

Dapp

DIY frietkar voor kleinere evenementen in gebruik genomen

Dapp Frietwinkel reed onlangs voor het eerst uit met een nieuwe frietkar, de Dapp Frietwieler De Frietwieler is Dapp's nieuwe frietkar, speciaal ontwikkeld voor kleinere evenementen en feesten. De primeur was voor een verjaardag in Geldermalsen. "Deze DIY frietkar is vooral geschikt voor evenementen van…

Sjaak Smeding over genomen maatregelen:

"Komende twaalf maanden voorzie ik nog geen volledig herstel in de foodservice"

Tholen - Als AGF-leverancier voor de foodservice en foodretail zorgden de afgekondigde Corona-maatregelen bij Smeding medio maart voor de nodige uitdagingen. "Gelukkig is 1…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven