Wouter Staal, Yoghurt Barn:

"Op onze menukaart staan CO2-labels per product"

Voor de zesde editie van de Food Inspiration podcast is Wouter Staal te gast. Hij is eigenaar en oprichter van de keten Yoghurt Barn, maar komt niet uit de wereld van food.…

Een biertje drinken op terras op wielen

Nog altijd zijn de terrassen gesloten en kunnen er geen biertjes in de lentezon worden gedronken. Lowlander Beer reed daarom een poosje rond met een terras op wielen. De Botanical Beer Garden To Go is volgens de Amsterdamse bierbrouwer 'een luxe mini-oase op wielen inclusief bieren, lichte hapjes en…

"Winkels en terrassen 21 april open als de cijfers het toelaten"

Het kabinet werkt aan een plan waarin de terrassen en winkels vanaf 21 april open zouden kunnen. Ook de avondklok zou op die datum geschrapt kunnen worden, schrijft NOS. De…

Skal

Arno Berg, Skal Biocontrole:

“Het is belangrijk dat de winkels, winkelketens en marktkramen begrijpen wat het betekent om zich te laten certificeren”

Als mentor is inspecteur Arno Berg betrokken bij een nieuwe taak van Skal: het certificeren van supermarkten en marktkramen die biologische producten verkopen die ze niet voorverpakt binnen krijgen. Denk aan brood, kaas of vleeswaren die nog moeten worden gebakken, gesneden en verpakt, of aan groenten,…

Urs Brändli, voorzitter van Bio-Suisse, over de toenemende consumptie van bio-producten

"Mensen kiezen eerder voor biologisch wanneer ze de keuze hebben en niet buitenshuis hoeven te eten"

De bio-afzet is het afgelopen jaar duidelijk gestegen. Bio-Suisse voorzitter Urs Brändli (foto rechts) is ervan overtuigd dat de duurzaamheidstrend aanhoudt en wil een…

Unsplash

Acht groene Michelinsterren uitgedeeld

De Michelin Gids Nederland 2021 onderscheidt voor het eerst chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Deze acht groene sterren zijn volgens de gids inspirerende voortrekkers en boegbeelden van een duurzame gastronomie. Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam“We spreken beter over circulair. Over…

Gespecialiseerd in foodservice en foodretail data

Roamler neemt Datlinq over

Roamler neemt Datlinq over, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in foodservice en foodretail data. De bedrijven bundelen de krachten op het gebied van dataverzameling, het creëren van inzichten en…

Duurzaam in Salland

Koen Olde Hanter zorgt voor lokaal eten in de keuken van Sallandse organisaties

"20% tot 25% van het aanbod moet lokaal worden"

Koen Olde Hanter gaat in Salland kijken hoe hij organisaties als gemeenten, maar ook zorginstellingen bij het bereiden van eten vooral lokaal voedsel kan laten gebruiken. Koen probeert daarbij vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Een dealmaker dus. In een column stelt Koen stelt zich voor. "Ik ben Koen…

Horeca nieuwsgierig naar lupine

Restaurant De Waldhoorn in Otterlo krijgt steeds meer gasten die graag vegetarisch of vegan willen eten en als het kan afkomstig uit de streek. Eigenaar Jan-Willem Bloem benaderde daarom Lekker Lupine met de vraag, kunnen wij ook lupine gebruiken? "Lupine is interessant, want het heeft een bite en past heel goed in onze…

Roompot

Roompot-gasten kunnen nu ook luxe kamperen bij de boer

Roompot breidt zijn aanbod uit met 27 nieuwe locaties. Ditmaal geen vakantieparken, maar boerderijen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk waar gasten in alle luxe en comfort van de sfeer op het platteland kunnen genieten. Roompot gaat hiervoor een exclusieve samenwerking aan met BoerenBed. Als…

© Volodymyr Melnyk | Dreamstime.com

Veilig uit eten door online coronavirus tool

Wetenschappers van Wageningen University & Research, de TU Delft en het Erasmus MC hebben een online tool ontwikkeld om vast te stellen hoe binnenruimtes coronaproof ingericht en gebruikt kunnen worden. Met de SamenSlimOpen-tool kunnen restauranthouders de risico’s op verspreiding van het coronavirus in…

"Door bewust te kiezen wat je eet kun je de wereld veranderen"

Eetwinkel Royaal Belegd krijgt EKO-keurmerk Horeca

Royaal Belegd in Sneek krijgt vandaag het EKO-certificaat voor horeca uitgereikt uit handen van wethouder Erik Faber. Het is de enige eetboutique in Friesland met biologische…

"Voor spekkoek bleek pizza-oven de oplossing"

Heel Nederland kan nu aan de biologische rijsttafel

Tholen - De biologisch Indonesische rijsttafels van BioToko zijn nu landelijk verkrijgbaar. De bestelsite is sinds 12 februari in de lucht. De bestellingen komen vanuit het hele land, precies waar de mannen achter BioToko op gehoopt hadden bij het opzetten van de landelijke distributie. "We krijgen…

Biologische pulled seitan verkrijgbaar bij zo'n 200 BP-tankstations

BUMI's Aziatisch gekruide pulled seitan is de hoofdrolspeler in een nieuwe vega sandwich van The Bread Office. Deze premium sandwich lijn van Bakkerij Goedhart wordt via verschillende out-of-home kanalen aangeboden. Zo is de sandwich vanaf deze maand bij zo'n 200 tankstations van BP verkrijgbaar. "We…

Nynke Brandsma

"Met 400 hectare biologische akkerbouw en melkveehouderij zijn we een unieke organisatie"

Twintigdelige tv-serie over Heerlijkheid Mariënwaerdt

Tholen - Vanaf maandag 8 maart zendt omroep MAX de serie 'In het hart van ons landgoed' uit, waarin het Betuwse landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de hoofdrol heeft. In maar liefst 20 afleveringen laat de adellijke familie Van Verschuer iets zien van het reilen en zeilen op het landgoed.  Foto: Nynke Brandsma…

Wouter Moekotte (Bio Futura) is Rabobank dankbaar voor jarenlange steun

"Huishoudelijk plastic blijft het afvoerputje van de circulaire economie"

Idealisme en succesvol ondernemerschap gaan prima samen. Dat bewijst Wouter Moekotte al meer dan tien jaar. Hij is de oprichter van Bio Futura, leverancier van 100 procent composteerbaar verpakkingsmateriaal en wegwerpservies en -bestek. Menubakjes voor bezorgmaaltijden van suikerriet, frietzakjes van…

Nieuwe award toegevoegd: de Plasticvrij Award

Welke duurzame horecalocatie wint de zesde editie van de Gaia Green Awards?

Duurzame horecalocaties die het afgelopen jaar, ondanks de COVID-19 crisis, grote stappen hebben gemaakt op het gebied van duurzaamheid kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de Gaia Green Awards. De winnaars van de awards worden 21 september 2021 bekendgemaakt tijdens de horecavakbeurs Gastvrij…

Eerste horecaonderneming in de Benelux dat dit certificaat ontvangt

Yoghurt Barn is B Corporation gecertificeerd

Yoghurt Barn staat met haar dertien vestigingen in het land voor feel-good-food met een positieve impact op mens, dier en onze aarde. Aan de hand van deze drie duurzame pijlers worden alle keuzes binnen de organisatie gemaakt. "We willen met biologische en plantaardige zuivel laten zien dat gezond en…

Juice Brothers denkt ook 'outside the box'

"Een gezonde stimulans voor thuiswerken"

Tholen - De sportscholen zijn al weer geruime tijd gesloten. Daarom is Juice Brothers op zoek naar andere afzetmogelijkheden. Ze willen met het merk de stap naar de retail gaan maken. En onder het mom van 'Give the gift of health!' introduceerden ze sapboxen die als geschenk toegestuurd kunnen worden.…

"Mensen blijven altijd friet eten, dat helpt ons zeker door deze crisis heen"

Dapp Frietwinkel in Leiden verder als franchise

Tholen - Per 1 maart neemt Thijs Boom de Dapp Frietwinkel in Leiden over. Hiermee gaat Thijs officieel als zelfstandig ondernemer aan de slag in de vorm van een franchise, zo maakte Dapp eerder vanmiddag bekend op LinkedIn. Ruim twee jaar werkten Siem van Bruggen en Thijs samen met het team aan de groei…

Coen de Kovel lanceert ‘Pluck’:

"Ik vind het een must een assortiment biologisch eten en drinken aan te bieden"

Midden in de coronacrisis lanceert distributeur Coen de Kovel een 'social shop' voor horecaondernemers en foodretail: “De foodretail en -service heeft zich ontwikkeld tot een dynamische, innoverende business. Consumenten eisen niet langer beter, maar het beste. Ze zoeken gemak in productassortiment en…

Webshop van Restaurant GYS biedt speciaal assortiment voor thuis

Het Utrechtse biologische restaurant GYS heeft sinds kort een webshop. Aan Indebuurt vertelt oprichter Gijs Werschkull: "We merkten dat er veel vraag was, maar dat niet…

Plantaardige koksopleiding stoomt chefs klaar voor keuken van de toekomst

Op 16 mei aanstaande start VIP Health & Nutrition in Haarlem met de opleiding ‘Fabulous Vegan Chef’. De opleiding is speciaal ontwikkeld voor chefs die op topniveau willen leren koken met groentes, granen en peulvruchten, die de nieuwste smaken en ingrediënten willen leren kennen en streven naar…

Zweden koploper wat betreft biologische voeding in publieke sector, Denemarken tweede

Zweden staat op de eerste plaats, Denemarken op de tweede en Noorwegen staat op de derde en laatste plek als het gaat om de hoeveelheid biologisch voedsel die wordt geserveerd…

Schuldenberg horeca opgelopen tot 3 miljard

Nederlandse restaurants bouwen steeds meer schulden op. Uit onderzoek onder 1200 restaurants, uitgevoerd door culinaire platform WijnSpijs.nl, blijkt dat de gemiddelde schuld…

BioToko Holland wil heel Nederland veroveren

Sinds afgelopen vrijdag is de bestelsite van BioToko Holland actief. Het biologisch-Indonesische restaurant van de mannen van Loef heeft zich in het afgelopen jaar op vele manieren aangepast aan de moderne tijd. Nu het restaurant niet open mag, is de nadruk komen te liggen op afhaal en bezorgen. Iets wat…

Wouter Moekotte, Bio Futura: Bio Futura

"Nu draait vrijwel onze volledige omzet op takeaway en delivery verpakkingsproducten"

Het coronavirus heeft de wereld flink opgeschud en vraagt op vele manieren om omdenken. Zo ook bij Bio Futura, ontwikkelaar en distributeur van biobased en composteerbare…

Gastvrij Rotterdam

Twee nieuwe founding partners voor Gastvrij Rotterdam

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft tijdens de 2e lockdown twee nieuwe Founding Partners mogen verwelkomen: Oud Reuchlin & Boelen is voor de 8e editie in september dit jaar de wijnpartner voor de beurs; daarnaast heeft Makro Nederland zich voor de komende drie edities als Founding Partner aan het…

Zo had de fotoreportage-route er uit kunnen zien...

Bio-inbreng Horecava Limited - vandaag online

Tholen - De Horecava vindt vandaag digitaal plaats: Horecava Limited. Met ruim 60 sprekers op de stages Het Podium, De Expert, De Tasting, De Trainer, De Start-up en De Lobby biedt Horecava Limited een vol programma. Bij De Start-up kan men onder meer video's bekijken van twee bio-ondernemers (Max's…


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven