Horeca/catering

Fins bio-soja alternatief wint eerste European Organic Food Innovation Award

Een Fins product van tuinbonen dat ontwikkeld werd door een bio-teeltbedrijf - Gobbas Gård - en een bio-restaurant - Härmän Rati (in Järvenpää) - is de winnaar van de eerste European Organic Food Innovation Award. De finale van de wedstrijd voor bio-voedingsbedrijven werd begin oktober tijdens de Organic…

Nina den Iseger van Anne & Max

"Alles wat lekker smaakt, moet ook goed voelen"

Vanaf half december opent Anne & Max op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat in Apeldoorn. Bezoekers kunnen er de hele dag terecht voor biologisch en huisgemaakt lekkers. Anne&Max wil de huiskamer in de stad zijn, waar iedereen voor vers, gezond, biologisch en huisgemaakt ontbijt, lunch, high tea,…

Fotoreportage toont Nederlandse inbreng

Fusie en overnames gesprek van de dag tijdens BioXpo VitaSana

Tholen - Op zondag 13 en maandag 14 oktober 2019 vond de BioXpo VitaSana plaats in Brussel Expo.  Het gesprek van de dag ging over de gevolgen van de fusie tussen Udea en Biofresh en de overname van Natudis en Hagor. Biojournaal maakte een fotoreportage met Nederlands tintje op de beursvloer.  Klik hier voor de…

Bio-chocolademelk als beste uit de test

Tholen - In VRIJ (De Telegraaf) wordt elke week een supermarktproduct onder de loep gehouden. Deze keer werd onder leiding van Felix Wilbrink chocolademelk getest. De redactie proefde 20 verschillende chocolademelkmerken. De biologische chocolademelk van Zuivelrijck kwam als winnaar uit de bus. "Ik was…

Eric van Veluwen: "Op zaterdag serveren we een menu van de chef"

Antropia (her)opent het restaurant op Landgoed Kraaybeekerhof

Antropia (her)opent het restaurant op Landgoed Kraaybeekerhof, waarbij vanzelfsprekend de biodynamische groente van het landgoed een centrale rol inneemt. Vanaf 12 oktober is…

Oudste horecavakbeurs BBB Maastricht viert 65e verjaardag

De oudste horecavakbeurs van Nederland viert haar 65e verjaardag. Maandagochtend 7 oktober gaven Rob van de Wiel (Directeur MECC Maastricht), Dirk Beljaarts (Algemeen Directeur Koninklijke Horeca Nederland) en Hubert Mackus (Gedeputeerde Provincie Limburg voor Landbouw, Landschap en Mobiliteit) het…

Fotoreportage: een bio-rondje over de Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tholen - Het bio-gehalte op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was ook dit jaar vrij hoog. De beurs in Expo Houten vond net als vorig jaar plaats op maandag en dinsdag (30 september en 1 oktober). Het was de 30ste editie van de vakbeurs voor foodprofessionals. Biojournaal struinde de beursvloer af op zoek…

BioToko maakt biologische spekkoek

BioToko uit Zutphen heeft biologische spekkoeken, Indonesische kruidencake, gemaakt in grote hoeveelheden. Ze bakken de spekkoek in de oven van de BioPizza. De spekkoek smaakt naar kruiden zoals kaneel, cardamom, nootmuskaat, anijs en kruidnagel. De basis is van boter, suiker en eieren.  De spekkoek kan worden gegeten…

Pop-up restaurant Bio-proeflokaal: 15-17 november in Utrecht

Van 15 tot en met 17 november 2019 laat De Smaakspecialist mensen kennis maken met de wereld van biologische voeding. Hiervoor wordt De Moestuin in Utrecht omgetoverd tot…

Nieuw restaurant geopend op Landgoed Zuylestein

Op het eeuwenoude Leersumse landgoed, Landgoed Zuylestein, wordt een nieuw restaurant geopend: 'Nassau Zuylestein'. Tijdens een serie moestuindiners kan het publiek al kennismaken met de smaken  hiervan. Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de verbouwing, leeft de Spaanse chef Carlos Casero zich al uit…

Hotel blooming wint dit keer goud

"Duurzaamheid zit in ons DNA"

Na eerder dit jaar brons (Dutch Hotel Award) en zilver (Zoover Award) te hebben gewonnen, is het voor hotel blooming nu goud wat de klok slaat. Dinsdag 24 september werden tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de Gaia Green Awards uitgereikt. Deze awards gaan naar de restaurants, strandpaviljoens en hotels in Nederland…

Gemaakt van BD-vlees

Hanenfrikandel 'De Woeste Spetter' wint publieksprijs

Met het thema VET!, voedsel in de 21ste eeuw, vroeg Stichting Kunst & Cultuur ontwerpers in Noord-Nederland om een ontwerp te maken rond voedsel, duurzaamheid en afvalverwerking. Veertien ontwerpers schreven zich in voor de wedstrijd. De Woeste Spetter, een frikandel gemaakt van hanenvlees, kreeg tijdens…

Veggies On Fire uitgeroepen tot meest duurzame restaurant

Winnaars duurzame Gaia Green Awards bekendgemaakt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 24 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen zijn in totaal 5 winnaars bekend gemaakt: 3 categorie winnaars van de Gaia Green Awards, de winnaar van de nieuwe Gaia Publieksprijs en de winnaar van de Falco…

A cup of art, please

Duni presenteert op Gastvrij Rotterdam (vandaag nog tot 18:00 uur) de Art Series. Dit zijn modieuze composteerbare bekers die het duurzame verhaal vertellen vanArt to go. Het concept bevat thematische kunstwerken van diverse kunstenaars en wisselen om de 8 weken. Elke doos bevat een creatieve mix van 3 verschillende werken. Dit…

Felice Cicoria, show kok

“Ik kies voor biologisch omdat dit gezonder is voor de mensen"

Tholen - De Italiaanse kok Felice Cicoria kookt al zijn hele leven. Hij heeft diverse restaurants gehad en voor Boretti Keukens gewerkt, waar hij kookdemonstraties gaf. Vanaf 2013 werkt hij onder andere voor DO-IT, Dutch Organic International Trade, in Barneveld. Als show kok kookt Felice vaak op biologische…

Thijs van de Lest, biologische ijsverkoper

"'Het is dinsdag, ijsdag!', dat wil ik erin houden”

IJscoman Thijs van de Lest (32) gaat tijdelijk stoppen met het bezorgen van ijs in Hilversum. Hij reed deze zomer elke dinsdag door het Mediapark. Volgend jaar is de ijsfiets van Thijs weer terug te vinden in het Mediapark. “Ik heb mensen in Hilversum dit jaar horen zeggen: "Het is dinsdag, ijsdag!, dat…

Vertellen het verhaal van verspilling elke dag aan de reizigers"

Soup & Bakery wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Op dinsdag 17 september heeft Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek de 'ABN AMRO Best Newcomer Retail Award' gewonnen. "Wat een fantastisch nieuws", zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. "Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuurlijk. De medewerkers in de Soup &…

Johan Cruijff ArenA kiest voor biologische wijn

Sligro is sinds de start van het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe wijnleverancier van de Johan Cruijff ArenA. Het bedrijf levert wijn aan het stadion en de cateraars. Het lag voor de hand. Het beleid van de Johan Cruijff ArenA is gericht op kwaliteit, verduurzaming en innovatie en het stadion werkt aan de…

"5.000 horecavestigingen worden wekelijks meer dan 10 keer beleverd"

Initiatief gaat stadsafzet horeca in Amsterdam verduurzamen

In het kader van de Agenda Logistiek Amsterdam is aan Gerard Slegers, bestuurder van de Vervoerregio Amsterdam, een initiatief gepresenteerd waarbij een groep logistieke…

Nieuw café geopend in Antwerpen dat ook BD-wijnen schenkt

Lien Ceulemans (32) en Diederik De Gryse (32) openden vorige week  het nieuwe café Ernst aan de Ernest Van Dijckkaai in Antwerpen naast  natuurwijnen en kleinschalige, artisanale bieren…

Nieuw kookboek 'De Landgoedkeuken' van Barones Nathalie van Verschuer

Op de eerste dag van de jubileumeditie van de Landgoedfair, woensdag 21 augustus jongstleden, werd het nieuwe kookboek van Heerlijkheid Mariënwaerdt gelanceerd. De titel van het boek zegt het al, De Landgoedkeuken staat centraal in het nieuwe kookboek. Afgelopen maanden is er heel hard gewerkt, gekookt,…

"Op korte termijn openen twee locaties in nieuwe vorm"

Vernieuwde formule Le Perron geschikt voor drukke locaties

Le Perron, het Nederlandse concept gespecialiseerd in ambachtelijk brood, heeft zich op meerdere plekken in binnensteden jarenlang bewezen. Albron heeft een stevige impuls aan het concept van de bakkerijformule gegeven, met een belangrijke innovatieslag op alle fronten. De hele keten is bij deze…

Wordt eerste onderneming met gecombineerd EKO/Green Key label

Horeca-netwerklunch: 23 september bij de Wasvenboerderij

Tholen - Op maandag 23 september vindt een Horeca-netwerklunch plaats bij de Wasvenboerderij in Eindhoven. Deze onderneming heeft die dag ook een primeur: het krijgt dan een gecombineerd EKO/Green Key label voor restaurants uitgereikt. "Er zal bij ons een audit gehouden worden voor twee keurmerken tegelijk.…

Vegetarische bieterbal gemaakt van biologisch-dynamisch geteelde bieten

Jonathan Karpathios heeft de Bieterbal geïntroduceerd. Hij bedacht deze vegetarische snack in 2015 en won het jaar daarna de Karel de Vos Duurzaamheid Award tijdens de Horecava voor de meest duurzame en gastvrije innovatie. De biologisch-dynamisch geproduceerde bieten hiervoor neemt hij af bij Van den…

Oogstfeest op 5 en 6 oktober

PUUR Westerwolde: duurzame groeps- en vergaderruimte met eetgelegenheid

Rineke Dijkinga exploiteert sinds een paar maanden een vergader- en groepslocatie in de natuur van Sellingen. Rineke: "PUUR Westerwolde is een duurzame groeps- en vergaderruimte met eetgelegenheid, midden in de prachtige Sellinger bossen. Ik geef al jaren lezingen door het hele land over de relatie…

Lunchcafé en winkel Moestuin Maarschalkerweerd vernieuwd

Nicole de Borst, zorgspecialist bij Moestuin Maarschalkerweerd in Utrecht (Laan van Maarschalkerweerd 2) meldt op haar LinkedIn-pagina dat de renovatie van de winkel en het lunchcafé afgerond is: "Onze nieuwe winkel is af en wat groot is ons lunchcafé nu geworden." Bron: Linkedin

Met één appje een kant- en klare gevulde picknickmand

Restaurant Karakter in Rotterdam levert sinds kort een kant-en-klare gevulde picknickmand: de Karakter's Picnic Box, gevuld met sandwiches, pasteitjes, salade, snacks, sweet bites, fruit en een fles wijn of sap voor een picknick voor twee personen. De box kost 37,50 euro oftewel 18,75 euro per persoon.  De picknickmand…

Filosofisch Tafelen op 7 locaties

'Heel Nederland biologisch en plantaardig?'

Aansluitend op de documentaireserie en het boek Food for Thought organiseren Odin, KRONCRV, FONDrottterdam en Viewpoint Productions filosofische diners. Op 7 bijzondere…

Nieuwe biologische lunchroom opent eind augustus de deuren in Rotterdam

Naar verwachting opent het eerste franchisefiliaal van Broodje Bewust uit Leeuwarden op 20 augustus in Rotterdam. Het filiaal komt aan de Van Oldenbarneveltstraat 125A. Broodje Bewust is een biologische lunchroom met Eko-keurmerk. Ze willen ervoor zorgen dat mensen kunnen genieten van lekker en kwalitatief…

Vrij voedsel met een vegan sausje op Lowlands

Bezoekers van Lowlands in Biddinghuizen kunnen dit weekend (16-18 augustus) proeven van Vrij voedsel met een vegan sausje. Dat vegan sausje komt van Mr en Mrs Watson.  In 2012 vond de kick-off plaats van Vrij Voedsel bij Lowlands. Als eerste in Nederland bracht Vrij Voedsel allergeenvrij eten van pure ingrediënten.…

"We willen zelf zeggenschap en ruimte over die sociale, groene visie"

De DAKKAS op Haarlemse parkeergarage zet hoog in op bio-producten

Het eten en drinken is lokaal, seizoensgebonden, vers en toegankelijk. De DAKKAS, op het dak van parkeergarage de Kamp aan De Witstraat 1A in Haarlem, zet hoog in op biologische producten, educatie hierover en teelt straks waar mogelijk ook eigen ingrediënten op het dak. Een interview met de mannen van…

Arrangementen zijn biologisch en zoveel mogelijk lokaal

"Nieuw: vergaderen in de natuur bij Natuurmonumenten"

Op de Linkedin-pagina van Natuurmonumenten: "Nieuw: vergaderen in de natuur bij Natuurmonumenten. Vergader op plekken vol historie in ongedwongen sfeer. Stap in je pauze zo de natuur in voor een wandeling. De vergaderlocaties zijn duurzaam gebouwd. De arrangementen zijn biologisch en zo veel mogelijk…

Minder stabiel zomerweer gunstig voor kruiden- en specerijenthee

"Alle ice tea-varianten verkopen eigenlijk even goed"

Tholen - Tijdens de zomermaanden ziet Yogi Tea een duidelijke piek in de verkoop van hun ice tea. Vorig jaar zijn vier varianten ice tea geïntroduceerd, die gemaakt zijn van vers gezette kruiden- en specerijen theeën. Sofie Vanhove: "Het gaat goed met de ice tea. Omdat we zowel de flesjes als de 1…

Traiteur de Oorsprong wordt Van de Oorsprong

Bio-maaltijden binnenkort in composteerbare en recyclebare verpakking

Van de Oorsprong is de nieuwe naam van Traiteur de Oorsprong). De komende tijd zal de producent van biologische kant-en-klaar maaltijden zich focussen op de rebranding van het merk. Niet alleen op dit gebied vinden er vernieuwingen plaats. Zo staat Van De Oorsprong in de startblokken om de nieuwste…

Topchef Seppe Nobels:

"Festival is de perfecte plek voor gezonde, lokale en biologische voeding"

Topchef Seppe Nobels is razend enthousiast over de combinatie festival en bio. "Een festival is de perfecte plek om mensen in contact te brengen met gezonde, lokale en biologische voeding!" Seppe Nobels. © Alles over bio. Seppe Nobels (36) is als chef verzot op kakelverse lokale en biologische…

"We bedanken al onze gasten voor de positieve feedback"

Zilveren Provincie Award voor EKO-licentiehouder

EKO-licentiehouder Antropia, een Cultuur- en Congrescentrum in Driebergen, heeft een officiële plaquette van de Zilveren Provincie Award ontvangen voor de beste XL-locatie.…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven