Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

UMC Utrecht

Met o.a. biologische volkorenpasta

UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod

Het UMC Utrecht serveert vanaf nu een vernieuwd voedingsaanbod en zomermenu. Het UMC omschrijft het als een gezonder voedingsaanbod voor de patiënten, bezoekers, medewerkers en studenten. Met onder meer volkoren producten, minder zout en suiker en meer vegetarische producten, die goedkoper zijn dan de…

Biologisch tafelen op Landgoed Bleijendijk

Ook dit jaar zal het monumentale bakhuisje op Landgoed Bleijendijk weer gebruikt worden als oven voor de Midzomer Openluchtdiners. Het menu is samengesteld door de cateraars van Bosque en bevat allerhande biologische Bleijendijk en streekproducten. Op de achtergrond zal het Wallpaper Jazz Quartet de…

Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan

Bijgerechten kunnen worden gezien als een verplicht onderdeel van een publunch, maar veel caféhouders, zoals Simone Douglas van de Duke of Brunswick, zien dat hun pubs…

Nieuw design voor West Coast Frozen Yoghurt

"We hebben onze eigen salty caramelsaus laten ontwikkelen"

Tholen - De frozen yoghurt van West Coast Frozen Yoghurt is helemaal klaar voor het nieuwe zomerseizoen. "We hebben een complete redesign doorgevoerd, waardoor de bekers een hele nieuwe look and feel gekregen hebben", vertelt medeoprichter Olav van der Willik. Ook heeft het merk een eigen salty…

Actieplan voor versnelde groei Nederlandse bio-markt gepresenteerd

Fotoreportage jubileumfeest BioNederland

Tholen - Paul Holmbeck schreef in opdracht van BioNederland een strategisch actieplan om de biologische markt te laten groeien. Na zijn presentatie overhandigde hij dit plan afgelopen vrijdag tijdens het jubileumfeest van BioNederland aan Bernard van der Horst van het ministerie van Landbouw, Natuur en…

Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend

Milieu-senator Jens Kerstan opende gisteren het eerste bedrijfsrestaurant in Hamburg waar 100 procent biologisch geteelde levensmiddelen worden gebruikt. In een interne enquête hebben de ongeveer 1.100 werknemers van Allianz Trade zich met een grote meerderheid voor de verandering uitgesproken. De…

Jonathan Borba | Unsplash

Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine

Bio Suisse en Fourchette verte Zwitserland zullen in de toekomst nauwer samenwerken met het doel om het publiek bewuster te maken van de herkomst van voedsel in de catering. Voor beide organisaties betekent deze samenwerking een mijlpaal op weg naar duurzame voeding met meer biologische producten uit…

Zweedse chefkoks maken een kookboek zonder ingrediënten

Binnen de biologische landbouw wordt de waarde van biodiversiteit vaak benadrukt. Hoe belangrijk het is dat er insecten zijn die zorgen voor bestuiving van gewassen. Maar wat zou er gebeuren als die bestuivers er niet meer zijn? Wat zou er dan van ons voedselsysteem overblijven? Enkele weken geleden, op…

Exki

Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen

Exki breidt de cateringservice uit naar Antwerpen, zo meldt het bedrijf via LinkedIn. De restaurantketen bezorgde al maaltijden in Brussel en Leuven. De restaurants van Exki zijn voornamelijk in België te vinden, maar er zijn ook vestigingen in Frankrijk, Italië en Luxemburg. Ook is er eentje te vinden…

Rapport Too Good To Go

Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021

Too Good To Go publiceert 1 juni het tweede jaarlijkse 'Impact Rapport' tijdens het eerste live event in het Transformatorhuis in Amsterdam. Op het podium vertelt Mette Lykke,…

CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen

Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool,…

Facebook Restaurant De Nieuwe Winkel

Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel

Het blijft een feestelijke stemming bij Restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Nadat het restaurant onlangs zowel verkozen werd tot Beste Biologische én Beste Groenterestaurant, mag het zich nu als klap op de vuurpijl gelukkig prijzen met een tweede Michelinster. Behalve de twee sterren is het…

Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord

Op donderdag 26 mei heeft Le Perron een nieuwe vestiging geopend in Amsterdam-Noord. De nieuwe winkel bevindt zich op Termini 177 in Amsterdam. Het assortiment bestaat uit hele broden, smaakvol belegde sandwiches en flûtes en verschillende soorten Franse zoetigheden zoals de unieke croitaartjes of haar…

Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair

Tholen – De horeca draait weer volop, toch hadden veel chefs de tijd genomen voor een bezoek aan de Rungis Food Fair. Het decor is de restaurantkas en de tuin van Café Clementine in Barendrecht waar vakmanschap en liefde voor het vak gedeeld konden worden. Klik hier voor de fotoreportage Op het gastronomische…

Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek

Royal Spelt heeft medio mei 2022 de eerste volledig biologische bitterballen- en krokettenfabriek in Nederland geopend in Nieuwegein. Eigenaren Fabienne Muller en Michael Kapoen zijn deze fabriek gestart om de productie volledig in eigen hand te hebben. Controle over en beheersing van het volledige…

Restaurant Awards

De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant

Het Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel heeft zowel de award voor het beste biologische restaurant als die voor het beste groenterestaurant gewonnen. Een vakjury, bestaande uit de 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland hebben de winnaars bepaald. Nu nog een schoorsteenmantel… #restaurantawards pic.twitter.com/hv7kvVKxk8…

Zakelijke markt nieuwe tak van sport bij Landzicht

"Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende, maar ook zeer passende stap"

Tholen - Landzicht Biologisch, boerderij to business, is gevestigd op biologische boerderij Landzicht. Naast eigen geteelde akker- en tuinbouwproducten levert Landzicht Biologisch inmiddels een breed pakket biologische AGF voor horeca, foodservices en retail. Floor Visser en Perry Falter zijn de…

Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld

Het festivalseizoen is weer in volle gang. Voor 2022 staan ruim 1.100 festivals gepland. Foodtrucks zijn bij deze festivals bijna niet meer weg te denken. Tijdens de…

Stad Oostende

Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking

Vanaf mei start een unieke samenwerking tussen woonzorgcentrum 't Ponton in Oostende en de Biopluktuin voor de levering van verse bio-groenten. Het project gaat - niet toevallig - van start in de aanloop naar de Week van de Korte Keten, van 14 tot 22 mei 2022. Woonzorgcentrum ’t Ponton en de Biopluktuin…

No waste deals moeten voedselverspilling tegengaan en restauranthouders helpen meer marge te maken

Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten

TIPPR, het inspiratieplatform door de horeca en voor de horeca,  lanceert een marktplaats voor horecaondernemers, no waste genaamd. Op deze online marktplaats worden overschotten en imperfecte producten aangeboden die de fabrikanten en groothandelaren niet meer kunnen verkopen, maar die voor een horecaondernemer…

"Hoe groter we groeien, hoe groter de impact is die wij kunnen maken"

Anne&Max zet hotelketen voor insecten op

Bij alle vestigingen van Anne&Max vind je nu een insectenhotel. "De biodiversiteit neemt helaas nog steeds af. En in de stad gaat dit nog sneller. Wij begrijpen dat wij met onze hotels niet het probleem gaan oplossen, maar wij dragen ons steentje bij en zetten dit probleem graag weer in de…

Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis

Saladebar SLA maakte op Moederdag bekend dat kinderen tot en met 10 jaar elke dag gratis mee eten bij al hun 13 vestigingen in Nederland. Hiermee steunt SLA het doel dat is gesteld door organisatie de Gezonde Generatie: om de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste van de wereld te maken.  SLA biedt elk seizoen een…

Maaltijdbox Ekomenu lanceert kassabon met ware impact van voedingskeuzes

Maaltijdbox Ekomenu biedt vanaf nu transparantie in de impact van de verschillende maaltijden. Bij bestellen en afrekenen staan niet alleen de kosten op de digitale kassabon, maar ook de impact op gezondheid én milieu. Bij het bestellen worden consumenten in staat gesteld om maaltijden te kiezen waarbij…

Gerrit van Gelder, Van Gelder Groente en Fruit:

"We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"

Tholen - De lach is nauwelijks van het gezicht van Gerrit van Gelder zijn gezicht te krijgen. Het verhaal is bekend. Toen het coronavirus in 2020 zijn intrede deed, verhuisde de horecaleverancier net naar haar nieuwe pand met geautomatiseerd warehouse en Experience Center in Ridderkerk, waardoor de omzet…

5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant

Op 19 mei worden de Restaurant Awards 2022 bekendgemaakt. In de categorie Beste Biologische Restaurant zijn genomineerd: De Kas (Amsterdam)Bolenius* (Amsterdam)Aan Sjuuteeänjd…

Anne&Max opent 25e vestiging

Op woensdag 18 mei opent Anne&Max haar 25e vestiging in het Westerkwartier aan het Stationsplein 303 in Delft. Een moderne, sfeervolle huiskamer met zonnig terras waar je dagelijks (van 8.00 tot 18.00 uur) terecht kunt voor verse, gezonde, huisgemaakte en veelal bio ontbijtjes, brunches, lunches, High tea, borrels en natuurlijk…

Niels van den Berg, Rungis:

"Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"

Tholen - Bij horecaleverancier Rungis wordt er elk jaar weer uitgekeken naar het Hollandse aspergeseizoen. "Omdat het product een deel van het jaar niet uit Nederland beschikbaar is, kijken gasten echt uit naar het aspergeseizoen. Bij groene asperges wordt het op de één of andere manier meer geaccepteerd…

Gastvrij Rotterdam

Veel belangstelling voor deelname aan Gastvrij Rotterdam 2022: vijfde hal weer in gebruik

De belangstelling voor deelname aan Gastvrij Rotterdam 2022 is zo groot dat inmiddels ook de vijfde hal weer is ingetekend. Naast de grote aantallen oud deelnemers die zich opnieuw inschrijven, is er ook een toenemend aantal nieuwe bedrijven dat standruimte reserveert. De indeling van de beursvloer zal…

The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award

The Farm Kitchen daagt de duurzaamste bedrijven van Nederland uit om te strijden voor de Climate Positive Award 2022. Duurzame koplopers op de Nederlandse markt met 100+ medewerkers, kunnen zich vanaf dit moment inschrijven voor deze award. Dit doen zij door de visie op een duurzame toekomst en ambities…

24ste vestiging geopend in Groningen

Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis

Tholen - De ijsthee van Anne&Max is nu ook verkrijgbaar voor thuis. Hij is te vinden in de webshop van Anne&Max en staat in alle vestigingen in de verkoopkast. Er zijn twee varianten: de zoete groene ijstheemix van groene jasmijnthee, aardbei, appel en rozenblaadjes en de klassieke ijstheemix van zwarte…

Roompot schenkt voortaan alleen duurzame wijnen

Roompot zal voortaan alleen duurzame wijnen schenken. Het heeft alle wijnen van zijn kaart door duurzame alternatieven vervangen. Deze grootse aanpassing volgt op eerdere initiatieven die de menukaart van Roompot verduurzaamden. Het is ondertussen traditie bij Roompot geworden: rond Pasen herziet en…

"Op een laagdrempelige manier insecten proeven"

Geen kroket, maar Kriket

Tholen - De biologische krekelrepen van Kriket krijgen de komende tijd waarschijnlijk meer voet aan de grond in Nederland. Kriket is namelijk een samenwerking aangegaan met JetDrinks. "JetDrinks is de nieuwe officiële verdeler voor Nederland. We zijn erg blij met deze samenwerking, waarmee we niet alleen bio-winkels hopen te…

CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood

De CDA-fractie is tegen een plan van het eigen wetenschappelijke instituut om een minimumleeftijd in te stellen voor het kopen van fastfood. CDA-Kamerlid Anne Kuik zegt op…

Duurzaam koken met Velt

Wie kweekt, die kookt. Speciaal voor de klanten van biologische boeren ontwikkelde Velt – de vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren – een interessant aanbod van workshops. Wie een CSA bestiert, een boerderijwinkel runt of producten direct aan de consument levert, biedt met een workshop van Velt zijn klanten iets…

"Het energie neutrale pand past goed in ons verhaal"

Waterland Brewery brouwt én bouwt

Tholen - Waterland Brewery gaat een nieuw bedrijfspand bouwen in Purmerend. De afgelopen week is de eerste paal ceremonieel de grond in geslagen. "We hebben in Monnickendam echt te weinig ruimte. Hier zijn we alles steeds aan het opstapelen", vertelt Kristian Kieft, eigenaar en oprichter van Waterland…

Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT

Gisteren waren Marlies Knol en Ali Hendriksen, initiatiefnemers van ‘Eerlijk eten uit de streek’, bij DID-IT als gastkoks. Onder toezicht van Felice Cicoria, de kok bij DID-IT, bereidden ze een complete lupine maaltijd om mee te doen aan de lupine kook challenge van Slowfood Youth Network. Terwijl ze aan…

De Smaakspecialist bezorgt biologische foodbeleving bij consument thuis

Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home

De Smaakspecialist pakt deze Pasen uit met een biologisch 4-gangendiner thuisbezorgd in heel Nederland. Niet zelf hoeven koken, maar wél overheerlijk biologisch genieten. Met deze nieuwe Bio Proeflokaal variant wil de Smaakspecialist de consument op een laagdrempelige manier prikkelen en verrassen met de…

"Er volgen binnenkort meer producten"

Currypasta van ONOFF nu ook in grootverpakking

Bij ONOFF zijn ze wat groter gaan denken. Dat wil zeggen, er is volop aandacht voor de grootverbruikers van hun producten. En dat is nieuw, want tot nu toe richtte de Thaise biologische voedselproducent zich met kant-en-klare curry's, soepen en woksauzen helemaal op liefhebbers die thuis lekker Thais…

Cateraar Albron volledig over op biologische zuivel van Weerribben Zuivel

Vanaf 1 april stapt Albron als eerste grote cateraar volledig over op biologische melk, karnemelk en yoghurt. Door de zuivel direct te betrekken van de biologische zuivelboerderij aan de rand van Nationaal Park de Weerribben, wordt de keten korter en transparanter. Albron loopt ook voorop in de duurzame…


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven