Horeca/catering

Ook Ekoplaza nieuw in 'Inspirerende 40' van Synergie (positie 12)

Too Good To Go is het meest inspirerende merk van 2019

Too Good To Go is uitgeroepen tot het meest inspirerende bedrijf van Nederland. Synergie presenteerde donderdagavond 14 november 'De Inspirerende 40'. Ieder jaar doet Synergie onderzoek naar de 40 meest inspirerende organisaties van Nederland. Het meest opvallend is misschien wel dat Too Good To Go als…

FSIN FoodSchopper Monitor 2020

Gemaksgeneratie gaat foodmarkt flinke boost geven

De komende tien jaar zullen Millennials en Generatie Z - samen de Gemaksgeneraties - de foodmarkt een flinke boost geven. Dat blijkt uit de nieuwe FSIN FoodShopper Monitor 2020, 'Opmars van de gemaksgeneraties', een jaarlijks onderzoek naar consumenten en hun eetgedrag van het Foodservice Instituut…

Jelle Schmidt (JetDrinks) merkt dat verkoop traditionele dranken terugloopt

"Ginger beer is een doorslaand succes in Nederland"

Tholen - Bij JetDrinks merken ze al een aantal jaar dat de vraag naar biologisch in de horeca toeneemt. Hier speelt het in Weesp gevestigde bedrijf dan ook op in met haar assortiment. Regelmatig worden nieuwe merken toegevoegd en JetDrinks kijkt hierbij ook naar de trends op de markt, meent Jelle…

Pop-Up Vegan Foodlab voor herhaling vatbaar

"Klaar voor de volgende locatie"

Tholen - Het Vegan Foodlab en Pop-Up shop is afgelopen zaterdag na een periode van twee maanden weer gesloten. Het initiatief van Susanne de Raaij van Biobite en Sarah Barkmeijer van LadyFruitcake kon op veel belangstelling rekenen, zowel in real life als op social media. Susanne: "Het was supergaaf. Het is geweldig om een…

365 dagen verbinder in vraag & aanbod

Horecava transformeert van beurs naar platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl slaan de handen ineen voor een allesomvattend en onafhankelijk online platform dat vraag en aanbod binnen de foodservicebranche gedurende het hele jaar met elkaar verbindt. Op het platform komen diverse disciplines samen, zoals informatie over producten en leveranciers, tips…

Holidu's vegan-ranking 2019

Top 10 meest vegan-friendly steden van Nederland

Op vrijdag 1 november is het World Vegan day. Al sinds 1994 organiseert The Vegan Society deze dag. Een startsein voor een hele maand plantaardige eten. Als je naar nieuwe steden reist, kan het soms moeilijk zijn om vega(n) restaurantjes te vinden - maar niet in deze steden. Holidu, de zoekmachine voor…

App tegen voedselverspilling al meer dan 5 miljoen keer gedownload

De app tegen voedselverspilling Too Good To Go is ongekend populair. Volgens de Play Store is de app al meer dan 5 miljoen keer gedownload en krijgt de app 4,8 sterren van de gebruikers die een review plaatsten. Marktdata.nl heeft het Nederlandstalige zoekverkeer over Too Good To Go in Google in de…

Simone van den Eijnde van Gastmaal Traiteur

"Wilde Wortels is de naam voor onze nieuwe biologische, duurzame catering"

Gastmaal Traiteur vertelde een paar maanden geleden dat ze nieuwe plannen hadden. Simone van den Eijnde, eigenaar: "Wij sloten de deur van onze afhaalwinkel eind juni en wij zijn druk bezig met de overgang naar ons nieuwe concept: Wilde Wortels, wij gaan onder deze naam verder met biologische, duurzame…

Frank Toering van Restaurant Stroom Lent

"Ons vlees komt van biologische slager de Groene Weg"

Tijdens een rondje fietsen spotte Frank Toering een vervallen waterzuiveringsfabriek in Lent. Twee jaar later opende hij er Restaurant Stroom Lent. Vandaar dus ook de naam: de oude fabriek zorgde vroeger voor drinkwater in de omgeving. Stroom Lent opent ’s ochtends om 9:00 uur en sluit ’s avonds na het diner:…

Bij biologische Tuinderij de Es op zaterdag 9 november:

Vegetarische, biologische en culinaire Pop-up

Frank Aarnoudse en zijn team van het Vega Pop-up restaurant koken op zaterdag 9 november met de biologische groente van Tuinderij de Es uit Haaren. Frank verzorgt 6 gerechtjes op basis van de oogst van de dag. De tuinders Bart en Daniëlla leiden de genodigden rond door de tuinderij en vertellen met…

De Smaakspecialist en De Moestuin zetten biologisch op de kaart

Pop-up restaurant Bio Proeflokaal komt naar Utrecht

Met deze pop-up editie van het Bio Proeflokaal opent de Smaakspecialist in co-creatie met De Moestuin de deuren voor Utrechters naar de biologische keuken. Hiermee zetten zij letterlijk en figuurlijk biologisch op de kaart, om de bewustwording rondom verantwoorde voeding te vergroten. Zo wordt in De…

Franse internationale vakbeurs groeit duidelijk mee met de markt

Fotoreportage: Nederlanders op Natexpo 2019

Tholen - Na Duitsland is Frankrijk de op één na grootste consumentenmarkt voor biologische producten in Europa. De Franse internationale vakbeurs voor bio-producten, Natexpo, groeit mee met de markt. Dit was de afgelopen dagen (20-22 oktober) duidelijk te merken tijdens de beurs in Parijs. Biojournaal…

Fins bio-soja alternatief wint eerste European Organic Food Innovation Award

Een Fins product van tuinbonen dat ontwikkeld werd door een bio-teeltbedrijf - Gobbas Gård - en een bio-restaurant - Härmän Rati (in Järvenpää) - is de winnaar van de eerste European Organic Food Innovation Award. De finale van de wedstrijd voor bio-voedingsbedrijven werd begin oktober tijdens de Organic…

Nina den Iseger van Anne & Max

"Alles wat lekker smaakt, moet ook goed voelen"

Vanaf half december opent Anne & Max op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat in Apeldoorn. Bezoekers kunnen er de hele dag terecht voor biologisch en huisgemaakt lekkers. Anne&Max wil de huiskamer in de stad zijn, waar iedereen voor vers, gezond, biologisch en huisgemaakt ontbijt, lunch, high tea,…

Fotoreportage toont Nederlandse inbreng

Fusie en overnames gesprek van de dag tijdens BioXpo VitaSana

Tholen - Op zondag 13 en maandag 14 oktober 2019 vond de BioXpo VitaSana plaats in Brussel Expo.  Het gesprek van de dag ging over de gevolgen van de fusie tussen Udea en Biofresh en de overname van Natudis en Hagor. Biojournaal maakte een fotoreportage met Nederlands tintje op de beursvloer.  Klik hier voor de…

Bio-chocolademelk als beste uit de test

Tholen - In VRIJ (De Telegraaf) wordt elke week een supermarktproduct onder de loep gehouden. Deze keer werd onder leiding van Felix Wilbrink chocolademelk getest. De redactie proefde 20 verschillende chocolademelkmerken. De biologische chocolademelk van Zuivelrijck kwam als winnaar uit de bus. "Ik was…

Eric van Veluwen: "Op zaterdag serveren we een menu van de chef"

Antropia (her)opent het restaurant op Landgoed Kraaybeekerhof

Antropia (her)opent het restaurant op Landgoed Kraaybeekerhof, waarbij vanzelfsprekend de biodynamische groente van het landgoed een centrale rol inneemt. Vanaf 12 oktober is…

Oudste horecavakbeurs BBB Maastricht viert 65e verjaardag

De oudste horecavakbeurs van Nederland viert haar 65e verjaardag. Maandagochtend 7 oktober gaven Rob van de Wiel (Directeur MECC Maastricht), Dirk Beljaarts (Algemeen Directeur Koninklijke Horeca Nederland) en Hubert Mackus (Gedeputeerde Provincie Limburg voor Landbouw, Landschap en Mobiliteit) het…

Fotoreportage: een bio-rondje over de Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tholen - Het bio-gehalte op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was ook dit jaar vrij hoog. De beurs in Expo Houten vond net als vorig jaar plaats op maandag en dinsdag (30 september en 1 oktober). Het was de 30ste editie van de vakbeurs voor foodprofessionals. Biojournaal struinde de beursvloer af op zoek…

BioToko maakt biologische spekkoek

BioToko uit Zutphen heeft biologische spekkoeken, Indonesische kruidencake, gemaakt in grote hoeveelheden. Ze bakken de spekkoek in de oven van de BioPizza. De spekkoek smaakt naar kruiden zoals kaneel, cardamom, nootmuskaat, anijs en kruidnagel. De basis is van boter, suiker en eieren.  De spekkoek kan worden gegeten…

Pop-up restaurant Bio-proeflokaal: 15-17 november in Utrecht

Van 15 tot en met 17 november 2019 laat De Smaakspecialist mensen kennis maken met de wereld van biologische voeding. Hiervoor wordt De Moestuin in Utrecht omgetoverd tot…

Nieuw restaurant geopend op Landgoed Zuylestein

Op het eeuwenoude Leersumse landgoed, Landgoed Zuylestein, wordt een nieuw restaurant geopend: 'Nassau Zuylestein'. Tijdens een serie moestuindiners kan het publiek al kennismaken met de smaken  hiervan. Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de verbouwing, leeft de Spaanse chef Carlos Casero zich al uit…

Hotel blooming wint dit keer goud

"Duurzaamheid zit in ons DNA"

Na eerder dit jaar brons (Dutch Hotel Award) en zilver (Zoover Award) te hebben gewonnen, is het voor hotel blooming nu goud wat de klok slaat. Dinsdag 24 september werden tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de Gaia Green Awards uitgereikt. Deze awards gaan naar de restaurants, strandpaviljoens en hotels in Nederland…

Gemaakt van BD-vlees

Hanenfrikandel 'De Woeste Spetter' wint publieksprijs

Met het thema VET!, voedsel in de 21ste eeuw, vroeg Stichting Kunst & Cultuur ontwerpers in Noord-Nederland om een ontwerp te maken rond voedsel, duurzaamheid en afvalverwerking. Veertien ontwerpers schreven zich in voor de wedstrijd. De Woeste Spetter, een frikandel gemaakt van hanenvlees, kreeg tijdens…

Veggies On Fire uitgeroepen tot meest duurzame restaurant

Winnaars duurzame Gaia Green Awards bekendgemaakt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 24 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen zijn in totaal 5 winnaars bekend gemaakt: 3 categorie winnaars van de Gaia Green Awards, de winnaar van de nieuwe Gaia Publieksprijs en de winnaar van de Falco…

A cup of art, please

Duni presenteert op Gastvrij Rotterdam (vandaag nog tot 18:00 uur) de Art Series. Dit zijn modieuze composteerbare bekers die het duurzame verhaal vertellen vanArt to go. Het concept bevat thematische kunstwerken van diverse kunstenaars en wisselen om de 8 weken. Elke doos bevat een creatieve mix van 3 verschillende werken. Dit…

Felice Cicoria, show kok

“Ik kies voor biologisch omdat dit gezonder is voor de mensen"

Tholen - De Italiaanse kok Felice Cicoria kookt al zijn hele leven. Hij heeft diverse restaurants gehad en voor Boretti Keukens gewerkt, waar hij kookdemonstraties gaf. Vanaf 2013 werkt hij onder andere voor DO-IT, Dutch Organic International Trade, in Barneveld. Als show kok kookt Felice vaak op biologische…

Thijs van de Lest, biologische ijsverkoper

"'Het is dinsdag, ijsdag!', dat wil ik erin houden”

IJscoman Thijs van de Lest (32) gaat tijdelijk stoppen met het bezorgen van ijs in Hilversum. Hij reed deze zomer elke dinsdag door het Mediapark. Volgend jaar is de ijsfiets van Thijs weer terug te vinden in het Mediapark. “Ik heb mensen in Hilversum dit jaar horen zeggen: "Het is dinsdag, ijsdag!, dat…

Vertellen het verhaal van verspilling elke dag aan de reizigers"

Soup & Bakery wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Op dinsdag 17 september heeft Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek de 'ABN AMRO Best Newcomer Retail Award' gewonnen. "Wat een fantastisch nieuws", zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. "Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuurlijk. De medewerkers in de Soup &…

Johan Cruijff ArenA kiest voor biologische wijn

Sligro is sinds de start van het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe wijnleverancier van de Johan Cruijff ArenA. Het bedrijf levert wijn aan het stadion en de cateraars. Het lag voor de hand. Het beleid van de Johan Cruijff ArenA is gericht op kwaliteit, verduurzaming en innovatie en het stadion werkt aan de…

"5.000 horecavestigingen worden wekelijks meer dan 10 keer beleverd"

Initiatief gaat stadsafzet horeca in Amsterdam verduurzamen

In het kader van de Agenda Logistiek Amsterdam is aan Gerard Slegers, bestuurder van de Vervoerregio Amsterdam, een initiatief gepresenteerd waarbij een groep logistieke…

Nieuw café geopend in Antwerpen dat ook BD-wijnen schenkt

Lien Ceulemans (32) en Diederik De Gryse (32) openden vorige week  het nieuwe café Ernst aan de Ernest Van Dijckkaai in Antwerpen naast  natuurwijnen en kleinschalige, artisanale bieren…

Nieuw kookboek 'De Landgoedkeuken' van Barones Nathalie van Verschuer

Op de eerste dag van de jubileumeditie van de Landgoedfair, woensdag 21 augustus jongstleden, werd het nieuwe kookboek van Heerlijkheid Mariënwaerdt gelanceerd. De titel van het boek zegt het al, De Landgoedkeuken staat centraal in het nieuwe kookboek. Afgelopen maanden is er heel hard gewerkt, gekookt,…

"Op korte termijn openen twee locaties in nieuwe vorm"

Vernieuwde formule Le Perron geschikt voor drukke locaties

Le Perron, het Nederlandse concept gespecialiseerd in ambachtelijk brood, heeft zich op meerdere plekken in binnensteden jarenlang bewezen. Albron heeft een stevige impuls aan het concept van de bakkerijformule gegeven, met een belangrijke innovatieslag op alle fronten. De hele keten is bij deze…

Wordt eerste onderneming met gecombineerd EKO/Green Key label

Horeca-netwerklunch: 23 september bij de Wasvenboerderij

Tholen - Op maandag 23 september vindt een Horeca-netwerklunch plaats bij de Wasvenboerderij in Eindhoven. Deze onderneming heeft die dag ook een primeur: het krijgt dan een gecombineerd EKO/Green Key label voor restaurants uitgereikt. "Er zal bij ons een audit gehouden worden voor twee keurmerken tegelijk.…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven