Vernieuwd design voor horecaverpakkingen Meesters van De Halm

De horecaverpakkingen van Meesters van De Halm hebben een metamorfose ondergaan. "Het gamma is nu duidelijker leesbaar, kleurrijker en het geheel is veel meer één lijn geworden", vertelt Rob van den Berg namens Meesters van De Halm. De verpakkingen zijn voorzien van sfeerfoto's aan de voorzijde en een…

SLA wil uitbreiden naar de rest van Nederland

Biologische saladebar SLA wil de komende jaren groeien van 13 naar 25 vestigingen. Mede-oprichter Jop van de Graaf vertelde in een interview met BNR dat er met de nieuwe…

Soup en zo wil impact vergroten met behulp van obligaties

"We kunnen met centrale keuken bio-aandeel verder verhogen"

Tholen - Bij Soup en zo in Amsterdam bereiden ze dagelijks verse soepen en salades. Voor de ingrediënten, receptuur, vervoersmiddelen, energiebronnen en arbeidsomstandigheden zoeken ze continu naar de meest duurzame, sociale en eerlijke keuze. Om hun impact te vergroten willen ze investeren in onder meer…

Facebook SLA

Wat kunnen McDonalds, Burger King en Wok To Go leren van SLA?

SLA werd onlangs door GFK uitgeroepen tot beste fastservice formule van Nederland 2021. Daarmee laat de keten formules als McDonalds, Burger King en Wok To Go achter zich. Volgens medeoprichter Job van de Graaf komt de award op een mooi moment, net nu SLA werkt aan uitbreiding door middel van…

''Stop met geneuzel over plastic tasjes of biologische avocado's''

Wim Ballieu is een bekende tv-kok en horecaondernemer, die voor Food Inspiration schrijft over zijn ervaringen als horecaondernemer.  ''We hebben gelukkig véél tijd om na te denken…

Winnaar ASN Bank Wereldprijs gaat voedselverspilling tegen met kunstmatige intelligentie

25.000 euro om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan

De winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2021, een competitie voor duurzame start-ups in Nederland, zijn gisteravond in Rotterdam (Blue City) bekend gemaakt. Uit meer dan honderd inschrijvingen werden zes finalisten gekozen met de meest baanbrekende ideeën voor duurzame vooruitgang. Tijdens een…

Nationaal Sustainability Congres wereldwijd eerste congres dat voldoet aan de Greendish 2050 Guidelines

Het Nationaal Sustainability Congres zal wereldwijd het eerste congres zijn dat eten serveert volgens de richtlijnen van de Greendish 2050 Guidelines. Het congres laat hiermee zien toekomstbestendig te zijn en wil zo een voorbeeld zijn voor andere congressen. In de Greendish 2050 Guidelines zijn…

Ekomenu lanceert vegan en klassiek kerstmenu

Ekomenu introduceert dit jaar weer een feestelijke kerstbox vol met recepten en 100% biologische ingrediënten. Chef Frank Fol heeft twee kerstboxen met 4-gangen samengesteld: het Vegan kerstmenu en het Klassiek kerstmenu. Behalve het Klassiek kerstmenu zoals op de foto is er ook een vegan variant. Beide…

Biologisch smullen tussen artistieke spullen

Kok Enid Jansen (42) stoomt iedere vrijdag tot eind september een heerlijke biologische maaltijd klaar op het gezellige terras van Bar Paniek op het Eilandje in Antwerpen: “Dit is een soort van volkskeuken: ik kook hier iedere vrijdag voor zo’n 110 à 160 mensen, afhankelijk van het weer. Idealiter eet je…

PostNL neemt belang in online foodmarktplaats VersTrade

De online foodmarktplaats VersTrade verbindt foodprofessionals aan grote en kleine fabrikanten van levensmiddelen en dranken. PostNL stapt in als minderheidsaandeelhouder om verdere groei te realiseren. Door deze samenwerking kan VersTrade nog meer aanbieders toevoegen aan hun platform. De oprichters van…

Een tweede kookboek voor De Veldkeuken

Op dinsdag 2 november werd de eerste stapel van het Tweede Veldkeuken Kookboek afgeleverd bij De Veldkeuken. Dat is zes jaar na het verschijnen van het succesvolle eerste kookboek, dat de Gouden Garde won in 2015 en door zowel thuiskoks als professionele bakkers en koks veelvuldig is gebruikt. "Dit…

Antwerpse telers organiseren eerste smaakbeurs voor horeca

Een lokaal aanbod groenten, fruit, zuivel, vlees en nog veel meer dat speciaal afgestemd is op de behoeften van de Antwerpse horeca? Daar willen de boeren van A-ploeg en PAKT zich voor inzetten. Horecaondernemers, verwerkers en cateraars, worden uitgenodigd op de allereerste Antwerpse Smaakbeurs. Zij…

Restaurantketen Exki gestart met maaltijdboxen bezorgservice

Op 5 oktober is de restaurantketen Expi gestart met het bezorgen van maaltijdboxen via een abonnement, meldt Gondola. "We hebben een consumentenstudie gedaan waaruit blijkt…

"De biologische froyo was één van de meest dringende producten om te vervangen"

Frozen yoghurt voortaan vegan bij YB

Wie bij YB (de nieuwe naam van Yoghurt Barn) een frozen yoghurt of 'froyo' bestelt, krijgt vanaf nu geen yoghurt van biologische koeienmelk meer, maar een duurzaam plantaardig alternatief. ProVeg hoopt dat meer bedrijven dierlijke producten gaan vervangen en zo de uitstoot van broeikasgassen verminderen.…

"Beter zakendoen voor (bio-)retail en (bio-)foodservice, in een razendsnel ontwikkelende markt"

Free From Functional & Health Ingredients 2021 op 23 en 24 november

Op 23 en 24 november aanstaande vindt de Free From Functional & Health Ingredients 2021 plaats in de RAI Amsterdam. Tijdens deze retailvakbeurs geven nationale en internationale experts uit verschillende vakgebieden inzicht in de belangrijkste voedingstrends en wat er over vijf jaar in de schappen ligt.  Tijdens…

Nieuw: Groentje van Schulp

Schulp Vruchtensappen heeft deze week op Gastvrij Rotterdam een nieuwe biologische sappenlijn gepresenteerd: Groentje van Schulp. De producent uit Breukelen wil met deze sappen de consument helpen om gezonder te genieten. De nuchtere kracht van groente en de sprankelende smaak van fruit komen samen in deze kleurrijke sappen.…

Fotoreportage bio-exposanten op Gastvrij Rotterdam

Tholen - Na 20 maanden was de 8e editie van Gastvrij Rotterdam eindelijk weer de eerste grote live beurs die kon plaatsvinden in vier goed gevulde beurshallen van Rotterdam Ahoy. Ruim 300 exposanten en 11.264 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen drie beursdagen Ahoy. Klik hier voor de fotoreportage van…

Suitehotel Pincoffs, De Ceuvel en The Shore winnen duurzame Gaia Green Awards

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 21 september de Gaia Green Awards 2021 uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen, hebben Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) en Ted Janssen (Euro-Toques) in de…

Blidösundsbolaget

Cafés en restaurants Zweedse rederij KRAV-gecertificeerd

De Zweedse rederij Blidösundsbolaget heeft de catering op 34 boten met cafés en restaurants KRAV-gecertificeerd. Door tijdens de boottochten in de archipel van Stockholm biologische producten met KRAV-keurmerk aan te bieden, wil het bedrijf laten zien dat het zich inzet voor duurzaamheid. "Het is logisch…

Ekomenu

Ekomenu en 24Kitchen lanceren feestbox

Ekomenu bestaat 5 jaar en 24Kitchen bestaat 10 jaar. En dus wordt er een feestmaal gekookt. Consumenten kunnen een box bestellen en vervolgens meekoken met het 24Kitchen tv-programma ‘De Grootste Kookclub van Nederland’. In de eerste aflevering van vrijdag 1 oktober kookt Rudolph van Veen samen met Irene…

Delhaize opent nieuw Foodmaker-restaurant in Brussel

Deze week opende het nieuwe Foodmaker-restaurant in Brussel officieel zijn deuren. Foodmaker en Delhaize hebben de handen ineen geslagen om gezonde voeding nog dichter bij de consument te brengen. Foodmaker bereidt ultraverse gerechten met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden ingrediënten.…

Dag van de Landbouw

Dag van de Landbouw in België: Biologische bedrijven openen hun deuren

Op zondag 19 september wordt in België opnieuw de Dag van de Landbouw georganiseerd. Ook enkele biologische bedrijven zullen hun deuren openen voor publiek. In West-Vlaanderen is dat BioVar.be, een biologische varkenshouderij van de familie Haeck uit Wingene.  In Limburg bestieren Geert Verpoorten en Siebe…

Gerrit van Gelder kan leven met coronatoegangsbewijs horeca:

"Beter iets, dan niets"

Tholen - Vanaf 25 september is er in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van…

Bill Gates investeert €600 miljoen in websuper Picnic voor internationale groei

Online supermarkt Picnic heeft in een nieuwe financieringsronde €600 miljoen opgehaald om zijn groei te versnellen en de duurzaamste boodschappen bezorgservice van Europa te worden. De Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidde de financieringsronde. Ook de reeds bestaande investeerders deden mee. De nieuwe…

Duitsland: Bioland wil politici aanzetten tot uitbreiding biologische landbouw

Enkele weken voor de federale verkiezingen herinnert Bioland politici er in de verkiezingscampagne aan dat zij de noodzakelijke koers moeten uitzetten voor de uitbreiding van…


Rss Twitter Instagram

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven