Horeca/catering

Yoghurt Barn kiest voor Arla Biologisch

Yoghurt Barn, winnaar van de Food-Retail Award 2017 en de Scale-Up Award 2018 gaat een strategische samenwerking aan met Arla Biologisch. Vanaf maandag 17 december gebruiken de Barnista’s van Yoghurt Barn zuivel van Arla Biologisch: van yoghurt, boter, tot de melk in de cappuccino. Al jaren is Arla Foods de drijvende…

12 t/m 23 december

De Smaakspecialist opent bio pop-up restaurant met winkel in hartje Breda

Van 12 t/m 23 december opent de Smaakspecialist het bio pop-up concept ‘Bio Proeflokaal’ in hartje Breda. Dit jaar staat het concept in teken van de Smaakt campagne 'Elke hap telt'. Bas Hellemons In het pop-up restaurant met winkel laat de Smaakspecialist bezoekers op een bijzondere manier kennis maken met de wereld van biologische voeding. Dit doen zij door middel van heerlijke…

Aziatische Oase in “Mall of The Netherlands”

Op vrijdag 30 november opende Wah Nam Hong zijn nieuwe filiaal in het vernieuwde winkelcentrum “Mall of the Netherlands” te Leidschendam met een feestelijke receptie voor genodigden. Een gloednieuw concept waarbij de klanten in een Aziatische oase verkeren. Tevens is er gevestigd een Tea Boutique vol…

Puur! vegan recepten e-book

Puur! uit eten heeft een Puur! vegan recepten e-book gemaakt. Met de 30 lekkerste recepten van de Puur! uit eten hotspots. "Vegan eten en drinken is hip", vertelt Jeanette van Mullem van Puur! uit…

Heerlijk uit onze streek

Bio-bedrijven werken mee aan kookboek

Ondernemers uit Pijnacker hebben 30 november het kookboek Heerlijk uit onze streek uitgebracht. Aan het boek werkten verschillende bio-bedrijven mee, waaronder Hoeve Biesland en bio-kwekerij van Paassen. Daarnaast werkt ook ondernemer Carlo Straver Culinair uitsluitend met biologische producten.   Klik hier voor het hele artikel. Bron: Pijnacker-nootdorp.tv

Nieuwste Puur! uit eten hotspot in Amersfoort

Jeannette van Mullem van Puur! uit eten: "Ik ben trots op deze nieuwste Puur! hotspot Bindicafe in Amersfoort. Je eet hier biologisch, vega(n) en vooral heel lekker."  Fotografie: Puur! Uit eten "Bindi yoga in Amersfoort heeft haar eigen vegetarisch restaurant met open keuken. Bindicafé is laagdrempelig en knus met een aantrekkelijk menu waar je de…

Gault&Millau: Groentechef van het Jaar is overtuigd van bio

Gault&Millau heeft haar gastronomische gids 2019 voorgesteld. Chef-kok Nicolas Decloedt mag zich een jaar lang Groentechef van het Jaar noemen. Nicolas houdt van biologische landbouw en uitgesproken groentesmaken.  Groentenschotels en cocktails De Groentechef van het Jaar gaat naar Nicolas Decloedt van Humus x…

EKO Horeca kookworkshops op de BioBeurs

Tholen – Op 23 en 24 januari vindt de BioBeurs weer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Dit jaar is er ook een Foodplein waar verschillende workshops gegeven zullen worden voor horecaondernemers die graag meer met biologisch willen doen. “Het aandeel biologisch in de foodservice is maar 1,6%”, begint…

Natuurvoedingsdeskundige Peter van Berckel lanceert boek Tsukémono

Tsukémono is de titel van een nieuw kookboek waarin Peter van Berckel consumenten leert om op traditioneel Japanse wijze met groenten te toveren. "Oosterse alchemie in de keuken met een beetje zout als het magische ingrediënt", aldus Peter. Peter van Berckel is al 30 jaar werkzaam binnen de…

Biologische pionier Lynn Gordon opent eerste Peoples Organic vestiging op MSP luchthaven

Lynn Gordon, de oprichtster van de French Meadow Bakery & Cafe, het meest winstgevende café op het Minneapolis-St. Paul International Airport van 2014 tot en met 2017,…

Opening Landgoedkeuken van Heerlijkheid Mariënwaerdt

Deze zomer kondigde de familie Van Verschuer aan dat ze hun landgoed ook buiten de grenzen van hun akkers, bossen en weiden willen delen. Met het openen van de Landgoedkeuken in Utrecht brengen ze het landgoed en daarmee het buitenleven naar de binnenstad. In het monumentale pand, in de schaduw van de Domtoren, is hard…

Jan Ros, Traiteur de Oorsprong:

“Wij willen vooral koken met aandacht”

Tholen – In 2009 startten Jan Ros en Koos Boertjens met Traiteur de Oorsprong. “Wij zijn toen begonnen met biologische soepen, quiches en stoofpotten”, vertelt Koos. “Er was toen nog niet veel aanbod biologische kant-en-klare maaltijden en degenen die er toen waren, focusten vooral op gezondheid. Wij…

Biologische pannenkoeken op Landgoed Mariënwaerdt

Puur! uit eten reisde af naar Heerlijkheid Mariënwaerdt. "Naast dat het een prachtige locatie voor je evenement is, heeft dit landgoed ook drie lekkere pure hotspots. In de Landgoedwinkel worden gezonde, verse producten van eigen land verkocht. Bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker genieten we van een…

Foodmaker opent binnenkort nieuwe flagshipstore op de Meir in Antwerpen

Met de opening van de nieuwe vestiging op de Meir, keert Foodmaker terug naar de belangrijkste shoppingstraten van Antwerpen. Het filiaal op de Keyserlei, in de Antwerp Tower, moest recent door afbraakwerken noodgedwongen sluiten. Opening van het nieuwe pand is voorzien in december. Foodmaker serveert…

"Bio-cateraars" sjoemelen met het menu

Consumentenorganisatie 'Verbraucherzentrale (VZ) Hamburg' heeft twintig cateraars gecontroleerd die in de Hanzestad eten aan kinderdagverblijven leveren en daarbij hun…

Bio-lunchroom in Gouda maakt kans op award ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’

Your Foodprint, de vegan winkel met biologische lunchroom in het centrum  van Gouda, krijgt binnenkort onaangekondigd een mystery jury op bezoek. Want het 'Broodje vegan zalm met kruidenroomkaas' dat bij Your Foodprint op de menukaart staat is uit talloze inzendingen genomineerd voor de award van Lekkerste…

Beauforthuis eerste theater met EKO-keurmerk Horeca

Maandagavond 8 oktober reikt wethouder Fluitman het EKO-keurmerk uit aan Theater Beauforthuis te Austerlitz/Zeist. Dit gebeurt tijdens de Open Bak, een avontuurlijk podium voor ambitieus en gevestigd talent met uiteenlopende roots. Met het EKO-keurmerk Horeca zijn bezoekers van het Beauforthuis ervan verzekerd dat minimaal…

1000e EKO-keurmerk voor Tuin van de Smid

Groene horecaonderneming aan de rand van de stad

Tholen - In de Cronesteynpolder in Leiden vind je De tuin van de smid, de horecaonderneming van Sjaak en Barbera van de Geijn. “Zes jaar geleden zijn wij begonnen als horecaonderneming en ondertussen hebben we de grond en bebouwing gekocht. We bezitten 3 hectare grond met bijna 500 meter theehuis,…

SLA: Eerste bio-saladebar met EKO-keurmerk

Vanaf 1 oktober 2018 ging de nieuwe herfst- en winterkaart in bij saladebar SLA. De overgang naar het nieuwe seizoen gaat gepaard met een aantal belangrijke ontwikkelingen. De eerste biologische saladebar van Nederland wordt bekroond met het EKO-keurmerk. Het EKO-keurmerk wordt aan SLA toegekend omdat…


© BioJournaal.nl 2018