Horeca/catering

Vierdaagse wil vette hap inruilen voor gezonde snacks

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse wil af van de vette hap die tijdens het evenement verkocht wordt. In plaats daarvan moet het aanbod gezonder worden.…

Biologische bitterballenbakker gezocht

Waarde vinden in je producten vraagt soms om enige creativiteit. Die creativiteit vonden natuurboeren Winny en Arjen van Landgoed Velhorst in een wel heel verrassende vorm: de…

Steeds meer en vaker bio-producten op Franse menu's

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van het inwerking treden van de Franse Égalim-wet – een wet die biologische telers beschermt – heeft Agence Bio onlangs de balans opgemaakt met betrekking tot de aanwezigheid van biologische producten op restaurantmenu’s. Met de Égalim-wet zouden biologische…

"Onze dagschotels en soepen zijn erg populair"

In de eerste plaats wil Origin' O Brugge een moderne buurtwinkel zijn waar persoonlijk contact met de klanten voorop staat. Guy, regionaal winkelmanager, leidt ons met veel plezier rond in de moderne winkelruimte. Opvallend is het kookeiland pal in het midden. “Onze chef-kok gaat hier aan de slag met…

"Wat je opschept, eet je op"

Rond de eeuwwisseling besloot Frans baron van Verschuer het familielandgoed, 900 hectare groot, volledig biologisch te gaan exploiteren. Nu telt De Heerlijkheid Mariënwaerdt tien soorten fruitbomen,…

"De echte oudere generatie is veel minder bezig met biologisch"

“Soms willen mensen wel eens aan een bepaalde hype meedoen, maar ze weten niet waar het over gaat. Dan zeggen ze bijvoorbeeld: doe maar glutenvrij en dan willen ze speldbrood. Of ik ben veganistisch, maar ik wil graag een broodje zalm. Toen stonden we ook wel even te kijken!” Bij bakkerij Ons Backhuys in…

Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt gouden Green Key certificaat

In 2020 en 2021 mogen de locaties van Heerlijkheid Mariënwaerdt het gouden Green Key keurmerk dragen. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame vergader- en congreslocaties. Heerlijkheid Mariënwaerdt richt al haar werkzaamheden op het behoud van het landgoed, met haar mooie natuur en…

Chef serveert eetschilderijen

Chef Marnix Lange maakt met zijn spectaculaire Eetschilderijen van eten iets heel bijzonders. Een spektakel van kleur, geur, smaak en textuur: een beleving die al je zintuigen prikkelt. In een tijd van ‘een snelle hap’ en supermarkten, moeten de Eetschilderijen van Marnix opnieuw een verbinding maken tussen mensen en de bodem…

Frank Loef, restaurant BioPizza:

"We kijken terug op een succesvol eerste jaar"

"Na ruim een jaar kijken we terug op een gestage groei van zowel de omzet als de kwaliteit en de inzet van het team", blikt Frank Loef van restaurant Bio-Pizza terug op 2019. "Met kerst verzorgden we voor het eerst een lopend buffet en gezien de positieve reacties gaan we deze op een vaste dag in de week…

Kinderen leren van bewoners in een verzorgingshuis over gezonde voeding

Bewoners van een verzorgingshuis in Halifax kregen onlangs bezoek van kleuters die alles wilden leren over gezonde voeding. De ouderen uit verpleeghuis Savile Park in het…

Nieuw: Biologische oesterzwambitterbal

Wie tijdens de Bio-beurs richting stand 309 loopt, hoeft alleen maar zijn neus te volgen om uit te komen bij de nieuwe snack van Royal Spelt Snacks. Naast de biologische bitterballen en kroketten in de smaken Jerseykaas, Groente (vegan), Groente/Parmezaan (vega) en Rundvlees is er nu ook een bitterbal…

LandgoedKeuken Utrecht van start met biologische take-away

LandgoedKeuken Utrecht is gestart met een volledig biologische take-away. De gerechten en producten zijn er nu al 100% biologisch. Ook de ‘to go’, zoals broodjes, salades en quiches, worden dagelijks vers gemaakt met biologische producten van het eigen landgoed, uit de regio en van het seizoen. De…

"Veel waardering voor de uitstraling van het product"

Nieuw: Bio-vanillekoekjes in pot

Tholen - Hoppe Professional introduceert op de Horecava een nieuw bio-product, namelijk: Lekker Bio koekjes in een pot. Elke pot bevat zo'n 130 biologische vanillekoekjes. "We hebben dit product ontwikkeld omdat we een antwoord willen hebben op de vraag naar een bio-variant waarbij de koekjes niet allemaal afzonderlijk van een…

Ontvangt B Corp certificaat slechts 4 jaar na oprichting

Too Good To Go kondigt uitbreiding naar Verenigde Staten aan

Vanaf vandaag (14 januari) mag Too Good To Go zich Certified B Corporation noemen. Slechts 4 jaar na de oprichting in Denemarken heeft de app tegen voedselverspilling het duurzaamheidscertificaat ontvangen. Ook gaat Too Good To Go uitbreiden naar de Verenigde Staten. Certified B CorporationHet…

Restaurants bieden vaker doggybag aan

De doggybag raakt steeds verder ingeburgerd in Nederland. Bijna de helft (46%) van de Nederlanders krijgt wel eens een doggybag aangeboden na het eten in een restaurant. Vijf jaar geleden was dit nog 27%. Nog een opvallende trend in het bewustzijn is dat 79,4% van de mensen zegt eten mee naar huis te…

B Corp-certificering voor Too Good To Go

"Vanaf vandaag horen we erbij"

Too Good To Go is vanaf vandaag officieel B Corp-gecertificeerd. Dit meldt Joost Rietveld, Managing Director van Too Good To Go, op LinkedIn: "Vanaf vandaag horen we erbij... Dopper, Tony Chocolonely, Patagonia, Seepje, Triodos bank, Waka waka. Een greep uit de lijst met gerespecteerde namen van bedrijven met de B Corp…

Huisgemaakte bio-soep op de beurs

Tholen - De soep van Naturally Tasty is zowel vers als biologisch. Vorig jaar introduceerde het bedrijf uit Nijmegen twee varianten rode linzensoep, een vegetarische/veganistische en eentje met kip. Naturally Tasty presenteert de soep op de Bio-beurs in Zwolle. "We willen maar wat graag de mensen laten…

Wet Arbeidsmarkt in Balans grootste bedreiging 2020

Groei horeca vlakt af in 2019

Op maandag 13 januari 2020 presenteerde KHN de economische analyse van horecajaar 2019. Ook maakte KHN de resultaten van een onderzoek bekend onder ruim 2100 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2020. In 2019 was er met 3,5% nog steeds sprake van een stijging van de omzetwaarde, maar die lag bijna de helft…

"Wij zijn daadwerkelijk biologisch"

Bij Grand Café Groeneveld in Baarn staan lokale en biologische gerechten op het menu. "Voor veel bedrijven is dat een marketingterm maar wij zien dat niet zo. Wij zijn daadwerkelijk biologisch", zegt bedrijfsmanager Patrick Eilert vol overtuiging.  Het café is gevestigd in het oude koetshuis van Kasteel Groeneveld.…

Oproer combineert bier met plantaardige, biologische gerechten

"We werden wat hipper dan we gedacht hadden"

Een lege Utrechtse hal werd in 2016 door bierbrouwers Mark Strooker en Bart-Jan Hoeijmakers omgetoverd tot een heuse brouwerij met een café en restaurant. 'Oproer' staat er sindsdien op de gevel. Hier serveren ze bier met plantaardige en biologische gerechten. "Wat we wilden, was een plek creëren waar…

Crowdfunding voor Wilde Wortels

Gastmaal Traiteur, aan de Utrechtse Griftstraat, krijgt een nieuw jasje. Oprichters Erik, Edgar en Simone toveren het om tot een nieuw concept: Wilde Wortels. Het Gastmaal café en restaurant De Keuken van Gastmaal blijven gewoon bestaan. Het is naar eigen zeggen een logisch vervolg op Gastmaal Traiteur. "Wij hebben ons de afgelopen…

Juliette en René (De Veldkeuken) zetten biologisch niet in de schijnwerpers

"Biologisch had toen toch een andere associatie dan nu"

Vanaf 1999, toen Juliette Borggreve en René van der Veer hun bedrijf de Veldkeuken oprichtten, kookten zij al biologisch, maar ze schreeuwden dat destijds niet van de daken. ‘’Het had toen toch een andere associatie dan nu.’’ Destijds trokken zij door het hele land met een fietskarretje, hun ‘mobiele…

Recensie Jonathan Safran Foer - Het klimaat zijn wij

"Kies je eten met een groen hart"

Jeannette van Mullem (Puur! uit eten) schreef een boekrecensie over het nieuwste boek van Jonathan Safran Foer: Het klimaat zijn wij. Lees hier de recensie: Wij, in het rijke westen merken pas later de gevolgen van de klimaatverandering. We merken ze wel, maar minder urgent dan in arme gebieden zoals in…

Herdruk kookboek:

100 biologische recepten ter ere van 100 jaar Emma Stoll

In 1966 maakte Emma Stoll kennis met de buitengewone voedingsideeën van Dr. Max Bircher-Benner. Zowel Emma als Christof Stoll waren enthousiast over het volwaardige voedingsmiddelen dieet, dat rauw voor gekookt voedsel, plantaardig voor vlees en koolhydraten voor eiwitten stelt. Emma Stoll veranderde vervolgens…

"Met een team van zo’n tweehonderd mensen maken we hier onze eigen Eindhovense, biologische producten”

De Wasvenboerderij is een biologische boerderij: alles wat hier gemaakt wordt, is vrij van kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Dat is niet alles, want ook de bedrijfsvoering gaat op een zo verantwoord mogelijke manier. Zo heeft de boerderij een eigen bus die op biogas rijdt, scheiden ze al het afval en is…

Nieuw: bio-gembersap in 3 liter bag in box

Ruim een jaar geleden introduceerde NOW Organic het merk GO NOW met biologische gember- en kurkumasappen op de Nederlandse markt. "Inmiddels maken veel consumenten en horecabedrijven naar alle tevredenheid gebruik van onze sappen", vertelt Hans Versteegh.  Speciaal voor de horeca introduceert Go Now tijdens…

Nieuwe ondernemers Bindicafe kiezen voor plantaardige keuken

Jeannette van Mullem (initiatiefnemer Puur! uit eten) bezocht deze week de nieuwe horecaondernemers Rianne en Mark van Bindicafe in Amersfoort. Voorheen was dit huiskamerrestaurant van Bindi yoga al vegetarisch. De nieuwe ondernemers kiezen voor een geheel plantaardige keuken met gebruik van biologische…

Bio gastro trophy 2019: beste bio-gastronomiebedrijven van Oostenrijk bekroond

Op maandag 18 november 2019 werden de winnaars van de 'Bio gastro trophy' van dit jaar tijdens de beurs 'BIO Österreich' in Wieselburg bekroond. De wedstrijd vond dit jaar…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven