Horeca/catering

Nijmeegse kokkin verrast met biologisch, veganistisch driegangenmenu in nieuw tv-programma

De veganistische kok Anneke Comello uit Nijmegen doet mee aan het nieuwe tv-programma 'Uit mijn keuken' dat vanaf maandag 19 augustus te zien is op NPO1. In deze serie neemt de 31-jarige eigenaresse van veganistisch huiskamerrestaurant Lovingly Wholesome het op tegen vier andere kandidaten met een…

Filosofisch Tafelen op 7 locaties

'Heel Nederland biologisch en plantaardig?'

Aansluitend op de documentaireserie en het boek Food for Thought organiseren Odin, KRONCRV, FONDrottterdam en Viewpoint Productions filosofische diners. Op 7 bijzondere…

Nieuwe biologische lunchroom opent eind augustus de deuren in Rotterdam

Naar verwachting opent het eerste franchisefiliaal van Broodje Bewust uit Leeuwarden op 20 augustus in Rotterdam. Het filiaal komt aan de Van Oldenbarneveltstraat 125A. Broodje Bewust is een biologische lunchroom met Eko-keurmerk. Ze willen ervoor zorgen dat mensen kunnen genieten van lekker en…

Vrij voedsel met een vegan sausje op Lowlands

Bezoekers van Lowlands in Biddinghuizen kunnen dit weekend (16-18 augustus) proeven van Vrij voedsel met een vegan sausje. Dat vegan sausje komt van Mr en Mrs Watson. In 2012 vond de kick-off plaats van Vrij Voedsel bij Lowlands. Als eerste in Nederland bracht Vrij Voedsel allergeenvrij eten van pure…

"We willen zelf zeggenschap en ruimte over die sociale, groene visie"

De DAKKAS op Haarlemse parkeergarage zet hoog in op bio-producten

Het eten en drinken is lokaal, seizoensgebonden, vers en toegankelijk. De DAKKAS, op het dak van parkeergarage de Kamp aan De Witstraat 1A in Haarlem, zet hoog in op biologische producten, educatie hierover en teelt straks waar mogelijk ook eigen ingrediënten op het dak. Een interview met de mannen van…

Arrangementen zijn biologisch en zoveel mogelijk lokaal

"Nieuw: vergaderen in de natuur bij Natuurmonumenten"

Op de Linkedin-pagina van Natuurmonumenten: "Nieuw: vergaderen in de natuur bij Natuurmonumenten. Vergader op plekken vol historie in ongedwongen sfeer. Stap in je pauze zo de natuur in voor een wandeling. De vergaderlocaties zijn duurzaam gebouwd. De arrangementen zijn biologisch en zo veel mogelijk…

Minder stabiel zomerweer gunstig voor kruiden- en specerijenthee

"Alle ice tea-varianten verkopen eigenlijk even goed"

Tholen - Tijdens de zomermaanden ziet Yogi Tea een duidelijke piek in de verkoop van hun ice tea. Vorig jaar zijn vier varianten ice tea geïntroduceerd, die gemaakt zijn van vers gezette kruiden- en specerijen theeën. Sofie Vanhove: "Het gaat goed met de ice tea. Omdat we zowel de flesjes als de 1…

Traiteur de Oorsprong wordt Van de Oorsprong

Bio-maaltijden binnenkort in composteerbare en recyclebare verpakking

Van de Oorsprong is de nieuwe naam van Traiteur de Oorsprong). De komende tijd zal de producent van biologische kant-en-klaar maaltijden zich focussen op de rebranding van het merk. Niet alleen op dit gebied vinden er vernieuwingen plaats. Zo staat Van De Oorsprong in de startblokken om de nieuwste…

Topchef Seppe Nobels:

"Festival is de perfecte plek voor gezonde, lokale en biologische voeding"

Topchef Seppe Nobels is razend enthousiast over de combinatie festival en bio. "Een festival is de perfecte plek om mensen in contact te brengen met gezonde, lokale en biologische voeding!" Seppe Nobels. © Alles over bio. Seppe Nobels (36) is als chef verzot op kakelverse lokale en biologische…

"We bedanken al onze gasten voor de positieve feedback"

Zilveren Provincie Award voor EKO-licentiehouder

EKO-licentiehouder Antropia, een Cultuur- en Congrescentrum in Driebergen, heeft een officiële plaquette van de Zilveren Provincie Award ontvangen voor de beste XL-locatie.…

Beste Biojournaal-lezers,

De komende twee weken geniet de Biojournaal-redactie van vakantie. Op maandag 5 augustus zal weer een nieuwe editie van Biojournaal verschijnen. Vanaf dan voorzien we jullie weer iedere werkdag van…

Biologische kinderpicknick tijdens de Gentse Feesten

Tijdens de Gentse Feesten is er elke dag van 12:00 tot 14:00 uur op het Luisterplein een biologische picknick voor kinderen met gratis figurentheater in het kader van het…

Duurzame hotelketen Conscious is 10 jaar

"Alles wat geserveerd wordt, is 100% biologisch"

Conscious hotels, een duurzame hotelketen, opende zo'n 10 jaar geleden haar eerste hotel. Inmiddels heeft Conscious vier hotels. Ze maken gebruik van linnen en handdoeken die circulair zijn. Dit betekent dat oude handdoeken en lakens gerecycled worden. Ze zijn zowel biologisch (GOTS) als Fairtrade…

Portret Ginette Bar

"Wij willen tonen dat bio ook best betaalbaar kan zijn"

Sinds een jaar kunnen mensen met een hart voor bio terecht bij Ginette Bar, in de Europese wijk in Brussel. De zaakvoerders Didier en Nick hebben maar één missie: bio toegankelijk maken voor iedereen. "Wij willen tonen dat bio naast lekker en kwaliteitsvol ook best betaalbaar kan zijn," klinkt het. Foto…

Yoghurt Barn-vestiging op Schiphol Plaza geopend

De Yoghurt Barn-vestiging op Schiphol Plaza is sinds gisteren, maandag 15 juli open. Zij bieden reizigers biologische yoghurt en toppings aan. De vestiging is open van 6:00 uur tot 22:00 uur. De barn is te vinden in aankomsthal één, vlakbij de ingang van het Panorama terras. Bron: Linkedin

Paloma Hotels in Turkije

Hotelgasten genieten van bio-producten rechtstreeks van de boerderij

Uit onderzoek dat Neckermann Reizen uitvoerde onder haar reizigers in maart 2019 blijkt dat lokale gerechten steeds vaker in trek zijn. Zo'n 21,6% van de Nederlandse reizigers…

Henny de Wit, biologische boerderij 't Groene Broek:

"Onze bed & breakfast en theetuin lopen goed"

Henny de Wit runt samen met haar man Teus, al 20 jaar, een biologische boerderij, vertelt zij. "Wij telen biologisch. Ook bij de bed & breakfast en de theetuin wordt met…

Bakkerscafé in Nijmegen

"De hele Vierdaagse geopend met ons verse biologische brood, banket, ontbijtjes, lunch en koffie"

Het Bakkerscafé in Nijmegen kan tijdens de Nijmeegse Vierdaagse waarschijnlijk weer op extra klanten rekenen. Vorig jaar publiceerden we in Biojournaal dit artikel over speciaal voor de vierdaagse gebakken biologische koekjes en nu plaatste het Bakkerscafé plaatste daarom deze tweet: "De hele Vierdaagse…

Festival Fier: zichtbaar positief

Elk jaar met Pasen organiseert Stichting Santatum Fier! het Smaak & Vermaak festival op het erf en in de wei van Bioboerderij 't Schop. Bewustwording van duurzaamheid is de moraal van het festival. Een Gezond Leisureklimaat hielp dit verhaal positief, zichtbaar en professioneel uit te dragen naar…

'Boeren zonder land' nemen land in bruikleen

Stel je voor: je wilt boer worden, maar je hebt geen land. Els Hegger en Stefan Hanstede bedachten een bedrijfsopzet waarbij ze land in bruikleen hebben. Ze verbouwen groenten en fruit en houden varkens en kippen. Els Hegger droomde ervan na haar studie in Wageningen zelf een bedrijf te starten. Maar dat…

Neleman Organic Wine:

Exclusieve bio-wijnlijn voor de horeca

Het is al lang geen trend meer of een opkomend fenomeen maar een voorwaarde: duurzaamheid in de horeca. Gasten gaan voor puur: eerlijke, duurzame en ambachtelijke producten. Hoge kwaliteit zonder schuldgevoel. Daarom komt Neleman Organic Wine nu met een exclusieve lijn voor de horeca: Wolk wijnen,…

Tijdbesparend bio-brood voor de horeca

Tholen - Bakkerij Carl Siegert in Harmelen bakt sinds dit jaar de Quadrino's Maxi. Met dit brood kunnen horecamedewerkers in een paar simpele stappen meerdere belegde broodjes tegelijk maken. Ze kunnen de Quadrino's Maxi dwars doorsnijden, in één keer beleggen en vervolgens eenvoudig in 4 of 8 gelijke…

Natuurvoedingswinkel Rasta Rasta krijgt lunchroom

"Producten uit de winkel kun je straks in onze gerechten proeven"

Op 18 juli opent de lunchroom van de natuurvoedingswinkel van Rasta Rasta aan de Broederstraat 25. "De biologisch-dynamische producten die we in de winkel beneden verkopen, kun je straks in onze gerechten boven proeven", zegt eigenaar Rasta in bijzijn van Carmen Piters. Piters, die sinds kort in de zaak…

Nieuwe gefermenteerde bio-productlijn voor horeca

Gezond én hip: het eeuwenoude fermenteren beleeft een hernieuwde populariteit. Ook bij G. Kramer & Zonen, al 129 jaar een familiebedrijf dat witte kool tot zuurkool fermenteert, is de vernieuwing te proeven. Kramer lanceert Organic Kraut, een nieuwe productlijn met drie smaken kool, gefermenteerd met…

Op bezoek bij Bio Brass en de Beleving

'Biologische inspiratiesessie' voor Flevolandse communicatieprofessionals

Donderdagmiddag 27 juni hield Communicatieplatform Flevoland eerst haar jaarvergadering en aansluitend een inspiratiesessie op een wel heel bijzondere locatie: die van de biologische boerderijketen Bio Brass/de Beleving in het buitengebied van Zeewolde. "De opkomst was met twaalf aanwezigen wat aan de…

Biologisch restaurant voor kinderen opent in Dubai

Junkfood is overal en het is een probleem waar een stel uit de Emiraten flink mee worstelt. Om hun kinderen weg te houden van de ongezonde gerechten, die door veel…

Horeca-activiteiten beëindigd

Kraaybeekerhof focust op academie en tuinen

Het is moeilijk gebleken de horeca-activiteiten op Kraaybeekerhof rendabel te houden. Onder de horeca-activiteiten vallen zowel restaurant als de zaalverhuur. Daarom is besloten om de activiteiten te beëindigen door het aanvragen van faillissement. Deze is 11 juni uitgesproken. Afgelopen week werd bekend…

Eelco de Vries, Lekkerland:

"Smart Choice-concept helpt consument bij het maken van bewuste keuze"

Met het concept Smart Choice wil Lekkerland de consument verleiden om te kiezen voor een meer verantwoord product, in de breedste zin van het woord. Smart Choice is een…

Vijf festivals waar je biologisch kunt eten en drinken

De zomer is weer aangebroken en daarmee ook de festivalkeuzestress. Groot of klein, punkrock of circus, in de stad of tussen de koeien: keuze genoeg voor iedereen. Maar kies…

Hoe weet je dat er troep in je eten zit?

Sommige fabrikanten knoeien met eten. Vooral in landen met minder strenge controle is dat schering en inslag. We publiceerden vorig jaar dat een Indiase AGF-handelaar druiven blauw spoot omdat die meer opleverden dan de witte. Deze filmmaker laat zien hoe je chemische kaas van echt kunt onderscheiden,…

CuliFair 3 en 4 juli

Twee dagen lang verandert de Grote Markt in Goes in een loungerestaurant

Op woensdag 3 en donderdag 4 juli 2019 wordt de Grote Markt in Goes weer omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant. Fairtrade gemeente Goes zet met dit culinaire…

Pop-up Vegan ijssalon in Amsterdam

IJsmerk Van Leeuwen opent een pop-up vegan ijssalon in de JuiceBrothers kiosk aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam. De twee ondernemingen werken sinds 2017 samen. Het ijs van Van Leeuwen wordt al in twee andere locaties van de JuiceBrothers verkocht, meldt Foodclicks. Van Leeuwen is een Amerikaans…

"Boerderijs hoefde niet lang na te denken over deze samenwerking"

Nieuw bio-ijsje: de Fien & Teun IJsbeker

Tholen - Boerderijs heeft in samenwerking met Avonturenboerderij Molenwaard een speciaal kinderijsje ontwikkeld. De Fien & Teun IJsbeker is vanaf nu verkrijgbaar. In het bekertje zit 100 ml biologisch vanille-ijs met aardbeiensaus en er zit een lepeltje bij. "De eerste ijsjes zijn woensdag 19 juni…

Timo ter Voort laat Friese biologische wasabi proeven tijdens FoodBoosters

Timo ter Voort, eigenaar van Living Foods, Timovate en Searious liet zijn Friese biologische wasabi proeven tijdens de bijeenkomst van FoodBoosters. "Supervers, ter plaatse…

Biologisch pop-up babyrestaurant geopend in de Foodhallen Rotterdam

Het Nederlandse bedrijf de Kleine Keuken, bekend van haar bio-producten voor baby’s en kids, opent vandaag een pop-up restaurant in de Foodhallen van Rotterdam. "Twee weken geleden kregen wij de vraag of we een pop-up babyrestaurant wilden en konden neerzetten in de Foodhallen van Rotterdam. Laat dat nou…

Vegetarisch en biologisch lunchen in Dordrecht

Caroline Bijl, gastredacteur bij indebuurt Dordrecht, schreef een recensie over haar bezoek aan Zusjes Biologische Delicatessen, Espresso & Lunch op de Voorstraat. Van…

Nieuwe vergaderlocatie: De Huiskamer

' De Huiskamer', van Zwier in Vinkeveen, is deels circulair gebouwd, heeft een huiselijke sfeer en is ingericht met veel planten, een mooie houthaard en een open keuken.…

"Voor zover ons bekend enige festival met 100% bio-catering"

Food Festival de Es pakt extra uit in lustrumjaar

Op zondag 30 juni tussen 12:00 en 20:00 uur vindt op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren het vijfde Food Festival de Es in Haaren plaats. Vijf ondernemers met passie voor eten pakken uit. Vanwege het eerste lustrum is het programma flink uitgebreid met muziek, theater en verschillende workshops. Het…

Biologische patatboer opent in 2020 zijn restaurant

' De Geschilde Aardappel', het kleinschalige restaurant van Jacco Plomp en Jojanneke Krabbe, opent in februari 2020 zijn deuren. Het restaurant specialiseert zich in…

Nieuw vega-restaurant geopend

Bij Rozey aan de Rotterdamse Wijnhaven kun je de hele avond biologisch en vega dineren voor een vaste prijs. Je kunt hier bijvoorbeeld kennismaken met de biologische koffiebonen van Smit &…

Sodexo pakt plastic aan

Op weg naar wegwerpplasticvrije restaurants

Sodexo heeft de weg ingezet om alle restaurants waar Sodexo in Nederland de catering verzorgt, volledig wegwerpplasticvrij te maken. Vanaf vorige week worden er geen nieuwe…

"Biologisch en vegetarisch festivalmenu op Amsterdam Open Air"

Amsterdam Open Air vindt duurzaamheid erg belangrijk. Als festival willen ze hun impact op het milieu zo klein mogelijk maken en dit doen ze onder andere door het festivalmenu…

Too Good To Go plant voor elke 100ste geredde maaltijd een boom

"Voedselverspilling is de derde grootste vervuiler ter wereld"

Tijdens de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling (30 mei - 5 juni 2019) lanceert Too Good To Go, wereldwijd de grootste app tegen voedselverspilling, een unieke campagne. Too Good To Go identificeert voedselverspilling als de 3e grootste vervuiler ter wereld en wil het bewustzijn hierover vergroten.…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven