Blidösundsbolaget

Cafés en restaurants Zweedse rederij KRAV-gecertificeerd

De Zweedse rederij Blidösundsbolaget heeft de catering op 34 boten met cafés en restaurants KRAV-gecertificeerd. Door tijdens de boottochten in de archipel van Stockholm biologische producten met KRAV-keurmerk aan te bieden, wil het bedrijf laten zien dat het zich inzet voor duurzaamheid. "Het is logisch…

Ekomenu

Ekomenu en 24Kitchen lanceren feestbox

Ekomenu bestaat 5 jaar en 24Kitchen bestaat 10 jaar. En dus wordt er een feestmaal gekookt. Consumenten kunnen een box bestellen en vervolgens meekoken met het 24Kitchen tv-programma ‘De Grootste Kookclub van Nederland’. In de eerste aflevering van vrijdag 1 oktober kookt Rudolph van Veen samen met Irene…

Delhaize opent nieuw Foodmaker-restaurant in Brussel

Deze week opende het nieuwe Foodmaker-restaurant in Brussel officieel zijn deuren. Foodmaker en Delhaize hebben de handen ineen geslagen om gezonde voeding nog dichter bij de consument te brengen. Foodmaker bereidt ultraverse gerechten met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden ingrediënten.…

Dag van de Landbouw

Dag van de Landbouw in België: Biologische bedrijven openen hun deuren

Op zondag 19 september wordt in België opnieuw de Dag van de Landbouw georganiseerd. Ook enkele biologische bedrijven zullen hun deuren openen voor publiek. In West-Vlaanderen is dat BioVar.be, een biologische varkenshouderij van de familie Haeck uit Wingene.  In Limburg bestieren Geert Verpoorten en Siebe…

Gerrit van Gelder kan leven met coronatoegangsbewijs horeca:

"Beter iets, dan niets"

Tholen - Vanaf 25 september is er in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van…

Bill Gates investeert €600 miljoen in websuper Picnic voor internationale groei

Online supermarkt Picnic heeft in een nieuwe financieringsronde €600 miljoen opgehaald om zijn groei te versnellen en de duurzaamste boodschappen bezorgservice van Europa te worden. De Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidde de financieringsronde. Ook de reeds bestaande investeerders deden mee. De nieuwe…

Duitsland: Bioland wil politici aanzetten tot uitbreiding biologische landbouw

Enkele weken voor de federale verkiezingen herinnert Bioland politici er in de verkiezingscampagne aan dat zij de noodzakelijke koers moeten uitzetten voor de uitbreiding van…

Nieuwe vestiging Genietcafé

Begin augustus heeft het Genietcafé een nieuwe vestiging geopend in het stadspark van Zutphen. In deze vestiging, gelegen op het terrein van de Kaardebol, zijn een aantal bijzondere activiteiten te doen naast vertoeven in de horeca. VlindertuinOp het terrein van de Kaardebol is een overdekte vlindertuin waar tientallen vlinders…

Omzet horeca steeg 38% in 2e kwartaal 2021

De omzet in de horeca, voor seizoen gecorrigeerd, steeg in het tweede kwartaal van 2021 met 38 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral…

Nieuw: Granaatappelsiroop

Er is een nieuwe smaak toegevoegd aan de siropen van het merk LandGoed: granaatappelsiroop. Granaatappelsiroop van LandGoed bevat maar liefst 35% granaatappelextract. Aanlengen met water en je hebt in een handomdraai een verfrissende dorstlesser. Ook smaakt de granaatappelsiroop heerlijk in yoghurt, pudding en ijs. De granaatappel…

Vreemde Streken

"We verkopen delicatessen gemaakt van imperfecte groenten en fruit"

Horecaondernemer Judith Keizer begon Vreemde Streken in Wageningen ooit als eetcafé, nu is het een duurzame delicatessenwinkel en biologisch cateringbedrijf. Alles wat je er…

Gastvrij Rotterdam gaat door in september

De organisatie van Gastvrij Rotterdam meldt dat het evenement van 20 tot en met 22 september door zal gaan. "Gelukkig zijn er verder geen nieuwe beperkende maatregelen…

ADN

Aantal nieuwe webshops groeit hard: veel voeding, maar ook bonsaibomen

Door corona shoppen consumenten massaal online. Het resulteert in een flinke stijging van het aantal webshops in Nederland. Vorig jaar werd al een recordaantal van 13.675 nieuwe webwinkels geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.   In 2021 zet deze trend moeiteloos door. Uit cijfers van BoldData blijkt dat dit…

Duitsland: Meer bio in de foodservice versterkt de plaatselijke biologische landbouw

"De inzet van biologisch voedsel en in het bijzonder bio-regionale levensmiddelen in de foodservice draagt bij aan een duurzame, gezondheidsbevorderende en lekkere maaltijd en…

"Plannen voor nog twee vestigingen"

BioToko Arnhem geopend

Tholen - Na Zutphen en Deventer heeft BioToko sinds begin augustus ook een vestiging in Arnhem. BioToko Arnhem is gevestigd aan de Turfstraat 33. Frank Loef: "Dit is echt een toplocatie, midden in het centrum. We zitten in de looproute naar de stad, tegenover het terras van de bioscoop en in de schaduw van de Eusebiuskerk.…

Vakorganisaties en verzamelde werkgevers tekenen nieuwe eenjarige cao Contractcatering

Vakorganisaties FNV Catering, CNV Vakmensen en De Unie tekenen samen met branchevereniging VOCC en de verzamelde werkgevers Sodexo, ISS, KCS en Compass Group het…

Nieuw: Utregs supersap van William Pouw

Utregs supersap van William Pouw is nieuw in het assortiment van BD-Totaal. William Pouw heeft een biologisch fruitbedrijf van 18 hectare op de kleigronden van Schalkwijk, slechts 9 kilometer bij BD-Totaal vandaan. Hij is geboren en getogen in een kersenboomgaard in Wijk bij Duurstede en al van jongs af…

Gimsel Academy feliciteert afgestudeerde natuurvoedingskoks & -therapeuten

Afgelopen vrijdag hebben maar liefst zeven natuurvoedingskoks en zes natuurvoedingstherapeuten hun diploma ontvangen. Zij rondden hun beroepsopleiding af bij Gimsel Academy. MacrobiotiekIn balans met de natuur en met jezelf: dat is de basis van de opleidingen tot Natuurvoedingskok en Natuurvoedingstherapeut.…

Yoghurt Barn wordt YB

Yoghurt Barn verandert haar naam en logo naar YB. De focus op duurzaamheid wordt steeds groter en daarmee ook de overgang naar plantaardige producten. Met deze naamswijziging blijft het bedrijf dicht bij haar herkomst en zet het de deuren open naar uitbreiding in nieuwe markten en landen. Oprichters Wouter en Esther Staal zijn trots…

Chris de Jong, Greens and Salads:

"Naast bulk- ook maatwerksnijderij"

Tholen - "Wij hebben flink moeten incasseren door corona", vertelt Chris de Jong, directeur van Greens and Salads uit Meppel. Toen in maart vorig jaar het coronavirus het land binnenkwam beïnvloedde dat veel sectoren van het bedrijfsleven. Er was nog veel onzekerheid over de impact van deze pandemie.…

16, 17, 18, 24 en 25 juli 2021

Biologisch Midzomer Openluchtdiner op Landgoed Bleijendijk

In de komende weekenden (16, 17, 18, 24, 25 juli) zullen er op Landgoed Bleijendijk in het Noord-Brabantse Vught wederom Openluchtdiners georganiseerd worden. Op een prachtige locatie, midden in de overweldigende natuur van het landgoed, zal er een uniek viergangenmenu geserveerd worden aan de gasten, dat…

Alles over Bio

Sofie en Gerald, De Oogsttafel:

"We willen mensen laten ontdekken wat bio-landbouw is"

Een fijne plek in de natuur, een goeie houtoven, een handige veldkeuken en superverse bio-groenten rechtstreeks van het veld. Dit is Oogsttafel, het eet- en genietconcept van Sofie en Gerald, twee levensgenieters met een hart voor de natuur. Vijf jaar geleden kochten Sofie De Clercq en Gerald Vander…

Topman Jumbo wil La Place-concept flink uitbreiden

Frits van Eerd, topman van Jumbo, wil het La Place-concept uitrollen tot een mondiaal concept met honderden vestigingen wereldwijd, meldt Nu.nl. Toen Jumbo La Place had…

Lancering van slim, herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’

Paardekooper en tech start-up PackBack introduceren een slim, technologisch herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’. In combinatie met de 100% recyclebare Zero Waste Cup helpt dit gebruiksvriendelijke systeem de horeca eenvoudig een flinke stap te zetten naar circulair opereren. Het systeem draagt…


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven