Horeca/catering

"Mensen blijven altijd friet eten, dat helpt ons zeker door deze crisis heen"

Dapp Frietwinkel in Leiden verder als franchise

Tholen - Per 1 maart neemt Thijs Boom de Dapp Frietwinkel in Leiden over. Hiermee gaat Thijs officieel als zelfstandig ondernemer aan de slag in de vorm van een franchise, zo maakte Dapp eerder vanmiddag bekend op LinkedIn. Ruim twee jaar werkten Siem van Bruggen en Thijs samen met het team aan de groei…

Coen de Kovel lanceert ‘Pluck’:

"Ik vind het een must een assortiment biologisch eten en drinken aan te bieden"

Midden in de coronacrisis lanceert distributeur Coen de Kovel een 'social shop' voor horecaondernemers en foodretail: “De foodretail en -service heeft zich ontwikkeld tot een dynamische, innoverende business. Consumenten eisen niet langer beter, maar het beste. Ze zoeken gemak in productassortiment en…

Webshop van Restaurant GYS biedt speciaal assortiment voor thuis

Het Utrechtse biologische restaurant GYS heeft sinds kort een webshop. Aan Indebuurt vertelt oprichter Gijs Werschkull: "We merkten dat er veel vraag was, maar dat niet…

BioToko breidt uit naar Arnhem

‘Wij zijn uniek in de wereld’

Indonesische gerechten biologisch maken en tóch de authentieke smaak behouden. Dat is de gedachte van de mannen van familiebedrijf BioToko. In mei openen ze in de Turfstraat een Arnhems filiaal.

Plantaardige koksopleiding stoomt chefs klaar voor keuken van de toekomst

Op 16 mei aanstaande start VIP Health & Nutrition in Haarlem met de opleiding ‘Fabulous Vegan Chef’. De opleiding is speciaal ontwikkeld voor chefs die op topniveau willen leren koken met groentes, granen en peulvruchten, die de nieuwste smaken en ingrediënten willen leren kennen en streven naar…

Zweden koploper wat betreft biologische voeding in publieke sector, Denemarken tweede

Zweden staat op de eerste plaats, Denemarken op de tweede en Noorwegen staat op de derde en laatste plek als het gaat om de hoeveelheid biologisch voedsel die wordt geserveerd…

Schuldenberg horeca opgelopen tot 3 miljard

Nederlandse restaurants bouwen steeds meer schulden op. Uit onderzoek onder 1200 restaurants, uitgevoerd door culinaire platform WijnSpijs.nl, blijkt dat de gemiddelde schuld…

BioToko Holland wil heel Nederland veroveren

Sinds afgelopen vrijdag is de bestelsite van BioToko Holland actief. Het biologisch-Indonesische restaurant van de mannen van Loef heeft zich in het afgelopen jaar op vele manieren aangepast aan de moderne tijd. Nu het restaurant niet open mag, is de nadruk komen te liggen op afhaal en bezorgen. Iets wat…

Wouter Moekotte, Bio Futura: Bio Futura

"Nu draait vrijwel onze volledige omzet op takeaway en delivery verpakkingsproducten"

Het coronavirus heeft de wereld flink opgeschud en vraagt op vele manieren om omdenken. Zo ook bij Bio Futura, ontwikkelaar en distributeur van biobased en composteerbare…

Twee nieuwe founding partners voor Gastvrij Rotterdam

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft tijdens de 2e lockdown twee nieuwe Founding Partners mogen verwelkomen: Oud Reuchlin & Boelen is voor de 8e editie in september dit jaar de wijnpartner voor de beurs; daarnaast heeft Makro Nederland zich voor de komende drie edities als Founding Partner aan het…

Zo had de fotoreportage-route er uit kunnen zien...

Bio-inbreng Horecava Limited - vandaag online

Tholen - De Horecava vindt vandaag digitaal plaats: Horecava Limited. Met ruim 60 sprekers op de stages Het Podium, De Expert, De Tasting, De Trainer, De Start-up en De Lobby biedt Horecava Limited een vol programma. Bij De Start-up kan men onder meer video's bekijken van twee bio-ondernemers (Max's…

Michael Kapoen, Royal Spelt, over de ontwikkeling van een nieuwe battermix:

“Een beetje van dit én een beetje van dat”

Royal Spelt heeft een nieuwe battermix voor haar producten ontwikkeld. Toen de snackproducent vanaf september 2020 genoodzaakt was een biologische battermix te gebruiken, maar deze in de markt niet gluten- of tarwevrij kon vinden, gingen Michael Kapoen en Fabienne Muller zelf aan de slag. Royal Spelt…

Green Key Goud voor museumpark Archeon

Museumpark Archeon heeft het Green Key Goud keurmerk behaald. De organisatie vindt duurzaamheid belangrijk en past dit toe in het gehele park. Zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen, biologische voeding en vis van het seizoen en producten met een keurmerk. Beeld:…

Eric Harsta, Hakvoort Professional:

"Nieuwe kantelbare kookketels enthousiast ontvangen door de AGF-sector"

Tholen - Hakvoort Professional uit Emmeloord is al ruim 50 jaar actief in de wereld van horeca- en grootkeukenoplossingen. "In feite leveren we onze oplossingen van complete keukeninrichtingen tot losse horeca-apparatuur overal waar beroepsmatig voedsel en drank wordt verstrekt", vertelt commercieel…

Elles van Goozen

Florian de Clercq, Landgoed de Olmenhorst:

"Een crisis dwingt je om je creativiteit zijn gang te laten gaan"

Tholen - “In 2020 voelde ik me veel meer uitgedaagd dan in vijf jaren hiervoor”, blikt Florian de Clercq van Landgoed De Olmenhorst terug. Het jaar 2020 was een jaar van ups en downs, viel weliswaar qua bedrijfseconomisch resultaat tegen, maar qua beleving toch behoorlijk mee. Dat is opvallend voor een…

Too Good To Go viert 3-jarig bestaan met redden van 6 miljoenste maaltijd

Dankzij een handjevol dappere Waste Warriors werd op 22 januari 2018 in Amsterdam de eerste maaltijd gered van de verspilling. Vandaag, precies 3 jaar later, zijn landelijk al 6 miljoen maaltijden een reis naar de prullenbak bespaard. Door die maaltijden de juiste bestemming te geven, is een CO2-uitstoot…

Onderzoek onder 1200 Nederlandse restaurants

"20% van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen"

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20% van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wandelingen; een…

Maandag 1 februari start Horecava Limited

Wat doet Covid-19 met de Nederlandse horeca? Op de virtuele Horecava Limited vertellen horecaondernemers én leveranciers hoe ze deze tijden doorstaan. In het brandpunt staan…

Vermaat Groep mag activa van La Place overnemen

Vermaat Groep B.V. mag bepaalde activa van La Place Food B.V. en Jumbo Supermarkten B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 19 januari 2021…

Stempel, sponsor en eet smakelijk

Bij natuurvoedingswinkel Van Nature in Nijmegen is een speciale actie opgezet om de directe (horeca-)buren te ondersteunen. "In deze gekke tijden, waarin onze bio-winkel het heel erg goed doet en onder andere de horeca het zwaar heeft, hebben wij een actie bedacht om onze directe buren te steunen",…

Biologisch cateringbedrijf leidt daklozen op tot kok

‘t Eten van ’t Eilandje, een biologische cateringdienst uit Sint-Gillis, is onderdeel van een horeca-opleiding voor mensen die dakloos zijn geweest of in zeer precaire situaties leven. De vzw geeft de koks in spe zelfstandigheid en waardigheid. In een video van de Koning Boudewijnstichting geven diverse…

Nieuw: LandGoed ontbijtkoek

Er zijn drie nieuwe sterren aan het LandGoed firmament: ontbijtkoek, honingkoek en gemberkoek. Producten van het merk LandGoed zijn biologisch gecertificeerde basislevensmiddelen met een gunstige prijs. De LandGoed-producten zijn te herkennen aan de oereik, symbool voor de zuurstofkringloop waar de mens afhankelijk van is en…

Ecostoven met Biologisch Goed Van Eigen Erf

Ecostoof kookt online op BioKennisWeek

De BioKennisWeek is dit jaar de online vervanging van de Biobeurs, de jaarlijkse vakbeurs voor de biologische sector. Van 18 tot en met 22 januari biedt de BioKennisWeek een vol programma van workshops en online standhouders. Tijdens de online workshop 'Proef het Streekplein' op dinsdagmiddag 19 januari om…

Al langer groeiende bezorgtrend aangejaagd door pandemie

Maaltijd- en boodschapbezorging grote winnaar van coronacrisis

Maaltijddelivery en boodschappenbezorging zijn de twee grote winnaars van de coronacrisis. In 2020 groeide de totale deliverymarkt met 43,1% ten opzichte van 2019. Inmiddels…

Jumbo wil exploitatie van 44 La Place restaurants overdragen aan horecaspecialist Vermaat

Jumbo Groep Holding en horeca-en cateringspecialist Vermaat Groep zijn voornemens een strategische samenwerking aan te gaan voor de exploitatie van 44 La Place restaurants. Door deze samenwerking kan Jumbo zich verder focussen op de uitbreidingsplannen van de gemaksformule La Place Express en de uitrol…

Utrechtse frietwinkel klimaatneutraal

De Dapp frietwinkel in Utrecht heeft het gouden certificaat van Klimaatgerust ontvangen. De frietwinkel is daarmee een Klimaat Neutrale omgeving", zo laat Klimaatgerust weten. Foto: Klimaatgerust In de gezellige frietwinkel is alle verlichting vervangen door ledlampen, zijn de oude koelkasten vervangen…

Jelle Schmidt (JetDrinks): "In dit grotere pand kunnen we ons verder gaan ontwikkelen"

Teambuilding door verhuizing in coronatijd

Tholen - Aan het eind van een al turbulent jaar ook nog eens verhuizen, je moet het maar aandurven. JetDrinks verhuisde eind december van de Rijnkade naar de nieuwe locatie aan de nabijgelegen Flevolaan in Weesp. "Een noodzakelijke stap om onze nieuwe merken, waaronder BOS Brands en Go Pure chips, onder…

Instagram Eendagsrestaurant

"We koken helemaal vegetarisch en biologisch"

Elke vrijdag koken Anne Marije van de Sande en Janneke Boerma in hun Utrechtse Eendagsrestaurant. Het idee ontstond toen hun cateringbedrijf door de coronacrisis werd geraakt. In Trouw vertellen ze dat het concept iedere week hetzelfde is, maar met andere ingrediënten: "We maken een hartige taart, een…

Biologische kerststol voor huurders sociale woonorganisaties

Bij Lunchroom Genietcafé in Zutphen is de afgelopen dagen hard gewerkt om 340 verrassingstasjes in te pakken voor de huurders van sociale woningen. Een initiatief van enkele woningcorporaties die de huurders en hart onder de riem willen te steken in deze moeilijke tijden. Direct enthousiastLunchroom…

Friethoes

Bij Friethoes kun je Frietje Sociaal bestellen

"Iedereen verdient friet"

Bij de winkel van FrietHoes op de Kruisweg 43 in Haarlem kan je een frietje halen voor een ander. Met de actie #frietjesociaal wil Friethoes klanten de mogelijkheid bieden iemand te steunen die wel een gratis frietje kan gebruiken. Beeld: Facebook Friethoes "Dat kan iemand zijn die het nu even zwaar heeft. Misschien door de…

Omzet horeca sterk gestegen in derde kwartaal 2020

De omzet in de horeca steeg in het derde kwartaal van 2020 met een ongekende 103,6 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Door de versoepeling van de…

Take-away vanuit de tent

Tholen – Biologische oliebollen, een warme kom snert of een stoofpotje van bospaddenstoelen, bij theatercafé Beaufort is het allemaal te krijgen. Echter wordt het nu niet binnen geserveerd, maar buiten in de oude carrouseltent. Lekker, na een stevige boswandeling. De oude carrouseltent stamt uit 1900 en doet nu dienst als…

René Pluijm deelt kookinspiratie voor Kerst

Op zondag 13 december vond er een livestream plaats waarin tv-kok René Pluijm een kerstdiner bereidde. Dat deed hij In de keuken van Landgoed Mariënwaerdt met de producten van Ekoplaza. Wie de livestream gemist heeft, kan deze hier terugkijken. Behalve uitleg over de bereiding van de verschillende…

Belgische Foodmaker start in Nederland met maaltijdboxen

Kjeld Nuis ambassadeur voor Vegde Bags

Foodmaker, de restaurantketen uit België maakte in de eerste lockdown binnen drie weken een switch van offline naar online en bezorgt sinds december ook Vegde Bags in Nederland.  'Vedge versus virus', Lieven Vanlommel (l) en Kjeld Nuis met de Vegde Bag Veel groenten en gezond eten is volgens het merk de basis…

Overesch

Kerstkoken met topkok Paul Herbrink

Wie met Kerst van plan is te koken met biologische ingrediënten en daarvoor wat inspiratie zoekt, doet er goed aan de serie 'Kerstkoken met topkok Paul Herbrink' te bekijken. Wat te denken van een linzensalade, een heerlijke knolselderijsoep of een verrassende tartiflette? Topkok Paul laat zien hoe het…

Twee alternatieven: Tavola Online & A Taste of Tavola

Tavola verplaatst naar maart 2022

De Belgische horecabeurs Tavola verplaatst de maart editie 2021 naar maart volgend jaar, maar komt in 2021 wel met een tweetal alternatieven: Tavola Online in maart en een…

"Per bak red je 80 cm² bodem"

Duizenden bio-koffiekoekjes zoeken bestemming

Tholen - De gevolgen van de horecasluiting is door de hele bio-sector heen voelbaar. Waar veel producten geschikt zijn om in afhaalmenu's of cadeaupakketten te verwerken, geldt dit zeker niet voor alle producten. Tegen dit probleem loopt Farm Brothers aan. Ze hebben zo'n 200.000 biologische koffiekoekjes…


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven