Horeca/catering

Belgische formule The Foodmaker wordt breed actief in Nederland

De Belgische formule The Foodmaker wordt breed actief in Nederland. Het bedrijf is gestart met het aanbieden van maaltijdboxen die door heel Nederland worden bezorgd door…

Eric Odenwald: "Receptuur iets gewijzigd, daardoor zoveel lekkerder"

Eerste Gouden Munt 2.0 in Sinterklaas Drive-Thru

Tholen - Wil je als één van de eersten de Gouden Munt 2.0 van brouwerij De Leckere proeven? Dat kan door morgen of zaterdag 28 november door de Sinterklaas Drive-Thru bij De Leckere in Utrecht te rijden. Het bier is afgelopen dinsdag 24 november gebrouwen, dus verser kan bijna niet. Het bier zal…

Marion Pluimes, LOFF Breda:

"Echt vegetarisch koken gaat om het gebruik van andere producten, niet om vleesvervangers"

Het was voor Marion Pluimes van LOFF Breda een opvallend nieuwtje: 'Nederlanders eten meer vlees'. Ondanks dat gaat Marion verder met het bereiden van gerechten die gezond,…

Bresc steunt alle horeca-ondernemers met een kookvideoplatform

Bresc levert haar koelverse producten voor een groot deel aan de horeca. Zij hebben het tijdens deze tweede coronagolf moeilijk en dus heeft Bresc besloten om de gehele horeca te ondersteunen. Belangeloos, ongeacht of ze Bresc-klant zijn. "We doen dit door iedere horecaondernemer de gelegenheid te geven…

Steeds meer On the way to PlanetProof in schap, zichtbaarheid kan nog beter

In 2019 is door consumenten in Nederland 18% meer aan duurzaam voedsel met een keurmerk uitgegeven. Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof verzesvoudigde de supermarktomzet van 87 miljoen euro naar 617 miljoen. Dat blijkt uit deze week door Wageningen University & Research gepubliceerde…

Pascal Ultee, Capriole Café: "Onze meest verkochte koffie is biologisch gecertificeerd"

#supportyourlocals met bio-pepernoten

Tholen - Zelf hebben ze het als restaurant momenteel ook niet bepaald makkelijk. Toch steunt het Haagse restaurant Capriole Café juist in deze tijd graag zijn vaste leveranciers. Deze week is de beurt aan biologische bakkerij Lekker Brood. De door Ad Overgaag gebakken ambachtelijke bio-pepernoten zijn…

Rapport Rabobank:

"Voedingssector verandert blijvend door de impact van het coronavirus"

De tweede lockdown van eet- en drinkgelegenheden in Nederland heeft grote impact op de toeleveranciers in de foodketen. Niet alleen doordat voor foodproducenten en groothandels inkomsten direct wegvallen, maar ook door de grote onzekerheid die het met zich meebrengt. In deze update vertellen we je dan…

Antropia start met ultraverse biologische maaltijden: 159Kitchen

Antropia produceert sinds kort ultraverse biologische maaltijden. Na een periode van testen en voorbereiden komen 8 soorten biologische maaltijden onder de naam 159Kitchen op de markt. 159Kitchen is er voor iedereen die géén tijd heeft om te koken of uit eten te gaan, maar toch lekker en gezond wil eten…

"Nuttige dagbesteding voor medewerkers en mooi visitekaartje"

Boerderij 't Paradijs start maaltijdenservice met lokale horecaondernemers

Tholen - Boerderij 't Paradijs heeft onlangs in samenwerking met twee lokale horecaondernemers een nieuw concept geïntroduceerd: 't Paradijs op je bord! "Vanaf nu is het wekelijks mogelijk om vanuit het aanbod van 't Paradijs een heerlijke, gezonde en biologisch kant- en klare maaltijd te beleven. Deze…

Gfk Out of Home Formule Rapport:

Hutten voor vijfde keer op rij beste bedrijfscateraar

Voor de zesde keer, waarvan vijf keer op rij, heeft Hutten de titel beste out of home formule in de categorie At Work gewonnen van het GfK Out of Home Formule Rapport. "Wat een ontlading en wat een geweldig nieuws", aldus Gijsbert Bos, Business Unit Manager Business Catering & Horeca. "De waardering van…

Wouter Kamp van Rode peper & Basilicum

"Ongekend wat voor troep er in eten wordt geknald"

Wouter Kamp, eigenaar van Rode peper & Basilicum aan de Grotestraat in Ede, groeide op met een moeder die veel bezig was met vegetarisch en biologisch eten. "In mijn…

Too Good To Go

Al 5 miljoen maaltijden gered

De afgelopen week heeft Too Good To Go Nederland een bijzondere mijlpaal behaald. Samen met de partners en gebruikers zijn sinds de start van Too Good To Go Nederland 5 miljoen maaltijden gered van de prullenbak. "Het redden van 5 miljoen maaltijden staat gelijk aan een besparing van 12,5 miljoen KG CO2 uitstoot. Dat zijn meer…

TV-kok Pierre Wind 'communiceert met zijn bio-groenten

TV-kok Pierre Wind is al vijf jaar bezig met duurzamer koken. Dit blijkt ook uit zijn manier van inkopen. NU.nl sluit de rubriek Het Bonnetje af met BN'ers die over zijn of…

Horecava gaat volledig virtueel

Door de toenemende coronamaatregelen heeft de Horecava besloten om het nieuwe hybride event Horecava Limited helemaal virtueel te organiseren. Carlijn Groen, Director Food Horecava: “Hoe graag we ook…

"De rooibos maakt deze ijsthee extra speciaal"

JetDrinks verwelkomt BOS Brands

Tholen - Vanaf deze week is JetDrinks de officiële distributie- en salespartner van BOS Brands. Deze biologische ijsthee uit Zuid-Afrika is onder andere bekend van het herkenbare en opvallende blikje. "We zijn heel blij dat we met dit mooie merk mogen werken. We willen het merk deze komende tijd opnieuw gaan positioneren in…

"Kiezen voor seizoensgebonden en lokaal heeft vele voordelen voor jezelf en je omgeving"

Ekoplaza kookt deze herfst met Estée Strooker

Deze herfst kookt Ekoplaza met chefkok Estée Strooker (29), bekend van haar kookprogramma's, eigenaar van Eetwinkel STROOM en van gastronomisch restaurant 't Amusement in Arnhem.Estée: "Natuurlijk is lekker eten serveren belangrijk, maar voor mij is het zeker zo belangrijk om mijn gasten mee te geven…

Food Inspiration

Volkert Engelsman over duurzaamheid:

"Waar een wil is, is een omweg"

Food Inspiration sprak met Volkert Engelsman, CEO van Eosta, over duurzaamheid. 'Als je iets duurzaams wil leveren, zul je moeten samenwerken. Ga na waar het product vandaan komt en welk effect het heeft gehad op mens, samenleving en milieu.' "Iedere crisis is ook een kans. En corona is een unieke kans. omdat het niet lokaal,…

Wie wordt 'Het duurzaamste bedrijf van Nederland'?

Stichting Nederland CO2 neutraal heeft de genomineerden bekendgemaakt die kans maken op de titel 'Het duurzaamste bedrijf van Nederland'. Stemmen kan vanaf nu (voor de…

Duurzaam nachtje slapen en biologisch dineren?

Een duurzaam nachtje slapen en genieten van een 100% biologisch 3-gangen diner? Dat kan, zelfs in deze lastige tijd! Bij Conscious Hotels hebben ze nu een deal waarbij je voor 85 euro met twee personen een eco overnachting in Conscious Hotel Westerpark of Conscious Hotel The Tire Station en een 3-gangen…

Broodcompany wil dé bakker van Utrecht CS worden

"Wij maken bio-producten voor de niet-bio-klant"

Tholen - Broodcompany heeft op 30 september een nieuwe winkel geopend op Utrecht Centraal Station. Het is de tweede winkel van het concept. "Dit is echt een toplocatie. Wij zijn er niet alleen voor de treinreizigers. Wij willen juist dé bakker van het station worden. Er wonen zo'n 3.000 mensen in…

"Belangrijk om hen te steunen"

Cateraar maakt soepen met ingrediënten van lokale bio-ondernemers

Na ijs verkoopt cateraar Janet Frieling nu soep in Houwerzijl. "Ik heb een biologisch cateringbedrijf, maar door corona zijn mijn werkzaamheden grotendeels stil komen te…

Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. "In Drees zie ik iemand met heel veel talent die…

Ekoplaza

Carl Lemette (Vrouw met de Baard):

"Wij waren echt flabbergasted over wat zij uit Japan halen"

De Ekoplaza-campagne Voor Beter Eten, met TV-kok René Pluijm, loopt bijna ten einde. Voor de laatste video heeft René gekookt met de twee eigenaars (Mas en Carl) van restaurant Vrouw met de Baard. Hierbij gebruikt hij de producten van TerraSana. Het heeft alles te maken met vitaliteit, spullen moeten uit…

O.a. 25% korting op Scoober commissie

Thuisbezorgd.nl komt met tweede pakket ter ondersteuning restaurants

Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, komt met nieuwe maatregelen om restaurants te ondersteunen, naar aanleiding van de aankondiging van de regering om de…

Koppert Cress, Rungis en Van Gelder reageren op horeca-lockdown

Tholen - De horecasluiting valt rauw op het dak van de AGF-horeca-leveranciers. "Vier weken komt erg hard aan", reageert Rob Baan van Koppert Cress. "Nederland is onze thuismarkt en dat doet ontzettend zeer. We waren net weer aan het opkrabbelen en zaten weer op 80% van de productie, maar daar zullen we…

Hoe krijg je de kroket uit de kantine?

Wageningen Economic Research doet onderzoek naar voedingsinterventies in 'gesloten settings'. Restaurants, kantines en andere locaties buitenshuis kunnen bijdragen aan…

Bio lekker voor je

Eric van Veluwen na proeven BD-groenten meteen 'om'

"Die levenskracht uit die producten, dat proef je terug op het bord"

Eric van Veluwen is patron cuisinier bij congrescentrum Antropia in Driebergen. In de onderstaande video, die onderdeel uitmaakt van de campagne Bio lekker voor je, legt Eric uit hoe hij na het proeven van biodynamisch geteelde groenten overtuigd raakte van biodynamisch en de visie hierachter. "Dat is…

Welk effect krijgt Corona op de foodomzet van 2020 en 2021?

Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) heeft een zeer nauwkeurige analyse gemaakt van de effecten van de Corona crisis op de totale foodconsumptie. FSIN-directeur…

Meer lokale producten in restaurants overheid

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en provincies zetten zich in voor meer lokaal geproduceerd voedsel in restaurants van de overheid. Minister Schouten en…

"Hoe zorgen we ervoor dat alle stadslandbouw van Oosterwold het predicaat biologisch krijgt?"

Nieuw gecertificeerd: Boerderij Uniek Leven

Met Boerderij Uniek Leven in de Almeerse zelfbouwwijk Oosterwold maken Wim en Annie van Leeuwen hun dromen waar. Sinds begin juli dit jaar serveren ze in hun theehuis zoveel mogelijk biologische producten, onder meer uit de kruidentuin en boomgaard. Ook de nog op te zetten moestuin heeft al het…

8 nieuwe initiatieven

Meer Gelderse streekproducten in het schap en op het bord

Er zijn 8 nieuwe Gelderse initiatieven om samen te werken en meer regionale producten af te zetten in Gelderland. Deze initiatieven zorgen ervoor dat voedsel van de boer met zo min mogelijk tussenstappen op het bord van de consument terecht komt. Het gaat om acht overeenkomsten tussen boeren,…

Jan Dekker

Feestelijke overhandiging Flevour Box

Op vrijdag 2 oktober hebben wethouder Roelie Bosch en zakenvrouw van het jaar Nasima el Bachiri-Ouamar de Flevour Box van Oktober in ontvangst genomen. Nadia Zerouali, ambassadeur van de Flevour Box en Bauke van der Veen, bestuurslid van de vereniging Flevofood overhandigden de Flevour Box vrijdagmiddag…

Yoghurt Barn start als eerste met CO2-label

Yoghurt Barn lanceert haar nieuwe menu rond de herfstvakantie dit jaar met een unicum. Als één van de eerste horecaketens wereldwijd zal zij alle keuzes op haar menu voorzien van een CO2-label. Het bedrijf gaat hiermee nog een stap verder in haar transparantie om duurzame opties zichtbaar te maken voor…

Exki krijgt kapitaalinjectie van 3 miljoen euro

Aandeelhouders van Exki geven de Belgische restaurantketen een kapitaalinjectie van 3 miljoen euro. Met dit geld moet de ontbijt- en lunchformule opnieuw kunnen investeren. De…

Awards uitgereikt in Rotterdam Ahoy

Bio-restaurant Veggies on Fire wint Gaia Green Award

Op dinsdag 22 september 2020 zijn voor de vijfde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Dit gebeurde in de Rotterdam Ahoy tijdens de netwerkbijeenkomst van Gastvrij Rotterdam. De awards zijn in drie categorieën ingedeeld; hotels, restaurants en strandpaviljoen. Onder toeziend oog van 250 bezoekers zijn de…

"15% kiest voor bio-melk in cappuccino's en latte macchiato's"

Om een beeld te krijgen hoe het staat met koffie in de Nederlandse horeca, hield Misset Horeca de jaarlijkse enquête. Uit de Koffie Benchmark 2020 blijkt onder meer dat voor cappuccino’s en latte macchiato's houdbare melk het wint van verse melk: 44 procent gebruikt (biologische) houdbare melk (tegenover…

Yoghurt Barn 82% circulair door afval te scheiden

Voor de vestiging aan de Neude te Utrecht is Yoghurt Barn een pilot gestart met Seenons om hun restafval te reduceren. Seenons maakt het mogelijk om - op de meest milieuvriendelijke manier - de kleinste stromen op te kunnen halen bij MKB bedrijven en aan te bieden bij circulaire verwerkers. Door…

ABN AMRO:

"Thuiswerken zorgt voor daling gemaksproducten"

Al sinds medio maart worden Nederlandse werknemers geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Nu het aantal besmettingen weer oploopt, lijkt thuiswerken voorlopig de norm. In de persconferentie op 18 augustus herhaalde minister-president Rutte dit advies namelijk nogmaals. Ook na de zomervakantie…

Netwerkbijeenkomst Gastvrij Rotterdam Special goedbezocht

Gastvrij Rotterdam kon dit jaar helaas niet doorgaan, maar omdat de afgelopen maanden eens te meer is gebleken hoe belangrijk persoonlijk contact is en hoezeer iedereen dat gemist heeft, organiseerde Gastvrij Rotterdam 22 september de Gastvrij Rotterdam Special. De netwerkbijeenkomst bracht belangrijke stakeholders…

Voets Specialiteiten organiseert 6 weken lang huisbeurs

Fine Food Festival dit keer in showroom en kookstudio

Voets Specialiteiten organiseert vanaf maandag 28 september zes weken lang een huisbeurs op locatie in Schijndel (Noord-Brabant). Tijdens deze beurs zijn bezoekers welkom in de vernieuwde showroom en is er een programma in de kookstudio. "Er is een Noviteiten verkiezing met nieuw geïntroduceerde…

"Vanaf april 2021 nóg leuker, nóg groter en nóg fijner"

Pop-upterras de WerkspoorKade dit weekend voor het laatst

Nog één laatste weekend genieten: Utrechts pop-up zomerterras WerkspoorKade beleeft donderdag 10 tot en met zondag 13 september (voorlopig) haar laatste weekend, zo meldt Triomf op LinkedIn: "Donderdag 25 juni openden wij (creatief bureau Triomf, brouwerij De Leckere en de Werkspoorkathedraal) het…

18 september (17:30-22:00 uur) bij Antropia in Driebergen

Themadiner: Het wilde diner

"De blaadjes aan de bomen tonen al hun bonte herfstkleuren en de ochtenddauw is prachtig zichtbaar in het landschap. Dit is het moment waar veel liefhebbers naar uitkijken: het wildseizoen is geopend, maar nu serveren we mooie gerechten met ingrediënten uit de natuur zoals paddenstoelen, walnoten en eetbare planten uit de…

Promoten natuurvriendelijk, gezond en lekker eten in Nederland

Wereld Natuur Fonds en Yoghurt Barn werken samen

De natuur beschermen door gezond en lekker te eten: dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Yoghurt Barn en het Wereld Natuur Fonds. "Wist je dat consumenten actief bijdragen aan natuurbescherming dichtbij én ver weg wanneer zij vaker kiezen voor plantaardig eten? Om die reden bieden wij,…

"Aanhoudende onzekerheid en emotie rond corona is helaas onoverbrugbaar"

BBB Maastricht 2020 verplaatst naar oktober 2021

BBB Maastricht maakt bekend dat de oudste horecavakbeurs van Nederland voor het eerst in 66 jaar wordt verplaatst. BBB Maastricht stond gepland van 12 t/m 14 oktober en de…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven