Horeca/catering

"Met name de goede smaak viel me op"

Duitse startup specialiseert zich in biologische alcoholvrije wijn

Tholen - Met Winade voegt groothandel RealFlavors weer een nieuw merk toe. Het gaat om een range biologische alcoholvrije wijnen. "Deze wijn wordt ontdaan van alcohol. Hierdoor krijg je een alcoholvrije wijn die naar wijn smaakt in plaats van naar druivensap. Startup Winade heeft zich hierin…

Analyse Wilco van den Berg (GroentenFruit Huis)

Blijvend hogere consumptie van groenten en fruit?

Tholen - In het eerste coronajaar 2020 veranderden eetgewoontes sterk, veel mensen gingen meer thuis koken, gezonder eten en de Nederlandse consumptie van groenten en fruit…

Gezamenlijke innovatie JusBros en Rungis

"De oplossing voor chefs die plantaardig willen koken, maar niet altijd de tijd hebben om die zelf te bereiden"

Tholen - De opkomst van de plantaardige keuken, de toenemende druk op de keukens en een oplossing voor de gasten met allergenen; allemaal ingrediënten die hebben geleid tot de ontwikkeling van de Vegetable Jus van JusBros. Vincent van der Zalm en Richard Leidekker zijn twee chefs die hun strepen in de…

Foto's: Bio Kartoffel Erzeuger e.V.

Therese Wenzel van Bio Kartoffel Erzeuger, over de ontwikkeling van de biologische aardappelindustrie

"Biologische aardappelen zullen een steeds grotere rol gaan spelen in grootkeukens"

"De verandering in koopgedrag laat duidelijk zien dat mensen nog wel biologisch willen blijven kopen, maar het moet wel bij hun portemonnee passen. Zo verschuift ook bij de biologische aardappelen gedeeltelijk de vraag naar het basissegment", zegt Therese Wenzel, één van de twee directeuren van…

Wil biologisch advies- en etiketteringssysteem naar Deens model

Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines

Naturland pleit voor meer biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines. "Publieke catering is een belangrijke hefboom om de doelstelling van 30 procent biologisch te…

Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten

Vanaf 2030 wil cateringbedrijf Hutten uit Veghel alleen nog producten afnemen van boeren die duurzaam produceren. Het bedrijf is nu aan het uitzoeken hoe het dat voor elkaar…

Fast casual concept wil groeien in Nederland en daarna internationaal

Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA

Het snelgroeiende fast casual concept SLA breidt landelijk uit en startte in samenwerking met Broccoli een sharefunding campagne om samen met klanten, collega's, leveranciers en investeerders de onvermijdelijke transitie naar plant-focused eten te versnellen. Na 72 uur werd al meer dan 1 miljoen euro aan…

Bionext aanwezig op de Circulaire Beurs

Vandaag wordt in Den Haag de Circulaire Beurs gehouden. Deze beurs vindt plaats in de Fokker Terminal en is georganiseerd door RVO, BZK, IenW en Denk Doe Duurzaam. Bionext is aanwezig namens de biologische branche. "Sabine en ik spreken hier volop met inkopers werkzaam bij de overheid over de belangrijke…

Hans Versteegh, Go Now:

"Met ons pure gembersap bepaal je zelf hoeveel en waar je het mee gebruikt"

De populariteit van gembersap groeide enorm, maar in Nederland waren maar een aantal gembershots verkrijgbaar. Rob van Baal en Hans Versteegh, die beiden al lange tijd in de biologische gember business werken, zagen dat deze shots maar een paar procent gember en voornamelijk andere ingrediënten bevatten.…

Foto: VLAM, ViaVictor - Alles over Bio

Biochef Brayan Garcia:

"Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"

Brayan Garcia tovert met eten in de keuken van biologisch restaurant Noordoever in Leuven: "Hier heb ik veel geleerd over bio. Bijvoorbeeld dat bio ook te maken heeft met duurzaamheid, met gezond leven, en je eten lokaal kopen." Hoe werd deze chef-kok uit Colombia zo'n fan van bio? Restaurant Noordoever…

Holidu

Dit zijn de meest vegan-friendly steden van Nederland

Het klimaat staat meer dan ooit in de schijnwerpers, daarbij horen ook bewuste keuzes. Nog nooit was er zoveel keuze als het gaat om vega(n) food, als dit jaar. Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen, heeft de gegevens van Happy Cow onderzocht en kan nu vertellen welke steden in Nederland het…

Brabantse delegatie krijgt tijdens werkbezoek waardevolle inzichten en concrete handvatten over het Deense biosucces

Op 24, 25 en 26 oktober organiseerde de provincie Noord-Brabant in samenwerking met Frank Oudshoorn (innovatie centrum voor biologische landbouw in Aarhus), een biologische studiereis naar Denemarken. Tijdens het tweedaagse bezoek leerden de delegatieleden van alles over de indrukwekkende groei van de…

"Het merk moet authentiek zijn en er een beetje knap uitzien"

Dorstlust viert tienjarig jubileum

Tholen - Het team van drankengroothandel Dorstlust heeft onlangs het glas geheven om een jubileum te vieren. Eind augustus was het namelijk tien jaar geleden dat Tessa Monfrooy en Stephan van Duuren de groothandel startten.  Het team van Dorstlust Dorstlust levert al tien jaar lang dranken, van frisdrank tot…

Ekomenu en Bontasana winnen We're Smart Future Award van groentekok Frank Fol

Het Nederlands-Belgische maaltijdboxconcept Ekomenu heeft de We're Smart Future Awards 2022 gewonnen. Ook het bio-pastaproject Bontasana viel in de prijzen.  De Future Awards bekronen voedingsbedrijven en/of personen die uitzonderlijke producten, diensten of projecten lanceren voor een meer ecologische en…

Handboek voor een duurzamer voedselsysteem in samenwerking met duurzame influencers en impactpartners

Nieuw kookboek: Delicious Switch

De stichting Verspilling is Verrukkelijk, een groeiend platform van 25+ merken die zich inzetten tegen voedselverspilling, brengt het nieuwe kookboek 'Delicious Switch' uit. In dit kookboek komt niet alleen het thema voedselverspilling terug, maar nog vijf andere thema's die een belangrijke rol spelen in de transitie naar een…

Ook Hoppe kiest voor QSTA

"We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"

Hoppe biedt een ruim assortiment koekproducten, gemaakt met natuurlijke en eerlijke ingrediënten en veel aandacht voor duurzaamheid. Alweer ruim zestig jaar vinden de koekjes van het Brabantse merk hun weg naar de horeca. In de zoektocht naar (online) afzetkanalen koos Hoppe voor een samenwerking met…

Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas

Vanaf nu krijgen de patiënten van ziekenhuis Tjongerschans elke woensdag biologische groenten, aardappelen en biologisch vlees van Botmas uit Engwierum voorgeschoteld.…


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven