Horeca/catering

Fotoreportage Biojournaal toont Nederlandse inbreng BIOFACH

Van 13 tot en met 16 februari vormde de Duitse stad Neurenberg weer het middelpunt van de wereldwijde biologische sector. Ook vanuit Nederland neemt de belangstelling nog elk jaar toe. Voor het negende jaar op rij heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten.…

Recordaantal van 2.989 internationale exposanten

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Er stonden dit jaar maar liefst 2.989 exposanten op de BIOFACH. En samen met de VIVANESS kwam dit aantal zelfs op 3.273. Hiermee hebben de beurzen hun eigen record wederom verbroken. De exposanten kwamen uit 98 verschillende landen. De landen Botswana en de Comoren maakten hun debuut op de BIOFACH,…

Bekijk de fotoreportage met Nederlandse exposanten

51.500 bezoekers voor BIOFACH en VIVANESS

De BIOFACH en VIVANESS hebben gezamenlijk meer dan 51.500 bezoekers getrokken. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland (ongeveer de helft van de bezoekers) en de top 5 bestaat verder uit Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Het congres bevestigde zijn rol als het grootste internationale kennis- en…

Groenten in de hoofdrol bij Op Hodenpijl

Kok Thomas de Rijcke is nu vier jaar werkzaam bij het biologisch restaurant van Op Hodenpijl. Toen hij een jaar geleden gevraagd werd om chef-kok te worden, ging hij deze…

Groene pleisterplaats met biologische horeca

Op de plek van het voormalige AZC Crailo, vlakbij afslag 8 van de A1, werd vrijdag 15 februari 'De Groene Afslag' geopend. Behalve een plek voor horeca met lokale biologische producten, werken en vergaderen wordt De Groene Afslag ook een locatie voor bijzondere evenementen. Denk aan workshops, films, festivals, educatieve scholenprogramma’s,…

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Tholen - De 30ste editie van de BIOFACH zit er op. Net als voorgaande jaren heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten. Daarvan is een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Het overgrote deel van de Nederlanders was weer te vinden in Hal 5, maar Nederland was in…

Curry van 1500 kg biologische groenten

De lucht in Vishnuji Ki Rasoi geurde naar de aromatische kruiden die werden geroosterd, terwijl chef-kok Vishnu Manohar zich voorbereidde om 1500 kg biologische groenten te…

Presentatie Farmacademie 11 februari 2019

Maandag 11 februari zijn horeca-ondernemers, chefs, koks en leidinggevenden welkom bij de presentatie van de Farmacademie bij Eco Fields in Wekerom. Tijdens die middag is er de mogelijkheid om kennis te maken met producenten van Streekproducten (de boeren van Coöperatie Het Boerenhart www.boerenhart.nl…

Bio-strooikaas nu ook voor foodservice

Grozette, de producent van strooibare kaasproducten, breidt haar biologische assortiment fors uit. De introducties zullen uitgebreid getoond worden op de aankomende BIOFACH in Neurenberg. Strooikaas organic 750 gram Speciaal voor klanten uit de foodservice die bewust met biologische producten willen werken, introduceert Grozette de Strooikaas…

Zwitserse veggieketen Tibits opent ook in Duitsland

De Zwitserse veggieketen Tibits heeft haar eerste restaurant in Duitsland geopend. De dertiende vestiging van het bedrijf is ondergebracht bij Alnatura in Darmstadt. Het is na…

Winnaars restaurantsawards bekend gemaakt

De Kas (Amsterdam) verkozen tot beste biologische restaurant

De winnaars van de eerste editie Restaurant Awards 2019 zijn zojuist bekend gemaakt.  In twaalf uiteenlopende categorieën hebben de vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. De Librije*** (Zwolle) is voor de vijfde keer op rij betiteld tot “Het Beste Restaurant…

Dirk-Jan Polak, Hollands Wild:

“Nederlands wild is duurzaam en diervriendelijk”

Tholen - Hoewel het voor de meeste EKO-ondernemers vanzelfsprekend is, heeft EKO-keurmerk voor 2019 voor het eerst aangegeven wat zij echt niet bij EKO vinden passen. Zo wordt kweekwild niet meer aangemerkt als wild, maar als een product uit de gewone veehouderij. Daar is Dirk-Jan Polak, van Hollands Wild, heel blij…

Michel Ramselaar, BD-Totaal:

"Vega/vegan-markt nog niet klaar voor horeca- en cateringvolumes"

Tholen – De vraag naar biologisch in de foodservice groeit jaar op jaar. BD-Totaal Organic Foodservice in Houten is daarin meegegroeid. "We groeien naar tevredenheid. We bieden inmiddels een groot pakket aan bio-producten voor de horeca. Zo zijn de meeste basisproducten voor in de keuken in…

Fotoreportage Bio-beurs 2019

Tholen - Na een bewogen jaar met de nodige overnames, presenteerden verschillende bedrijven zich voor het eerst samen op de Bio-beurs. Odin De Nieuwe Band stond bij de ingang, Udea en Natudis stonden bij elkaar en hetzelfde gold voor Reudink en Van Gorp. Bij al deze stands konden bezoekers terecht om hun vragen te stellen over…

Rotterdam is vegan hotspot tijdens filmfestival

Ook tijdens het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) kun je er dit jaar niet om heen: plantaardig eten is de voedseltrend van 2019. Bezoekers van het festival hebben dit jaar veel veganistische opties om uit te kiezen – van fastfood tot fine dining. Twee Rotterdamse ondernemers slaan de handen ineen om festivalbezoekers…

Award voor duurzame horecalocaties breidt uit met extra awards

Inschrijving vierde editie Gaia Green Awards gestart

Vanaf vandaag start de vierde editie van de Gaia Green Awards. De award wordt met een publieksprijs en het toevoegen van de Dutch Cuisine Award uitgebreid van 4 naar 6 categorieën. De winnaars van de Gaia Green Awards 2019 worden 24 september 2018 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam in Rotterdam…

Ellen Alofs, Boogaard International:

“We willen meer gaan focussen op de Nederlandse markt”

Tholen – Dit jaar staat Boogaard International voor het eerst op de Biobeurs. “We hebben altijd op de Biofach gestaan, omdat we ons altijd gericht hebben op de export van typisch Nederlandse producten zoals, groenten, kaasproducten en roomboter”, vertelt Ellen Alofs. “Op de Biofach komen ook altijd…

Nog crowdfundig nodig

"Veelbelovende start BioPizza"

Na een lange voorbereiding mochten de koks zich eindelijk uitleven. Veel gasten deden zich al vanaf de eerste dag tegoed aan de ruime keuze pizza's en pasta's. Ook aan de mooie Italiaanse biologische wijnen en heerlijke desserts. BioPizza werkt uitsluitend met producten uit de biologische landbouw en is gecertificeerd door…

Ter Marsch & Co introduceert 100% plantaardige burger

Ter Marsch & Co viert vijfjarig bestaan met een nieuwe burger, de introductie van een 100% plantaardige burger in samenwerking met ‘Moving Mountains’. Ter Marsch & Co blijft ontwikkelen en speelt in op baanbrekende trends. Al eerder werd er een spraakmakende vegaburger aan het menu toegevoegd, nu is het…

9 januari

Opening Plantastic! Health Hub in Rotterdam

Op woensdag 9 januari opent een nieuwe, duurzame concept store haar deuren in het hart van Rotterdam. Bij Plantastic! Health Hub doen smaak en beleving een dansje en gaan…

Onderzoek Wageningen:

Horeca speelt grote rol in verhoging groenteconsumptie

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken bij negen…

Bio-frietwinkel Dapp in Zwolle sluit haar deuren

De biologische frietwinkel Dapp sluit de vestiging in Zwolle. Het bedrijf laat weten dat ze de afgelopen jaren (te) hard gegroeid zijn. "Met het snel openen van meerdere winkels is onze focus op het maken van de lekkerste bio frieten te veel versnipperd. Ook is er privé veel veranderd, waardoor wij…

Niels van den Berg, Rungis:

“Biologisch maakt deel uit van het gehele duurzaamheidsbeleid”

Tholen - Horecaleverancier Rungis maakt zich op voor de laatste loodjes van 2018. “Een drukke tijd bij ons”, aldus Niels van den Berg, verantwoordelijk voor communicatie en trends in het vakblad Primeur dat afgelopen weekend verscheen. Ook met het biologisch merk Ecoville gaat het goed. “De vraag naar…

Mooy focust op biologische en veganistische producten

In Antwerpen is een nieuw concept geopend: MOOY. Het is een felroze boetiek met biologische, vegan producten. Klanten kunnen er onder andere terecht voor een gezonde maaltijd en originele producten. De slagzin van de 24-jarige eigenaresse Yana Lamon is: "Stralen, van binnen en van buiten." Er zijn onder…

Yoghurt Barn kiest voor Arla Biologisch

Yoghurt Barn, winnaar van de Food-Retail Award 2017 en de Scale-Up Award 2018 gaat een strategische samenwerking aan met Arla Biologisch. Vanaf maandag 17 december gebruiken de Barnista’s van Yoghurt Barn zuivel van Arla Biologisch: van yoghurt, boter, tot de melk in de cappuccino. Al jaren is Arla Foods de drijvende…

12 t/m 23 december

De Smaakspecialist opent bio pop-up restaurant met winkel in hartje Breda

Van 12 t/m 23 december opent de Smaakspecialist het bio pop-up concept ‘Bio Proeflokaal’ in hartje Breda. Dit jaar staat het concept in teken van de Smaakt campagne 'Elke hap telt'. Bas Hellemons In het pop-up restaurant met winkel laat de Smaakspecialist bezoekers op een bijzondere manier kennis maken met de wereld van biologische voeding. Dit doen zij door middel van heerlijke…

Aziatische Oase in “Mall of The Netherlands”

Op vrijdag 30 november opende Wah Nam Hong zijn nieuwe filiaal in het vernieuwde winkelcentrum “Mall of the Netherlands” te Leidschendam met een feestelijke receptie voor genodigden. Een gloednieuw concept waarbij de klanten in een Aziatische oase verkeren. Tevens is er gevestigd een Tea Boutique vol…

Puur! vegan recepten e-book

Puur! uit eten heeft een Puur! vegan recepten e-book gemaakt. Met de 30 lekkerste recepten van de Puur! uit eten hotspots. "Vegan eten en drinken is hip", vertelt Jeanette van Mullem van Puur! uit…

Heerlijk uit onze streek

Bio-bedrijven werken mee aan kookboek

Ondernemers uit Pijnacker hebben 30 november het kookboek Heerlijk uit onze streek uitgebracht. Aan het boek werkten verschillende bio-bedrijven mee, waaronder Hoeve Biesland en bio-kwekerij van Paassen. Daarnaast werkt ook ondernemer Carlo Straver Culinair uitsluitend met biologische producten.   Klik hier voor het hele artikel. Bron: Pijnacker-nootdorp.tv


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven