"Ur-Hop IPA nog smaakvoller dankzij nieuw brouwproces"

Stilzitten duidelijk geen optie voor Gulpener

Tholen - Gulpener brouwt nu bijna een jaar in haar nieuwe duurzame brouwerij. De fijnproever zal het misschien al opgevallen zijn; een dergelijke stap heeft ook gevolgen voor de smaak van het bier. Dit geldt volgens Maartje Rutten bijvoorbeeld voor de Ur-Hop IPA: "Onze Ur-Hop IPA wordt sinds een tijdje…

Rob Heijink, categoriemanager Catering: Unsplash

"Toen ministeries overgingen op 100 procent biologisch, gingen mensen naar de Albert Heijn"

Nederland wil duurzamer worden en de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Economische Zaken en Klimaat (EZK) hebben daarin een belangrijke,…

Vraag vanuit Noord-Hollandse horeca weer losgebarsten bij Han de Kroon Horecavers

"Alle producten die we de afgelopen maanden nauwelijks kwijt konden, gaan nu weer grif van de hand"

Tholen - "We kunnen weer rammelen", vertelt Rob Spronk opgetogen. De in- en verkoper van Han de Kroon Horecavers uit Haarlem kan zijn lol weer op, nu de versoepelingen in de horeca van gang zijn gegaan. "We hebben het zwaar gehad, maar gaan nu weer de goede kant op en de vraag is meteen losgebarsten."…

Samuel Levie komt met vervolg op populaire podcast Cheft

Vanaf vandaag is de nieuwe podcast van Samuel Levie en Dag en Nacht Media te beluisteren. Het is het vervolg op de populaire culinaire podcast Cheft, de populaire culinaire podcast van Hiske Versprille die in 2018 werd gelanceerd. In ‘Het Laatste Avondmaal’ ontvangt Samuel Levie vrienden waarmee hij een…

"Hij vertelde dat hij fan is van biologisch"

Sabreren bio-cava blijkt koud kunstje voor Marco Borsato

Tholen - Marco Borsato, Rolf Sanchez en John Ewbank verschenen afgelopen zaterdag als verrassing op verschillende terrassen in Oost-Nederland. Zo ook bij café Camelot in Zutphen. Daar schonken de artiesten biologische cava in voor de gasten om te vieren dat de cafés weer open mogen. Marco Borsato bleek…

Gerrit van Gelder, Van Gelder Groente en Fruit:

"Iedereen is vanaf maandag welkom in ons Experience Center om in de wereld van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid te duiken"

Tholen - Maandag 7 juni staat al een tijd rood omcirkeld in de agenda van Gerrit van Gelder. Het Experience Center in het nieuwe pand van Van Gelder Groente en Fruit staat namelijk al een jaar gereed om bezoekers te ontvangen. "Eindelijk is het zover", zegt Gerrit van Gelder. De coronacrisis sloeg in als…

Facebook De Poshoof

Bio-asperges voor sterrengerechten

De biologische asperges die door de Poshoof geteeld worden, worden door chef-kok Jean Thoma verwerkt in sterrengerechten. De chef-kok van biologisch restaurant Aan Sjuuteeänjd (Sjuut) in Schinnen kiest graag voor lokale ingrediënten. Voor meer informatie: De Poshoofinfo@deposhoof.nlwww.deposhoof.nl Restaurant…

Marion Pluimes: "Nieuwe manier om mijn kennis te delen"

Leer volwaardig vegetarisch koken met cursus op Instagram

Tholen - 'The Loffly Chef' Marion Pluimes heeft deze coronatijd aangegrepen om eens iets heel nieuws uit te proberen. Ze heeft een Instagram-cursus ontwikkeld. Tijdens de Veganchecklist Cursus leren cursisten online hoe ze volwaardig vegetarisch kunnen koken. "Ik vind het zonde om de kennis die ik heb…

Eerste gekoelde Maxus eDeliver3 elektrische bedrijfswagen geleverd

"Uniek dat ook de koelunit 100% elektrisch is"

Tholen - BD-Totaal heeft de primeur met de eerste gekoelde Maxus eDeliver3 elektrische bedrijfswagen in Nederland. "Het is uniek dat ook de koelunit 100% elektrisch is", vertelt Enrico Kroon, algemeen directeur van Autohuis de Poort uit Woudenberg. Hij overhandigde op donderdag 20 mei de sleutels aan…

Anne&Max opent 21e vestiging in Den Bosch

In juli 2021 opent Anne&Max haar 21e vestiging in Den Bosch. Anne&Max zal zich vestigen in een karakteristiek pand aan het water aan de Oude Dieze 25. Ondanks de huidige situatie blijft Anne&Max groeien. De ondernemers achter Anne&Max vinden dat je juist nu moet investeren en helpen de dromen uit te…

Horesca Smulders gaat samenwerken met Rungis

Vanaf 25 mei 2021 verzorgt Rungis het AGF-assortiment van Horesca Smulders. Horesca Smulders is sterk geworteld in de wijde omgeving van Tilburg. "Passie voor product én klant verbindt Rungis en Horesca Smulders. Door de nieuwe samenwerking komt het assortiment van Rungis direct beschikbaar voor alle…

Samuel Levie en Vogelbescherming Nederland openen vogelvriendelijke broodjesbar

Uitgestrekte weilanden gescheiden door slootjes, vol kruiden en bloemen, waar tureluurs, grutto’s en kieviten neerstrijken om te broeden. Het is een oer-Hollands lentebeeld dat – als we niet oppassen – verdwijnt. Door steeds intensievere landbouw is het aantal weidevogels de afgelopen jaren namelijk…

GO!mealbox: De eerste circulaire maaltijdbak

Fonkels lanceert de GO!mealbox; een unieke reeks kartonnen verpakkingen voor het bezorgen van vers fruit, salades en maaltijden. Na ruim een jaar ontwikkeling komt Fonkels hierdoor met een antwoord op de sterk toenemende vraag naar plasticvrije en lekvrije bakken die optimaal te recyclen zijn. De…

La Place opent eerste restaurant in Denemarken

La Place wordt ook actief in Denemarken met de opening van een nieuw restaurant in Kopenhagen. Er bestaan plannen om dit jaar ook restaurants op andere locaties in Denemarken…

Bradley's breidt bio-assortiment uit met premium losse thee

Het theemerk Bradley's breidt haar biologische assortiment verder uit met premium losse thee. Naast het aanbod van verschillende varianten verpakte thee, waaronder de kleurrijke Piraminis en de populaire Favourites lijn, is dit een logische vervolgstap. "We zien dat losse thee steeds meer gewaardeerd…

Eelke ten Broeke keert terug naar Landgoed de Olmenhorst

Eelke ten Broeke is per 1 mei de nieuwe uitbater van de Fruitloods van Landgoed de Olmenhorst. Hoewel nieuw... Eelke begon als ondernemer op 24-jarige leeftijd bij restaurant ’t Fort bij het kunstfort in Vijfhuizen. Hij besefte al snel hoe voedzaam de grond van de Haarlemmermeer is. Daarom sloot Eelke…

Meer dan 1 miljoen kopjes koffie per jaar

Roompot serveert voortaan alleen nog biologische en fairtrade koffie

De koffie smaakt voortaan dubbel zo goed bij Roompot. Hij is 100% biologisch en fairtrade en hiermee goed voor de gast, de koffieboeren en de planeet. Dit is het resultaat van een samenwerking met Jacobs Douwe Egberts Professional. De sluiting van de terrassen - en de horeca in het algemeen - van 14…

Surfrider Foundation Holland Coast

The Shore nu officieel Ocean Friendly Restaurant

Ook The Shore is nu officieel een Ocean Friendly Restaurant. Dat betekent dat zij alles op alles zetten om de Noordzee te beschermen. Dit doen ze onder andere door bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan, geen single-use plastics te gebruiken en door afval te sorteren en te recyclen.  Surfrider Foundation…

Gaat aan de neus van business class passagiers voorbij

Overgebleven soep vindt weg naar consument

Tholen - Kleinstesoepfabriek doet zakjes overgebleven soep in de verkoop. De soep was bedoeld voor reizigers die business class vliegen met een Zwitserse vliegmaatschappij. Maar nu er weinig wordt gevlogen en het er voorlopig niet naar uitziet dat daar snel verandering in komt, blijft de soep op de plank…

Bidfood verlengt Founding Partnership Gastvrij Rotterdam met 5 jaar

Deelname aan eerste horecabeurs na coronacrisis populair

"Het lijkt dan toch echt binnen afzienbare tijd te gaan gebeuren: de horeca zal stukje bij beetje haar deuren weer mogen openen en dan breken er weer betere tijden aan. Dat…

Wouter Staal, Yoghurt Barn:

"Op onze menukaart staan CO2-labels per product"

Voor de zesde editie van de Food Inspiration podcast is Wouter Staal te gast. Hij is eigenaar en oprichter van de keten Yoghurt Barn, maar komt niet uit de wereld van food.…

Een biertje drinken op terras op wielen

Nog altijd zijn de terrassen gesloten en kunnen er geen biertjes in de lentezon worden gedronken. Lowlander Beer reed daarom een poosje rond met een terras op wielen. De Botanical Beer Garden To Go is volgens de Amsterdamse bierbrouwer 'een luxe mini-oase op wielen inclusief bieren, lichte hapjes en…

"Winkels en terrassen 21 april open als de cijfers het toelaten"

Het kabinet werkt aan een plan waarin de terrassen en winkels vanaf 21 april open zouden kunnen. Ook de avondklok zou op die datum geschrapt kunnen worden, schrijft NOS. De…

Skal

Arno Berg, Skal Biocontrole:

“Het is belangrijk dat de winkels, winkelketens en marktkramen begrijpen wat het betekent om zich te laten certificeren”

Als mentor is inspecteur Arno Berg betrokken bij een nieuwe taak van Skal: het certificeren van supermarkten en marktkramen die biologische producten verkopen die ze niet voorverpakt binnen krijgen. Denk aan brood, kaas of vleeswaren die nog moeten worden gebakken, gesneden en verpakt, of aan groenten,…

Urs Brändli, voorzitter van Bio-Suisse, over de toenemende consumptie van bio-producten

"Mensen kiezen eerder voor biologisch wanneer ze de keuze hebben en niet buitenshuis hoeven te eten"

De bio-afzet is het afgelopen jaar duidelijk gestegen. Bio-Suisse voorzitter Urs Brändli (foto rechts) is ervan overtuigd dat de duurzaamheidstrend aanhoudt en wil een…


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven