Horeca/catering

Nieuw in assortiment BD-Totaal: Fritz-Kola

"Met deze drankjes maak je een statement tegen de grote frisdrankproducenten"

Twee Hamburgse vrienden besloten in 2003 om een betere, leukere en meer verantwoorde cola dan de bestaande cola's van de grote bedrijven op de markt te zetten. Hun startkapitaal was beperkt en daarom konden ze geen uitgebreid namenonderzoek doen. Een kleinschalig onderzoek bij de ingang van hun lokale…

Ook boeren en telers weten antiverspillingsapp Too Good To Go te vinden

Zo'n vijftig boeren en telers uit het hele land sloten zich de afgelopen maanden aan bij antiverspillingsplatform Too Good To Go. Om te voorkomen dat overschotten moeten…

Matcha Macha nieuw in Den Haag

De lunchroom Matcha Macha is onlangs geopend aan de Keizerstraat 128 in Den Haag. Matcha Macha biedt een uitgebreide selectie aan alternatieve en (on)gezonde dranken met een dagelijks variërende…

La Place sluit kwart van de filialen

Restaurantketen La Place krijgt een enorme knauw door de coronacrisis en sluit bijna een kwart van de honderd filialen. Daarmee verkeren 480 mensen in onzekerheid. Deze…

Dapp

DIY frietkar voor kleinere evenementen in gebruik genomen

Dapp Frietwinkel reed onlangs voor het eerst uit met een nieuwe frietkar, de Dapp Frietwieler De Frietwieler is Dapp's nieuwe frietkar, speciaal ontwikkeld voor kleinere evenementen en feesten. De primeur was voor een verjaardag in Geldermalsen. "Deze DIY frietkar is vooral geschikt voor evenementen van…

Sjaak Smeding over genomen maatregelen:

"Komende twaalf maanden voorzie ik nog geen volledig herstel in de foodservice"

Tholen - Als AGF-leverancier voor de foodservice en foodretail zorgden de afgekondigde Corona-maatregelen bij Smeding medio maart voor de nodige uitdagingen. "Gelukkig is 1…

"Dichterbij een festival kom je deze zomer niet"

Utrecht heeft een nieuw groot terras voor ruim 150 bezoekers en bijzonder is dat elke week een ander café de uitbater mag zijn. Het initiatief komt van creatief bureau Triomf,…

Bio Futura introduceert nieuwe lijn herbruikbaar serviesgoed

"Ook Durables dragen bij aan uitbannen eenmalige olieplastic verpakkingen"

Tholen - Waar we Bio Futura met name kennen van duurzame disposables, komt het in Rotterdam gevestigde bedrijf nu met een nieuwe lijn Durables. "De naam verwijst naar het herbruikbare karakter van deze artikelen. Het gaat om herbruikbaar serviesgoed op basis van hernieuwbare grondstoffen, zoals…

Analyse ING

Twee tot drie keer zoveel faillissementen verwacht in 2021 door coronacrisis

Door de coronacrisis kan het aantal faillissementen in 2021 verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019 berekende ING. De bank verwacht voor 2021 dat 1,5% tot 2,5% van de bedrijven bankroet gaat, wat neerkomt op 6.500 tot 10.000 faillissementen. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.…

Restaurant Logica behaalt naast EKO-Keurmerk ook Green Key

"Klanten waarderen het als je daadwerkelijk kunt aantonen dat je duurzaam bezig bent"

Tholen - Naast het EKO Keurmerk Horeca 100% Goud dat al aan de muur prijkte, konden Bart van Leeuwen en Bianca van Restaurant Logica in Leiden er onlangs ook het keurmerk van Green Key Goud bijvoegen. “We durven misschien meer dan een ander”, aldus Bart. “Het is niet moeilijk om te zeggen dat je zoveel…

JetDrinks zoekt meer dan ooit de samenwerking

"Veel horecaondernemers verduurzamen juist nu hun concept"

Tholen - Het in Weesp gevestigde JetDrinks werd hard getroffen door de coronacrisis. Vanwege het sluiten van horeca en bedrijven viel meer dan de helft van de omzet weg. Om toch enige omzet te genereren stelde JetDrinks allerlei pakketten samen, waaronder snackboxen en thuiswerkpakketten. Hoe gaat het…

"Anderhalve meter restrictie op terras moet per direct weg"

Horecabelangenvereniging schort gesprekken met kabinet op

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), belangenvereniging voor de horeca, heeft het kabinet laten weten de gesprekken per direct op te schorten. KHN heeft de volksgezondheid op…

Hebben Ambitie van Gezond Uit ondertekend

Tien dagattracties gaan werk maken van gezonder voedingsaanbod

Tien dagattracties waaronder pretparken, dierentuinen en musea hebben de Ambitie van Gezond Uit ondertekend. Met het initiatief Gezond Uit werkt JOGG samen met dagattracties aan een gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit. Dit is een van de manieren waarmee zij invulling geven aan het Nationaal…

Lancering Easy Vegan Picknick e-book

Uitpakken met biologische picknick

Van zoete s'mores tot hartige cheesecake: BioToday lanceert samen met Living the Green Life het Easy Vegan Picknick e-book. Dit gratis te downloaden e-book staat vol plantaardige recepten, tips & tricks, de leuke picknickplekken en playlists.  BioToday x Living the Green LifeDe zomer is het seizoen bij uitstek om…

Themadiner op 3 juli

"Steeds meer mensen hebben belangstelling voor de herkomst van ons voedsel"

Met elke hap die we eten bepalen we hoe ons landschap eruitziet. En ook hoe we ons als mens voelen en ontwikkelen. Voedsel is daarmee de meest innige verbinding die we aangaan…

2Food B.V. failliet verklaard

Op 3 juni 2020 is 2Food B.V. te Soesterberg door de rechtbank in Midden-Nederland failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. F.B. Bodvelt. Het insolventienummer van deze zaak is F.16/20/228…

Op Hodenpijl

Rondleiding Levende Buitenplaats

Op zaterdag 20 juni geeft Thor Hoedemakers een rondleiding over de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl. Op de buitenplaats wordt het grootste gedeelte van de groenten en het fruit geteeld die worden geserveerd in het bijbehorende restaurant. "Uit de stal komt het vlees, de kippen zorgen voor de eieren en de bijen voor de…

Lekker Gec

"Blij weerzien met onze klanten, maar toekomst blijft onzeker"

Lekker GEC is een op-en-top biologisch én vegetarisch restaurant. Het bestaat al sinds 1999 en is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde vlakbij het Sint-Pietersstation in Gent. Net als heel wat Vlaamse horecazaken mag Lekker GEC sinds 8 juni weer gasten ontvangen, nadat ze drie maanden gesloten zijn…

Openluchtdiner met live muziek op Landgoed Bleijendijk

Veel mensen hebben het prachtige natuurgebied in het Bleijendijk beekdal al ontdekt om heerlijk langs de Essche stroom te wandelen en vanaf de hangbruggen in het water te kijken. Of hebben mee geholpen bij de aanplant van de lange vlechtheg in maart 2019. Op 20 juni aanstaande is er nog een mooie…

Soup en Zo

"We willen van tachtig naar honderd procent biologische inkoop"

De eigenaren van Soup en Zo willen de crisis aangrijpen om van tachtig naar honderd procent biologische inkoop te gaan. In het Parool vertellen Margriet Jansen en Jamie van der Meulen hoe de crisis het bedrijf, dat twintig jaar bestaat, geraakt is door de crisis en hoe ze nu zoeken naar een verdienmodel…

"Mensen genoten thuis van een heerlijk biertje"

Tholen - Geïnspireerd door de klaverbloem in het logo van zijn biowinkel, kwam Kristof Vanhees op het idee om een biologisch bier op de markt te brengen met deze klaverbloem daarin verwerkt. Zo startte hij brouwerij Biosenza. Inmiddels wordt de Tripel K in horecazaken doorheen heel België gedronken en…

Bezorgdienst blijkt niet voor alle horeca-ondernemers haalbaar

"Een onverpakt koekje bij de koffie is niet meer verantwoord"

Tholen - Ook nu de horeca weer (deels) geopend is, blijft het een onzekere tijd voor BD-Totaal, actief in de organic foodservice. "De meeste horeca-ondernemers zijn positief gestemd over de heropening. Al kan natuurlijk niemand in de toekomst kijken en zijn hier zeker zorgen over. We weten nu natuurlijk…

Biologisch café en restaurant Indigo gesloten

Biologisch café en restaurant Indigo in Schipluiden sluit zijn deuren. Op de website en via social media melden de eigenaren: "Bedankt voor het vertrouwen, de gezelligheid en bezoeken de afgelopen jaren. Na tien jaar biologisch eten en drinken te hebben geserveerd, hebben wij besloten Indigo te sluiten.…

"De app maakt het voor ons ook veel overzichtelijker"

Heropening horeca zorgt voor ontroering

Tholen - Om 12:00 uur op Tweede Pinksterdag 2020 mocht de horeca de deuren weer open. Dit betekende ook voor het Beauforthuis in Austerlitz dat ze eindelijk weer gasten op het terras mochten verwelkomen. "Het daadwerkelijke openingsmoment was echt heel ontroerend. De eerste gasten reageerden heel…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven