Horeca/catering

Biologische patatboer opent in 2020 zijn restaurant

' De Geschilde Aardappel', het kleinschalige restaurant van Jacco Plomp en Jojanneke Krabbe, opent in februari 2020 zijn deuren. Het restaurant specialiseert zich in…

Nieuw vega-restaurant geopend

Bij Rozey aan de Rotterdamse Wijnhaven kun je de hele avond biologisch en vega dineren voor een vaste prijs. Je kunt hier bijvoorbeeld kennismaken met de biologische koffiebonen van Smit &…

Sodexo pakt plastic aan

Op weg naar wegwerpplasticvrije restaurants

Sodexo heeft de weg ingezet om alle restaurants waar Sodexo in Nederland de catering verzorgt, volledig wegwerpplasticvrij te maken. Vanaf vorige week worden er geen nieuwe…

"Biologisch en vegetarisch festivalmenu op Amsterdam Open Air"

Amsterdam Open Air vindt duurzaamheid erg belangrijk. Als festival willen ze hun impact op het milieu zo klein mogelijk maken en dit doen ze onder andere door het festivalmenu…

Too Good To Go plant voor elke 100ste geredde maaltijd een boom

"Voedselverspilling is de derde grootste vervuiler ter wereld"

Tijdens de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling (30 mei - 5 juni 2019) lanceert Too Good To Go, wereldwijd de grootste app tegen voedselverspilling, een unieke campagne. Too Good To Go identificeert voedselverspilling als de 3e grootste vervuiler ter wereld en wil het bewustzijn hierover vergroten.…

"Beperkte bio-aanbod bij traditionele horecagroothandels remt de groei"

Waar liggen de kansen voor biologisch in de horeca?

Tholen – Horecaondernemers lieten zich onlangs tijdens een exclusieve bio-netwerklunch bij BD-Totaal voorlichten over het gebruik van biologische ingrediënten en alles wat hier bij komt kijken. André Brouwer hield namens EKO-keurmerk Horeca een presentatie en ging in gesprek met de aanwezige partijen.…

Vegetarisch, veganistisch en biologisch bij restaurant LOFF

Breda Nieuws was te gast bij restaurant LOFF aan de Wilhelminastraat in Breda en schreef de volgende recensie op hun website breda.nieuws.nl : We starten met een tomatensoep en een bloemkoolsoep. Beiden zijn 100% biologisch, maar dat spreekt overigens voor alle vegetarische en veganistische gerechten…

Bertyn Seitan nu ook beschikbaar voor foodservice

"Hierdoor ontdekken hopelijk nog meer horecaklanten seitan"

Tholen - Steeds meer chefkoks willen hun gasten ook originele vegetarische maaltijden voorschotelen. Bij Bertyn merken ze dit goed aan de groeiende vraag vanuit de horeca naar hun seitan. "Mede daardoor zijn we bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met BD-Totaal organic foodservice . Bij hen is onze…

MOER x Michelinsterrenchef: 100% biologisch chef's menu

Restaurant MOER lanceerde onlangs een nieuw concept waarbij verschillende Michelinsterrenchefs worden uitgenodigd hun signatuurgerecht te bereiden én op de kaart te zetten. Foto Facebook @RestaurantMoer Het spits is afgebeten door SVH Meesterchef Dennis Kuipers van Vinkeles, die op 8 april zijn…

Belgische lunchketen The Foodmaker breidt uit naar Frankrijk

De Belgische lunchketen The Foodmaker, onderdeel van het bedrijf Starmeal, breidt uit naar Frankrijk. Op vrijdag 17 mei werd de eerste vestiging in Parijs geopend. De keten biedt maaltijden aan op basis van biologische producten en voedingsproducten zonder conserveermiddelen, smaakstoffen en…

Gouden EKO-keurmerk voor de familie Van Verschuer

Burgemeester en Jort Kelder openen LandgoedKeuken Utrecht

Op woensdag 15 mei opende Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, samen met Jort Kelder officieel de Landgoedkeuken aan de Korte Jansstraat in de binnenstad van Utrecht. De Korte Jansstraat was even een tafereel uit het begin van de vorige eeuw. Van Zanen, Kelder en barones Van Verschuer arriveerden op…

Wouter Staal, eigenaar Yoghurt Barn:

"We focussen op duurzaam, al onze zuivel is biologisch"

In september 2012 opende de eerste vestiging van Yoghurt Barn op de Utrechtse Neude. Binnen een jaar volgen een vestiging in Amsterdam en inmiddels zijn er 14 vestigingen…

Evenement smaakt naar meer voor BD-Totaal

"Geslaagde eerste biologische netwerklunch voor de horeca"

Tholen - Een groep van 13 ondernemers heeft gisteren deelgenomen aan een exclusieve biologische netwerklunch voor de horeca. Deze lunch werd georganiseerd door BD-Totaal in samenwerking met Stichting EKO-keurmerk en vond plaats in het bedrijfspand in Houten. "We kijken terug op een zeer geslaagd…

Carlijn Evers, Fika:

"De frisdranken van Naturfrisk gaan harder dan de klassieke frisdranken"

Low-carb, sugarfree en vegan-proof. Ook frisdranken moeten geloven aan de wens van de consument. Denk aan vers gemberwater, biologische cola, granaatappelmelasse en…

Vega all inclusive concept Rozey opent in Rotterdam

Bij restaurant Rozey aan de Rotterdamse Wijnhaven kunnen gasten terecht voor vegetarische en veganistische gerechten voor een vast bedrag. Dat betekent all inclusive voor…

Biologisch ontbijt voor Ronald McDonald Business Breakfast Club

Landgoed Rhederoord mocht deze week 50 leden van de Ronald McDonald Business Breakfast Club ontvangen. Rhederoord serveerde een biologisch ontbijt aan de leden, gevolgd door een rondleiding en tijd om te netwerken. Bron en foto's: LinkedIn Landgoed Rhederoord

Tijd voor rabarber

"Dit Demeter-ras met dieprode stelen blijft na verwerking ook rood"

Aan alles is te merken dat het weer voorjaar is. Bijvoorbeeld aan het feit dat BD-Totaal weer rabarber in het assortiment heeft. En wat voor rabarber: Demeter gecertificeerde…

Voornemen om activiteiten Vroegop AGF af te stoten of te ontmantelen

Sligro neemt Vroegop AGF, De Kweker en transportbedrijf Duncker over

Sligro Food Group N.V., gevestigd te Veghel en VRC Holding B.V., gevestigd te Amsterdam, delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de…

In het voormalige Sheratonhotel ligt de focus op alles wat biologisch en duurzaam is

Na Londen en Amsterdam vestigt het Qbic hotel zich nu ook in Brussel. Het concept is ecologisch, duurzaam en biologisch, van het eten dat ze serveren tot het toiletpapier dat ze aanbieden. Ze gaan steeds op zoek naar bestaande hotels of andere gebouwen die ze kunnen rebranden. In Brussel was het Sheraton…

Kwalitaria misleidt met 'Op weg naar 100% duurzaamheid'

Kwalitaria maakt sinds twee jaar reclame met 'Op weg naar 100% duurzaamheid'. Dit is in strijd met de Nederlandse Reclame code, oordeelde de Reclame Code Commissie deze week.…

Chique dineren tussen de bio-koeien

Restaurant La Tasca organiseert ook dit jaar weer op zondag 2 juni, in samenwerking met biologische boerderij Hoeve Biesland en bakker Jan Bronswijk, een 'diner bij de boer'.…

Consument koopt zelf 5x meer biologisch dan het restaurant

Exclusieve bio-netwerklunch voor de horeca: 13 mei

Maandag 13 mei organiseert BD-Totaal in samenwerking met de Stichting EKO-keurmerk een exclusieve biologische netwerklunch voor de horeca in het bedrijf in Houten. Onderzoek…

Bij deze Amerikaanse burgerketen is alles bio

Neal Zeavy, ondernemer in het Amerikaanse Seattle, zocht een nieuw bedrijf en liep toen tegen een nieuw idee op: een bio-burgerketen. Nic’s opende in Chicago in 2017 met een…

Leerlingen ontwerpen een gezonde snack voor de BioExpress

Donderdag 18 april werden de winnaars van de Gezonde Snack 2019 bekend gemaakt. De Sushi-burger ging er met de prijs voor Gezondste Snack Catering vandoor, terwijl Brockip in de categorie Lunchroom aan het langste eind trok. De Piramide Gezond won de aanmoedigingsprijs. De huldiging van de winnaars vond…

Biogood behaalt ambachtslabel 'Handmade in Belgium'

Zelfstandigenorganisatie Unizo heeft het Handmade in Belgium (HIB) label uitgereikt aan het bedrijf BioGood (IJsateljee), een ambachtelijke ijsbereider uit Boortmeerbeek.…

Farmtohome: verse biologische groentenpakketten rechtstreeks van bij de boer

Cateraar Belgocatering lanceerde deze week haar 'farmtohome'-concept. Restaurantgasten kunnen voortaan via de 'farmtohome' webshop verse, biologische groentenpakketten bestellen. De producten komen rechtstreeks van het veld van geselecteerde landbouwers. Belgocatering speelt daarmee in op nieuwe…

Italiaans restaurant Mamma Mia

"Alles is biologisch, zelfs de wijn"

Chefs Claudia & Sergio zijn speciaal uit Italië overgevlogen om in ons Haagje te werken. Bij Italiaans restaurant Mamma Mia op de Denneweg (bekend om veganistische en…

Duurzame disposables: composteerbaar bestek en placemats van gras

Duni lanceert het gras-concept. Lemmens: "Placemats en bestekzakjes die deels gemaakt worden met 'echt' gras. Je krijgt een mix van 50 procent papier met gras. Het gras wordt in de buurt van de productie geproduceerd, zodat de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt. We hebben ontzettend…

Zaterdag 20 april officiële opening

Tessa's Place gebruikt lokaal aanbod biologische groenten en fruit

Bezoekers konden al binnenwandelen, maar zaterdag 20 april (en ook eerste- en tweede paasdag) opent Tessa's Place, Food & Lounge officieel haar deuren. Tijdens de…

"Het is verdrietig dat zo’n mooie en positieve zaak haar deuren moet sluiten"

Bio-restaurant The Living sluit per 4 mei

Jorine Koster en Bilal al Mashta van biologisch restaurant The Living in Delft laten via Facebook weten dat het restaurant per 4 mei haar deuren zal sluiten: "Met pijn in ons hart kondigen wij aan dat The Living haar deuren per 4 mei definitief gaat sluiten.Vier jaar lang hebben wij met heel veel liefde…

"We zijn onze donateurs hartstikke dankbaar"

Restaurant LOFF heropent op 17 april

Bio-restaurant LOFF zal morgen (woensdag 17 april) haar deuren weer openen. "Ik heb leuk nieuws voor jullie. Aanstaande woensdag gaan we een doorstart maken met LOFF", vertelt…

16 mei t/m 2 juni 2019:

In het veld asperges eten bij bio-aspergekweker Verhoeven

Asperges in het veld is een evenement waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Ruim 2 weken lang zal er, voor de vijfde keer, een pop-up restaurant verrijzen…

Lysa Aaltink, Lysa's:

"Gerechten moeten gezond en lekker zijn"

Ontbijt- en brunchrestaurant Lysa’s opende afgelopen weekend officieel haar deuren. Een walhalla voor de biologische fijnproever. "Koffie zonder cafeïne? Nee, dat hebben we…

Biologische producten aan boord pannenkoekenschip Slochteren

In de haven van Slochteren is sinds 21 maart Pannenkoekenschip Volharding geopend. Eigenaresse Esther Vlieg kreeg in 2016 groen licht van de gemeente om hier een…

One-stop-shop voor de biologische borrelkaart

Horecaleverancier Local Harvest uit Amsterdam beschikt over een ruim en divers aanbod delicatessen en snacks, afkomstig van ambachtelijke makers. Daarmee bieden zij chefs de mogelijkheid om een borrelkaart samen te stellen vol unieke, kleinschalig geproduceerde hapjes, met het gemak van één…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven