Dranken

Slice komt met bruiswater vol bio-fruitsap

De Revolutions Brands maakte vandaag bekend groothandelsorders voor Slice te accepteren. Slice is een nieuw bruiswater dat op smaak gebracht is met USDA gecertificeerde bio-fruitsappen, bio-smaken en gecarboniseerd water. Slice is een geregistreerd handelsmerk van New Slice Ventures. Spiral Sun Ventures, een zaadbedrijf…

Yogi Tea introduceert:

Nieuw concept: For the Senses

Aan het begin van het nieuwe jaar introduceert Yogi Tea een nieuw concept: For the Senses. Deze thee is verrijkt met etherische oliën. "Etherische oliën worden in verschillende delen van de plant gevormd en opgeslagen. Ze worden gewonnen door deze plantendelen voorzichtig te persen. Daarom hebben etherische oliën een bijzonder…

Biologische mousserende wijnconsumptie groeit in VK tot 2022 met 50%

De biologische mousserende wijnconsumptie is klaar voor groei in het VK volgens een onderzoek van ISWR dat onlangs bekend werd gemaakt. Er werd een groei van meer dan 50% voor…

Hope & Sesame introduceert 5 nieuwe sesamdranken

Vegan melkmerk Hope & Sesame heeft vijf nieuwe biologische non-GMO smaken sesamdrank geïntroduceerd: original, ongezoet original, chocolade, vanille en chocolade hazelnoot. Hope & Sesame is onderdeel van Spinning Wheel Brands en is de enige leverancier van op sesam gebaseerde melk.  Het kostte 24 maanden om deze…

Cambodja: Biologische koffieproductie neemt toe

De vraag naar lokaal geproduceerde biologische koffie is de laatste tijd flink toegenomen. Als gevolg is ook de hoeveelheid land waarop koffie wordt geteeld met 50% gegroeid…

Superfoodies introduceert Hot Choccie

“Wij vinden dat warme chocolademelk niet alleen lekker hoort te zijn, maar ook vrij van suiker. Daarom hebben we Hot Choccie gemaakt. Een kant-en-klare (warme) chocolademelk drinkmix met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, vrij van toegevoegde suikers of melkpoeder”, vertelt Stefanie van de Walle. Deze…

Kelly Strauss, Branding Trends:

“Er zijn steeds meer bedrijven die biologische dranken gebruiken”

Tholen – Het verhaal van Branding Trends begon zeven jaar geleden. “Toen ben ik met mijn moeder een Italiaanse delicatessenwinkel begonnen in Asten”, vertelt Kelly Strauss. “We wilden de Italiaanse delicatessen dichterbij de consument brengen. We ontdekten toen bijvoorbeeld Hugo, voor het zo’n enorme…

veelal oude rassen

Prisecco gemaakt van fruit en bloesem

De bewuste keuze om niet te drinken, maken we steeds vaker. Echt smaakvolle, biologische alternatieven voor alcohol zijn schaars. Natudis introduceert met Prisecco drie lekkere alcoholvrije bubbels. Prisecco alcoholvrij is het antwoord op de vraag: ‘wat te drinken als je niet wilt drinken?’ Deze…

Het eerste (bio-)bier met ingrediënten uitsluitend uit de stad Zürich

Amboss Bier brengt samen met Grün Stadt Zürich het eerste biologisch geproduceerde 'Züri-Bier' gemaakt van gerst op de markt. Het alcoholgehalte moet boven het gemiddelde…

Duitse biologische producent waarschuwt Danone om valse biologische stempel

De Duitse brouwerij Neumarkter Lammsbräu heeft de Danone Group een waarschuwing gegeven namens de Quality Association for Organic Mineral Water en verschillende medium grote…

Siciliaanse bio-wijnen naar het VK

Een aanbod aan Siciliaanse bio-wijnen worden binnenkort op de Britse markt geïntroduceerd. Azienda Agricola Cortese, uit het Siciliaanse Ragusa, is een landgoed dat Stefano…

Uitbreiding assortiment Dutch Cranberry Group

“Ook dit jaar hebben wij weer een nieuw sap toegevoegd aan het assortiment”, vertelt Marc Versteeve van Dutch Cranberry Group.  Het nieuwe sap is: Appel-Gember BIO - Vlierbloesem BIO. “Wij hebben echt een tijd gewerkt aan dit product, maar nu het dan eindelijk klaar is, kan men er ook echt van genieten. Heerlijk zeker ook om in de komende winterperiode een…

Bio- en biodynamische wijnen op Chateau Le Puy

Chateau Le Puy staat voor biologisch en biodynamisch. In een commerciële streek als Bordeaux is Chateau Le Puy een ruwe diamant. Het historische familiebedrijf ligt in het…

Amanprana breidt drankenassortiment uit

Tholen – Nu de (koude) wintermaanden eraan komen, breidt Amanprana het assortiment uit met nieuwe dranken. “We hebben een drietal lattes ontwikkeld”, vertelt Tim Spek. “Uniek daarbij is dat ze naast biologisch, ook veganistisch zijn. We hebben de romige smaak van de latte gecreëerd door middel van rauw…

Verkoop tulpenwodka groeit gestaag

De tulpenwodka van Clusius Craft Distillers uit Katwijk wordt sinds deze maand duty-free verkocht door luchtvaartmaatschappij KLM op haar vluchten. Het gaat om de premium blend-versie waar in iedere fles 40 tulpenbollen zijn verwerkt. Dat meldt Greenity, aan wie eigenaar Joris Putman eerder al vertelde dat zijn…

Discussie rond koper in Franse bio-wijnsector

De vicepresident van de CIVB (Conseil interprofessionnel du vin de Bordeaux) Bernard Farges zorgde in oktober voor opzien met de aankondiging dat er "veranderingen in…

25-jarig bestaan Biodyvino

Biodyvino bestaat 25 jaar en dat mocht wel even in de picture geplaatst worden. Daarom werd een “Event” geprogrammeerd in de “Skybar” van het prestigieuze Lindner hotel in hartje Antwerpen op 3 november. Dit werd een groot succes met in de voormiddag een voordracht door de Nederlandse Master of Wine Job de Swart gevolgd door…

Woensdag 21 november

Biologische wijnproeverij in De Stallerij

Ernst Hart van Wijnen 't Fort geeft op 21 november uitleg over biologische wijnen. Ernst is gespecialiseerd importeur van bio-wijn. Hij geeft onder andere antwoord op de…

Neleman Organic Wine viert verhuizing en introduceert nieuwe wijnen

Tholen – Gisteren werd bij Neleman Organic Wine feestelijk het glas geheven op het nieuwe bedrijfspand. “Derrick Neleman is al twintig jaar pionier in bio-wijnen. Hij heeft het in Nederland echt op de kaart gezet”, begint Natasja van Dijk. “Hij is constant op zoek naar vernieuwing en democratisering…

Clipper’s PLA theezakje

Britten willen plastic terugdringen met theezakjes van bananen

Je denkt er meestal niet over na, maar het dagelijks gebruik van theezakjes draagt bij aan de plasticvervuiling. Om ervoor te zorgen dat theezakjes niet uit elkaar vallen wanneer ze te water gaan, wordt gebruik gemaakt van polypropyleen plastic. 96% van de Britten gebruikt zakjes in plaats van losse theeblaadjes voor hun…

Biowijnclub plukt zelf druiven in Valencia

Tholen – Eveline Scheren van Biowijnclub reisde afgelopen zomer zelf af naar Spanje om druiven te plukken. Zij plukte druiven bij Bodegas Aranleón in Valencia. “Ik werk al tien jaar in de wijn en wilde al heel lang zelf eens druiven plukken”, vertelt Eveline. “Nu is daar eindelijk van gekomen. Het was…

"Ons uitgangspunt is het verwerken van eigen fruit"

In het glooiende landschap van Neerijse (Huldenberg) ligt 'De Appelfabriek'. Al vier generaties zijn verbonden aan dit charmante, ecologisch geïnspireerde bedrijf. De naam ‘De Appelfabriek’ bestaat al van in 1923, toen de overgrootvader van Céline Frisque appelen ging plukken in verschillende…

Skal certificaat voor Nederlandse Hennepthee

“Ik ben helemaal klaar voor de bio-markt”

Tholen – Esther Molenwijk van Dutch Harvest heeft het Skal certificaat behaald. “Al met al viel het erg mee, ik zag er meer tegenop dan nodig was”, begint Esther. “Ik had al een goed HACCP-systeem, waar je bio goed in kunt integreren. Het lastigste was om de hennep biologisch gecertificeerd te krijgen.” Esther…

Nieuw bij Albert Heijn:

Biologisch en Fairtrade koffiemerk JOIN THE CUP

Het nieuwe biologische koffiemerk JOIN THE CUP, dat vanaf nu exclusief verkrijgbaar is bij Albert Heijn, zet zich samen met Fairtrade in voor de toekomst van koffieboeren in Peru. En dat is hard nodig. “Want als we niets doen, sterft de door ons zo geliefde kwaliteitskoffie op termijn uit”, zo vertelt…

Doelstelling Gulpener:

Jaarlijks 10% meer biologische grondstoffen

De Gulpener Bierbrouwerij speelt sinds de jaren '90 in op duurzaamheid. In 2001 is dit vastgelegd in het 'Ambitiestatement - Het verbond met de Natuur'. Nu zijn de nieuwe…

Meysari presenteert eerste biologische wijn in Azerbeidzjan

De presentatie van wijnen van wijnmerk Meysari vond op 12 oktober plaats in het Azerbeidzjaanse paviljoen 'Milan Expo 2015' dat voor de gelegenheid herbouwd was in het Seaside…

Gusto geeft de biologische en Fairtrademarkt energie

Natuurlijke, biologisch en Fairtrade is de mantra achter Gusto Organic Drinks. Gusto Organic Drinks ontstond tijdens een feestje in 1987 toen Craig Sams dankjes mixte voor zijn alcoholvrije gasten.…

Amanprana lanceert:

Nieuwe giftset Kotobuki Matcha

Tholen – Hoewel de zomer pas net voorbij is, denken bedrijven alweer na over de feestdagen. “Wij presenteren een nieuwe giftset. We hebben een set met matcha en een bamboe klopper die traditioneel gebruikt wordt bij de theeceremonie,” vertelt Tim Spek van Amanprana. “Deze klopper geven we cadeau, zodat consumenten gelijk aan de…

Nieuw: Golden Milk met kurkuma

“Een typisch Ayurvedisch ‘medicijn’ - in de mythische zin van het woord - is Golden Milk. In India wordt dit recept al duizenden jaren gedronken. Vandaag de dag is het daar nog steeds een van de meest geliefde drankjes voor het slapengaan”, vertelt Stefanie van de Walle van Superfoodies. Ayurveda betekent letterlijk ‘de…

Wijn van de grootste Australische wijnmaker:

Niet alleen biologisch, maar ook veganistisch

In een fles wijn liggen tijd en ruimte opgeslagen, want een wijnmaker destilleert vloeistof uit grond, zonneschijn en liefde. Een Australisch wijnmaker beweert dit allemaal…

Pieter Nuiten, Sundara:

“De populariteit van biologische gedestilleerde dranken stijgt”

Tholen – Biologisch zit in de lift en dat merkt ook Pieter Nuiten van Sundara. “Twaalf jaar geleden zijn wij begonnen als leverancier van biologische wijnen en dat is enorm gegroeid”, steekt Pieter van wal. “Nu neemt de populariteit van gedestilleerde dranken ook sterk toe. Dat begon met port en cognac,…

Biosano lanceert bio-paleobier

Het Liers Cultuurcentrum werkte samen met Biosano om te zoeken naar een recept voor een biologisch ‘paleobier’, gebrouwen met granen en kruiden van lang geleden zoals eenkoorn, spelt, boekweit, duizendblad en moerasspirea. Voor het brouwen werd een beroep gedaan op de bio-brouwerij De Plukker in Poperinge. Voor de bitterheid in…


© BioJournaal.nl 2018