Dranken

Winnaars Best New Product Awards BIOFACH en VIVANESS bekend

Ook dit jaar konden de vakbezoekers van BIOFACH en VIVANESS hun stem uitbrengen voor de Best New Product Awards. Vrijdagmiddag werden de winnaars bekend gemaakt op de Novelty Stand in hal 8. Dit is een overzicht van de winnende producten op de BIOFACH-beursvloer: Fresh Products: Käserebellen GmbH met 'Organic Pumpkin Rebel'.…

Fotoreportage Biojournaal toont Nederlandse inbreng BIOFACH

Van 13 tot en met 16 februari vormde de Duitse stad Neurenberg weer het middelpunt van de wereldwijde biologische sector. Ook vanuit Nederland neemt de belangstelling nog elk jaar toe. Voor het negende jaar op rij heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten.…

MISEREOR vastenbier: alcoholvrij en biologisch

Ook dit jaar is het alcoholvrije MISEREOR-vastenbier weer tijdens de vastentijd bij de Duitse bio-winkels verkrijgbaar. Bio-brouwerij Neumarkter Lammsbräu heeft dit alcoholvrije bier voor MISEREOR gebrouwen. Het is vanaf Aswoensdag tot aan het einde van de vastentijd te koop. Met het vastenbier pakt MISEREOR een oude…

Recordaantal van 2.989 internationale exposanten

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Er stonden dit jaar maar liefst 2.989 exposanten op de BIOFACH. En samen met de VIVANESS kwam dit aantal zelfs op 3.273. Hiermee hebben de beurzen hun eigen record wederom verbroken. De exposanten kwamen uit 98 verschillende landen. De landen Botswana en de Comoren maakten hun debuut op de BIOFACH,…

"Producten kunnen zowel functioneel als lekker zijn"

Drinking Vinegar vervangt eetlepel azijn

Tholen - Steeds meer mensen beginnen de dag met een eetlepel azijn. "Zij doen dit omdat appelazijn bewezen voordelen voor de gezondheid heeft. De Smaakspecialist introduceert een Drinking Vinegar om op deze trend in te spelen", zo geeft Hélène Lokhoff aan. Hélène is New Product Developer bij De…

Bekijk de fotoreportage met Nederlandse exposanten

51.500 bezoekers voor BIOFACH en VIVANESS

De BIOFACH en VIVANESS hebben gezamenlijk meer dan 51.500 bezoekers getrokken. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland (ongeveer de helft van de bezoekers) en de top 5 bestaat verder uit Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Het congres bevestigde zijn rol als het grootste internationale kennis- en…

Restyling Neleman wijnen

Neleman bestaat vijf jaar en daarom werd het tijd om 3 van de allereerste wijnen een upgrade te geven. Neleman vindt dat een fles wijn iets speciaals mag zijn, bedacht en gemaakt met veel aandacht. Met een label dat kwaliteit uitstraalt en uniek is. Made to be enjoyed, not cellared Neleman is trots op de restyling. Dit keer werkten zij samen…

Voedingswaarden op etiket biologische wijn

Met PALO61 heeft Wijnvoordeel de eerste wijn mét de voedingswaarden op het etiket vermeld. Op het etiket staan ook de calorieën vermeld: 116 voor een glas biologische rode wijn.  De nieuwe wijnserie PALO61 doet niet geheimzinnig over wat er in de fles zit. Van suikers en calorieën tot koolhydraten en andere voedingswaarden, het staat allemaal op…

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Tholen - De 30ste editie van de BIOFACH zit er op. Net als voorgaande jaren heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten. Daarvan is een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Het overgrote deel van de Nederlanders was weer te vinden in Hal 5, maar Nederland was in…

VS: Teatulia brengt biologische thee-frisdranken op de markt

Teatulia, een al bekende producent van prijswinnende biologische theeën die beschikbaar zijn bij grote retailers, restaurants, kantoren en universiteiten in het hele land, begint in 2019 met een nieuw avontuur. Het in Denver gelegen theebedrijf wil nog meer consumentenvraag creëren nu het zich opmaakt voor de lancering…

Het koppel dat biologische Kombucha naar de Ierse markt heeft gebracht

Er wordt gedacht dat het gefermenteerde drankje kombucha zo'n 200 jaar geleden in China is ontstaan. Kombucha zit vol met goede bacteriën die een positieve invloed hebben op de darmgezondheid en is een populaire keuze geworden voor gezondheidsbewuste consumenten over de hele wereld. Er is echter een groot verschil tussen…

Biologische gerst als basis voor speciaalbier

Brouwerij Artemis en Agrifirm laten gerst vermouten. Deze week is de vermouting gestart van 100% lokale, duurzame gerst. Dit is de start van het proces om uiteindelijk een…

Nieuw: biologische wijndrank met slechts 2% alcohol

Tholen – Wijnhoeve de Colonjes is de afgelopen periode druk bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuwe productenlijn. “Het afgelopen jaar zijn we aan het werk gegaan om een drank te produceren in het lagere alcoholische segment”, vertelt Adam Dijkstra van Colonjes. “We merkten dat er weinig lekkere…

De pseudowetenschap achter het biologische bier van Michelob Ultra Pure Gold

Bierbedrijven gebruiken vaak seks om hun bier te verkopen, maar  Michelob Ultra richt zich met zijn bierreclame op iets anders wat millennials belangrijk vinden: gezondheid. De Super Bowl…

Bio-bier in de spotlight in Amerikaanse Super Bowl reclame

De Super Bowl staat voor bierreclames die je een lekker-thuis-gevoel geven. Het is net een marathon van country-muziek filmpjes en er is niemand die erover klaagt.  Dit jaar deed bierbrouwer Goliath Anheuser-Busch InBev eraan mee met een reclame voor z'n bio-bier Michelob Ultra Pure Gold. In plaats van een stelletje kerels…

"Deze kwaliteitsgember biedt veel meer smaak"

GIMBER: bio-gemberdrank zonder alcohol

Je kent het probleem ongetwijfeld. Je bent op het zoveelste event waar je moet kiezen tussen alcohol, een overdosis suiker of ‘een waterke’. Dimitri Oosterlynck kende dit probleem ook, en ging op zoek naar een verrassend en verfrissend drankje dat zijn mannetje kan staan. Toen dit op niets uitdraaide,…

Teamwork Tea produceert theezakjes van soilon

De makkelijkste manier om snel te testen of een (voedings)product biologisch afbreekbaar is (en dus niet schadelijk is voor het milieu), is om het in de fik te steken. Vraag maar aan een scheikundige: in principe is alles wat brandt biologisch afbreekbaar. Brandt je theezakje niet? Dan is het dus niet…

Fotoreportage Bio-beurs 2019

Tholen - Na een bewogen jaar met de nodige overnames, presenteerden verschillende bedrijven zich voor het eerst samen op de Bio-beurs. Odin De Nieuwe Band stond bij de ingang, Udea en Natudis stonden bij elkaar en hetzelfde gold voor Reudink en Van Gorp. Bij al deze stands konden bezoekers terecht om hun vragen te stellen over…

Automaat in Sydney perst vers sinaasappelsap

Bijna de helft van alle groenten en fruit die in Australië worden geteeld, halen het winkelschap niet omdat ze niet de juiste maat of kleine oneffenheden hebben. In plaats van ze weg te gooien, zou er van deze producten bijvoorbeeld vers sap gemaakt kunnen worden.  Purpose Co, een afdeling van Oz Harvest, Australiës bekendste organisatie tegen voedselverspilling, heeft…

Nieuw in Nederland: Bella Berga biologisch appel-bergamotsap

Bergamot wordt al eeuwen geteeld in het Italiaanse Calabrië. De essentiële olie uit de schil van deze citrusvrucht wordt gebruikt in de befaamde Earl Grey thee én is een hoofdbestanddeel van veel parfums. Het bergamotsap blijft over. Italianen hebben nu de hemelse combinatie met het sap van…

Video: biologisch bier brouwen in Riedenburg

In Riedenburg in de Duitse deelstaat Bavaria bevindt zich een brouwerij, die al tientallen jaren biologisch bier brouwt. In de plaats is niet één Duitse supermarktketen te vinden, enkel een biologische winkel. "We brouwen biologisch uit overtuiging, niet omdat het 'in' is", aldus CEO Maximillian Krieger.…

"Nieuw van Urtekram: Green Matcha-lijn en tandpasta"

Introductie Earth 3.0 en Rock'n Stones

Tholen - Natrada presenteert op de Bio-beurs weer verschillende nieuwe producten. Niet alleen diverse nieuwe wijnen, maar ook een compleet nieuwe productlijn van Urtekram. "Een leuke nieuwe wijn is de Rock'n Stones-wijn uit Valencia. Het etiket is heel toepasselijk voorzien van een rockgitaar. Deze…

VS: Marokkaans bedrijf introduceert door USDA gecertificeerde biologische theelijn

Mina, een merk van Casablanca Foods dat thee produceert, gaat zijn lijn van biologische theeën in de VS op de markt brengen, zo meldt de New York Times. De lijn bevat Marokkaanse thee, bestaande uit de smaken Atay, een traditionele melange van munt met Chinese groene thee die vaak met suiker geserveerd wordt en…

Prijsuitreiking 'Biologisch product van 2019': 24 januari om 15:00 uur

Met de Bio-verkiezing bieden Bionext, BioNederland en de Bio-beurs een podium voor productinnovatie in de biologische sector. De keuze voor het 'Biologisch product van 2019' wordt gemaakt door een jury. Op de Bio-beurs worden de nieuwe producten en productinnovaties gepresenteerd in een eregalerij. Prijsuitreiking Op 24…

Koffiebranderij Peeze stapt over naar composteerbare verpakking

Koffiebranderij Peeze heeft vorig jaar de eerste composteerbare koffieverpakking geïntroduceerd. "Dit is een stap in de goede richting. Deze verpakking mag bij het groenafval. In het tweede kwartaal van dit jaar zullen wij ook alle 250-grams bonenverpakkingen met dit materiaal gaan verpakken", aldus het…

Biologisch druivensap van Hollandse bodem

Tholen – Hoewel het met deze grijze dagen alweer lang geleden lijkt, kenmerkte de zomer van 2018 zich door warmte en droogte. En dit was gunstig voor de biologische druiventeelt in Nederland. “Wij hebben sinds 15 jaar een biologische wijngaard in Wieren. Voor de wijngaard was het in 2018 fantastisch…

Brouwerij Freedom start Veganuary met 100% vegan bier

De Britse Freedom Brewery hoopt dat Britten deelnemen aan Veganuary door een scala aan natuurlijke en vegan vriendelijke bieren aan te bieden.  Sommige consumenten geven alcohol helemaal op tijdens Dry January, anderen doen mee met Veganuary, een campagne die mensen aanmoedigt vegan diëten te proberen in januari en de…

Sappen en nectars uit vers fruit van Conserve Italia

Met een marktaandeel van meer dan 40% in de Horeca en een zeer hoge penetratie-index in Italiaanse huishoudens, staat Conserve Italia op de eerste plaats wat betreft afzet van…

Paul Warmenbol introduceert:

Nieuw bio-bier ten behoeve van Ringland

Tholen – Paul Warmenbol kwam via zijn werk als architect in contact met zijn nieuwe hobby: bierbrouwen. “Ik ben zeer lang architect geweest en zo kwam ik negen jaar geleden in contact met iemand die vroeg om een monument van een brouwerij en mouterij nieuw leven in te blazen”, vertelt Paul. “Daarnaast…

Sparkling Tea als no & low alcohol alternatief voor champagne

Wat doet een sterren sommelier die maar geen goed ‘NOLO’ (no of low alcohol) alternatief kan vinden voor zijn gasten? De meeste zullen stug verder zoeken of genoegen nemen met minder, maar zo niet Jacob Kocemba. Die gaat gewoon zelf aan de slag. De Deen koos voor thee als basis voor wat ‘s werelds beste…

Franse wijnbeurs onderstreept stijgende populariteit bio-wijn

Een bio-wijnbeurs in Parijs in december bevestigt de groeiende interesse in bio-wijnen. Meer dan 100 stands met wijn uit heel Frankrijk bieden hun wijnen en proeverijen aan. Bio wijn?…

Sicilië: granaatappelsap doet goede zaken

Het Siciliaanse Agrumi-Gel kan dit seizoen een positieve, economische balans opmaken. De bewerkte bloedsinaasappel is en blijft de belangrijkste referentie van het bedrijf, maar de resultaten van het granaatappelsap, dat dit seizoen een belangrijke rol innam, zijn bijzonder goed. "Het Siciliaanse granaatappelsap heeft een voorsprong en zal,…

Hogere omzet biologische melkveebedrijven

De omzet van de gangbare melkveesector was in de eerste drie kwartalen van 2018 gemiddeld 6 procent lager dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor. De omzet van de biologische melkveesector nam in dezelfde periode met 1 procent toe. Dat blijkt uit een pilot van het CBS waarin de omzet van de…

NPO Radio 1:

Bio-prosecco is niet katervrij

Lidl heeft een biologische prosecco op de markt gebracht die katervrij zou zijn. Dit zou komen omdat er minder sulfiet in de wijn zit. NPO Radio 1 ging op onderzoek uit en belde met de klantenservice van Lidl en met wijnspecialist Onno Kleyn.  De medewerker van Lidl kon geen antwoord geven op de vraag hoe het komt dat de prosecco katervrij zou zijn. "Het gaat niet…

Tegelijkertijd wordt na-oogstverspiling verminderd

Rwanda: van een bescheiden begin tot een succesvol avocado-oliebedrijf

Euphrosine Niyidukunda Mugeni zit nog in haar laatste jaar aan de universiteit van Rwanda, maar ze kan haar eigen kostje al betalen. Dit komt door haar innovatieve en…

Slice komt met bruiswater vol bio-fruitsap

De Revolutions Brands maakte vandaag bekend groothandelsorders voor Slice te accepteren. Slice is een nieuw bruiswater dat op smaak gebracht is met USDA gecertificeerde bio-fruitsappen, bio-smaken en gecarboniseerd water. Slice is een geregistreerd handelsmerk van New Slice Ventures. Spiral Sun Ventures, een zaadbedrijf…

Biofresh Belgium neemt Fair Wine over

“Biofresh Belgium heeft met Fair Wine een akkoord tot overname gerealiseerd en we willen met specialist Walter Van der Veken ons wijnaanbod verder professionaliseren en dynamiseren", vertelt zaakvoerder Filip Fraeye. "Onze taak is onder meer de verbinding leggen met de origine van de wijn, het huis waar de wijn geproduceerd wordt, de…

Yogi Tea introduceert:

Nieuw concept: For the Senses

Aan het begin van het nieuwe jaar introduceert Yogi Tea een nieuw concept: For the Senses. Deze thee is verrijkt met etherische oliën. "Etherische oliën worden in verschillende delen van de plant gevormd en opgeslagen. Ze worden gewonnen door deze plantendelen voorzichtig te persen. Daarom hebben etherische oliën een bijzonder…

Biologische mousserende wijnconsumptie groeit in VK tot 2022 met 50%

De biologische mousserende wijnconsumptie is klaar voor groei in het VK volgens een onderzoek van ISWR dat onlangs bekend werd gemaakt. Er werd een groei van meer dan 50% voor…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven