
Abonneren
Vacatures
- R&D Trial Manager Vegetables | Team Lead
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
Top 5 - gisteren
- "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- Robotbouwers willen van biologisch naar gangbaar
- Boeren en tuinders melden zich voor problemen mentale gezondheid
- Amerikaans landbouwministerie biedt steun aan biologische zuivelproducenten
- "Als iedereen een tientje wil betalen voor een zakje van vijf tulpenbollen, dan ben ik morgen biologisch"
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Dranken

Budels Malt 0.0% Bio uitgeroepen tot het beste Alcoholvrij bier van Nederland
Budels 0.0% Malt Alcoholvrij bier is tijdens de Dutch Beer Challenge uitgeroepen tot beste Alcoholvrij bier van Nederland in de categorie Innovatie Speciaal - Alcoholvrij (gouden medaille). Dit biologische alcoholvrije bier overtuigde de jury met haar verrassend rijke smaak. De jury omschrijft het als…

Hoge ogen gooien met extra proteïnes, low carb, vezelrijk en palmolievrij
Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
Tholen - Op 23 en 24 mei vond de PLMA's 2023 'World of Private Label' plaats. De internationale beurs trok zo'n 17.000 professionals en er stonden meer dan 2600 producenten uit 72 landen, gespecialiseerd in zowel food als non-food. De Biojournaal-redactie bracht een bezoek aan alle Skal-gecertificeerde…

Frisdrank krijgt meer diepgang met echte ingrediënten
Tholen - De Amsterdamse Frisdrank Fabriek is sinds kort Skal-gecertificeerd. Bij deze stadsbottelarij maken ze er een sport van om onderscheidende frisdranken met 'echte' ingrediënten te ontwikkelen en te produceren. Niet alleen voor hun eigen frisdrankenlijn, maar juist vooral voor andere partijen. "Wij…

"We zien dat biologisch beter bestand is tegen de crisis"
Voelkel doorbreekt omzetgrens van 100 miljoen
Oorlog, energiecrisis, inflatie - zelfs in het afgelegen Wendland in Nedersaksen laat de huidige onzekerheid onder consumenten zich voelen. Na twee jaren van groei met dubbele cijfers moest Voelkel, de nummer één in biologische sappen, zijn omzetdoelstelling voor 2022 naar beneden bijstellen, maar met…

Limited edition Zomerdrank nu verkrijgbaar
Pajottenlander heeft deze week een limited edition Zomerdrank gelanceerd. Gemaakt van biologisch aardbeien-, kersen- en appelsap is het een verfrissende en zoetzure mix van smaken. "En het beste van alles is dat het vers sap is, rechtstreeks van de boomgaard naar jouw glas", vertelt Sophie Konings namens…

Amerikaanse biologische voedselverkoop overschrijdt 60 miljard dollar in 2022
De verkoop van biologisch voedsel in de Verenigde Staten brak in 2022 voor het eerst door de grens van 60 miljard dollar. De totale biologische verkoop - inclusief biologische non-food producten - bedroeg een recordbedrag van 67,6 miljard dollar, volgens de '2023 Organic Industry Survey' die woensdag 10…

Voets Specialiteiten meldt overname activiteiten Foodelicious
Voets Specialiteiten is de nieuwe eigenaar van Foodelicious. Dit meldt het team van het in Schijndel gevestigde bedrijf in een blog: "Op 11 april 2023 is door de rechtbank in Rotterdam het faillissement van Foodelicious Store BV en Foodelicious Wholesale BV uitgesproken. Wij van Voets…

Nieuw 'No Sugars'-duo
Rude Health introduceert nieuwe 'No Sugars' zuivelvrije biologische dranken. Het gaat om de No Sugars Organic Oat en de No Sugars Organic Almond. Deze zijn deze week bij Ekoplaza gelanceerd en de Oat-variant is binnenkort bij Crisp verkrijgbaar. Beide drankjes bevatten volgens Rude Health geen natuurlijk voorkomende suikers en…

O.a. goud voor biologische Ur-Pilsner
Gulpener valt 19 keer in de smaakprijzen
Gulpener heeft maar liefst negentien prijzen gewonnen tijdens de London Beer Competition en de European Beer Challenge, twee prestigieuze bierwedstrijden waarbij onafhankelijke juryleden 'blind' proeven. Het meest opvallende nieuws is dat Gerardus Dubbel in London de Gouden medaille heeft gewonnen en…

Net gecertificeerd: Chateau Amsterdam
"Als het aan de eigenaars ligt, hebben we morgen al een volledig biologisch wijnassortiment"
Chateau Amsterdam is een wijnmakerij in de stad, zonder eigen wijngaard. De druiven komen uit verschillende delen van Europa, maar de wijnen worden vooral lokaal geconsumeerd. De wijnmakerij is sinds kort Skal-gecertificeerd. Van oudsher zaten wijnmakerijen op het platteland, Chateau Amsterdam zit juist…

Stop je wijnfles in de grond
Op 22 april is het Earth Day, een dag in het teken van bescherming van Moeder Aarde. Om aandacht te vragen voor Earth Day krijgt elke fles van het biologische wijnmerk B-Liv in de supermarkten van Jumbo een label gemaakt van groeipapier. Zo moedigt B-Liv consumenten aan te genieten van een duurzame fles wijn, terwijl zij gelijk…

"Qua smaken kan iedereen er zijn gading in vinden"
Belgische natuurlijke bio-frisdrank klaar voor verdere Europese uitrol
Tholen - Eind maart was het een jaar geleden dat het eerste Fruji-flesje van de band rolde. Het Belgische Fruji is een biologische frisdrank op basis van natuurlijk en biologisch vruchtensap. "Voor Fruji gebruiken we 100% biologische ingrediënten, geen concentraten, geen toegevoegde suikers en het…

Vendie Kroesbergen over Natural temptation Happy Easter thee:
"De hele voorraad is inmiddels verkocht"
Natural temptation heeft speciaal voor Pasen een passende thee ontwikkeld: Happy Easter, een kruidenthee met een bijzondere smaak. Vendie Kroesbergen vertelt namens producent Organic Flavour Company dat de thee dit jaar nieuw is. "Deze verfrissende mix met eucalyptus, lime en een beetje gember is perfect…