Abonneren
Vacatures
Vlees

Biodynamische landbouw op weg naar haar eeuwfeest
Demeter Monitor 2022/2023: Lichte omzetstijging Demeter-producten in 2022 ondanks moeilijke marktsituatie
Ondanks lastige marktomstandigheden met een hoge inflatie en dalende koopkracht is de markt voor biodynamische producten met Demeter keurmerk het afgelopen jaar licht gestegen en ook het aantal biodynamische bedrijven en het areaal groeiden licht. Van het biologisch areaal in Nederland is nu 11% (9471…

Student staat met zijn bio-vleeswebshop in de Food100
In de Food100-lijst staan mensen die zich inzetten voor ‘beter en eerlijker eten en drinken voor iedereen’. Een van hen is Alexander van Ooijen, tweedejaarsstudent…

Mijnbiowinkel.nl gelanceerd: locatiezoeker voor dichtstbijzijnde biologische winkel
In één oogopslag zien waar de dichtstbijzijnde biologische winkel, bakker of slager is. Dat is vanaf vandaag mogelijk via Mijnbiowinkel.nl: met de locatiezoeker kunnen…

"Trekken in de vernieuwde biostreekwinkel buiten meer naar binnen"
Bioboerderij 't Schop viert Eeuwfeest met honderden bezoekers
Tholen - Bioboerderij 't Schop heeft gisteren samen met honderden bezoekers het Eeuwfeest gevierd. In 1923 is de boerderij in Hilvarenbeek gebouwd door Jan van den Broek en inmiddels staan de derde en vierde generatie aan het roer. Cécile en Jan hebben de boerderij in 1980 overgenomen en begonnen al snel…

Foto: ZLTO
Influencer verlegt zijn grenzen bij de (bio-)boer
Influencer Govert Sweep, met bijna een half miljoen abonnees op YouTube, dompelt zich deze week onder in het boerenleven. In opdracht van ZLTO maakt hij drie YouTubevideo’s, die vanaf november zijn te zien. Maandag hielp hij bio-boer Jan van den Broek op 't Schop in Hilvarenbeek. Jan van den Broek en…
Biologisch schapenhouder Arno Voorbij:
Wat kun je doen tegen blauwtong?
Nu er op 4 schapenhouderijen blauwtong is vastgesteld, werd biologisch schapenhouder Arno Voorbij gevraagd hoe hij daar tegenaan kijkt. Tegen Salland1 vertelt hij niet bang te zijn voor besmettingen,…

"Ik ervaar dat de zeugen rond het werpen wat rustiger zijn"
Boeren en burgers bekijken nieuwe stal met kraambungalows op Nieske's Erf
Tholen - De nieuwe kraamopfokstal met kraambungalows is niet langer de enige blikvanger op Nieske's erf in Heino. De muur van één van de andere gebouwen is tijdens de open dag (3 september) namelijk voorzien van een opvallende muurschildering. "De graffiti muur is heel mooi geworden. Deze muur ligt naast…

"Vleesvervangers vaak gezonder dan vergelijkbaar vlees"
Vleesvervangers zijn in veel gevallen een gezondere keuze dan het vlees dat ze vervangen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van ProVeg Nederland. Gemiddeld genomen zijn vleesvervangers ongeveer net zo zout als dierlijk vlees uit dezelfde categorie, maar ze bevatten minder verzadigd vet, minder calorieën en…
Luxe vlees is ondanks alle onzekerheid nog steeds niet aan te slepen bij Veld en Beek
"Elke zaterdag sta ik weer sleutels uit te delen"
Tholen - "Elke zaterdag sta ik, zoals wij dat noemen, weer sleutels uit te delen. Die mensen zijn helemaal blij om bij de club te mogen horen. Dat is altijd een mooi moment",…

De Food100 van 2023: deze 100 voorlopers verduurzamen het Nederlandse voedselsysteem
Food100 maakt voor de zevende keer bekend wie de meeste impactvolle voedselveranderaars van Nederland zijn. De lijst bestaat uit 100 verduurzamers, vernieuwers en aanjagers…

Eeuwfeest 1923-2023 bij Bioboerderij 't Schop: 17 september
Bioboerderij 't Schop viert op 17 september een Eeuwfeest. In 4 generatie groeide het bedrijf uit van een kleinschalig gemengde tot een moderne multifunctionele boerderij. "In…

Het antwoord op de vraag: 'Waarom zou je biologisch eten?'
Marion van Vught, eigenaar van ONS Biologische Delicatessen in Hilversum, hoort het regelmatig: 'Wat is biologisch?' en 'Waarom zou je biologisch eten?' In deze blog geeft ze…

Romano Kollau, Biologisch Vleesch Atelier:
"Sinds dit jaar lever ik ook aan de Tweede Kamer"
De Groene Weg Den Haag wordt gerund door Romano Kollau. Deze slagerij is geen standaard slager maar een Biologisch Vleesch Atelier. Met dit unieke concept biedt hij een totaalbeleving van vers, gezond, bewust en biologisch eten met een personal touch. "Biologisch slageren zorgt voor een eerlijk verhaal…

Open dag biologisch varkensbedrijf Neimeijer: 3 september
Op 3 september aanstaande is er een open dag bij de biologische varkenshouderij van Jeroen en Nieske Neimeijer, Nieske's Erf. De deuren van het bedrijf aan de Bosweg 4 in Heino zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend. Zowel boeren als burgers zin welkom om onder meer de unieke open stal met bungalows voor…
"Biologisch zal in veel gevallen een mooie optie zijn"
Voor 2024 weer een fors aantal omschakelaars verwacht in Ierland
Volgens de Agricultural Consultants' Association (ACA) verandert de houding van de Ierse bevolking ten opzichte van biologische landbouw naarmate het aantal boeren in…
"In elk geval vlees en zuivel moet zoveel mogelijk biologisch worden aangeboden"
Samenwerking tussen Jumbo en Kindergarden
Kinderdagverblijf Kindergarden en Jumbo Zakelijk zijn een samenwerking aangegaan. Samen ontzorgen zij pedagogisch medewerkers zodat ze zich 100% kunnen focussen op de zorg van…

Achim Tijkorte: "We kiezen overtuigend voor biologisch en zetten ons in voor de sector"
Reudink viert tienjarig jubileum van locatie in Lochem
Op zaterdag 1 juli 2023 was het exact 10 jaar geleden dat het eerste biologische voer geproduceerd en uitgeleverd werd onder de naam Reudink vanaf de huidige locatie in Lochem. Ondanks dat ze al veel langer actief zijn in de biologische sector, is dit voor Reudink toch een mooi moment om bij stil te…
Skal gaat proces opnieuw inrichten
Overgangsregeling voor inspectie van ontheffingen bij onthoornen jonge dieren
Op 1 augustus 2023 gaat een overgangsregeling in voor de inspectie op ontheffingen bij het onthoornen van jonge dieren. Vanaf die datum schrijft Skal geen afwijkingen meer als…

Vion en Danish Crown werken samen in Noord-Duitsland
Vion Zucht- und Nutzvieh en Danish Crown tekenen een contract voor het slachten van Vion-runderen vanuit Sleeswijk-Holstein (Duitsland). Na de geplande sluiting van de Vion-vestiging in Bad Bramstedt eind deze maand, zal Danish Crown vanaf 1 augustus 2023 tot 1.000 runderen per week slachten voor Vion…
Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group:
"We zien dat consumenten de biologische producten laten liggen"
In 2021 boekte de Vion Food Group voor het eerst sinds veertien jaar een verlies van 29 miljoen euro. Ronald Lotgerink, CEO van Vio Food Group geeft aan dat de kosten vorig…

Robuustere ijklijnen voor biologische grondstoffen in opbouw
"Deelname aan VoederWaarde.nl levert waardevolle info op"
Sinds een jaar neemt Coöperatie De Valk Wekerom (DVW) deel aan VoederWaarde.nl. Onlangs hebben zij het nieuwe certificaat ontvangen en geëvalueerd wat deelname aan VoederWaarde.nl nu precies heeft opgeleverd. VoederWaarde.nl is het enige keurmerk wat de betrouwbaarheid van het voer controleert. Door…