Vlees

Hans Donkers: "De biologische varkenssector is sociaal en gemoedelijk"

Vereniging Biologische Varkenshouders viert 20-jarig bestaan

Tholen - De tweede biologische varkenshouderijdag kon gisteren (13 november) op veel belangstelling rekenen. Voor het evenement bij De Essenburcht in Kootwijkerbroek waren alle biologische varkenshouders uit Nederland uitgenodigd, evenals bedrijven die in omschakeling of in opstart zijn. "Het was een…

Gerdine Kaptijn, projectleider bij Bionext:

"Biologische varkenshouderij kan belangrijke rol spelen bij het sluiten van kringlopen"

Projectleider Gerdine Kaptijn van Bionext stelt dat de biologische varkenshouderij een belangrijke rol kan spelen bij het sluiten van kringlopen in de biologische sector. Zij onderzocht onder meer vraag en aanbod van biologische mest. Volgens Gerdine is de biologische sector het voorbeeld voor kringlooplandbouw.…

XXL bio-bedrijven - zijn ze biologisch of niet?

In het oosten van Duitsland bestaan gigantische landbouwholdings. Maar er zijn ook bio-bedrijven die alle dimensies te buiten gaan.  De orde van grootte: tussen de 4.000 en 6.000…

Peter Hendriksen, biologisch varkenshouder

"Ze stonden voor de keuze: opschalen naar meer dieren of omschakelen naar biologisch"

Veehouder Joop Hendriksen nam in 2002 afscheid nam van zijn koeien en met de varkens schakelde hij over op een biologische bedrijfsvoering. Bijna twintig jaar later is zoon…

Karel Dewaele, bioboer

"Als het kriebelt om bioboer te worden moet je springen"

In het West-Vlaamse Stavele, niet ver van de Franse grens, koos Karel Dewaele er enkele jaren geleden voor om de gemengde boerderij van zijn ouders over te nemen. Sinds begin…

80% van de ondervraagden vindt biologisch vlees te duur

Mensen zijn bewust bezig met het effect dat voeding heeft op de gezondheid en op de omgeving. Verkoopcijfers en marktaandelen van biologische en duurzame producten blijven…

KemperKip gaat zelf meerdere nieuwe stallen plaatsen

"Het streven is om het importpercentage onder de 20% te laten dalen"

Consumenten die weleens biologische kip kopen bij hun lokale, biologische poelier of boerderijwinkel, hebben grote kans dat zij dan een KemperKip in handen hebben. Een ruime meerderheid van de Nederlandse bio-kipproductie is aangesloten bij dit concept. Wat houdt het concept in en is dit een goed…

Minder emissies van varkensstallen door vaker mest verwijderen

'Verwijder varkensmest vaak en volledig en de urine het liefst apart', adviseren onderzoekers van Wageningen University & Research. Zij onderzochten, in opdracht van het ministerie van LNV, welke maatregelen varkenshouders kunnen nemen om in bestaande stallen emissies integraal en bij de bron te…

Biologische slager Ron Agterberg geportretteerd

Leontine Hoogeweegen, illustrator, portretteert mensen in hun omgeving. Zo heeft zij ook de biologische slager Ron Agterberg geportretteerd. Leontine: "Super leuk om slager Ron Agterberg zijn portret te overhandigen! Binnenkort hangt ie tegenover de toonbank. Topdag! PS: de worsten van Ron maakt hij zelf…

"Fusie was de basis voor de ontwikkeling van de bio-sector in Oostenrijk"

BIO AUSTRIA viert 40-jarig bestaan

Het 40-jarig jubileum van BIO AUSTRIA werd op 17 oktober onder gepaste omstandigheden gevierd op het Kletzmayrhof in St. Marien (Opper Oostenrijk). Ongeveer 350 gasten uit alle delen van Oostenrijk accepteerden de uitnodiging van BIO AUSTRIA, waaronder talloze pioniers en leden die bij de oprichting van…

Pluimveehouder uit Hijken mag bedrijf uitbreiden met biologische stal

Pluimveehouder Piet Hunse uit Hijken mag zijn bedrijf uitbreiden met een derde stal voor biologisch pluimvee. Een meerderheid van de gemeenteraad van Midden-Drenthe stemde…

Verbazing over plannen om enzymen aan veevoer toe te voegen

"Een beetje poeder van de erfbetreder erbij en we gaan weer door"

Gisteren (30 oktober) werd bekendgemaakt dat het Kabinet wil dat boeren enzymen aan het veevoer gaan toevoegen die ervoor zorgen dat het vee minder stikstof uitstoot. Door…

Steeds meer eigenaren kiezen voor verantwoord voedsel voor hun hond

Mensen gaan steeds vaker biologisch eten. Als gevolg hiervan gaan ook steeds meer eigenaren voor hun hond over op de biologische en/of natuurlijke hondenbrok- of vleesmaaltijd. Multimate in Gorredijk speelt daar met het assortiment op in. Jantine Leenstra beheert de royale afdeling diervoeders en -benodigdheden…

Jager & Boer: samenwerking tussen biologische varkensboer Jeroen Neimeijer en jagers

"Het is geen vleeswinkel, maar een vleesboetiek"

Tholen - Jager & Boer is nu officieel geopend. Dit is een vleeswinkel aan de Blijmarkt in hartje Zwolle. De winkel is een samenwerking tussen biologische varkensboer Jeroen Neimeijer en de jagers Emile Richter en Lisa Koers. De winkel is in eerste instantie geopend zonder hier publiciteit aan te geven. Jeroen…

"Ook wij brengen onze boodschap nu tot op de stoep"

Wakker Dier achtervolgt bezorgwagens van Albert Heijn

Wakker Dier rijdt komende tijd achter de blauwe bezorgwagens van Albert Heijn aan. De wagen van Wakker Dier heeft een groot billboard met daarop de tekst: Wij achtervolgen Albert Heijn net zo lang tot ze de AH kip niet meer bezorgen. "Ook wij brengen onze boodschap nu tot op de stoep", zegt Anne Hilhorst…

Twee Thoolse Skal-gecertificeerde bedrijven in top 3

Wilthagen is hét Zeeuwse Familiebedrijf van 2019

Wilthagen uit Tholen is dinsdag 22 oktober in Goes uitgeroepen tot hét Zeeuwse Familiebedrijf van 2019. Het vleeswarenbedrijf bleef de andere twee genomineerden, Budelpack en…

Franse internationale vakbeurs groeit duidelijk mee met de markt

Fotoreportage: Nederlanders op Natexpo 2019

Tholen - Na Duitsland is Frankrijk de op één na grootste consumentenmarkt voor biologische producten in Europa. De Franse internationale vakbeurs voor bio-producten, Natexpo, groeit mee met de markt. Dit was de afgelopen dagen (20-22 oktober) duidelijk te merken tijdens de beurs in Parijs. Biojournaal…

Beter Leven keurmerk groeit, maar "consument moet nu doorpakken"

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming blijft groeien en dus houden boeren hun dieren steeds diervriendelijker, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarcijfers. De Dierenbescherming verwacht in 2020 uit te komen op 40 miljoen dieren die per jaar volgens de criteria van het keurmerk worden…

Nieuw in Amsterdam:

Biologisch Vleesch Atelier 'De Groene Weg' by Romano (Meat Master)

Romano Kollau van Meat Master opent zijn eigen winkel in Amsterdam: Biologisch Vleesch Atelier 'De Groene Weg' by Romano. Deze winkel zal 100% biologisch zijn met alle certificeringen die hiervoor nodig zijn. Romano: "Na 23 jaar werkervaring in het vlees, waarin ik van slachthuis, worstmakerij, kiloslager,…

"Het is duidelijk drukker geworden"

Biologische slager profiteert van listeria-affaire

Biologische en ambachtelijke slagers in Arnhem en omgeving profiteren van de listeriabesmetting. Ook biologische slagerij De Groene Weg profiteert hiervan. "Het is duidelijk drukker geworden", zegt Gijs Verveda daar. Bij De Groene Weg laten ze de klant precies weten van welke boer het vlees vandaan komt,…

Bio-boer Jan Overesch:

"Flauwekul, ze houden de boeren voor de gek"

Bio-boer Jan Overesch is gisteren (16 oktober) niet naar het Malieveld gereden; hij blijft lekker op zijn boerderij. De boeren laten zich door grote bedrijven verleiden tot dit protest, zegt hij. "En dan al die politici die bij de protesten zijn: wat een flauwekul, ze houden de boeren voor de gek." Jan: "Ik…

Bio-Schweine-Tagung in november

Op 20, 21 en 22 november organiseert de Duitse Lantwirtschaftskammer in samenwerking met De Groene Weg en Reudink de Bio-Schweine-Tagung. Dit keer in Nederland. Drie dagen vol excursies, interessante presentaties en lezingen. Het programma vindt grotendeels plaats op Landgoed Ehzerwold in Almen (Gelderland), maar bevat ook excursies…

Bio-boer Gerk Vries protesteert in Groningen

"Als deze plannen doorgaan dan kost dat de helft van mijn bedrijf"

Bio-boer Gerk Vries deed afgelopen maandag mee aan het boerenprotest in Groningen: "Als deze plannen doorgaan dan kost dat de helft van mijn bedrijf. De afgelopen jaren heb ik fors geïnvesteerd in een biologisch bedrijf met een sluitende kringloop. Deze extra regelgeving komt daar over heen. Geloof me.…

Eikels verzamelen voor de biologische varkens

De herfst is in aantocht en sommige eikenbomen hebben de eerste eikels al weer laten vallen. Bij de biologische boerderij van Kleinlangevelsloo vormen de eikels een waardevolle bijvoeder voor de varkens. Daarom roept boer Rob alle kinderen weer op om eikels te gaan rapen, zodat deze dieren de winter door…

Anton Nigten, onderzoeker

"Maak de boer de dokter en de apotheker van de toekomst"

Volgens Anton Nigten moet de landbouwsector (gangbaar én biologisch) anders en beter gaan bemesten en moet Wageningen UR de kennis opfrissen en oude dogma’s loslaten. Een aantal veehouders tracht te werken volgens de principes die Nigten voorstaat en haalt daarbij vaak de meeropbrengst door om te schakelen…

Alleen in oktober: proef een worstenbroodje met bokkenvlees

Deze oktober kunnen mensen kennismaken met bok. Jaarlijks worden tienduizenden geitenbokken geboren in Nederland, maar ze worden nooit gegeten. Brabantsche Worstenbroodjes en De Lekkere Man brengen daarom, alleen in oktober, een bokkenworstenbroodje op de markt met bok en bospaddenstoel. De twee Bossche bedrijven…

Opening eerste biologische fokkerij drukbezocht

"Een 'turbo' kip past niet in het biologisch gedachtegoed"

De officiële opening van de biologische Vredelinger kippenfokkerij op 4 oktober jongstleden trok veel belangstelling. De fokkerij werd op 4 september door Skal gecertificeerd en dit werd op dierendag gevierd op de Eemweideboerderij. Wytze Nauta stuurde het volgende verslag: De feesttent was met 50…

12 december in de Mauritskazerne bij station Ede-Wageningen

BD/Demeter congres: Inclusieve landbouw als bron voor geluk en welzijn

De Herfstconferentie 'Inclusieve landbouw als bron voor geluk en welzijn' zal op donderdag 12 december gehouden worden in de Mauritskazerne bij station Ede-Wageningen. Als in…

Tweede biologische varkenshouderijdag: 13 november 2019

Op woensdag 13 november organiseert de Vereniging Biologische Varkenshouders voor de tweede keer de biologische varkenshouderijdag. Naast een informatief programma ligt de nadruk tijdens deze dag op het ontmoeten van elkaar; biologische varkenshouders en andere betrokkenen uit de biologische…

Duitsland: Platform opgericht om broederhanen beter te verkopen

Het vlees van broederhanen en van hanen van dubbeldoelrassen is geen hardloper op de Duitse markt. Coördinatie moet nu de afzet verbeteren.  Als alternatief voor het doden van kuikens mesten de bedrijven die aangesloten zijn bij het Bruderhahn Initiative Deutschland e.V. (BID) de mannelijke kuikens uit de…

Reudink introduceert twee biologische wintererwtenrassen

Wintererwten ter verrijking van rantsoen én bouwplan

Mengteelt maakt gewassen weerbaarder tegen ziekten en plagen en is dus extra interessant voor biologische boeren. Bovendien zorgen de juiste combinaties van gewassen voor meer…

Warmonderhof Avondklas met 'De Wilde Slager': 16 oktober

"Wild is zo biologisch dat het niet eens biologisch genoemd mag worden"

Deze gepassioneerde wildliefhebber had een restaurant in Groningen en nam het leukste deel van zijn kokswerk mee toen hij stopte: wild bereiden. Rutgers slacht zelf, is soms nog kok èn geeft praktijkles slachten en uitbenen. Met 'De Wilde Slager' wil Rutgers wild toegankelijk maken voor iedereen. Hij…

Ruud Zanders, directeur Kipster

"Als kippenboer vind ik het moeilijk te verteren het leven van onze haantjes direct te vernietigen"

Kipster brengt samen met Lidl Nederland een rookworst op de markt die is gemaakt van legkippen (hennen en hanen) en niet van de gebruikelijke vleeskippen. Vanaf 3 oktober is de worst, met 3-sterren Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming, verkrijgbaar in alle filialen van Lidl Nederland. Waardering…

Chris Dammers, biologische slager

‘Ik merk dat mensen steeds vaker bewust kiezen voor een goed stukje vlees van eerlijke herkomst"

Chris Dammers is al ruim 25 jaar slager en sinds vier jaar is hij actief als biologische slager op de markt. De meeste van zijn producten maakt hij in zijn eigen worstmakerij in Zutphen en die verhandelt hij op drie markten in Nederland: op donderdag staat hij in Scheveningen, op vrijdag in Den Bosch en…

Wytze Nauta, biologisch pluimveehouder

"Vegetariërs vertrouwen erop dat bij mij de kippen een goed leven hebben gehad”

Fokkerijspecialist Wytze Nauta uit Soest (UT) fokte een biologische dubbeldoelkip. "De bewuste consument betaalt mij 0,30 euro of in de winkel 0,43 of 0,45 euro per ei en 12 euro per kilo voor de dubbeldoelkip”, zegt Nauta. Zelfs 'vegetariërs' kopen het kippenvlees van zijn dubbeldoelkippen. "Vegetariërs…

Biologisch goed voor 25% van de bestedingen

Nederlanders spendeerden €4,9 miljard aan duurzaam geproduceerd voedsel in 2018

Nederlanders kiezen steeds vaker voor voedsel dat voorzien is van een duurzaamheidskeurmerk. In 2018 kochten huishoudens voor 4,9 miljard euro aan dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel. Het marktaandeel van duurzaam voedsel kwam daarmee vorig jaar uit op 11% van de totale bestedingen aan…

Annette Harberink, biologisch veehouder n.a.v. kritiek op opiniestuk:

"We kregen een bak derrie over ons heen"

"Veeboeren, het is de hoogste tijd om te zeggen: 'We stoppen ermee'." Je verwacht het misschien niet, maar deze controversiële boodschap is een citaat uit een opiniestuk van drie veehouders. Het stond iets meer dan een maand geleden in de Volkskrant. De drie boeren reageren in het artikel op het rapport…

Fotoreportage: een bio-rondje over de Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tholen - Het bio-gehalte op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was ook dit jaar vrij hoog. De beurs in Expo Houten vond net als vorig jaar plaats op maandag en dinsdag (30 september en 1 oktober). Het was de 30ste editie van de vakbeurs voor foodprofessionals. Biojournaal struinde de beursvloer af op zoek…

Biohuis draagt demonstratie warm hart toe

"Ook bij bio-boeren veel frustratie over inconsequent overheidsbeleid"

Tholen - Een grote groep boeren demonstreert vandaag in Den Haag. Ze hebben het gevoel dat ze de schuld krijgen van allerlei milieuproblemen en ze daarvoor dreigen op te draaien.…

4 oktober: Opening biologische fokkerij van Vredelingerkippen

Sinds 4 september is de fokkerij van de Vredelinger dubbeldoelkippen op de Eemweide boerderij in Soest gehéél biologisch gecertificeerd. Dit betekent dat de fokkippen ook biologisch worden gehouden, lekker naar buiten gaan, biologisch voer krijgen etc. Op deze manier is de gehele keten voor deze kippen…

Gemaakt van BD-vlees

Hanenfrikandel 'De Woeste Spetter' wint publieksprijs

Met het thema VET!, voedsel in de 21ste eeuw, vroeg Stichting Kunst & Cultuur ontwerpers in Noord-Nederland om een ontwerp te maken rond voedsel, duurzaamheid en afvalverwerking. Veertien ontwerpers schreven zich in voor de wedstrijd. De Woeste Spetter, een frikandel gemaakt van hanenvlees, kreeg tijdens…

Demeter monitor 2018-2019:

Toename biodynamisch areaal met 9%

Het biodynamische areaal in Nederland  blijft toenemen, mede onder invloed van de toenemende vraag naar Demeter-producten uit Duitsland. In 2018 steeg het oppervlak met 9% naar…

Fotoreportage elfde editie BioBorrel

Rogier Schulte: "Het is tijd voor een radicale verandering"

Tholen - De elfde editie van de BioBorrel was volgens veel aanwezigen een erg interessante. Vooral de presentatie van Rogier Schulte zorgde voor stof tot nadenken. "Het is tijd voor een radicale verandering in de landbouw", aldus de hoogleraar Farming Systems Ecology aan de Wageningen Universiteit. Hij…

Reststromen krijgen tweede bestemming bij de varkens

Om verspilling tegen te gaan is Udea begonnen met het uitleveren van reststromen aan Kees Scheepens, een biologische varkensboer uit Oirschot. Deze gebruikt hij vervolgens om zijn varkens mee te voeren. Op die manier hoeven reststromen die hiervoor geschikt zijn niet verloren te gaan, maar krijgen ze een…

Bomen voor gezonde buitenvarkens

Vanaf september 2017 werkt een groep met onderzoekers, experts en varkenshouders in Vlaanderen aan het concept van agroforestry. Tijdens een afsluitende studiedag is een bezoek gebracht aan het bedrijf Hof ter Meulen, van Carl en Tessa. Hier maakten de aanwezigen kennis met een productiesysteem waarbij Mangalica-varkens in een…

Kees Scheepens, biologisch veehouder

"De heersende doctrine, dat wij als Nederland de wereld moeten voeden, is niet houdbaar”

Bij bioboer Kees Scheepens, houder van twintig zeugen van een speciaal ras en honderdvijftig runderen, wekt het woord stikstof haast enthousiasme. "Ik denk dat dit verandering afdwingt”, zegt hij. Hoog tijd, wat hem betreft. Hij is óók voorstander van minder vee in Nederland, veel minder. Zelf is Scheepens…

Oostenrijk: Onlineverkoop van biologisch vlees: praktisch en ecologisch

Het Oostenrijkse onlineplatform nahgenuss.at vormt sinds kort de schakel bij de directe verkoop van biologisch vlees aan consumenten. Het bijzonder daaraan: er wordt pas…

Seminars, velddemonstraties en feestelijk diner

Vitalis 25 jaar evenement: 25 september

Tholen - Vitalis Biologische Zaden B.V. viert dit jaar haar 25e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Vitalis op de bedrijfslocatie in Voorst op 25 september een evenement met seminars, velddemonstraties en een feestelijk diner. "We zetten in op zo'n 250  deelnemers. Het betreft een internationaal event en…

Vlees, eieren en zuivel belasten milieu steeds minder

Als indirecte respons bij selectie op het huidige fokdoel daalt de milieubelasting van dierlijke producten jaarlijks met ongeveer 1%. Deze daling wordt dus behaald zonder specifiek…

Eén biologisch biggenvoer voor de hele periode

Het nieuwe biologische biggenvoer B* Big Effect Korrel is geschikt als speenvoer én kan worden gebruikt tot het einde van de biggenopfok. B* Big Effect Korrel is een…

Niels van Engelen (De Dreef Bio), winnaar Agroscoopbokaal Reudink:

"Diergericht werken is mijn geheim"

In de biologische varkenshouderij ligt het aantal gespeende biggen per zeug meestal iets lager dan in de reguliere houderij. Agroscoopwinnaar Niels van Engelen laat echter zien dat hij met de bio-principes hoog in het vaandel klinkende resultaten realiseert. Voor het derde jaar op rij reikt Reudink de…

“Zonder streefcijfers of specifiek zullen we steeds verder achterblijven”

Biologisch areaal en omzetgroei in Nederland lager dan EU-gemiddelde

Ondanks de forse stijging van 10% van het biologische landbouwareaal in Nederland in 2018, blijft Nederland sterk achter op omringende landen. Zo blijkt uit het Bionext Trendrapport 2018, met daarin alle Nederlandse en mondiale ontwikkelingen van biologische landbouw, productie en consumptie. Met een…

Vooral minder vraag naar biologische melk

Groei Finse bio-omzet afgezwakt

De groei van de verkoop van biologische producten in Finland is afgezwakt, maar de bio-omzet stijgt nog altijd veel sneller dan de algehele omzetgroei in supermarkten (onder de 3 procent). De verkoop…

Minister Schouten vraagt uitstel voor beantwoording vragen over vleesfraude

Minister Carola Schouten heeft gisteren via een uitstelbrief laten weten dat zij de vragen van Frank Futselaar, over de fraude met als biologisch verkocht vlees, niet op tijd…

Vergunning oprichting biologische varkenshouderij ongeldig verklaard

Rechtbank Midden-Nederland heeft de door de gemeente Woudenberg afgegeven vergunning tot het oprichten en in gebruik nemen van een stal voor het op biologische wijze houden van 700 varkens op de Slappedel 8A ongeldig verklaard. In de uitspraak van 2 september geeft de rechtbank aan dat de gemeente, gezien…

RTL4-programma Koffietijd op bezoek bij kringloopboer Overesch

Biologische varkensboer Overesch, die onlangs nog de prijs voor Mooiste Modderpoel won, zal aanstaande maandag 9 september te zien zijn in het RTL4-programma Koffietijd. Dit…

Tom Dumoulin: "Goede eiwitten in de voeding zijn tenslotte cruciaal"

Biologisch vlees voor deelnemers Tour de Dumoulin

Vion is foodpartner van de eerste editie van Tour de Dumoulin en verbindt zich daarmee nadrukkelijker aan een gebalanceerde en gezonde levensstijl. Vanuit liefde voor het wielrennen en de ontwikkeling van de jeugd organiseert Tom Dumoulin een jeugdprogramma (tot 14 jaar) en een toertocht (vanaf 15 jaar)…

Hoe wil Minister Schouten transitie naar verduurzaming veehouderij vormgeven?

Om te komen tot een toekomstbestendige veehouderij hebben sectoren, ketenpartijen en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in het programma Duurzame…

Bio-kippen bleken meer veerkracht te hebben tegenover infecties

RIDLV: "Relaties tussen landbouw, voeding en gezondheid beter benutten"

De definitie van gezondheid is aan het veranderen. Het begrip veerkracht komt meer centraal te staan. Dat spoort met de landbouw, waar steeds meer belangstelling is voor de…

Primeur: Vredelingers als échte biologische kippen

De meeste biologische kippen komen nu nog uit gangbare fokkerij-industrie, zij worden biologisch opgefokt en leveren dan biologische eieren of vlees. Maar vanaf 4 september 2019 is er ook een biologisch SKAL gecertificeerde fokkerij, die van de Vredelingerkippen in Soest, nabij Amersfoort. Hier worden de…

Jan Overesch, biologisch varkenshouder:

"Een modderpoel is erg belangrijk voor varkens"

Op 23 augustus won de biologische varkenshouderij Overesch in Raalte de Moddelpoeltroffee van Wakker Dier. Een verslaggever van De Stentor ging langs om bij Jan Overesch en vroeg hem waarom een modderpoel zo belangrijk is. Jan: "Een modderpoel is erg belangrijk voor varkens omdat door het nemen van een…

Hoe bewaakt een bio-boer de gezondheid van zijn dieren?

Hoe houdt een biologische veeboer zijn dieren gezond? In de biologische veehouderij piekt één richtlijn boven alle anderen uit: ziektepreventie. Om te beginnen gaat de veeboer bewust op zoek naar robuuste dierenrassen die van nature uit beter bestand zijn tegen ziektes en die zich goed kunnen aanpassen…

Biologisch vlees sparen bij Vomar

Voor consumenten die graag biologisch eten, maar het prijsverschil ten opzichte van regulier vlees te groot vinden, is Vomar een spaaractie gestart voor biologisch vlees:…

Vrijdag 6 september:

Open dag nieuwe biologische vleesvarkensstal in Kootwijkerbroek

AgruniekRijnvallei en Wim en Jolanda van Mts. Van den Broek en Van Oosterom nodigen geïnteresseerden uit voor een open dag om de nieuwe biologische vleesvarkensstal te bekijken. In 2017 heeft het bedrijf de nieuwe stal uitgebreid van 270 naar 420 varkensplaatsen. Onder het genot van een hapje en een…

Gehele slachtprocedure voor publiek te volgen

Sonnberg investeert 8,5 miljoen euro

Op zondag 8 september zal in het Oostenrijkse Unterweißenbach een nieuw bio-slachthuis voor alleen maar runderen geopend worden. De firma Sonnberg Biofleisch investeert hier 8,5 miljoen euro in. "We zaten bij ons bedrijf in de Almstraße tegen onze capaciteitsgrenzen aan", zegt directeur Manfred Huber.…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven