Lillifruit nieuw bij Amanvida

Lillifruit is nieuw bij Amanvida, de online bio-groothandel voor zakelijk en particulier. Het geheim van de Lilifruit zuidvruchten is dat dit biologisch gedroogd fruit langzaam welt tijdens een ambachtelijk proces. "Gedurende 8 tot 48 uur zuigt het gedroogde fruit zichzelf vol met water. Daarna lijkt het te smelten op je tong en geniet je van een volle fruitsmaak zonder taaiheid", vertelt Aaltje van der Zee namens Amanvida. 

Fris Gedroogd Fruit is ontstaan vanuit een uit de hand gelopen hobby. Hans Apontoweil had een passie voor Frankrijk en wilde een stukje ervan naar Nederland brengen. Hij had snel een klik met geweld gedroogd fruit. Aaltje: "Gedroogd fruit kennen we allemaal, maar 'geweld' gedroogd fruit is uniek met een zachte textuur en intense smaak. Als je het proeft, ben je meteen verkocht!" 

Waarom bio (geweld) gedroogd fruit van Lilifruit?

  • Zachte textuur en verrassende intense smaak
  • Bevat veel voedingsstoffen, vezels en mineralen
  • Ambachtelijk proces waarbij het gedroogde fruit langzaam mag wellen, wat zorgt voor hoge kwaliteit.
  • Zonder toegevoegde suikers
  • Zonder sulfieten
  • Zonder e-nummers
  • Hersluitbare stazakjes waardoor de pure en frisse smaak behouden blijft
  • Enkel biologisch gedroogd fruit van topproducenten

Geweld gedroogd fruit is lang houdbaar en voedzaam tussendoortje, bij het ontbijt, door salades en gerechten of op de kaasplank. "Het zijn kleine energiebommetjes met veel vezels en voedingsstoffen. Ideaal dus om je kind wat van deze natuurlijke zoetigheid toe te stoppen, met mate. Ook oudere mensen kunnen baat hebben bij wat zoete zuidvruchten en dus extra nutriënten. En toch eten we niet massaal gedroogd fruit met z'n allen. Wij denken dat dit komt omdat gedroogd fruit soms wat taai is. Te taai voor sommige kinderen en ouderen. Zoek dan naar geweld gedroogd fruit. Dit is fruit dat na het drogen gerehydrateerd werd. Door het wellen, krijg je een zachte textuur en een intense smaak. Je kan gedroogd fruit zelf proberen te wellen door het een nacht in een kommetje water te laten liggen. Hiermee krijg je nooit het effect van ambachtelijk geweld fruit zoals Lilifruit. Dit lijkt te smelten op je tong."

Biologisch en ongezwaveld gedroogd fruit
Aaltje geeft aan dat abrikozen, maar ook druiven, soms worden behandeld met zwaveldioxide of sulfiet om hun aantrekkelijke lichte kleur te behouden. "Vooral aan goedkopere soorten gedroogd fruit wordt zwaveldioxide toegevoegd. Het is ook een makkelijke manier om ze langer houdbaar te maken. Zwaveldioxide is een allergeen en kan bij sommige mensen allergische reacties uitlokken. Wil je volop genieten van puur natuur gedroogd fruit, dan kies je voor de iets donkerder uitziende of ongezwavelde versie. Biologische producten zijn meestal vrij van sulfiet."

Door een B2B-account aan te maken kunnen geïnteresseerden via Amanvida meteen gebruik maken van de maandelijkse promoties en wederverkoop kortingen. Voor meer informatie: aaltje@amanvida.eu en Amanvida Zakelijk

Ook particulieren kunnen terecht op de website van Amanvida.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven