Nieuw van Bonvita: gechocolateerde noten en vruchten

Bonvita heeft in Tiel een eigen chocoladeproductie waar sinds kort 2 dragee trommels staan. Noten verkopen goed en gedroogde vruchten ook en wat is dan lekkerder om deze twee te combineren met onze vegan chocolade? In de twee dragee trommels worden sinds kort niet alleen gechocolateerde noten en vruchten geproduceerd, maar ook glutenvrije kruidnoten", vertelt Erik van Luyn namens Bonvita.

Het dragee proces
Bij een dragee proces wordt een noot of vrucht omhuld met een laagje chocolade. Hiervoor gebruiken ze bij Bonvita natuurlijk biologische noten en vruchten. In de drageeketel wordt er langzaam vloeibare chocolade toegevoegd aan de producten. Door de draaiende beweging van de ketel verdeelt de vloeibare chocolade zich over de producten. Aan de noten en vruchten wordt koude lucht toegevoegd en dit zorgt ervoor dat de chocolade stolt en er een dun laagje om de noot of vrucht vormt. "Nadat er om de producten een mooi laagje chocolade is gevormd, worden de noten en vruchten overgeplaatst naar een andere drageetrommel. Hier krijgen de producten een mooi glanzend laagje. Na dit proces komen er heerlijke gechocolateerde noten en vruchten uit de drageetrommel."

Het assortiment
Ze zijn begonnen met gechocolateerde hazelnoten, amandelen, bananen, rozijnen en frambozen. De gechocolateerde noten en vruchten zijn biologisch, glutenvrij en vegan. Erik: "In principe kunnen wij allerlei kleine producten drageren, zolang de producten glutenvrij en niet te kruimelig zijn. We hebben 3 soorten chocolade: rijstmelkchocolade, vegan wit en pure chocolade. Wil je ook genieten van deze heerlijke combinatie van noten, vruchten, kruidnoten of een ander glutenvrij product en chocolade? Heerlijk voor bij de koffie! Deze gechocolateerde noten en vruchten zijn binnenkort verkrijgbaar in zakjes van 150 gram, maar ook in bulk. Deze gechocolateerde noten en vruchten zijn dus ook ideaal voor de horeca!"

Voor meer informatie:
Erik van Luyn
Bonvita
Newtonstraat 7
4004 KD Tiel
0344 639300
06 21833332
e.vanluyn@bonvita.com 
www.bonvita.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven