Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Greenforce lanceert zuivelvervanger in poedervorm

400 gram poeder maakt 4 liter haverdrink

Eten in poedervorm. Een aantal jaren geleden werd het nog geassocieerd met snel koken uit pakjes en zakjes, de doorgaans niet heel gezond en voedzame tak van voeding. Maar inmiddels is de poedervorm geliefd onder vegans, foodliefhebbers en ieder die begaan is met het milieu. Foodstart-up Greenforce bouwt sinds de oprichting in 2020 hard aan een assortiment in poedervorm.

Vandaag lanceerde het van origine Duitse bedrijf de nieuwste smaakvolle innovatie in Nederland: haverdrink, in poedervorm. De haverdrink in poedervorm is een aanvulling op de bestaande Easy Mixes van Greenforce, waarmee onder andere een plantaardige hamburger of visvervanger gemaakt kunnen worden. Het hele assortiment is verkrijgbaar via de webshop en wordt klimaatneutraal thuisbezorgd.

Haverelite: drink your heart out
Er ontketende zich een heuse havercrisis, toen afgelopen zomer de vraag naar haverdrinks de pan uit rees. Met name de cafés en supermarkten in de steden konden het amper bijbenen. “Dat haverdrinks steeds populairder werden, zagen wij ook al een tijdje. De consument staat al heel lang open voor plantaardige alternatieven om te eten en drinken. Maar wij vonden dat het nog efficiënter en milieuvriendelijker kon. En dat is ons gelukt in de vorm waar we goed in zijn: een poeder. Hierdoor wordt onze impact op het milieu namelijk nóg kleiner,” aldus Thomas Isermann, oprichter van Greenforce.

Het poeder is licht in gewicht, zeer lang houdbaar door de hersluitbare verpakking en het hoeft niet gekoeld bewaard te worden. Op deze manier verminderen ze de uitstoot van transport en het energieverbruik enorm. Daarnaast is het lokaal geproduceerd in Duitsland, verpakt in recyclebaar materiaal gemaakt van rietsuikerkunststof en gerecycled karton en worden de producten klimaatneutraal verzonden.

De poederrevolutie: minder CO2, langer houdbaar
Een verpakking van 400 gram is goed voor 4 liter haverdrink. Daar kunnen zo 12 latte’s van worden gemaakt. En geen zorgen dat je na een week de helft weg kan gooien: het pak is, ook na opening, 6 maanden houdbaar. Het haverpoeder is gemaakt van 100 procent natuurlijk en biologisch geteelde havermout. Er zijn geen soja, lactose of extra suikers, smaak- of zoetstoffen toegevoegd bovenop de 1,3 gram natuurlijke suiker die er op 100 ml inzit. Maar nog steeds smaakvol, romig en een fijne basis voor een havercappuccino of cereal ontbijt. Voor één glas meng je 20 gram van het poeder met 200 ml water totdat het volledig opgelost is. En voilà, de haverdrink is klaar.

Plantaardig ontbijt, lunch en diner
De haverdrinkpoeder is een aanvulling op Greenforce’s bestaande lijn van volledig plantaardige poeders waar zowel vlees- als visvervangers mee gemaakt kunnen worden. De eiwitten zijn daarbij afkomstig van erwten. De drijfveer achter deze nieuwe aanpak is een groeiende wereldbevolking die niet enkel met dierlijke producten aan hun eiwitten kan komen. Er is een ware poederrevolutie en plantaardig dieet nodig om in 2050 de ruim 2,3 miljard extra mensen met wie we de aarde dan delen, gezond te houden, als je het Isermann en zijn collega’s vraagt.

Voor meer informatie:
Greenforce
[email protected]
www.greenforce.com

Publicatiedatum: