Biologische tijmhoning nieuw bij de Traay

In de zomer verzamelen de bijen nectar van de tijm die groeit in het ruige landschap van Nieuw-Zeeland. Tijm bloeit vooral op een rotsige bodem en bloeit vroeg in de Nieuw-Zeelandse zomer. Het is een kruidige honing, beetje pittig en heeft een geheel eigen karakter. Lekker op toast, bij een stukje (geiten)kaas of in een vleesmarinade.

Vijf generaties imkers
Al jarenlang levert imker Adam uit Nieuw Zeeland biologische honing aan de Traay. De imkerij is generaties lang een hecht familiebedrijf. De imkerij is begonnen in 1860, toen Andrew (een echte pionier op het gebied van bijenhouden in Nieuw-Zeeland) een aantal bijenkasten schonk aan familieleden. Adam en zijn vrouw zijn nu de vijfde generatie imkers. De honing van Adam is sinds 1995 biologisch gecertificeerd, maar het biologisch imkeren is al hun werkwijze sinds de jaren '90.

Ongerepte natuur
In Nieuw-Zeeland bestaat 30% van het landoppervlak uit beschermde gebieden zoals nationale parken en natuurreservaten. Dit percentage ligt veel hoger dan in andere landen. Dit zorgt voor veel inheemse vegetatie. Uiteraard zijn deze gebieden gegarandeerd ongerepte natuur en niet verontreinigd. De bijen van de imker vliegen naar de wilde tijm die groeit op de droge hellingen in het zuiden van Nieuw-Zeeland.

Imkerij de Traay
Bij de Traay maken ze al sinds 1977 allerlei honingsoorten, honingspecialiteiten en plantaardige stropen en siropen. De imkerij werkt samen met professionele imkers die voldoen aan de hoogste normen, zodat ze bij de Traay zeker weten dat de honing van de beste kwaliteit is en dat de imker rekening houdt met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. De Traay werkt met 100% duurzame energie.

Voor meer informatie: info@detraay.com en www.detraayhoning.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven