Biologisch geitenijs van Happy Goats Goodness vanaf nu verkrijgbaar

Happy Goats Goodness ligt vanaf nu in de diepvries bij de Dekamarkt in de smaken Vanille Framboos en Zeezout Karamel. Ook kan je het ijs van dit nieuwe ijsmerk vinden bij Van der Valk versmarkt in Voorschoten, verkrijgbaar in de smaken Vanille Framboos, Zeezout Karamel en Cookie Dough. De geitenmelk is afkomstig van de biologische geitenboerderij van de familie Struik in Dirksland en wordt verwerkt bij de IJshoeve B.V. in Stellendam. Er wordt gebruik gemaakt van verse grondstoffen.


Victor en Lars tonen de gloednieuwe verpakkingen.

Waarom biologisch? En waarom geitenmelk?
Het verhaal achter de oprichting van Happy Goats Goodness gaat terug naar de schoolbanken. Victor Boone en Lars Hoffmann zijn de bedenkers van dit nieuwe ijsmerk en waren in januari beiden nog student aan de Aeres Hogeschool in Dronten.

Tijdens hun afstudeerstage zijn zij op dit idee gekomen. Victor heeft 9,5 jaar gewerkt bij Van der Valk in Almere. Hier zag hij gasten met een koemelkallergie vooral waterijs en sorbetijs eten als dessert. Vanuit hun afstudeerstage wilde zij een mogelijkheid creëren om ijs eten voor iedereen toegankelijk te maken. Zowel Victor als Lars hebben van kleins af aan al interesse in geiten. Victor heeft tijdens zijn studie in Barneveld zelfs 2 jaar op een geitenboerderij gewoond.

Happy Goats Goodness heeft bewust voor biologisch gekozen, omdat het voer van de geiten voor het grootste gedeelte bestaat uit vers gras. "Hierdoor geven de geiten heerlijke frisse melk waardoor de excentrieke geitensmaak niet aanwezig is. Dankzij de kleinere vetmoleculen in de geitenmelk geniet je van ijs dat niet alleen lichter verteerbaar is, maar ook een onweerstaanbaar zachte textuur behoudt. Het ijs wordt verrijkt met verse sauzen die zelf zijn ontwikkeld", vertelt Victor.

"Geitenmelk is 100% A2 melk en is minder zwaar voor de maag en darm. Geitenmelk bevat ook veel eiwitten, vitamines en mineralen en is laag in lactose. Een perfect ijsje voor mensen die last krijgen van koemelk."

De plannen voor de toekomst?
Het doel van Happy Goats Goodness is de consument bewust maken van alle producten die je kan maken met geitenmelk. "Momenteel zijn wij de enige aanbieder op het gebied van geitenijs in de retail, groothandel en horeca. Wie weet volgen er in de toekomst nog vele Happy Goats Goodness producten en komen er nieuwe verkooppunten bij. Dit is een uitdaging die wij heel graag aangaan."

Het ijs is verkrijgbaar vanaf week 42 in 57 winkels bij de Dekamarkt en bij Van der Valk Versmarkt in Voorschoten.

Voor meer informatie:
Victor Boone
Happy Goats Goodness
Melkrijder 11
3861 SG Nijkerk
06 28247162
033 2451972
info@goatsgoodness.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven