Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Udea introduceert biodynamische diepvriesgroenten van eigen telers uit Nederland

"Hiermee kunnen we het Demeterverhaal nog beter uitleggen"

Udea, de groothandel in biologische levensmiddelen, zet zich actief in
voor de versterking van de concurrentiepositie van biologische speciaalzaken en investeert in een duurzame biologische voedselketen. Het nieuwste initiatief betreft de introductie van
diepvriesgroenten onder het merk Luna e Terra, dat een breed scala aan Demeterproducten aanbiedt.

Met deze introductie investeert Udea in onderscheidende producten die exclusief beschikbaar zijn voor de biospeciaalzaak. Daarnaast legt Udea hiermee focus op méér Demeterproducten in Nederland die afkomstig zijn uit een korte keten. De producten hebben slechts een korte weg afgelegd tussen boer en bord. Dit is volgens Udea niet alleen beter voor de natuur, maar ook voor de portemonnee van de consument, omdat het zorgt voor een kwalitatief goed en betaalbaar product in het vriesvak.

"Het resultaat mag er zeker zijn", zegt Ellen Nicolaes, Brand Manager bij Udea, trots. "In week 47 introduceerden we de eerste vier soorten diepvriesgroenten onder het merk Luna e Terra van Nederlandse Demetertelers. Opvallend is dat we nu direct contact hebben met de telers en daarmee het Demeterverhaal nog beter kunnen uitleggen. Op elke verpakking staat het gezicht van één van de telers van het product en een QR-code die verwijst naar het verhaal van de teler. We hopen hier snel een groot succes van te maken, zodat we nog meer telers kunnen betrekken, wellicht door verwaarding in conserven of verse maaltijden. De mogelijkheden zijn eindeloos."

De Luna e Terra diepvriesgroentenlijn bevat de volgende groenten: sperzieboontjes, doperwten, edamameboontjes en suikermaïs zijn er sinds week 47 al. Spinazie, broccoli, bloemkool en boerenkool stromen in week 50 in. Begin 2024 zullen ook pompoenblokjes nog toegevoegd worden aan het assortiment.

V.l.n.r: Brand manager Ellen Nicolaes, teler van Edamame bonen Wim Stegeman en Category Manager Hilde Weijs.

Elk product heeft zijn eigen verhaal. Een voorbeeld hiervan zijn de edamameboontjes, die onder andere door Marga Klein Swormink en Wim Stegeman geteeld worden. Voor het Demeterkeurmerk moet minimaal 10% van de landbouwgrond besteed worden aan bevordering van biodiversiteit. Dat haalt Wim met gemak. Zijn bedrijf is met de aanleg van vogelakkers, wintervoedselvelden en paddenpoelen in trek bij heel veel verschillende soorten insecten, kikkers en vogels. De edamameboontjes zijn een belangrijk onderdeel voor groenbemesting en in de gewasdiversiteit. Deze vlinderbloemige plant brengt stikstof in de bodem en wordt ingezet als rustgewas. Wim is daarom blij dat Udea zijn boontjes wil verwaarden. "Udea is super trots op deze intensieve samenwerking. Daarom kan iedereen nu ook op de Luna e Terra edamameboontjes stemmen voor de bio-product van het jaar verkiezing 2024!"

Voor meer informatie:
Ellen Nicolaes
Udea
Kempkens 1000
5465 PR Veghel
0413 256700
enicolaes@udea.nl
www.udea.nl

Publicatiedatum: