Nieuwe ijsjes, een investering en een feestje

The Nice Company viert tiende verjaardag

The Nice Company viert vandaag (13 maart 2023) in Artis haar tiende verjaardag, met een miljoen verkochte ijsjes, een investeerder om verdere groei mogelijk te maken en met twee nieuwe ijsjes. 

Het begin
The Nice Company is opgericht door Nina Kamp. Nina is de moeder van drie kinderen en maakt graag ijsjes voor ze. Als ze een dagje uit is, valt het op dat er niet één verpakt ijsje vers, puur of onbewerkt is. Ze vindt het jammer, want ijsjes kunnen kinderen juist helpen
opgroeien met een gezonde band met de natuur. Nina besluit het zelf te proberen. Ze praat met boeren, bezoekt een ijsjesfabriek en probeert veel recepten uit. In 2013 begint ze voor zichzelf. Ze noemt haar bedrijf Nice, en belooft plechtig alleen ijsjes te maken die goed
smaken, en goed voor de teler en de planeet zijn.

Flash forward
Tien jaar later verkoopt The Nice Company meer dan een miljoen ijsjes per jaar in vier landen in Europa. 13 verschillende, op stokjes en als knijpijsjes. Er is een kantoor in Amsterdam, en een ijsjesfabriek op zonnepanelen in Friesland. Er staan prijzen in de kast zoals De Smaak van Nederland, en meerdere Great Taste Awards. Het team is gegroeid van twee naar twaalf, de omzetgroei stevig en stabiel. Om een nieuw sprintje te maken, trekt Nice begin 2023 groeikapitaal aan van Fair Capital. Het wordt gebruikt om uit te breiden in Duitsland en de verpakkingen van de ijsjes verder te verduurzamen.

De Blueberry White Chocolate.

Nieuwe ijsjes
De innovatie staat intussen niet stil. In 2020 voegde het bedrijf voor het eerst roomijsjes aan het assortiment toe, en die waren een sterke aanvulling op het assortiment. Ze werden een groot succes. In het jubileumjaar komen er twee ijsjes bij. Blueberry Ice Cream White Chocolate Cookie Crunch is fruitig, vers en romig. Vegan Pecan Caramel is een 100% plantaardige driedubbele chocolade-noten paradijs. Ze zijn vandaag voor het eerst te proeven op het verjaardagsfeestje van Nice in Artis.

De Vegan Pecan Caramel.

Voor meer informatie:
The Nice Company
Weesperzijde 80G
1091 EJ Amsterdam
020 6708479
sales@thenicecompany.nl 
www.thenicecompany.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven