Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-melkveehouder Anton de Wit: "Mensen komen echt terug voor het ijs"

Biologisch geitenijs in vendingmachine

Tholen - Een vendingmachine gevuld met biologisch geitenijs. Deze machine is te vinden in de vernieuwde Zelfservicewinkel van Familie de Wit in Reeuwijk. Hun melkveehouderij is sinds november 2022 officieel biologisch gecertificeerd.

De Zelfservicewinkel van de Familie de Wit is in december 2016 officieel geopend door de burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. "We stoppen graag energie in de consument laten weten waar melk vandaan komt. Het begon met een melktap en dit is in de loop van de tijd steeds verder uitgebreid", vertelt Anton de Wit.

Anton met zijn dochter tonen wat ijs

In de winkel bieden ze inmiddels vier soorten ijs aan. Naast een tap voor softijs is er David's Gelato ijs. "Dit Italiaans ijs wordt gemaakt op basis van onze biologische melk." Daarnaast is er Jersey ijs van Happy Mrs. Jersey verkrijgbaar en bieden ze sinds kort ook geitenijs van Happy Goats Goodness aan, dat laag is in lactose, licht verteerbaar en een zachte structuur heeft. "Eén van mijn dochters plaatste vraagtekens bij zoveel soorten ijs, maar hiermee is er juist voor ieder wat wils. Het werkt goed, mensen komen er graag voor terug."

Het biologische geitenijs van Happy Goats Goodness is als laatste toegevoegd. Dit ijs is in januari van dit jaar tijdens de Biobeurs verkozen tot biologisch product van het jaar. "We zijn erg blij met de samenwerking met deze mooie boerderijwinkel", geeft Victor Boone namens Happy Goats Goodness aan. "Het gaat om een speciale vendingmachine voor diepvriesproducten. Erg leuk om te zien. Er is er eentje gevuld met vlees en in de andere staat ons ijs. Ik ben er al eerder op bezoek geweest en nu was de tijd rijp om de vendingmachine in gebruik te nemen."

Victor vertelt dat het ijsconcept op steeds meer plekken in het land terug te vinden is in boerderijwinkels. "Dit is iets waar we erg trots op zijn. We leveren rechtstreeks aan de boer, waardoor de boer de marge heeft. We vinden het leuk dat steeds meer boerderijwinkels met ons ijsconcept in zee gaan, wij bieden geitenijs en jerseyijs aan. Ze krijgen er heel positieve reacties op. Ons geitenijs immers ook geschikt voor consumenten met koemelk intolerantie. We hopen nog heel veel boerderijwinkels er bij te krijgen."

Voor meer informatie:
Victor Boone
Happy Goats Goodness
Melkrijder 11
3861 SG Nijkerk
06 28247162
033 2451972
[email protected]
www.goatsgoodness.nl