Tholen - Slechts drie maanden na de introductie is het biologisch geitenijs 'Happy Goats Goodness' verkozen tot biologisch product van het jaar. De top 5 streed na een korte pitch voor een vakjury op de Biobeurs om de titel. Bedenkers Lars Hoffmann en Victor Boone waren al heel vereerd dat hun ijs tot de kanshebbers behoorde. "Hierin zaten bedrijven die al heel bekend zijn binnen de biologische sector en wij kwamen er als kleine speler bij. Deze erkenning is heel mooi", reageert Victor.

Wat is zo bijzonder aan dit product? "We zijn uniek voor retailland, we zijn de enige met geitenijs in de vriezer. En we zijn met de bio-certificering meteen een stapje verder gegaan. De verse saus maken we ook helemaal zelf. En het ijs is fluweelzacht. Mijn oma was mijn proefkonijn. Zij is helaas in mei 2023 overleden. Zij zei: het smaakt echt fluweelzacht. Dus beloofde ik mijn oma om hier iets met het geitenijs te gaan doen. Het is daarom extra mooi dat de jury de woorden 'fluweelzacht ijs' gebruikte.”

Victor's vriendin is één van de grootste supporters, geeft hij aan. "Zij is een groot zuivelliefhebber, maar heeft een koemelkintolerantie. Op een gegeven moment vroeg ze waarom er helemaal nog niks met geitenmelk gedaan werd. Ik heb zelf jaren op een geitenbedrijf gewoond en altijd passie voor die dieren gehad. Samen met een studiegenoot heb ik een afstudeerstage gelopen bij Holland Jersey en kregen we de vrijheid om op onderzoek te gaan. Er bleek helemaal geen geitenijs te zijn, terwijl dit de oplossing is voor mensen met een lactose-intolerantie die wel geitenmelk kunnen verdragen. Je ziet veel vegan varianten zonder zuivel opkomen, maar de smaak ontbreekt vaak. Daarom besloten we om er voor te gaan."

De geitenmelk als grondstof heeft nog een ander belangrijk voordeel, geeft Victor aan. "Het vriest niet kneiterhard aan. Dankzij de kleinere vetmoleculen is geitenijs direct schepbaar vanuit de vriezer. Ideaal voor consumenten die meteen willen aanvallen."

De winnende variant.

Het ijs is verkrijgbaar bij Dekamarkt en Van der Valk Versmarkt. Victor hoopt dat het ijs binnen afzienbare tijd ook binnen de biologische branche verkrijgbaar zal zijn. Er zijn drie varianten: Cookie Dough, Vanilla Raspbery en Sea Salted Caramel.

Voor meer informatie:
Victor Boone
Happy Goats Goodness
Melkrijder 11
3861 SG Nijkerk
06 28247162
033 2451972
info@goatsgoodness.nl
www.goatsgoodness.nl