"Sluit meer aan op kieskeurige eters"

Meteen veel vraag naar biologisch gevriesdroogd groentepoeder

Tholen - Biologisch gevriesdroogd groentepoeder is het nieuwste product van Okae for Kids. "De eerste reacties zijn heel positief. De spinazie en de pompoen waren de eerste week zelfs al bijna uitverkocht. Ik had niet verwacht dat het zo hard zou gaan. De fruitpoeders zijn ook wel heel succesvol, maar dat wordt toch meer als een luxeproduct gezien. De groentepoeders zijn op de een of andere manier toch meteen concreter en sluiten meer aan op kieskeurige eters. Dat zien mensen dan blijkbaar toch als nog iets belangrijker dan het fruitpoeder", vertelt Ilona Valster, eigenaresse van Okae for Kids, Nederlands eerste Kids Food Store (in Arnhem).

De groentepoeder is er in drie varianten: Beetroot Boost (rode biet), Super Spinach (spinazie) en Pumpkin Power (pompoen). Ilona geeft aan dat de groentepoeders een mooie aanvulling zijn op de groentes bij het avondeten. "Je kunt het gevriesdroogde groentepoeder als natuurlijke kleur- en voedingsstof gebruiken om verschillende gerechten en baksels extra voedzaam te maken en van een mooi kleurtje te voorzien, zoals in pannenkoeken, smoothies, bananenbrood, wafels, soepen of zelfs koekjes. En het mooie is dat in tegenstelling tot fruitpoeder van groentepoeder de kleur wel behouden blijft bij warme toepassing. Dit is met recht superfood, want het is gemaakt van puur groente, 100% biologisch en het zit bomvol voedingsstoffen en vezels."

Ilona geeft aan dat dit groentepoeder in tegenstelling tot regulier gedroogd groentepoeder door de unieke vriesdroogmethode nog tot 98% aan voedingswaarde bevat. "Het gaat om een natuurlijke voedingsstof die ook geschikt is voor kinderen. Wat deze groentepoeders ook uniek maakt is het feit dat het zeer geconcentreerd is, 1 gram poeder is 10 gram verse groente. Ook is het intens van smaak en kleur, waardoor je er maar een klein beetje van nodig hebt."

Proces van vriezen, drogen en malen
Hoe zit het droogproces er uit? De verse groente wordt allereerst ingevroren bij zeer lage temperaturen (-50 tot -80 graden Celsius), vervolgens wordt heel langzaam het grootste gedeelte van het ijs verwijderd. "De lage temperatuur zorgt voor optimaal behoud van smaak en textuur", geeft Ilona aan. Bij stap 3 worden door nadroging de laatste restjes water verwijderd. "De groente die over blijft is zeer licht in gewicht, maar bevat nog vrijwel alle voedingsstoffen." In de laatste fase wordt de gevriesdroogde groente vermalen tot fijn poeder. "Door de intense smaak heb je slechts een klein beetje poeder nodig per keer."

Voor meer informatie:
Ilona Valster
Okae for Kids
Rijnstraat 9
6811 EV Arnhem
06 11414015
info@okaeforkids.nl  
www.okaeforkids.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven