Michiel Farenhorst, Boogaard International:

"Klanten kunnen op afroep de verse bio-ingrediënten van ons afnemen"

Tholen - Het afgelopen jaar heeft Boogaard International een aanzienlijk aantal nieuwe klanten erbij gekregen. De groothandel levert uiteenlopende biologische voedselingrediënten. Het assortiment groeit met name door specifieke vragen van nieuwe klanten, geeft Michiel Farenhorst aan. "Zo zijn we inmiddels echt een specialist in tomatenpulp aan het worden, daar is heel veel vraag naar. De mediterrane keuken is nog steeds heel populair en daarvoor gebruikt men dit veel. De ene tomaat is de andere niet. Wij halen onze tomatenpulp bij een aantal vaste telers in Italië, daar groeien de tomaten echt onder zon. Dit is niet te vergelijken met de tomaten die uit de kassen komen, die ook heel veel voor tomatenpulp gebruikt worden."

Michiel met zijn collega's David en Gregorie

Naar alles is eigenlijk heel veel vraag, vertelt hij. "De verkrijgbaarheid is natuurlijk wel afhankelijk van de oogsttijden. De grootste uitdaging is dat bepaalde producten niet verkrijgbaar zijn. Dat is nu het geval met de courgette en het is heel lastig om aan voldoende uien te komen."

Michiel is zo'n anderhalf jaar werkzaam als accountmanager voor Boogaard International. "Het is echt een heel interessante business. Ik heb het afgelopen jaar al zoveel leuke mensen ontmoet. Ik probeer veel afspraken te maken met klanten en potentiële klanten, al zijn ze vaak zelf ook druk bezig in de productie. Ik benader bedrijven ook regelmatig zelf. Dan laat ik hen ons uitgebreide assortiment zien en ga ik graag met ze in gesprek om te weten te komen of er bepaalde ingrediënten zijn waar ze behoefte aan hebben."

Waarin wil Boogaard International zich van andere bedrijven onderscheiden? "Het verschil maak je door te doen wat je zegt en je belofte altijd na te komen. We proberen heel erg mee te denken met onze klanten en er altijd voor ze te zijn. Daarin ligt onze kracht. We zijn een heel klein en zeer flexibel bedrijf. We willen zoveel mogelijk een full-service leverancier zijn voor verse ingrediënten. Wij beheren de voorraden voor de klanten. Door groot in te kopen financieren wij eigenlijk voor de productiebedrijven voor. We houden het op voorraad en de klant kan op afroep de ingrediënten van ons afnemen. Hierdoor ontvangen ze maar één factuur en niet allerlei verschillende facturen met diverse betalingscondities."

De nieuwe website is deze week online gegaan. Daarop is onder meer de uitgebreide assortimentslijst te vinden. Nu nog een groter pand en dan is Boogaard International helemaal klaar voor de toekomst.

Voor meer informatie:
Michiel Farenhorst
Boogaard International
Westwijk 17-19
5406 XS Uden
0413 257112
michiel@boogaard-int.com 
www.boogaard-int.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.