'Koffie' van dadelpitten

Tholen - Deze drank lijkt op koffie, maar niets is minder waar. Daffee bestaat niet uit koffiebonen, maar heeft dadelpitten als basis. Terwijl ze dadels at, vroeg Rahaf, die destijds in Syrië woonde, zich jaren geleden af of de pitten die ze weggooide niet nog ergens voor konden worden gebruikt. Ze ontdekte dat dadelpitten een positief effect konden hebben voor mensen met een hoge bloeddruk en diabetes en besloot er een drank van te maken. 

In Nederland
De tijd verstreek. Het idee met de dadelpitten verdween naar de achtergrond toen er ingrijpende jaren volgden. Rahaf vluchtte naar Nederland en eenmaal hier ging het balletje weer rollen. Ze raakte betrokken bij een project waarbij vluchtelingen worden ondersteund in het opzetten van een onderneming. Samen met haar man Tamim richtte Rahaf Daffee op en bouwde ze het bedrijf verder uit. "Inmiddels worden de producten op tien locaties in Nederland verkocht en zijn er vijf verkooppunten in het Verenigd Koninkrijk en drie in Duitsland", vertelt Rahaf trots.

Speciale edities
De dadelpitten komen van biologische dadelplantages. "Ze worden gewassen, gekookt, geroosterd en gemalen. De gemalen en geroosterde dadelpitten kunnen op dezelfde manier als koffie worden gezet."

Hoe het smaakt? "Sommigen ruiken de dadels erin en anderen omschrijven de smaak als 'koffie light'", vertelt Rahaf. Samen met Tamim ontwikkelde ze verschillende smaken. De versies met sinaasappelschil en kardemon en de pure versie zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Speciaal voor de wintermaanden werden de smaken kaneel en vanille ontwikkeld.

Cafeïnevrij
"We kozen ervoor om het Daffee te noemen, omdat het geen koffie is en geen cafeïne bevat en omdat het de gezondheidsvoordelen heeft van dadels. Daffee is van nature cafeïnevrij en is een energiebooster. Het bevat antioxidanten, mineralen, vitaminen en proteïne. Het drinken van Daffee kan helpen bij de spijsvertering."

Voor meer informatie:
Daffee
info@daffee.nl
www.daffee.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven