Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Untamed Kombucha nieuw bij Udea

"De keuze voor biologisch is ook goed voor het fermentatieproces"

Tholen - Bij Untamed Kombucha tellen ze vanaf nu in pallets. Gisteren zijn de eerste pallets met deze biologische kombucha naar Udea in Veghel getransporteerd. "Hier zijn we uiteraard heel trots op. De plannen zijn begin dit jaar al gemaakt tijdens de Biobeurs, waar onze stand tegenover die van Udea te vinden was. Vanaf volgende week liggen we bij Ekoplaza's door heel Nederland", vertelt Joris van den Broek, oprichter van Untamed Kombucha.

Een mooie stap voor het jonge in Gemert gevestigde bedrijf. "Wat ons uniek maakt, is dat we onze productie in eigen brouwerij in Nederland draaien en niet pasteuriseren, om zo de levendigheid en integriteit van onze kombucha te behouden."


Untamed Kombucha debuteerde in januari 2024 op de Biobeurs. Op de foto: Sameen Ansann en Joris van den Broek.

In januari 2023 is de eerste fles afgevuld. "We begonnen meteen al met enkel biologische ingrediƫnten en sinds afgelopen herfst beschikken we over de Skal-certificering. Hier zijn we voor gegaan met het idee daardoor nieuwe deuren open zouden gaan van biologische verkoopkanalen die voorheen buiten bereik waren. En dat blijkt nu dus inderdaad zo te zijn. We vonden het ook belangrijk om naar buiten toe te kunnen communiceren dat de producten biologisch zijn, hieruit blijkt onze commitment aan kwaliteit en duurzaamheid. De keuze voor biologisch is ook goed voor het fermentatieproces. Fermentatie draait immers om leven."

Kombucha krijgt steeds meer bekendheid als alternatief voor frisdrank en alcohol. Dat is uiteraard ook Joris niet ontgaan. "We focussen ons in de communicatie op het feit dat ons drankje vanwege de gelaagdheid en diepgang van de smaken een mooi alternatief is voor alcoholhoudende dranken. Onze kombucha zit in een transparant bierflesje met een kroonkurk. Als je ons drankje in een wijnglas schenkt, heb je een heel mooie alcoholvrije beleving."

Voor meer informatie:
Joris van den Broek
Untamed Kombucha
Groeskuilen 118c
5421 ZW Gemert
06 38283129
[email protected]
www.untamedkombucha.nl