Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Social impact theemerk draagt bij aan dichten genderkloof

Het bio-theemerk Cleo's zet zich in voor gelijkheid. Er bestaan grote verschillen tussen landen en bevolkingsgroepen. In sommige landen hebben de allerarmste mensen zelfs geen toegang tot ziekenhuizen of scholen. Ook ongelijkheid tussen mannen en vrouwen speelt hierin een grote rol. Op dit moment doen vrouwen bijvoorbeeld 66% van het wereldwijde werk, maar verdienen slechts 10% van het inkomen. Daar komt bij dat 70% van de armste mensen in de wereld vrouw is.Cleo's wil niet alleen een beter leven creëren voor de vrouwen zelf, maar producent Organic Flavour Company is er ook van overtuigd dat investeren in het economische potentieel van vrouwen bijdraagt aan duurzame en sociale ontwikkeling in het algemeen. Dit wordt onder andere gedaan door het opzetten van 'equality projects'. Per verkochte Cleo's verpakking wordt er 5 cent gedoneerd aan deze projecten.

Komende donatie gaat naar Economy of Love van Sekem (Egypte), waar ook een aantal van Cleo's grondstoffen vandaan komen. Met deze donatie geven ze twaalf vrouwen die momenteel geen inkomsten hebben de mogelijkheid om een opleiding tot gezondheidscoach voor vrouwen te volgen en zo deel uit te blijven maken van de maatschappij. Eén getrainde gezondheidscoach zal 200 gezinnen in haar gemeenschap te hulp staan. Met gemiddeld vijf gezinsleden per gezin zal één vrouw duizend personen te hulp staan.

De training richt zich voornamelijk op het welbevinden van vrouwen. Zij worden thuis bezocht, waarbij er aandacht is voor hun fysieke en psychische situatie en het gebruik van eenvoudige, natuurlijke middelen voor de (zelf)verzorging hiervan. Hieronder vallen therapeutische beweging en behandeling, het gebruik van kruiden, kunstzinnige bezigheden en andere methoden van een integratieve geneeskunst. Vrouwen op het platteland vormen namelijk de basis van hun gemeenschap. Zij zorgen voor hun echtgenoten, kinderen, dieren en het huishouden, dit terwijl ze op het land of in een fabriek werken. Hun leven is fysiek veeleisend en hoewel hun prestaties uitstekend zijn, heeft zelfzorg nauwelijks prioriteit. Veelvoorkomende gezondheidsproblemen onder plattelandsvrouwen zijn onder meer chronische hoofdpijn, rugpijn, artrose en aandoeningen in de voortplantingsorganen, zoals bekkenontstekingsziekten. Dit als gevolg van de beperkte kennis op het gebied van seksuele gezondheid en de beperkte toegang tot gezondheidszorg. Het verbeteren van de gezondheid van plattelandsvrouwen in Egypte is daarom van cruciaal belang.

Deze gelijkheidsprojecten zijn overigens niet nieuw voor Cleo's. Eerder zijn er al zes vrouwen in Egypte geholpen bij het opzetten van een eigen bedrijf waardoor zij hun gezin kunnen onderhouden.

Voor meer informatie:
Naomi Veenvliet
Organic Flavour Company
Turbinestraat 12
3903 LW Veenendaal
0318 519139
[email protected]
www.ofc.nl