Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Onze druiven hangen de hele dag in de zon"

Stichting STAP klaagde Neleman aan bij Reclame Code Commissie

Stichting STAP, het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid, heeft bij de Reclame Code Commissie een aanklacht ingediend tegen Neleman. De reden? Bij STAP zijn ze van mening dat Neleman met de 'All Day Long' wijnserie de hele dag wijn drinken zou stimuleren. Dit terwijl All Day Long in dit geval naar heel iets anders wijst, namelijk het feit dat de druiven die Neleman voor deze wijn gebruikt, de hele dag in de zon hangen, net als de hagedissen in de wijngaard.

"Dan denk je leuk en goed bezig te zijn om biologische wijn onder de aandacht te brengen ten koste van reguliere wijn vaak vol met gif… Krijg je het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP op je dak. Zij klaagden Neleman Organic Vineyards aan voor onze succesvolle All Day Long wijnserie, omdat deze de hele dag wijn drinken zou stimuleren", aldus Derrick Neleman.

Hij geeft aan dat ze natuurlijk in het verweer sprongen, maar ook beseffen dat alcohol onder een steeds groter vergrootglas ligt. Derrick: "Wij mochten op het kantoor van Reclame Code Commissie in Amsterdam komen, om uit te leggen dat All Day Long niets te maken heeft met het stimuleren van te veel en te vaak wijn drinken; maar draait om hoe onze druiven, net als de hagedis op het etiket, de hele dag in de zon liggen. Een duidelijk verhaal als je het mij vraagt, en dat vond de Commissie gelukkig ook: de klacht werd afgewezen. Een enorme opluchting natuurlijk, want anders was het einde oefening voor onze heerlijke All Day Long wijnen. Dus wij zeggen: Proost! Op biologische wijn en een betere wereld, want dat is nou iets waar we wel all day long voor staan."Klik hier voor de uitspraak van de Reclame Code Commissie.

Voor meer informatie:
Neleman
+31 (0)575 757 097
[email protected]
www.neleman.org

Publicatiedatum: