Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stichting Leif en Leid start met project 'Jeugd in de Wijngaard'

De stichting Leif en Leid start met het project 'Jeugd in de Wijngaard'. Naast aandacht voor ouderen, waar de stichting is zich inzet om vereenzaming tegen te gaan, wil Leif en Leid zich met betrekking tot hetzelfde thema ook gaan inzetten voor jongeren (12-21 jaar). Leif en Leid start voor hen een nieuw project, het aanleggen en onderhouden van een wijngaard. Ze maken kennis met elkaar, werken aan hun sociale vaardigheden, leren omgaan met de natuur en zijn actief bezig in de buitenlucht, zo melden ze op hun website.

"In dit project komen passie voor wijnbouw en oog voor de natuur samen met de sociale drive van de stichting. De wijngaard wordt aangelegd op een momenteel verwilderd perceel langs de Watersley, naast een voormalig kloostercomplex op een landgoed aan de zuidoostelijke rand van Sittard, met bijzondere aandacht voor de natuurlijke omgeving en biodiversiteit."

De opbrengsten uit de wijngaard zullen voor het grootste deel ten goede komen aan projecten ten behoeve van de ontwikkeling van de jeugd in Sittard.

Het project heeft, zo stelt de stichting, de volgende vier pijlers:

  1. Het betrekken van jongeren bij de natuur
  2. Herstel habitat levendbarende hagedis
  3. Het aanleggen van een ecologisch verantwoorde wijngaard
  4. Het promoten van Sittard

Voor meer informatie:
Leif en Leid
[email protected]
www.leifenleid.nl

Publicatiedatum: