Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reisfotograaf ontwikkelt biologische tulpenthee

Toen reisfotograaf en traveleditor Tom van der Leij een publicatie maakte over de meest duurzame vallei ter wereld, Val Poschiavo in het Zwitserse Graubünden, viel hem op hoe ongelooflijk veel vlinders er rondvlogen. Hij interviewde daar een biologische kruidentheemaker en raakte gefascineerd door het maakproces, geheel in harmonie met de natuur. Terug in Nederland sprak Van der Leij, die in ons land ook privétours door de tulpenvelden organiseert, met de grootste biologische tulpenboer op aarde. Hij bleek open te staan voor samenwerking.

Tom verklaart: "Als gids ben ik altijd op zoek naar kleine cadeautjes voor mijn buitenlandse gasten. Die stroopwafels en stukken kaas zijn natuurlijk lekker, maar ik zocht iets handzamer en bovenal duurzamer. Veel mensen weten niet dat je tulpenbloemen heel goed kunt eten. Het staat ook erg mooi in een salade. Veel tulpenbloemen worden zomaar weggegooid. Het geld zit immers in de bol. Dat vond ik zonde."

Zo ontstond het idee om biologische tulpenthee te maken met de Hollandse rode tulpenbloem en de Zwitserse kruiden. "Met het strakke ontwerp van de verpakking resulteerde dit in een klein, licht en uniek geschenk. De kruidenthee bestaat naast een deel rode tulpenblaadjes uit een melange van verfrissende verveine-citroen en tijmblaadjes en is naast rustgevend ook erg gezond! "En bovenal worden de ingrediënten op een duurzame wijze, in harmonie met de natuur, gemaakt."

De thee is te proeven op verschillende plekken in Amsterdam en de individueel verpakte zakjes zijn te bestellen via de website. De kruidenthee heeft zowel de Zwitserse als Nederlandse biologische certificaten.

Voor meer informatie:
Tom van der Leij
Tom's Tulip Tea
06 26534331
[email protected]
www.tomstuliptea.com

Publicatiedatum: