Italiaanse Nutkao neemt Boerinneke over

De Italiaanse producent van cacao- en hazelnotenpastaproducten Nutkao kondigt de overname aan van de Belgische fabrikant Boerinneke. Deze overname van Boerinneke is voor Nutkao een hefboom voor Europese expansie. Het management komt in handen van de broers Daniel en Marcel Peeters, die aan het hoofd stonden van het Nederlandse merk Duo Penotti.

Boerinneke, dat al meer dan 70 jaar op de markt is en gevestigd in Puurs-Sint-Amands in de provincie Antwerpen, heeft een omzet van ongeveer 14 miljoen euro en een distributienetwerk dat sterk verankerd is in België en in heel Noord-Europa. De Belgische chocoladepastafabrikant is daarmee het tweede grootste merk van chocoladepasta's uit België, en dat zowel met het eigen merk als met de huismerken. Boerinneke heeft ook enkele biologische producten in het assortiment.

Europese strategie  
De overname van Boerinneke maakt deel uit van Nutkao's strategisch commercieel en productie-ontwikkelingsplan voor Europa dat specifiek gericht is op de markten van België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Management in handen van broers Peeters
De dagelijkse aansturing van Boerinneke zal gebeuren door de broers Daniel Peeters, Sales Director Retail Europe bij Nutkao, en Marcel Peeters, Director of Industry and Food Service Development in Europa. Beiden hebben ruime ervaring in de sector en stonden aan het hoofd van het Nederlandse iconische hazelnootpastamerk Duo Penotti. De broers zullen zich richten op een nieuwe bedrijfsstructuur die de dialoog en de relaties met de lokale markten versterkt.

Bron: Nutkao


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.