Derrick Neleman:

"We willen graag bijdragen aan een stukje gedragsverandering"

Slechts drie procent van de totale wijnbouw is biologisch. "Schrijnend," noemt Derrick Neleman dat. Tijdens een interview op BNR vertelde de wijnboer dat de verduurzaming van de wijnbouw maar langzaam gaat.

Onwetendheid
"De bijensterfte is voor een groot deel te wijden aan wat er gebruikt wordt in de reguliere wijnbouw. Op het land maar ook in de kelder worden er vele toevoegingen gedaan." En dat is volgens Derrick bij consumenten onbekend. "Als we het niet weten, kunnen we het moeilijk veranderen. We willen graag bijdragen aan een stukje gedragsverandering, want als wijndrinker kan jij bepalen of duurzame wijn in een versnelling komt of niet." 

Jumbo
De wijnen van Neleman Organic Vineyards liggen sinds kort bij Jumbo in de schappen. "Daar zijn we superblij mee. In 718 winkels liggen vier van onze wijnen en in de grotere winkels acht soorten." Als het aan Derrick ligt komen er meer duurzame wijnen in de schappen. "Ik vind dat dat meer navolging mag hebben. Ons verhaal pleit niet alleen voor ons eigen merk, maar voor de hele branche." 

Terugluisteren kan hier. Het fragment start rond minuut 1.09.40. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven