“Een nieuwe vorm van 100% plantaardige stikstof”

Met de komst van Ferticell 16-0-0 is er een nieuwe vorm van stikstof geven bijgekomen. Ferticell 16-0-0 bestaat voor 100% uit plantaardige aminozuren en is daarom geschikt voor de bemesting van planten. “Aminozuren hebben vele voordelen ten opzichte van andere stikstofvormen: ze zijn de bouwstenen van eiwitten, waardoor planten die aminozuren niet zelf hoeven te maken. Dat bespaart ze energie. Dat is ook te zien aan het gewas: dat staat er fris en fruitig bij.”

Hoe dien je het toe?
“Ferticell 16-0-0 is 100% oplosbaar en kan daardoor uitstekend via het blad gegeven worden. Op 1 hectare kan zonder probleem 30 kilo stikstofmeststof worden gespoten. Het is ook mogelijk om het product via druppelslangen te geven. Mengen met andere meststoffen gaat probleemloos. Gewoon oplossen in een bak en meegeven aan de planten.”

Foto: Agrocentrum

Wat is het voordeel van Ferticell 16-0-0?
“Er zitten vele voordelen aan Ferticell 16-0-0: het is stikstof die meteen werkt, het geeft lagere nitraatgehalten in de plant omdat die stap wordt overgeslagen. Het is totaal niet zout, het is pH-neutraal, het spoelt bijna niet uit en het bodemleven wordt erdoor gestimuleerd. Door minder weelderige groei maar wel voldoende stikstof in het blad verkrijg je een plant die veel minder gevoelig is voor o.a. luizen, spint, meeldauw en botrytis.”

Hoe reageren planten op aminozuren als stikstofbron?
“Planten reageren heel goed op Ferticell omdat de EC in de grond laag blijft en het bodemleven wordt gestimuleerd. Combineer dat met de energiebesparing voor de plant en een verhoogde weerbaarheid tegen aantasters en dan is het duidelijk dat planten er heel blij van worden. Stekjes en plugjes zijn ook heel dankbaar voor een niet-zoute meststof. Ze wortelen dan beter.

En de ervaringen?
“In vele gewassen is er inmiddels ervaring opgedaan. Voorbeelden zijn: productieteelten aardbei, vermeerdering aardbei, frambozenplanten, bramen productieteelt, productieteelten van komkommer, tomaat en paprika etc.”

Ferticell staat op de Inputlijst voor biologische producten en heeft voor België het Tüv Nord Certificaat.

Voor meer informatie:
Agrocentrum BV
Tel: 0167-563150
info@agrocentrum.nl
www.agrocentrum.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven