"OPF Polygranulaat voedt zowel de bodem als het gewas"

PHC introduceert met OPF Polygranulaat een nieuw product voor de biologische teelten. Dit zwart-witte mengsel is een combinatie van de vertrouwde plantaardige meststof van PHC gecombineerd met Polyhaliet. Het product is toegelaten tot de SKAL inputlijst. 

"OPF Polygranulaat bevat naast 8% Zwavel ook 8,5% Calcium en 8% aminozuren. Uiteraard ontbreekt het niet aan de essentiële elementen Borium, koper, mangaan, zink en natrium. Het grote voordeel hiervan is het gebruiksgemak. Alle elementen kunnen nu in 1 strooibeurt worden gegeven. OPF PolyGranulaat bevat een optimaal gehalte aan zwavel, waardoor een aparte strooibeurt met Zwavel en/of calcium kan worden uitgespaard."

Calcium en kalium in de korrel zijn in sulfaatvorm waardoor ze makkelijk opneembaar zijn in jonge gewassen. De ideale verhouding tussen stikstof en zwavel zorgt voor een gunstig aminozuurprofiel in het gewas. De gelijktijdige beschikbaarheid van calcium zorgt voor sterke celwanden in het gewas.

De stikstof in OPF Polygranulaat bestaat voor het grootse deel uit plantaardige aminozuren. Deze vorm van stikstof spoelt niet uit waardoor de stikstofbenutting gedurende het seizoen geleidelijk verloopt.  Circa 50% van de stikstof komt onder normale omstandigheden gedurende vier weken vrij.

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt 50% in de opvolgende 6-8 weken door het gewas benut. De afgifte van zwavel verloopt onder normale omstandigheden gedurende 50 dagen. "De aminozuren in OPF PolyGranulaat zijn ook bij lage temperaturen goed opneembaar. OPF polygranulaat voedt zowel de bodem als de plant."

"Met de introductie van OPF Polygranulaat hebben wij een antwoord op veel vragen van biologische en niet biologische telers naar een goed strooibaar product met een gebalanceerde combinatie van Hoofd- en sporenelementen.

Voor meer informatie:
Plant Health Cure BV 
Postbus 103
5060 AC Oisterwijk
Veldweg 7
5061 KJ Oisterwijk
T: 013-7200300 
E: info@phc.eu
www.phc.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven