Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Onmiddellijk na het persen van het fruit wordt het sap op het bedrijf zelf gebotteld"

Hier een vestiging van Carrefour, daar een winkel van Delhaize... De producten van Bio d'Or veroveren snel de schappen van Belgische supermarkten. Ook online zijn de producten verkrijgbaar, via Lokkal.be – de eerste online versmarkt-app voor beter eten in België.

Van veld tot fles
De producten van Bio d'Or worden geproduceerd van de producten die op kwekerijen in Deinze, Wielsbeke en Beernem worden geteeld. De blauwe bessen, rode bessen, frambozen, zwarte bessen en nog heel wat meer soorten fruit en bloesems (zoals de vlierbloesems) worden in eigen beheer verwerkt tot confituren, sappen en smoothies. 



"Dagelijks zijn we in de weer om niet alleen onszelf maar ook de consument te verrassen, met recepturen, die op de meest hygiënische wijze op de hoeve zelf verwerkt worden", vertelt Isabel Decrock. "Door dit unieke traject, van veld tot fles, van bes tot bokaal, slagen we erin het fruit met de meeste eerbied te behandelen. En dat proef je in elk van onze producten. Bovendien gebeuren teelt en verwerking volledig biologisch."

Sinds vorige week in het schap bij de Belgische en Luxemburgse grootwarenhuizen ALVO, hier bij Huis Maria Ruiselede.

Volle vruchten
Bij de bereiding van de Bio d'Or confituren wordt gebruik gemaakt van volledige vruchten of van het vers geperst sap uit volle vruchten. "Fruit dat we voor het grootste deel van het assortiment zelf telen op onze fruitplantages. Wij zoeten onze confituren met agavestroop, van nature rijk aan natuurlijke vruchtensuikers." 

Bio d'Or fruitbeleg wordt gemaakt van puur fruit en wordt gezoet met appeldiksap. Dat is appelsap dat door verdamping wordt ingedikt, waardoor het zoeter wordt. Het suikergehalte – waarbij alle suikers uitsluitend afkomstig zijn van het fruit zelf – ligt gemiddeld de helft lager van wat een klassieke confituur aan suikers bevat. Onze jams hebben een hoog fruitgehalte en een lekkere, smeuïge structuur."

De sappen, smoothies en theedrankjes bij Carrefour Hyper Evere.

Sappen, smoothies en theedrankjes
Moedersappen of krachtsappen zijn sappen die voor de volle honderd procent geperst worden uit fruitsoorten die gekozen worden omwille van hun unieke gezondheidseigenschappen. Deze sappen zijn verkrijgbaar in de smaak van blauwe bessen, zwarte bessen en vlierbessen. "Onze sappen zijn uniek omdat ze gemaakt worden van biologisch kleinfruit dat we zelf telen in onze bessengaarden. Onmiddellijk na het persen van het pure fruit wordt het sap op het bedrijf zelf gebotteld", vertelt Isabel.

Dan zijn er de Bio d'Or smoothies. "Lekker en gezond, ze zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Het geeft je extra energie om de dag door te komen. Tot slot hebben we de Bio d'Or theedrankjes. Deze zijn heerlijk verfrissend op warme zomerdagen of een volwaardig alternatief als alcoholvrij aperitief."

Voor meer informatie: www.bio-dor.be

Publicatiedatum: