Natuurlijke plantversterker en uitvloeier ineen

De Yucca schidigera is een plant die alleen groeit in de woestijn van Baja Californië in Mexico. Hier vinden we de plant als concentraat terug in de biostimulant EVR. Holland Fyto en Jadis Agri zijn leverancier van dit product: "Wat deze Yucca uniek maakt is het zeer hoge constante gehalte aan steroïde saponinen die de plant, maar ook het concentraat uit de plant (EVR) in zich heeft."

"De saponinen in EVR versterken de planteigen weerbaarheid en veerkracht in behandelde gewassen en wapenen het gewas tegen invloeden van buitenaf. Dit zorgt voor een vitaal gewas", aldus de leveranciers.

"Daarbij heeft EVR de eigenschap dat het de oppervlaktespanning van water verlaagt wat het ook tot een uitstekende uitvloeier maakt die de opname-efficiëntie van gewasbeschermingsmiddelen en voedingsstoffen door het blad verhoogt."

Beworteling
EVR heeft daarnaast een positief effect op de beworteling. "Daardoor wordt de opname van nutriënten en het waterindringend vermogen in de grond vergroot. Ook stimuleert EVR de activiteit van nuttige in de grond levende micro-organismen waarmee het zorgt voor een gezonde bodem. Bij toepassing via fertigatie of druppelirrigatie zorgt EVR naast andere genoemde voordelen, voor een schone ongehinderd doorstromende leiding."

EVR staat op de Dutch Input List en mag in biologische teelten gebruikt worden. EVR heeft een toelating als toevoegingsstof bij het Ctgb (toelatingsnr:15114N). Demeter Nederland accepteert het gebruik van EVR onder het Demeter keurmerk.

Voor meer informatie: www.hollandfyto.nl en www.jadis-agri.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven