Nieuw bij Eco Fields: biologisch rundvlees

"In plaats van overvolle stallen of vriezers stuurden we de kalveren het bos in"

Door de coronacrisis moest de horeca begin 2020 haar deuren sluiten. Eco Fields zag hierdoor een groot deel van de afzet van het biologische kalfsvlees verdwijnen. Hier werd gelijk op ingesprongen door kalfsvleespakketten via de webshop te gaan verkopen aan particulieren. Ondanks dat dit goed aansloeg was dit niet voldoende om evenveel kalveren af te zetten als voorheen. Het resultaat zou zijn: overvolle stallen of vriezers. Eco Fields besloot om het over een andere boeg te gooien en stuurde haar kalveren het bos in.

Al jaren werkt Eco Fields samen met het Geldersch Landschap, beheerder van natuurterreinen in Gelderland.  Eco Fields pacht de biologische grond van het Geldersch Landschap waarop ze verschillende gewassen verbouwen; bieten, gras, maïs, graan, sorghum, erwten en bonen. Sinds het voorjaar van 2020 is die samenwerking verbreed.

De runderen van Eco Fields lopen nu niet alleen meer rond de boerderij in Wekerom in de wei, maar zijn nu ook te vinden in de bossen van het Geldersch Landschap (onder andere rondom de Celtic Fields in Wekerom, bij het Wekeromse Zand én voor Kasteel de Schaffelaar in Barneveld). De runderen worden geslacht als ze zo’n twee jaar oud zijn. Het resultaat: heerlijk biologisch rundvlees, vanaf deze maand verkrijgbaar in de webshop.

Voor meer informatie: 
Eco Fields
0318 46 13 44
info@ecofields.nl
www.ecofields.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven