Beeren Plantproducts start productie biologisch plantmateriaal

Door een verschuiving in de behoeftes van veel telers in Europa heeft Beeren Plantproducts besloten om de productie van biologische plantmateriaal op te starten. Een groot aantal van de telers in het huidige klantenbestand is reeds in omschakeling of produceert al biologische groenten. In het voorjaar van 2021 zal Beeren Plantproducts prei- en aspergeplanten gaan zaaien op haar biologische percelen.

Biologische groentemarkt groeiende
Na onderzoek is gebleken dat de biologische markt in de prei en asperge groeiende is. Vooral in de afzetgebieden Frankrijk, Scandinavië en Ierland is er veel interesse. In deze gebieden zijn lokaal geteelde groenten van biologische afkomst steeds meer een trend. Er is veel contact met de lokale telers door middel van regelmatige bezoeken en het inzetten van lokale agenten. Hierdoor heeft Beeren Plantproducts een goede ‘feeling’ met de markt en behoeftes.

John (links) en Wim (rechts) Beeren van Beeren Plantproducts BV

Verschuiving van eigen opkweek naar inkoop plantmateriaal
Tot op heden produceren veel telers nog op kleine schaal hun eigen plantmateriaal. Door de verdere professionalisering van de sector kiezen steeds meer telers voor de inkoop van hun plantmateriaal bij plantenkwekers. De keuze om in te kopen bij een plantenkweker heeft enkele voordelen. Zo wordt het plantmateriaal volgens afspraak op de juiste plaats en tijd geleverd. Verder levert het schaalvoordeel van de plantenkweker vaak een prijsvoordeel op voor de teler.

Ervaring in plantopkweek
Elk jaar worden er ongeveer 150 tot 200 miljoen preiplanten geteeld op de zandgronden in het Limburgse Neer. Tevens vinden ongeveer 8 miljoen aspergeplanten hun weg naar professionele telers in geheel Europa. Belangrijke afzetgebieden voor Beeren Plantproducts zijn Frankrijk en Duitsland.

“Het produceren van biologische prei- en aspergeplanten is een logische toevoeging aan ons assortiment. Met meer dan 60 jaar ervaring in de gangbare teelt van plantmateriaal is er zeer veel kennis aanwezig. We kunnen nu de telers in Europa van een compleet assortiment voorzien,” aldus John Beeren, directeur van Beeren Plantproducts.

Voor meer informatie:
Beeren Plantproducts
+31 (0)475 49 2658
info@beeren-plantproducts.com
www.beeren-plantproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven