"Deze biologische lecithine is volledig traceerbaar"

In samenwerking met Pure & Organic en The Adams Group introduceert Sigma Oil Seeds biologische lecithine. Deze biologische lecithine is vloeibaar en worden uit biologisch raapzaad, zonnebloemzaad en soja zaden verkregen", vertelt Pim Vader van Sigma Oil Seeds. "The Adams Group produceert deze lecithine middels een ontgommingsproces zonder oplosmiddelen. De producten zijn volledig traceerbaar, Halal, Kosher en geschikt voor gebruik in voedsel, babyvoeding, persoonlijke verzorging, gezondheid en welzijn, de chocolade-industrie, diervoeder en zuiveltoepassingen."

Koud persen
Sigma Oil Seeds is een producent, importeur en handelaar van speciale zaden, oliën en vetten uit Afrika en Azië. "Onze missie is om de inheemse ruwe materialen uit Afrika en Azië te combineren met de Europese kwaliteitsnormen", licht Pim toe. "De meest natuurlijke manier om olie uit zaden te verkrijgen is koud persen (coldpressed). Alle antioxidanten, vitamines en belangrijke vetzuren worden op deze manier in de olie behouden. We bieden hiermee een vers product met hoge kwaliteit."

De beoogde markten zijn de (biologische) voedsel en cosmetische markt. Het bedrijf kan op verzoek producten leveren aan klanten. "We werken daarom direct samen met voedselproducenten, superfood producenten/retailers en hebben inmiddels een netwerk van distributeurs om de cosmetische markt van oliën en vetten te voorzien." 

Baobab en Allanblackia
Naast de biologische lecithine heeft Sigma Oil Seeds onder meer Baobab en Allanblackia in het assortiment. Daarnaast maakt Sigma, in samenwerking met Cosmetic Marketing Group, formuleringen rondom de producten om klanten innovatieve ideeën te geven over hoe het gebruikt kan worden.

"Baobab (Adansonia digitata) olie bieden wij zowel biologisch als conventioneel aan. De baobab olie is erg laag in FFA (free fatty acids) en PV (peroxide value) door de goede kwaliteit van het koud persen. De baobab olie kan goed gebruikt worden in cosmetische formuleringen. Het beschermt de huid van dehydratatie en gaat gevoeligheid en irritatie tegen. Onze baobab olie is een alternatief voor avocado en argan olie." Allanblackia levert het bedrijf alleen conventioneel. Deze olie heeft vooral goede smelteigenschappen, waardoor het een uitstekende basis biedt voor het maken van plantaardige olie. Onder andere door deze eigenschappen is allanblackia olie een prachtig alternatief voor palm olie, shea boter en cacao boter."

De oliën zijn in tal van verpakkingen te leveren. Van flessen en bussen tot drums, IBC’s en ISO/Flexitanks. "We zijn erg flexibel in onze verpakkingsmethodes en al onze verpakkingen zijn van voedselkwaliteit", besluit Pim.

Voor meer informatie:
Sigma Oil Seeds
info@sigmaoilseeds.eu
www.sigmaoilseeds.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven