Michael Kapoen, Royal Spelt, over de ontwikkeling van een nieuwe battermix:

“Een beetje van dit én een beetje van dat”

Royal Spelt heeft een nieuwe battermix voor haar producten ontwikkeld. Toen de snackproducent vanaf september 2020 genoodzaakt was een biologische battermix te gebruiken, maar deze in de markt niet gluten- of tarwevrij kon vinden, gingen Michael Kapoen en Fabienne Muller zelf aan de slag. Royal Spelt besloot om zelf haar eigen biologische battermix met toevoeging van biologisch spelt te ontwikkelen. 

"Werkelijk een enorme uitdaging", aldus Michael Kapoen. "Het heeft ons ruim drie maanden gekost om dit uit te dokteren. De battermix moest op zes gebieden minimaal een 8 scoren. Op stevigheid, krokantheid, brosheid, bakresultaat/lekgevoeligheid, kleur en natuurlijk op smaak." 

Een hele klus dus. De nieuwe battermix moest keer op keer worden getest op verschillende salpicons, omdat deze ook nog invloed kunnen hebben op het eindresultaat. "Soms zinkt dan de moed in je schoenen", lacht Michael. “Wij voelden ons vaak Tita & Tika Tovenaar: een beetje van dit én een beetje van dat. Het gaat namelijk bij veranderen en testen om zeer kleine hoeveelheden." 

Na talloze testen en de juiste samenstelling met de juiste ingrediënten is het gelukt. "Het eindresultaat is verbluffend en zo veel beter dan de voormalige battermix. Hier is Royal Spelt echt trots op! Uiteindelijk is het ons gelukt om voor alle aspecten de nieuwe korst van de kroketten en bitterballen te beoordelen met het cijfer 9!" Een 9 en geen 10? "Er is altijd ruimte voor verbeteringen. Wij zullen altijd ons ogen en oren openhouden voor verbeteringen. Maar voor nu zijn wij zeer tevreden en willen dit graag met onze horeca-klanten delen."

Voor meer informatie: www.royalspelt.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven