Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opleiding De Helende Chef van start

“Het is ons gelukt”

Na een jaar proefdraaien, uitproberen en bijstellen was Kruidencentrum De Sprenk ervan overtuigd dat ze het in de vingers hadden. Maar toen gooide corona opnieuw, figuurlijk, roet in het eten.

Nadat hun geduld flink op de proef werd gesteld is de opleiding ‘De Helende Chef’ nu een feit. Het is een opleiding die uitgaat dat voeding een wezenlijke rol speelt bij het gezond houden van ons lichaam. “Je bent wat je eet!”

Foto: De Sprenk

Landgoed De Sprenk
Vanuit het leslokaal lopen leerlingen zo de tuinen in van Landgoed De Sprenk, het opleidingscentrum van de genezende kracht van planten, waar je een groot aantal planten rechtstreeks uit de tuin haalt. Leerlingen krijgen les van chef kok Dave Zwaartman, van emeritus arts en hoogleraar Jan Hoevenaar, Max Niessen, docent van de opleiding Herborist van Kruidencentrum De Sprenk en enkele gastdocenten.

Dit voorjaar van start
“Ze werken met gerechten van het hier en het nu, zoveel mogelijk biologisch, uit gecontroleerde wildpluk en ingrediënten aangeleverd uit de top van de Nederlandse leveranciers op dit gebied. Met de nodige aanpassingen aan de lesruimte kunnen we dit voorjaar echt beginnen.
Op dinsdag 13 april 2021 gaan we starten met blok 1 de  drie andere blokken zijn in het najaar, voorjaar en najaar 2022, telkens 7 lessen."

Voor meer informatie:
Kruidencentrum De Sprenk
www.info@desprenk.nl
www.desprenk.nl

Publicatiedatum: