Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste biologische koffieplantage op de Galapagos eilanden

Scott Henderson en zijn vrouw Maria Elena Guerra zijn de eigenaars van de eerste biologische koffieplantage op de Galapagos eilanden. Beiden zijn erg gepassioneerd over natuur en het milieu en werken bij Conservation International en het WNF. 



Het stel heeft een teeltoppervalk van ongeveer 160 km2 waarop zij jaarlijks 2268 kilo koffie produceren. Zij verwerken de koffie van de eigen plantage en van nabij gelegen plantages. In totaal kunnen de twee jaarlijks ongeveer 4500 kilo koffie produceren. De koffie wordt onder de naam Lava Java verkocht, enkel op de lokale markt. 

Onlangs hebben Hendersen en Guerra nog meer gewassen toegevoegd aan hun bedrijf waaronder boerenkool, maïs en tomaten. Alles wat zij produceren heeft het USDA biologisch certificaat. Hierdoor hebben zij een groter marktaandeel. Het stel hoopt dat biologische producten populairder worden onder de bevolking van de Galapagos eilanden. Op dit moment is de import van producten goedkoper dan de lokale productie. Dit komt door de hoge arbeidskosten, nu veel jongeren liever in de toeristische sector werken. 

De biologische productie is goed voor de lokale biodiversiteit, wat het stel ook erg belangrijk vindt. Ze hopen dat hun biologische koffieplantage een voorbeeld kan zijn voor andere telers op de Galapagos eilanden.

bron: munchies 
Publicatiedatum: