Bionade-uitvinder Dieter Leipold overleden

Dieter Leipold, de ontwikkelaar van de biologische frisdrank Bionade, is zondag 31 augustus op 76-jarige leeftijd overleden. Dieter Leipold heeft altijd het streven gehad om een gezonde kinderdrank te ontwikkelen. Mede genoodzaakt door grote concurrentie vanuit regionale bierbrouwers wilde deze brouwer alternatieve biologische producten gaan produceren.Vanuit zijn badkamer thuis heeft hij getracht het fermentatieproces te veranderen. Uiteindelijk is dit gelukt. De suikers werden niet omgezet in alcohol, maar in een gluconzuur waarna de gepatenteerde basis gelegd is om hier biologische fruitsoorten aan toe te voegen. Dit met alle positieve gevolgen van dien. Behalve een gezonde kinderdrank is Bionade, inmiddels ook in Nederland door 2Food, uitgegroeid tot een onderscheidende verantwoorde verfrissingsdrank.

Tony-Wim van Eijden, directeur van 2Food, heeft Dieter in het verleden kort ontmoet: "Op mij kwam hij over als een zeer bescheiden en vriendelijke man met een groot doorzettingsvermogen. Hij hield zich met name met productontwikkeling bezig, hield er niet van op de voorgrond te verschijnen en liet de commercie toentertijd met name aan zijn echtgenote en stiefzoon Peter Kowalsky over."

Biojournaal-redacteur Lenneke mocht in april 2014 met 2Food mee op Bionade Experience in het Duitse Ostheim. In twee dagen werd het hele verhaal achter de verwezenlijking van de droom van bierbrouwer Dieter Leipold toegelicht. Klik hier voor het verslag.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven