Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische piepers bij Apenheul

Vanaf 2012 zijn de biologische frites van McCain te verkrijgen in Apenheul. Met de overstap naar biologische frites benadrukken Apenheul en McCain de ambitie zich in te zetten voor natuurbehoud en duurzaamheid. De bio-frites worden inmiddels verkocht bij bijna alle horeca van Apenheul. Met deze (h)eerlijke frites wordt het met recht een echt 'lekker' dagje uit.

Goed en van eigen bodem

Apenheul werkt al enige jaren succesvol samen met fritesleverancier McCain. De mogelijkheid vanuit McCain en de wens vanuit Apenheul om over te schakelen naar een biologisch frites lag dan ook perfect in de lijn der verwachting voor een langdurige samenwerking. De laatste jaren gaat men steeds bewuster om met voeding en wordt beter gelet op wat men eet. Apenheul besteedt dan ook veel aandacht aan het uitbreiden van het assortiment biologische producten in haar horeca.

Duurzaam ondernemen staat namelijk hoog in het vaandel bij het Apeldoornse dierenpark. En dat duurzame producten niet van 'ver' hoeven te komen, bewijst McCain door het gebruik van het aardappelras Sarpo Mira, onder andere verbouwd in Middenmeer en dus van eigen bodem. Bijkomend voordeel is dat de frites worden voorgebakken in een biologische zonnebloemolie.


Op bezoek bij de aardappelteler

Een aantal medewerkers van Apenheul is samen met McCain op bezoek gegaan bij één van de biologische aardappeltelers die de aardappelen voor de frites van Apenheul levert. Een bijzondere ervaring van pieper tot frites.
Publicatiedatum: