Diepvriesmaaltijden worden in de VS gegeten in grote porties. Een familieverpakking voor vier of meer personen wordt vaak door één of twee personen naar binnen gewerkt.
Dat is bij één van de drie diepvriesmaaltijden van dat formaat het geval, blijkt uit onderzoek van de NPD Group onder 2500 volwassen Amerikanen. Een pak voor twee of drie personen wordt in een kwart van de gevallen door één consument verorberd.
Uit het onderzoek blijkt dat mannen, jonge consumenten en zelfs mensen die geen diepvriesmaaltijden eten, vinden dat de porties groter moeten zijn dan nu het geval is. Dat is met name van belang voor de eenpersoonsmaaltijden. Volgens NPD zijn twee van elke drie maaltijden voor één persoon bedoeld.
Bron: EVMI
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-04-29 Nieuw: Vegan Royaal met amandelstukjes
- 2022-04-22 Romige nieuwkomers onder Ice Cream Factory
- 2021-12-22 Nieuw bij QSTA voor foodservice: Wholey smoothies, bowls en shakes
- 2021-11-19 Cookie Dough Caramel nieuw van West Coast Frozen Yoghurt
- 2021-10-27 Nieuw duurzaam ijsconcept: Little Cow & Cookies
- 2021-10-08 Regenboogwaterijs teruggeroepen
- 2021-10-05 Veiligheidswaarschuwing voor AH Bio bosfruit ijsjes
- 2021-10-04 Fruit Peak en Fruit Wave uit voorzorg teruggeroepen
- 2021-09-01 Meer bio-snackopties bij Gimsel
- 2021-07-05 Dixap introduceert biologische fruitijsjes
- 2021-06-18 "Het zelf maken van de natuurlijke aroma's kostte jaren"
- 2021-06-17 Ready-to-blend, frozen smoothie bowls van Wholey nieuw in Nederland
- 2021-05-20 "Onze ingrediënten zijn niet alleen biologisch, maar ook zoveel mogelijk lokaal geteeld"
- 2021-04-30 Fresh Fruit Express introduceert fruit in de vorm van ijs
- 2021-04-16 "Nieuw innovatief vegan ijs"
- 2021-04-07 'Team Roomijs' breidt uit
- 2021-04-01 Nieuw: vrieslollies in vier smaken
- 2021-03-23 Spirulina kleurt het ijs blauw
- 2021-03-01 "Comfortvoeding op z'n best"
- 2021-03-01 Een kijkje achter de schermen bij Sonneclaer IJs