"Er is zoveel mogelijk met Nederlandse versproducten"

Frozen Dutch klaar voor een nieuw seizoen vol herfstsmaken

Tholen – Sinds de Amsterdamse ijsproducent Frozen Dutch in maart het Eko-certificaat behaald heeft is de productie fors omhoog gegaan. Reggy Gunn en Reint Jan Schuring zijn samen verantwoordelijk voor Frozen Dutch. De eerstgenoemde is momenteel lekker druk met de ijsproductie, een heel ambachtelijk proces. "Alle ingrediënten worden door onszelf klaargemaakt. Bij de bereiding van sorbets wordt met behulp van maatbekers aan de exacte samenstelling van het mengsel gewerkt. En al het melk-ijs wordt in grote ketels bereid en later kant en klaar vanuit grote maatbekers in de ijsmachine overgegoten", licht Reggy toe.

Bij Frozen Dutch houden ze wel van een uitdaging. Daarom is besloten om de smaken aan de seizoenen aan te passen. "Seizoensgebondenheid is cruciaal. Wij verwerken enkel verse biologische vruchten, groenten en zuivel in ons ijs. Het is geweldig om met Nederlandse versproducten iets moois te maken. Er is zoveel mogelijk!"

Sara en Reggy bereiden de sorbets voor
 
De seizoensgebondenheid levert volgens Reggy weinig problemen op. De producent past de smaken gewoon aan het beschikbare aanbod aan. "Het komt soms wel eens voor dat we een seizoen met een maand verlengen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer een smaak boven verwachting goed loopt of wanneer er de oogst groter is dan anders. En als de oogst tegen valt, hebben we gewoon pech gehad." Frozen Dutch werkt zoveel mogelijk met producten uit Nederland. Bij sommige smaken ontkomt de producent er echter niet aan om (een deel) ingrediënten te importeren. Dit geldt bijvoorbeeld voor het citroen-sorbetijs en het chocoladeroomijs, dat het hele jaar door verkrijgbaar is.

De kleur van de rode biet springt er echt uit

Momenteel worden vooral veel bessen in het ijs verwerkt, de aalbes is bijvoorbeeld erg hot. Maar Frozen Dutch kijkt ook alvast vooruit. De herfst komt er immers aan. "Een typische herfstsmaak is de pruim. Andere belangrijke ingrediënten in dat seizoen zijn appelen en peren. Denk bijvoorbeeld aan de appelsorbet, steranijs-stoofpeerijs of de kaneel-appelsmaak."


Bijzondere smaken

Veel van de ijssmaken liggen niet bepaald voor de hand, zoals bijvoorbeeld de Rode Biet of de Rabarber Gember. Reggy vertelt dat mensen die voor het eerst hiervan proeven, vaak positief verrast zijn door de smaak. "Als we ijs uitdelen geeft men soms aan iets niet te lusten. De ijsvariant met dat product erin blijkt dan vaak toch lekker te smaken."


Uitbreiden

Het bedrijf is de komende tijd nog druk met de uitbreiding van de productiecapaciteit. "De afgelopen tijd is de productie al fors omhoog gegaan, maar we willen nu nog verdere stappen gaan zetten", vertelt Leontine Helleman. "We hopen in de toekomst ook zelf contracten met telers af te gaan sluiten, zodat we nog meer inzicht krijgen in het aanbod per seizoen."

Voor meer informatie:

Reggy Gunn
Frozen Dutch
Asterweg 17-A15
1031 HL Amsterdam
020 6366635
ijs@frozendutch.nl
www.frozendutch.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven