Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carl Siegert over nog efficiënter bakken in crisistijd en werkbezoek Tweede Kamerlid

"Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"

Tholen - Bio-bakker Carl Siegert ontdekte onlangs dat er meer broodjes op de bakplaat passen als je de deegbolletjes in verband legt en niet naast elkaar. "Met een aantal aanpassingen aan de afzetmachine kunnen er 36 in plaats van 30 broodjes op de plaat gezet worden. Dat komt neer op 20% meer bakcapaciteit. Dit zijn hele kleine dingen die nu best helpen. We dachten het allemaal al goed voor elkaar te hebben, maar het blijkt als je verder gaat kijken dat er zeker nog verbeterpunten zijn. Daarin zetten we nu de puntjes op de i."

Dit voorbeeld toont aan dat zelfs bakkers die het al goed voor elkaar dachten te hebben, waar mogelijk hun efficiëntie nu nog verder verhogen. "Ondernemers en consumenten bezuinigen nu meer dan ze normaal of met slechts een kleine prijsverhoging zouden doen. Voor de duurzaamheid is dit best wel goed. Maar daar heeft een bakker die zijn deuren moet sluiten helemaal niks aan."

Carl Siegert (tweede van rechts) naast Hawre Rahimi. Ze staan voor het bakkerscafé in het pand van de bakkerij.  

Carl geeft aan dat Bakkerij Carl Siegert een gezond en stabiel bedrijf is. "Ik ben 57 en heb altijd gespaard en ben zuinig geweest. Ondernemers die net begonnen zijn zitten heel anders in de wedstrijd. Al geef ik het geld ook liever aan iets anders uit dan aan de energiemaatschappij." Op het dak van de bakkerij in Harmelen liggen bijna 1000 zonnepanelen, waarmee ze zo'n 35% van de energiebehoefte afdekken, maar vanaf januari 2023 zal de energierekening omhoog schieten. "Dan eindigt mijn vaste contract en ga ik per week van zo'n 3.500 euro naar ongeveer 14.000 euro. Er ontstaat nu een heel ongelijk speelveld. Er zijn mensen die nog een contract hebben tot 2025 of zelfs 2028. Zij kunnen altijd goedkoper werken dan een ander. Ik denk echt dat corona slechts een opwarmertje was. De gevolgen van de huidige crisis zullen veel groter zijn. Alle stijgingen van kosten zijn onmogelijk allemaal door te rekenen."

Werkbezoek Hawre Rahimi
Afgelopen vrijdagmiddag ontving Carl VVD-kamerlid Hawre Rahimi voor een werkbezoek. Samen met een aantal andere ondernemers zijn de uitdagingen omtrent de energieproblematiek besproken. Hij zit nog maar 9 maanden in de Kamer en beschikt over tien jaar ervaring als MKB-ondernemer. "Dat is goed te merken. Het is een heel bevlogen politicus met een indrukwekkend levensverhaal, die over veel feitenkennis beschikt. Hij bood een luisterend oor en is goed op de hoogte van wat er in het MKB speelt. Die indruk had ik de laatste tijd bij een aantal ministers wat minder. Dit soort bevlogen politici zijn in Den Haag nog dun gezaaid." Na de rondleiding en besprekingen was er een perslunch.

De politicus werd ook nog aan het werk gezet.

Donderdag 10 november vergadert de Tweede Kamer over de energieprijzen en het prijsplafond. Carl is heel benieuwd wat hier uit gaat komen. “Wij hopen van harte dat het voorstel van de huidige TEK-regeling van tafel gaat en wordt aangepast naar een voor meer bedrijven bruikbare versie."

Voor meer informatie:
Carl Siegert
Bakkerij Carl Siegert
Techniekweg 11
3481 MK Harmelen
0348 441887
06 26710001
carl@carlsiegert.com 
www.carlsiegert.com