Nieuwe 5 keer zo grote productielocatie

Rose & Vanilla sluit crowdfunding maximaal succesvol af met 300.000 euro

Rose & Vanilla, een Nederlandse patisserie die biologische taartjes zonder melk en gluten maakt, heeft 300.000 euro opgehaald met haar crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Hiermee is de maximale 200% van de beoogde lening behaald. De financiering wordt gebruikt voor een nieuwe productielocatie, die vijf keer zo groot is (700 vierkante meter) als de voormalige bakkerij, en voor een aantal nieuwe taartencafés met hierbij als doel om in de vijf grootste steden van Nederland een plekje te hebben zodat nog meer mensen kunnen genieten van de gluten- en melkvrije taartjes. Daarnaast liggen de groeiambities van Rose & Vanilla ook buiten de Nederlandse grens.

Daphne in de bakkerij.

Het verhaal van Rose & Vanilla
De patisserie is in 2011 opgericht door Daphne Giesberger en Erik de Wit. "Het begon eigenlijk bij onze kinderen. De een is lactose-intolerant en de ander heeft een glutenallergie, dus Daphne dook de keuken in en ging aan de slag met gluten- en lactosevrije taartjes", vertelt Erik. Omdat de taartjes steeds populairder werden, besloten Dapne en Erik een eigen patisserie te openen met taartjes voor iedereen. "We doen alles op een zo duurzaam mogelijke manier, maar het belangrijkste vinden we dat de producten vrij zijn van zo veel mogelijk allergenen en vol zitten met pure ingrediënten waardoor het ook écht voor iedereen is", aldus Daphne.

Verkrijgbaarheid
De taartjes zijn momenteel verkrijgbaar bij twee taartencafés; één in Utrecht (Amsterdamsestraatweg 13) en sinds kort ook één in Amsterdam (1e Constantijn Huygensstraat 74). Daarnaast is het assortiment verkrijgbaar via verschillende kwalitatieve restaurants, musea, banketbakkers en het hogere segment van de biologische (online) retail door het hele land. "De vraag naar de taartjes blijft toenemen; dankzij de succesvolle crowdfundactie kunnen we nu niet alleen de capaciteit opschalen maar ook de productie in eigen handen houden!", aldus Erik.

Over de crowdfunding
De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 6 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 5%. Daarnaast ontvangen investeerders leuke beloningen zoals een proeverij, cadeaubon of een uitnodiging voor het jaarlijkse crowdfunders evenement.

Voor meer informatie:
Rose & Vanilla
06 43985444
erik@roseandvanilla.nl
www.roseandvanilla.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven