Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogste score voor biologisch kiembrood in roggebrood-test

Tholen - 'Lekker bezig', appte een klant. Door dit berichtje ontdekten ze bij TerraSana dat hun gekiemde roggebrood als beste uit de test is gekomen bij de Consumentenbond. Voor de januari-editie van de Consumentengids onderzocht Thomas Cammelbeeck roggebrood.

Het 'Essener kiembrood rogge naturel' van TerraSana scoorde een 9,1 op het testoordeel gezondheid. Belinda Barnhard, aan wie het appje gericht was, vertelt dat ze bij TerraSana dit voedzame roggebrood ook wel 'Oerbrood' noemen. "Geen toegevoegd zout, geen suiker en geen gist. Oftewel, er zit niets in wat er niet in hoeft te zitten en dat is waar wij als TerraSana voor staan. Wij maken met zo min mogelijk en alleen maar natuurlijke ingrediƫnten een zo lekker en puur mogelijk product. Waarbij je als consument de ingrediƫnt declaratie niet hoeft te lezen, maar op ons kunt vertrouwen dat het beter is dan je in de markt kunt vinden."

Ze geeft aan dat het kiemproces en het bakken op lage temperatuur ervoor zorgen dat de roggekorrels maximale voedingsstoffen behouden. "Dit bijzonder voedzaam en lekkere brood is misschien wel aan de prijs, maar aan een plakje heb je ook al voldoende. Roosten in een tosti-ijzer, dat maakt het nog lekkerder!"

Het 'Essener kiembrood rogge naturel' van TerraSana is overigens niet de enige biologische variant die getest is. Op de tiende positie eindigde het volkoren roggebrood met lijnzaad van Smaakt en Ekoplaza komt vier keer terug in het overzicht, met:

11. Zonnebloem roggebrood
13. Volkoren roggebrood met lijnzaad
16. Volkoren roggebrood met 8% spelt
18. Fries roggebrood

Voor meer informatie:
TerraSana
Waaier 10
2451 VV Leimuiden
0172 503333
info@terrasana.nl
www.terrasana.com