Dopper lanceert haar eigen water tap

Dopper heeft haar nieuwste innovatie in de strijd tegen wegwerpplastic: de Dopper Water Tap gelanceerd. Als launching partner heeft Planetarium Meeting Center de eerste Dopper Water Tap in Amsterdam geplaatst om zo de meetingbranche nog sneller te helpen verduurzamen. Met de plaatsing van de slimme watertap in haar meetinglocatie steunt Planetarium Amsterdam de missie van Dopper om het hervullen van waterflessen tot nieuwe norm te maken.

De Dopper Water Tap werd woensdag feestelijk in Naturalis onthuld door Dopper-CEO Virginia Yanquilevich in het bijzijn van honderden aanwezigen, waaronder launching partners Alfa Accountants, Auping, Blooming Hotel, de Bijenkorf, Circl (ABN AMRO), Jaarbeurs, NHL Stenden en Onemeeting.com.

Het goede voorbeeld geven
De Dopper Water Tap helpt Planetarium Meeting Center Amsterdam om nog meer impact te kunnen maken op het gebied van duurzaamheid en vitaliteit. Planetarium Meeting Center wil dat 'elke druppel telt' en het iconische ontwerp, de slimme technologie en gebruiksvriendelijkheid van de Water Tap zorgt ervoor dat het bijvullen van je herbruikbare waterfles makkelijk, leuk en vanzelfsprekend wordt.

"Wij stellen ons continu de vraag: Wat kunnen we onze gasten nog meer bieden, naast een prettige meetingomgeving en hartverwarmende hospitality? En hoe kunnen we op een verantwoorde en duurzame manier een bijdrage leveren aan een beter milieu en het welzijn van onze gasten? Door mee te doen aan deze “movement of sustainable frontrunners” stimuleren we onze gasten op een inspirerende manier om single use plastic tegen te gaan. En door het inzichtelijke dashboard van de Dopper Water Tap zien onze gasten precies welke positieve impact ze samen gemaakt hebben in de strijd tegen plasticafval", aldus Marcha Workel, Directeur Planetarium Meeting Center Amsterdam.

Door de samenwerking met Onemeeting.com als launching partner, is het voor gasten van Planetarium Meeting Center Amsterdam nu nog makkelijker en leuker om de aanschaf van wegwerpflesjes en plasticvervuiling te tegen te gaan. Kevin van Grondelle, Chief Business Development Officer van Onemeeting.com, over de keuze voor de locatie:  "Planetarium Meeting Center is met haar recent gelanceerde en doordachte duurzaamheidsbeleid, zoals het VIT-movement, een van de koplopers in onze branche. Daar dragen wij vanuit onze duurzaamheidsgedachte graag aan bij."

Hervullen als nieuwe norm
Uit onderzoek van Tabula Rasa, gespecialiseerd in gedragsverandering, blijkt dat 'gemak' de voornaamste reden is om plastic wegwerpflesjes te kopen. Aanvullend worden publieke watertappunten als moeilijk vindbaar ervaren. Om het hervullen van herbruikbare flessen de norm te maken en het gedrag van zowel de gebruiker als de eigenaar van het tappunt te veranderen, heeft Dopper twee jaar lang gewerkt aan een herkenbaar vormgegeven watertap. Via het speciaal ontworpen druppelvormige led-scherm wordt nudging ingezet, een motivatietechniek waarbij positieve beloning gedragsverandering stimuleert. Ieder tapmoment geeft de gebruiker via het scherm direct inzicht in de eigen gerealiseerde positieve impact. Door van het hervullen van de waterfles een unieke en leuke ervaring te maken wordt herhaling gestimuleerd. 

Doppers volgende stap in haar missie
De lancering van de Dopper Water Tap is, na het introduceren van de alom bekende waterfles, de Dopper Wave-movement en het meest recente initiatief om alle publieke watertappunten in Google Maps vindbaar te maken, een volgende grote stap in Doppers missie om de aanschaf van plastic wegwerpflesjes tegen te gaan door het hervullen van reusable waterflessen een vanzelfsprekendheid te maken, zo meldt het bedrijf.

Goed voor mens en milieu
"Op onze locatie komen jaarlijks 30.000 gasten. Als we onze gasten kunnen stimuleren om geen wegwerpwaterflessen te gebruiken, maar hun waterflessen bij het tappunt te hervullen, kunnen we ruim 60.000 wegwerpwaterflessen besparen. Daarnaast sluit het stimuleren van waterdrinken goed aan bij onze vitaliteitsmissie. Ik nodig je graag uit om de nieuwe Dopper Water Tap te ontdekken", aldus Marcha Workel, Directeur Planetarium Meeting Center Amsterdam.

Voor meer informatie:
Dopper
Gonnetstraat 26
2011 KA, Haarlem
+31 (0)23 7370445
www.dopper.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven