Leonardo DiCaprio investeert in biologische champagne

Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio is de nieuwe investeerder van ChampagneTelmont. Het champagnehuis streeft ernaar om de volledige wijngaard tegen 2025 om te vormen naar 100% biologische teelt en wil daarbij partnerwijnboeren helpen bij de volledige omschakeling tegen 2031. Dat zou een grote doorbraak betekenen voor de champagneteelt, aangezien momenteel minder dan 4% biologisch gecertificeerd is.

"Champagne Telmont heeft, samen met zijn partner-wijnbouwers, zijn zinnen gezet op het produceren van 100% biologische champagne, om de komende jaren een volledig duurzame levenscyclus van de productie te garanderen. Van het beschermen van de biodiversiteit op het land, tot het gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit, Champagne Telmont is vastbesloten om zijn ecologische voetafdruk radicaal te verlagen, waardoor ik er trots op ben om mee te doen als investeerder," zei Leonardo DiCaprio.

Ecologische voetafdruk verkleinen
Het Huis zet zich ook sterk in voor de bescherming van de biodiversiteit en onderneemt op alle fronten actie om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Sinds juni 2021 heeft Telmont geschenkdozen verboden, vanuit de overtuiging dat de beste verpakking geen verpakking is. Het Huis koopt ook geen doorzichtige flessen meer, die gemaakt zijn van 0% gerecycleerd glas, maar vertrouwt uitsluitend nog op klassieke groene champagneflessen die gemaakt zijn van 85% gerecycleerd glas.

Telmont gebruikt 100% hernieuwbare elektriciteit en heeft luchtvracht volledig afgeschaft voor zijn bevoorrading en distributie en zal transporteurs selecteren op basis van hun MVO-score. Ten slotte wordt er gefocust op transparantie. Elke fles is individueel genummerd en toont op het etiket de gedetailleerde samenstelling en productiemethoden van de wijn.

Voor meer informatie: www.champagne-telmont.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven