Montecillos Natural Honduras maakt de overstap naar biologisch

De biologische koffie van Montecillos Natural Honduras is vanaf 7 februari verkrijgbaar bij Simon Lévelt. De koffieboeren van Montecillos Natural Honduras hebben de overstap naar biologische teelt gemaakt. Tijdens dit proces kregen ze ondersteuning van Simon Lévelt en daarover is de volgende blog geschreven en gepubliceerd:

Op weg naar 100% biologisch
"Afgelopen jaar sloten wij af met een assortiment koffie en thee dat voor ruim 80% biologisch is. Elk jaar weten we koffies en theeën om te zetten naar biologische varianten. Dit is een uitdaging, omdat het proces voor een koffieteler om biologisch gecertificeerd te worden zo'n drie jaar duurt. De overstap naar biologische teelt gaat niet van de één op de andere dag, daar gaat tijd overheen. Boeren moeten namelijk duurzame teeltmethodes onder de knie krijgen. Wij ondersteunen onze boeren bij de uitdagingen die komen kijken bij de overstap naar biologisch gecertificeerde koffie. Bijvoorbeeld bij de Montecillos Natural Honduras."

Training voor biologische teelt
"De Montecillos Natural Honduras is afkomstig van de COMSA Coöperatie uit Marcala, Honduras. COMSA traint small scale koffieboeren intensief in biologische landbouwmethoden. Met deze innovatieve kennis van duurzame teelt, kunnen de koffieboeren rekening houden met het ecosysteem en de gezondheid van mens, dier en de aarde. Bij de teelt van de Montecillos Natural Honduras richten de boeren zich onder meer op het herstel van de bodem en het ecologische evenwicht. Onderdeel van de bevordering van biodiversiteit en een voedingsrijke bodem is het aanplanten van andere gewassen dan koffieplanten. Op de plantage van de Montecillos Natural Honduras vind je dus een diversiteit aan flora zoals Ingabomen, citrusbomen en bananenplanten. Hierdoor ontstaat een omgeving waarin planten, bloemen en insecten samenwerken. Dit is beter voor de natuur én voor de oogst."

Over COMSA
"In 2001 besluit een groep koffieboeren om hun gemeenschappelijke krachten te bundelen om biologische koffie van hoge kwaliteit te produceren. Zij beginnen de COMSA Coöperatie, een afkorting voor Café Organico Marcala SA. Vandaag de dag is COMSA een aantoonbare organisatie die een grote rol speelt in het verduurzamen van koffieteelt. Het gebied Marcala, gelegen in de bergketen van Montecillos, ligt op een hoogte van 1200 - 1700 meter boven zeeniveau. Het is de perfecte omgeving voor de productie van specialty koffie. Meerdere koffies uit deze regio hebben prijzen gewonnen in de Cup of Excellence."

Ontdek de smaak van Montecillos Natural
De biologische en Fairtrade gecertificeerde Montecillos Natural Honduras is een intense en volaromatische koffie met een rijk palet aan smaken. Het is een rijke, aromatische dark roast koffie met tonen van bittere chocolade, rozijnen, blauwe bessen en een vleugje nougat. 

Voor meer informatie: info@simonlevelt.com en www.simonlevelt.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven