"Knipoog naar de Romeins/Latijnse benaming van Utrecht"

Traiectinator Dubbelbock: robijnrode herfstspecial

Tholen - De herfst is begonnen. Dat betekent dat het ook weer tijd is voor de typische najaarsproducten, waaronder de herfstbieren. De Utrechtse brouwerij De Leckere heeft dit jaar de flessen gevuld met 3 verschillende herfstbieren, waaronder een special edition: de Traiectinator Dubbelbock. "Dit is een bijzondere dubbelbock met een knipoog naar 'Traiectum'; de Romeins/Latijnse benaming van de stad Utrecht, wat toen eigenlijk nog geen stad maar een fort was", vertelt Eric Odenwald, directeur van De Leckere.

Niet alleen de naam valt op, ook de kleur van het bier springt in het oog. Het is een donkere robijnrode dubbelbock. En het belangrijkste natuurlijk: de smaak. Hoe kan deze het beste omschreven worden? Eric: "De Traiectinator heeft een volle, moutige caramelsmaak met een lichte ondertoon van chocola. De intense smaak van vienna- en Munichmout zorgt voor een soepele, zuivere afdronk."

De andere twee herfstbieren van De Leckere zijn de 'De Rode Toren' Herfstbock en de 'Theresian Meadow' Märzen.

'De Rode Toren' Herfstbock. De bekende herfstbock van De Leckere. Vernoemd naar de gevangenistoren die in de middeleeuwen onderdeel uitmaakte van de tolsteegpoorten in Utrecht. De toren werd ook wel de Rode Toren, dit door de rode kleur van de stenen. Smokkelaars en handelaren die hun bieraccijnzen niet wilden afdragen werden hier opgesloten. "Dit roodbruine bier is ondergistend en biologisch. Met een krachtige geur van karamel en mout in de smaak."

'Theresian Meadow' Märzen: Eén van de bekende terugkerende specials. Dit is een amberkleurig bier met een van oudsher hoger alcoholpercentage om de houdbaarheid te waarborgen. Het bier werd in maart (Märzen) gebrouwen en werd, doordat het een type bier was dat het langst kon bewaard worden, veelal tijdens het Oktoberfest gedronken. Dan werden de vaten leeggedronken tijdens de oogst, zodat ze weer gevuld konden worden voor de volgende oogst. "Dit bier heeft een roodkoperen kleur en is zacht, vol, moutig en iets zoet van smaak."

Voor meer informatie:
Brouwerij De Leckere
Schaverijstraat 15
3534 AS Utrecht
030 2312343
info@deleckere.nl 
www.deleckere.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven