Biobite Foodlab introduceert nieuw product op Biomarkt bij De Groene Afslag

"Kombuchi versus Kombichi, we kozen voor de eerste"

Tholen - Kombuchi is het nieuwste product van Biobite. Jurrien Roossien had gisterenochtend de primeur en mocht als één van de eersten proeven. Dit deed hij op de Biomarkt bij De Groene Afslag. "De reacties zijn heel positief. Het mooie aan onze Kombuchi is dat deze tongstrelend lief, niet zo zuur is, vrij zacht van smaak. Dat komt door de 'secret mix' die ik uiteraard niet prijs geef", aldus Susanne de Raaij namens Biobite.

Ze vervolgt: "De basis van deze kombucha is de kruidenthee van I do! Hier kan ik erg leuke dingen mee doen. Deze thee fermenteer ik in een 100 liter vat die in de productieruimte staat." De naam Kombuchi is uiteraard gebaseerd op kombucha. "We vinden het iedere keer weer grappig om een twist aan onze productnamen te geven. Kombichi was ook een optie, maar we kozen voor Kombuchi." 

Rechtstreeks contact
Susanne heeft vanaf begin juni steeds met haar eigen nieuwe producten op de 2 wekelijkse BioMarkt van de De Groene Afslag gestaan: zoals de eiwitrijke, glutenvrije plantbased burgers - de originele Krachtkoek en het Kefiaar Water. "Dat werkt supergoed. De producten gaan heel hard op de markt. Het rechtstreekse contact met de eindgebruiker is echt het allerleukst. Ik kan ze nu bijvoorbeeld uitleggen hoe we er bij zijn gekomen om Kefiaar Water te introduceren. We wilden er iets chics van maken. Want wie gaat er nou zomaar zoveel aan een watertje uitgeven? Daar hoort een verhaal bij."

Mini-evenement
Na een viertal Biomarkten bij De Groene Afslag is het nu zomerstop. De volgende zal gehouden worden op 5 september. "Het leuke is ook dat er altijd een programma omheen gebouwd wordt, met bijvoorbeeld duurzame impactvolle lezingen, gastsprekers van formaat of een film. En er is een groot buiten terras. Het is eigenlijk een soort mini-evenement."  

De Kombichi is verkrijgbaar in de webshop van Biobite.

Voor meer informatie:
Susanne de Raaij
Biobite Foodlab
06 51992994
susan@biobite.nl 
www.biobite.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven