"Al aardig wat onderzoek gedaan naar positieve eigenschappen Moringa in relatie tot diervoeding"

Het ’Seventh Generation Principle’ is een filosofie waarbij beslissingen genomen waarvan de gevolgen duurzaam zijn voor de komende zeven generaties. Moringa Wize is een bedrijf dat deze filosofie toepast in de bedrijfsvoering. "We weten dat we als westerse wereld veel hebben afgeleerd in de loop der jaren wanneer het gaat om duurzame productie, gezonde voeding en het welzijn van onze planeet", aldus mede-oprichter Aart van den Bos. Samen met Jurie Geldenhuys, een Zuid Afrikaanse boer, doet Aart al aardig wat jaren serieus onderzoek naar Moringa en het gebruik ervan in de westerse wereld. Dit heeft geresulteerd in een nieuw bedrijf met de naam Moringa Wize, dat Jurie en Aart hebben opgestart. 

"We telen (biologisch) in Zuid Afrika en maken daar verschillende producten. We drogen blad en leveren poeder en theeblad voor menselijke consumptie. Ook produceren we olie voor de cosmetica en daarnaast hebben we een effectieve biostimulant ontwikkeld met bijzonder goede resultaten, zoals hogere productie, betere kwaliteit en langere shelflife. Tot slot hebben we diervoeding (o.a. pellets) ontwikkeld. De Universiteit van Wageningen heeft Moringa Wize een werkplek aangeboden op de Campus vanwege hun innovatieve en duurzame oplossingen.

"Moringa staat ook wel bekend als ‘the miracle tree’ omdat het één van de meest vitamine rijke planten of bomen is met ook nog eens heel veel verschillende toepassingen", vertelt Aart. "Moringa bevat méér dan 90 voedingsstoffen en 47 krachtige anti-oxidanten. Van oorsprong komt de boom voor in Azië en Afrika en geniet in toenemende mate belangstelling binnen de westerse wereld. Ook Unilever heeft vorig kwartaal Moringa opgenomen in haar “Future 50 Foods Cookbook” wat ook al aangeeft dat langzaam steeds meer – ook grote - partijen hiermee aan de slag gaan."

Volgens Aart is er ook vanuit de dierenvoedingswereld veel belangstelling. Verschillende diervoederfabrikanten gebruiken Moringa inmiddels of zijn erg geïnteresseerd in het toevoegen van Moringa als voedselsupplement aan hun recepten. "Onlangs had Maria Groot (Universiteit van Wageningen en autoriteit op het gebied van kruiden en diergezondheid) ons uitgenodigd om tijdens de studie club ‘Kruid & Dier’ iets te vertellen over dit bijzondere en supergezonde product. Er is al aardig wat onderzoek gedaan naar de verschillende positieve eigenschappen van Moringa in relatie tot diervoeding. Daarbij kun je denken aan betere spijsvertering, het versterken botten, spieren en tanden, het reinigen van het systeem en versterking van het immuunsysteem. Wat specifieker kun je zien dat er bij koeien en geiten bijvoorbeeld meer en/of betere melk geproduceerd wordt."

Voor meer informatie:
Moringa Wize BV
Aart van den Bos
+31 651 788 924
aart@moringawize.com
www.anistim.com
www.moringawize.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven